Informatii Generale Program Excursie Excursii Optionale Alte Informatii Impresii Rezervare online Rezervare

Informatii Generale

Conditii de calatorie:
• Fara restrictii de calatorie,

La multi ani 2023 !
Circuit-Croaziera pe Nil-Sejur Hurghada all inclusive.
Inclus Cina Festiva de Revelion la bordul navei de croaziera pe Nil
Cu Hoteluri de 5* si nava de croaziera de 5*.
Cu zboruri din Bucuresti si conexiuni din Iasi si Timisoara.

Un stravechi proverb arab spune ca "Omul se teme de timp iar timpul se teme de Piramide". Astfel, nu este de mirare ca Egiptul este cea mai veche destinatie turistica din lume. Intr-una dintre primele scrieri de calatorie, istoricul grec Herodot scria: "Nicaieri nu sunt atat de multe lucruri minunate si in toata lumea nu se mai gasesc asa de multe lucruri de nespusa maretie"–afirmatie pe care tinem sa o credem pana in zile noastre. Simbolurile, formele si misterele Egiptului s-au raspandit ca un virus transmis prin schitele, jurnalele si artefactele pe care primii calatori temerari le-au luat acasa cu ei, starnind fascinatia a generatii intregi. Cu morminte ascunse de dunele desertului, piramide emblematice, temple colosale asezate de-a lungul misteriosului Nil dar si plaje idilice cu ape turcoaz si corali colorati, Egiptul cu siguranta va impresiona si va trezi spiritul aventurier ce salasluieste in fiecare dintre noi !

Mai avem 13 locuri libere.
Vizitam
Cairo, Platoul Giza, Piramidele si Sfinx-ul, Aswan, Abu Simbel, Croaziera pe Nil, Kom Ombo, Edfu, Luxor, Valea Regilor, Templul Reginei Hatchepsut, Luxor, Hurghada Marea Rosie... (click pe Program Excursie).

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Plecare din: Bucuresti Otopeni.
Transferuri gratuite Interra la Otopeni si retur din orasele:

> Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia
>
Iasi, Tg Frumos, Roman, Bacau, Onesti, Adjud, Focsani, Buzau, Urziceni

>
Brasov, Predeal, Sinaia, Campina, Ploiesti

>
Sibiu, Rm Valcea, Pitesti

 Perioada excursie
27 Decembrie 2022-6 Ianuarie 2023
 Mai sunt locuri libere ? 13
 Adult in camera dubla 1.649 €
 Al 3-lea adult in camera dubla pat supl 1.649 €
 Copil 2-11 ani (in camera cu 2 adulti) 1.199 €
 Adult in camera single 2.099 €

NOTA: Pentru plecarile din tara cu avionul, se adauga la tarifele de mai sus urmatorul supliment:
Plecari din Iasi, Timisoara: +95 €/persoana.

Servicii incluse:
• Ghid roman insotitor
• Zboruri directe Bucuresti => Cairo => Bucuresti, Compania TAROM
• Taxele de aeroport
Transferuri aeroport-hotel-aeroport

• Transport cu autocar local conform programului
Cazare 10 nopti la Hoteluri de 5* si nava de croaziera de 5* astfel:
- 2 nopti cu mic dejun in Cairo la Hotel Holiday Inn Citystars 5* sau similar
- 1 noapte cu Demipensiune (mic dejun si cina) in tren Cairo=>Aswan
- 3 nopti cu Pensiune Completa pe Vasul de Croaziera M/S Sarah 5* sau similar
- 3 nopti cu all inclusive in Hurghada la Hotel Sunrise Beach Garden Resort 5* sau similar
- 1 noapte cu Demipensiune in Cairo la Hotel Holiday Inn Citystars 5* sau similar
Cina Festiva de Revelion la bordul navei de croaziera pe Nil
• Tur de oras Cairo cu ghid local: Citadela Saladdin, Moscheea de alabastru a lui Mohamad Ali, Bazarul egiptean (fara intrari)
• Vizita la Muzeul de Egiptologie
• Excursie cu ghid local pe Platoul Giza si Marile Piramide
Croaziera pe Nil cu vasul de croaziera M/S Sarah 5* cu urmatoarele excursii si vizite incluse:
- excursie la Marele Baraj de la Aswan, Obeliscul neterminat si Templul Philae
- vizitarea Templelor dedicate zeilor Sobek si Horus din Kom Ombo si Edfu
- excursie pe malul vestic al Nilului din Luxor: Valea Regilor si vizitarea Templelor Reginei Hatchepsut

- excursie pe malul estic al Nilului din Luxor cu vizitarea Templelor Karnak si Luxor

Biletele de intrare la obiectivele turistice din programul de croaziera
• Ghizi locali conform programului

Nu sunt incluse:
• Taxa de viza Egipt aprox 25 USD se obtine la sosire pe aeroport in Cairo
• Bacsis recomandat pentru ghizi si soferi locali (practica uzuala in Egipt) 5 USD/turist/zi, bauturile la mesele din program
• Intrari la obiective turistice, altele decat cele mentionate in Program: Marea Piramida a lui Keops (24 USD/pers), Camera mumiilor la Muzeul de Egiptologie (12 USD/pers)
• Excursiile optionale
• Asigurarea travel covid protection

Nota valutara: tarifele au fost calculate la un curs de 1 EUR=1.10 USD. In cazul in care moneda europeana EUR sufera o depreciere majora in raport cu USD (curs mai mic de 1,10 USD pentru 1 EUR), tarifele se vor recalcula la 21 de zile inainte de plecare.

Program Excursie

27 Decembrie | Bucuresti–Cairo
Plecare din Bucuresti: Intalnire cu reprezentantul Interra in Aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 22:30, pentru imbarcare pe zborul Companiei TAROM RO 101 cu destinatia Cairo.

Plecare din Iasi: Prezentare la Aeroportul International Iasi la ora 17:50 pentru imbarcare pe zborul Companiei TAROM RO708 cu destinatia Bucuresti. Decolare la ora 19:50 si aterizare la Bucuresti la ora 21:00. Escala pana la ora 00:30, cand va veti imbarca pe zborul Companiei TAROM RO101 cu destinatia Cairo.

Plecare din Timisoara: Prezentare la Aeroportul Traian Vuia la ora 17:45 pentru imbarcare pe zborul Companiei TAROM RO608 cu destinatia Bucuresti. Decolare la ora 19:45 si aterizare la Bucuresti la ora 20:45. Escala pana la ora 00:30, cand va veti imbarca pe zborul Companiei TAROM RO101 cu destinatia Cairo.

28 Decembrie | Cairo
Decolare la ora 00:30 cu zborul RO101 si aterizare in Cairo la ora 03:15.  Intalnire cu ghidul local si  transfer cu autocarul la Hotel Holiday Inn Cairo Citystars 5* sau similar Cairo. Early check-in. Mic dejun. Ne aflam in Cairo (El Qahira), capitala Egiptului-cea mai mare aglomerare urbana de pe continentul african, cu peste 6 milioane de locuitori, unde ne va fascina cu siguranta forfota metropolitana. Intalnire cu ghidul local care ne va insoti intr-o incursiune in istoria de 7000 ani a Egiptului intr-un tur de oras Cairo care va incepe cu o vizita la Muzeul de Egiptologie–acesta adaposteste cea mai bogata colectie de artefacte din perioada faraonica, cea mai pretioasa comoara a muzeului fiind colectia faraonului Tutankhamon care cuprinde obiecte de cult, bjuterii, statui, sarcofagul in care a fost inmormantat faraonul si celebra masca mortuara de aur! Vom face o incursiune si in partea islamica a orasului la citadela Saladdin care se mandreste cu faimoasa Moschee de Alabastru a lui Mohamad Ali (vizite exterioare) si vom face apoi un popas la Bazar. Cina si cazare Hotel Holiday Inn Cairo Citystars 5* sau similar Cairo.

29 Decembrie | Cairo–Platoul Giza–Aswan
Mic dejun. Excursie cu ghid local la Platoul Giza si marile Piramide. Ne vom indrepta spre platoul Giza pentru a vizita Piramidele si Sfinxul (vizite exterioare)–binecunoscutele embleme ale Egiptului. Piramida lui Keops, ce mai mare dintre cele trei, este singura minune a lumii antice care sfideaza inca trecerea timpului, ea fiind de asemenea si cea mai mare piramida construita vreodata ! Protector al piramidelor, Sfinxul–creatura enigmatica cu trup de leu si chip de om cunoscut primilor arabi sub numele de Tatal Groazei, asteapta sa ne impresioneze, el fiind cel mai vechi monument de sculptura din Egiptul Antic. Transfer la gara pentru a ne imbarca pe trenul de noapte cu destinatia Aswan. Servirea cinei in tren. Innoptare in tren, cabine dedoua locuri in vagonul de dormit.

30 Decembrie | Aswan
Mic dejun in tren. Sosire la Aswan in cursul diminetii. Vom vizita giganticul baraj din Aswan, obiectiv strategic in Egipt, o constructie uriasa facuta pentru a controla inundatiile cauzate de revarsarea Nilului, a asigura apa pentru irigatii si pentru a genera electricitate. A fost construit intre anii 1960-1970 si a avut un impact important asupra industriei si culturii Egiptului. Vom continua turul de astazi cu vizitarea Templului Philae dedicat zeitei ISIS si a Obeliscului neterminat apoi transfer pe vasul de croaziera pe Nil. Formalitati de cazare pe vasul de 5*. Servirea pranzului. Timp liber. Cina si cazare pe vasul de croaziera M/S Sarah de 5* sau similar.  

31 Decembrie | Abu Simbel-Kom Ombo
Mic dejun. Optional, va propunem o excursie la Abu Simbel (plecare dimineata devreme, mic dejun la pachet). Complexul arheologic este format din doua temple taiate direct in piatra in timpul domniei faraonului Ramses al-II-lea. Complexul, remarcabil prin masivele statui de piatra ale lui Ramses si ale sotiei sale, Nefertari, a fost construit in Sec al XIII i.Hh. pentru a intimida rivalii nubieni si pentru a comemora celebra batalie de la Kadesh. Templele au fost amenintate de cresterea nivelului apelor Nilului in urma constructiei barajului de la Aswan in anii 1960, dar, printr-un model de cooperare internationala a UNESCO, siturile arheologice au fost cercetate, dezmembrate si asamblate in acelasi mod, dar cu 65 si 200 de metri mai sus si in spatele locatiei originale, locatie acoperita de apele lacului Nasser. Servirea pranzului la bordul vasului. Dupa pranz vom naviga catre Kom Ombo unde vom vizita neobisnuitul templu dublu dedicat zeilor Sobek si Horus, o constructie atipica deoarece totul este simetric de-a lungul axei centrale. Cina festiva de Revelion la bordul vasului–La multi ani 2023 ! Cazare pe vasul de croaziera M/S Sarah 5* sau similar.

1 Ianuarie 2023 | Edfu-Luxor-Templul Karnak
Mic dejun, pranz si cina la bordul vasului de croaziera. Astazi vom admira apoi minunatele privelisti ale Nilului in timp ce vom naviga catre Edfu acolo unde vom vizita uriasul templu dedicat zeului Horus, unul dintre cele mai bine pastrate temple din Egipt. Dupa-amiaza, vom face o incursiune pe malul Estic al Nilului unde ne vom plimba pe jos de-a lungul aleii Sfincsilor si vom vizita Templul Karnak–cel mai mare complex religios din Egipt dedicat zeului Amon-Ra si Templul Luxor. Intoarcere la vasul de croaziera. Vom naviga catre Luxor. Cina si cazare pe vasul de croaziera M/S Sarah de 5* sau similar.  

2 Ianuarie 2023 | Luxor–Valea Regilor–Templul Reginei Hatchepsut-Hurghada
Mic dejun. Eliberarea cabinelor si vom traversa pe malul vestic al Nilului pentru a vizita Valea Regilor unde au fost ingropate generatii de faraoni si nobili in criptele taiate in stanci si pazite de Colosii lui Memnon, doua statui gigantice. Mormantul lui Tutankhamon este singurul care a fost descoperit intact. Vom mai vizita Templul Reginei Hatchepsut, singura femeie faraon din istoria Egiptului. Transfer cu autocarul catre Hurghada. ”Al-Ghardaka” in limba araba, Hurghada este statiunea turistica cu care a inceput industria din domeniu in Egipt. La inceput un umil satuc de pescari de pe malul Marii Rosii, a devenit in ultimele doua decade o infloritoare destinatie de vacanta, cu plaje frumoase intesate de hoteluri si soare care straluceste tot timpul anului, cu apa limpede precum cristalul numai buna de scufundari, iar noaptea prinde viata in restaurantele si barurile sale precum si in numeroasele centre comerciale. Transfer la hotel si cazare in sistem all inclusive. Timp liber la dispozitie in Hurghada. Cina si cazare Hotel Sunrise Garden Beach 5* sau similar zona Hurghada. 

3–4 Ianuarie 2023 | Hurghada Sejur all inclusive la Marea Rosie
Cazare in sistem All Inclusive la Hotel Continental 5* sau similar zona Hurghada. Timp liber la dispozitie pentru plaja, cumparaturi sau excursii optionale:

Croaziera pe Marea Rosie cu posibilitatea de a face snorkeling si a admira renumitele recife de corali.

Plimbare cu submarinul.

Jeep Safari in desert.

Dolphin house.

5 Ianuarie 2023 | Hurghada–Cairo
Mic dejun. Eliberarea camerelor de hotel. Ne luam la revedere de la Marea Rosie imbarcandu-ne in autocarul care ne va purta spre nord, avand ca tinta finala orasul Cairo. Vom ajunge spre seara, in timp pentru cazare si servirea cinei la hotel. Cazare Hotel Holiday Inn Cairo Citystars 5* sau similar Cairo.

6 Ianuarie 2023 | Cairo–Bucuresti
Dupa miezul noptii (ora 01:00) transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul Companiei TAROM RO 102 cu destinatia Bucuresti. Decolare la ora 04:05 si aterizare la Bucuresti pe Aeroportul International Henri Coanda Otopeni la ora 06:55.

Plecare din Iasi: imbarcare pe zborul Companiei TAROM RO701. Decolare de pe Otopeni  la ora 08:00 si aterizare pe Aeroportul International Iasi la ora 09:05.

Plecare din Timisoara: imbarcare pe zborul Companiei TAROM RO603. Decolare de pe Otopeni la ora 12:30 si aterizare pe Aeroportul Traian Vuia la ora 13:50.
Sfarsitul pachetului de servicii.

Alte Informatii

Important: Pentru calatoria in Egipt este necesar Pasaportul simplu sau electronic valabil minim 6 luni de la data terminarii calatoriei.  Programul Crozierei pe Nil poate suferi modificari in functiile de conditiile specifice de navigabilitate.

Termene si conditii excursie

Informatii precontractuale-click AICI
Contract prestari servicii turistice-click AICI
Informare prelucrare date personale-click AICI

Puteti achita excursia integral la rezervare, sau in transe:
• 30% din pret la max trei zile de la momentul rezervarii
• 20% din pret cu pana la 61 de zile inainte de plecare
• 50% din pret cu pana la 31 de zile inainte de plecare

Modalitati de plata:
• se poate achita in EURO sau in RON (la curs de vanzare banci comerciale sau curs BNR+2% din ziua platii).
• se poate achita prin transfer bancar, cu card la POS in agentie, numerar in agentie sau numerar prin depunere intr-o agentie Raiffeisen sau BRD in conturile Interra.
NOU posibil plata cu card online cu link de plata securizat.

Conditii generale de renuntare-anulare a rezervarii de catre turisti:
• penalizare 10% din pretul excursiei daca anularea se face cu mai mult de 60 de zile pana la plecare
• penalizare 50% din pretul excursiei daca anularea se face intre 60-31 de zile pana la plecare
• penalizare 100% din pretul excursiei daca anularea se face cu mai putin de 31 de zile pana la plecare
• penalizare 100% din pretul excursiei pentru neprezentare la plecare (no-show)

Excursii Optionale

Tarife calculate pentru minim 20 de participanti:

Excursie la Abu Simbel:
95 €/persoana Include: transport cu autocar, ghid local, bilet intrare templu, insotitor de grup.

Croaziera pe Marea Rosie:
45 €/persoana.

Jeep Safari in Desert:
55 €/persoana.

Plimbare cu submarinul:
70 €/persoana.

Impresii

Toate campurile sunt obligatorii!

Puteti incarca maxim 50 poze

Rezervare online

Cerere de rezervare

Toate campurile sunt obligatorii!

Fara transfer
Adjud
Bacau
Brasov
Buzau
Campina
Cernavoda
Constanta
Fetesti
Focsani
Iasi
Medgidia
Onesti
Pitesti
Ploiesti
Predeal
Roman
Rm Valcea
Sibiu
Sinaia
Slobozia
Tg Frumos
Urziceni

Am citit si sunt de acord cu termenele si conditiile acestei excursii.

Posteaza aici albumele tale preferate de Calatorie, ca sa ne bucuram impreuna cu tine de locurile pe care le-ai vizitat. Albumele postate sunt subiectul aprobarii de catre Interra. Nu pune doar peisaje sau natura moarta, vrem sa te vedem si pe tine in ele. Interra nu este raspunzatoare de provenienta pozelor postate de catre utilizatori.

Exploreaza pe tari

Europa

America de Nord si Centrala

Africa

Asia

Orientul Mijlociu

Mari si Oceane

America de Sud

Australia si Oceania