Conditii si exceptii la intoarcerea din tari din zona verde, galbena, rosie

Avion, autocar Europa Romania

Vacante pe alese - Info Covid

Informatii Generale Impresii Rezervare

Informatii Generale

Romania a introdus un nou sistem de clasificarea a tarilor din punct de vedere al riscului epidemiologic, in functie de rata cumulata de incidența a cazurilor noi de imbolnavire din ultimele 14 zile raportata la 1.000 de locuitori (denumita mai jos rata de incidenta).

Zona Verde s-a extins acum si cu tarile care au rata de incidenta mai mare decat Romania, dar nu mai mult de 1.5 cazuri/1.000 locuitori. Astfel, in lista verde a tarilor cu risc epidemiologic scazut, sunt mai multe tari de cat in lista galbena si rosie la un loc.

Liber la vacante, dragi calatori !

Zona verde: tarile cu o rata de incidenta mai mica sau egala cu 1.5 cazuri/1.000 locuitori.
Fara restrictii:

» NU se instituie masura carantinei calatorilor la intoarcerea dintr-o tara aflata in zona verde.

» NU se solicita test PCR negative calatorilor ne-vaccinati.

Zona galbena: tarile cu o rata de incidenta cuprinsa intre 1.5-3 cazuri/1.000 locuitori.
• Calatorii VACCINATI–NU stau in carantina (daca au minim 10 zile de la rapel sau de la administrarea dozei unice de vaccin la data intrarii in tara).
• Calatorii ne-vaccinati–NU stau in carantina daca:
- prezinta un test RT-PCR negativ efectuat cu 72h inainte de imbarcare/intrarea in tara-rezultatul negativ al unui test molecular tip PCR eliberat in limba greaca  cat si in limba engleza.
-au fost confirmati pozitiv pentru infecția cu virusul SARSCoV-2 în ultimele 90 de zile anterioare intrării în țară, fapt dovedit prin documente medicale (test RT-PCR pozitiv la data diagnosticului, bilet de externare din spital sau test care să dovedească prezența de anticorpi de tip IgG efectuat cu maxim 14 zile anterior intrării în țară) sau prin verificarea bazei de date Corona-forms și pentru care au trecut cel puțin 14 zile de la data confirmării până la data intrarea în țară.
- sunt copii cu vârsta mai mică sau egală de 3 ani, fără a fi necesară prezentarea rezultatului negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2;
- sunt copii cu vârsta mai mare de 3 ani și mai mică de 16 ani, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii).
• Calatorii ne-vaccinati care nu prezinta un test PCR negativ si nu se afla in niciuna dintre exceptiile de mai sus – se instituie masura carantinei de 14 zile.

Zona rosie: tarile cu o rata de incidenta mai mare sau egala cu 3 cazuri/1.000 locuitori.
• Calatorii VACCINATI–NU stau in carantina (daca au minim 10 zile de la rapel sau de la administrarea dozei unice de vaccin la data intrarii in tara).
• Calatorii ne-vaccinati–NU stau in carantina daca:
- rămân pe teritoriul național pentru o perioadă mai mică de 3 zile (72 de ore) și prezintă un test negativ pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii).
- au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARSCoV-2 în ultimele 90 de zile anterioare intrării în țară, fapt dovedit prin documente medicale (test RT-PCR pozitiv la data diagnosticului, bilet de externare din spital sau test care să dovedească prezența de anticorpi de tip IgG efectuat cu maxim 14 zile anterior intrării în țară) sau prin verificarea bazei de date Corona-forms și pentru care au trecut cel puțin 14 zile de la data confirmării până la data intrarea în țară;
- copiii cu vârsta mai mică sau egală de 3 ani, fără a fi necesară prezentarea rezultatului negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2;
- copiii cu vârsta mai mare de 3 ani și mai mică de 16 ani, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii).
• Calatorii ne-vaccinati care nu se regasesc in exceptiile de mai sus stau in carantina 14 zile. Pot iesi din carantina dupa a 10-a zi,  daca efectueaza un test RT-PCR in ziua 8, iar rezultatul este negativ.

Nota:
• Incadrarea din zona galbena sau verde in zona roșie, precum si incadrarea din zona verde in zona galbena, intra in vigoare in termen de 24 de ore de la data aprobarii Listei tarilor/teritoriilor de risc epidemiologic.

• Incadrarea din zona rosie in zona verde sau galbena, precum si incadrarea din zona galbena din zona verde, intra in vigoare la data aprobarii Listei tarilor/teritoriilor de risc epidemiologic.

• Actualizarea listei sa face saptamanal si poate fi consultata pe site-ul INSP: http://www.cnscbt.ro/index.php/liste-zone-afectate-covid-19

• Evolutia la nivel global a ratei cumulate de incidența a cazurilor noi de imbolnavire din ultimele 14 zile raportată la 1.000 de locuitori poate fi consultata pe site-ul INSP:
http://www.cnscbt.ro/index.php/situatia-la-nivel-global-actualizata-zilnic

·         Calatorii VACCINATINU stau in carantina (daca au minim 10 zile de la rapel sau de la administrarea dozei unice de vaccin la data intrarii in tara);

 

·         Calatorii ne-vaccinatiNU stau in carantina daca:

·         prezinta un test RT-PCR negativ efectuat cu 72h inainte de imbarcare/intrarea in tara-rezultatul negativ al unui test molecular tip PCR eliberat in limba greaca  cat si in limba engleza.

·         au fost confirmati pozitiv pentru infecția cu virusul SARSCoV-2 în ultimele 90 de zile anterioare intrării în țară, fapt dovedit prin documente medicale (test RT-PCR pozitiv la data diagnosticului, bilet de externare din spital sau test care să dovedească prezența de anticorpi de tip IgG efectuat cu maxim 14 zile anterior intrării în țară) sau prin verificarea bazei de date Corona-forms și pentru care au trecut cel puțin 14 zile de la data confirmării până la data intrarea în țară;

·         sunt copii cu vârsta mai mică sau egală de 3 ani, fără a fi necesară prezentarea rezultatului negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2;

·         sunt copii cu vârsta mai mare de 3 ani și mai mică de 16 ani, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii).

 

·         Calatorii ne-vaccinati care nu prezinta un test PCR negativ si nu se afla in niciuna dintre exceptiile de mai sus – se instituie masura carantinei de 14 zile;

Impresii

Toate campurile sunt obligatorii!

Puteti incarca maxim 50 poze

Cerere de rezervare

Toate campurile sunt obligatorii!

Am citit si sunt de acord cu termenele si conditiile acestei excursii.

Posteaza aici albumele tale preferate de Calatorie, ca sa ne bucuram impreuna cu tine de locurile pe care le-ai vizitat. Albumele postate sunt subiectul aprobarii de catre Interra. Nu pune doar peisaje sau natura moarta, vrem sa te vedem si pe tine in ele. Interra nu este raspunzatoare de provenienta pozelor postate de catre utilizatori.

Exploreaza pe tari

Europa

America de Nord si Centrala

Mari si Oceane

Africa

Orientul Mijlociu

Asia

Oceanul Indian

America de Sud