Interra
Informatii Generale Program Excursie Impresii Rezervare

Informatii Generale

NOU Drumul Vinului-Podgoria Dealul Mare !
√ Muzeul Conacul Bellu si Muzeul Crama de lemn 1777
√ Manastirea Varbila
√ Vizita cu degustare de vin la Crama Rothenberg Ceptura de Jos
√ Ferma Dacilor

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Plecari din: Bucuresti-Piata Victoriei

 Plecari Circuit
26 Septembrie 3 Octombrie
 Mai sunt locuri libere ? da da
 Adult in camera dubla 220 lei 220 lei
 Copil 0-17,99 ani fara degustare vin 170 lei 170 lei

Servicii incluse:
• Ghid insotitor
• Transport cu autocar/microbuz Interra, functie de numarul de participanti
Vizitele si biletele de intrare la obiectivele din program:
- Muzeul Conacul Bellu
- Manastirea Varbila
- Vizita ghidata cu degustare 4 sortimente de vin la Crama Rothenberg
- Muzeul Crama 1777

• Toate taxele de drum

Nu sunt incluse:
• Masa de pranz
• Bacsis sofer/ghid

Nota:
• Se pot efectua modificări de program (schimbări de ore, modificarea ordinii desfășurării acestuia), fără a afecta însă structura serviciilor efectuandu-l astfel in totalitate.

• Pasagerii au obligația să se prezinte la locul de îmbarcare cu minim 20 minute înainte de ora de plecare și să poarte mască de protecție pe toată durata transpotului. Locurile in microbuz/autocar vor fi alocate în ordinea înscrierii și în masura în care este posibil, se va asigura și distanțarea fizică în funcție de gradul de ocupare al mijlocului de transport.

• Pasagerii au obligatia de a mentine curatenia in microbuz/autocar pe tot parcursul excursiei. In microbuz/autocar nu este permis fumatul, consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare
.

Program Excursie

Intalnire la Piata  Victoriei ora 07:00 pentru calatoria noastra de o zi pe Drumul Vinului cu popasuri la conace, curti domnesti si manastiri, pe ruta: Bucuresti, Ploiesti, Urlati, Tohani.
Podgoria Dealu Mare
mai este numita si “Patria vinurilor rosii”, datorita climatului foarte bun, fiind situata pe aceeași latitudine cu celebra zona viticola Bordeaux.
Prima oprire o vom face la Muzeul Conacul Bellu din Urlati, ce dateaza de la jumatatea Sec al XIX-lea si care i-a apartinut familiei Bellu. Aici este expus un bogat patrimoniu de arta plastica si decorativa, etnografie, carti rare in ediții de lux, mobilier din diverse epoci, icoane si arme din Sec al XVIII-XIX-lea. Muzeul detine si o crama boiereasca, construita cu bolti stil Avella, cu piese cioplite in piatra (linuri, calcatoare) din Sec al II-III-lea si alte utilaje si vase pentru producerea vinului.
Vom admira apoi clopotnita de la Manastirea Varbila, pe care o vom vizita in imediata apropiere. Zidita în stil moldovenesc, este una dintre cele mai vechi asezaminte din întreaga tara fiind atestata documentar de la începutul veacului al XVI-lea. Impresionante sunt pivnitele facute din arcade de caramida, ce nu se sprijina pe stalpi, ci unele pe celelalte, care rezista si astazi. Manastirea Verbila pastreaza si astazi urmele trecerii lui Mihai Viteazul prin aceste locuri. Aici a intrat marele voievod sa se roage inainte de a pleca spre Ardeal ca sa-si implineasca visul de a uni cele trei tari romanesti sub un singur sceptru.
Continuam excursia pe Drumul Vinului catre Ceptura de Jos, unde vom face o vizita cu degustare de vin la Crama Rothenberg–un producator de vinuri premium artizanale, ce consta intr-o unitate de vinificatie gravitationala, in care vinul este produs exclusiv după metoda traditionala, fara nicio urma de industrializare. Plantatia de vita de vie are aproximativ 18 hectare, preponderent cu Merlot. La sfarsitul vizitei, aveti posibilitatea sa achizitionati sortimentul de vin dorit cu reducere de 15%.
Ne indreptam apoi pentru servirea pranzului la restaurantul tradițional Ferma Dacilor (cost suplimentar). Ferma Dacilor a devenit in timp, un loc de poveste, unde trecutul ajunge din urma prezentul doar pentru a ne aminti, din cand in cand, ca valorile strabune trebuie atent conservate si transmise mai departe cu mandrie.
La ora 16
:00, luam drumul catre casa, nu înainte de a face un ultim popas in Valea Calugarească la Muzeul Crama de lemn 1777”, o reconstituire a celei mai vechi crame din anul 1777 ce s-a pastrat pana în anul 1985. Constructia cioplita din barne de stejar are acoperisul sindrilit, iar în interior pot fi descoperite instrumente si utilaje vechi folosite in procesul de vinificatie. In vinoteca stau la pastrare vinuri nobile din zona iar în beciul adanc, pe mese lungi de lemn stau vase vechi din lut datand din anul 1789. In mansarda veti gasi expozitia etnografica "Mladitele vietii”.
Dupa vizita, ne îndreptam catre București pe ruta Ploiesti–Autostrada A3–Piata Victoriei.

Impresii

Toate campurile sunt obligatorii!

Puteti incarca maxim 50 poze

Cerere de rezervare

Toate campurile sunt obligatorii! Va rugam completati si codul anti-spam, exact asa cum este trecut in dreapta campului.

Google cautare
Google anunturi
Facebook
Newsletter Interra
Sunt client Interra
Recomandari de la prieteni
Alta sursa

Posteaza aici albumele tale preferate de Calatorie, ca sa ne bucuram impreuna cu tine de locurile pe care le-ai vizitat. Albumele postate sunt subiectul aprobarii de catre Interra. Nu pune doar peisaje sau natura moarta, vrem sa te vedem si pe tine in ele. Interra nu este raspunzatoare de provenienta pozelor postate de catre utilizatori.

Exploreaza pe tari

Europa

Africa

Orientul Mijlociu

Asia

America de Nord si Centrala

Oceanul Indian

America de Sud

Euro-Asia

Australia si Oceania

Mari si Oceane