Interra

Craciun Nobiliar la Castel Daniel

Sejur cu transport individual.

Individual Romania Talisoara

Vacante pe alese - Craciun

5 zile 428
Informatii Generale Program Excursie Alte Informatii Impresii Rezervare

Informatii Generale

NOU Craciun Nobiliar la Castel Daniel !
Sejur c
u transport individual.

Castelul Daniel a fost construit in stil renascentist (perioada tarzie) la inceputul Sec al XVII-lea de Mihály Daniel, capitan adjunct al ”Celor Trei Scaune” (mai tarziu judetul Covasna), iar in Sec al XIX-lea i s-a adaugat o aripa, construita in stil clasicist. De atunci, castelul a suferit mai multe modificari, dar un singur lucru nu s-a schimbat: frescele castelului, care au devenit simbolurile acestuia. Peretii seculari ai Castelului de la Talisoara parca soptesc si astazi povesti nespuse. Privindu-i picturile murale ti se dezvalui o lume fascinanta a nobililor de odinioara.
La Castel Daniel, vraja vremurilor de altadata se imbina perfect cu confortul contemporan, cu delicioasele bucate reinterpretate servite la restaurant si luxul modern al Spa-ului din pivnita boltita a castelului mic. Aceasta locatie nobiliara te asteapta pentru un sejur de 4 nopti imbibat cu istorie, romantism, traditie si relaxare.
Va invitam sa petreceti sarbatorile de Craciun in rasfat nobiliar intr-un castel renascentist, descoperind traditiile locului si frumusetile naturii inconjuratoare. Va propunem un sejur cu multe clipe de neuitat alaturi de cei dragi, rasfat culinar si o selectie diversa de programe care sa va faca sa uitati de cotidianul agitat.

Sosirea la Castel Daniel din Talisoara
Bine ati venit in Tinutul Conacelor si Castelelor din jud. Covasna. Pe langa denumirea istorica de Trei-Scaune, jud. Covasna mai este cunoscut si drept Tinutul Conacelor datorita celor 160 de conace si cateva castele mici construite aici de mica nobilime. Sosire cu transport individual in Talisoara la Castel Daniel.
√ Din directia Bucuresti/Brasov, urmati drumul E60 spre Sighisoara. Dupa 25 km virati la dreapta la Maierus si urmati traseul prin Apata-Aita Mare-Baraolt si Talisoara.
√ Daca ajungeti dinspre Targu Mures/Sighisoara, ruta recomandata este Odorheiu Secuiesc-Ocland-Varghis–Talisoara.
√ De la Sibiu/Fagaras, ruta recomandata este Hoghiz–drumul E60 Rupea Gara–Homorod-Varghis–Talisoara.

 Perioade Sejur
23-27 Decembrie 24-28 Decembrie
 Mai sunt locuri libere ? da da
 Adult in camera dubla standard 428 € 428 €
 Adult in camera dubla superior 488 € 488 €
 Adult in camera dubla de lux 548 € 548 €
 Copil 2-11,99 ani in camera cu parintii 245 € 245 €
 Copil mai mare decat 12 ani in camera cu parintii 300 € 300 €

Servicii incluse in pachetul de Craciun la Castel Daniel:
Cazare 4 nopti cu Demipensiune
• 2 cine de cate trei feluri, 1 cina traditionala cu foc de tabara si vin fiert

• 1 cina festiva de Craciun
• Cadouri sub bradul de Craciun
• Ateliere de decorat turta dulce si confectionat coronite de Craciun
• Posibilitatea de a participa la slujba de Craciun de la biserica ortodoxa din Baraolt
• Vizita la atelierul traditional de fierarit, prezentare interactiva de mestesug
• Drumetie ghidata in Cheile Varghisului, inclusiv gustare, ceai cald si vin fiert

Nota:
• Tarifele se achita în LEI la cursul BNR+1% din ziua platii.
Hotelul Castel Daniel a fost atent selecționat astfel incat sa respecte toate normele sanitare in vigoare impuse de autoritătile competente. Accesul persoanelor care nu sunt cazate în hotel pentru vizite sau servirea mesei nu este permis, pentru siguranta si confortul oaspetilor castelului.

Program Excursie

Experienta culinara la Castel Daniel
-------------------------------------
Bucataria Castelului se bazeaza pe cele mai bune retete traditionale din Transilvania, pregatite conform standardelor gastronomiei moderne. Reinterpretarile noastre ofera nu doar o perspectiva asupra gusturilor locale specifice, ci si o experienta culinara memorabila.
Veti avea parte de un inceput de zi cu adevarat regal, cu meniurile de mic dejun din surse locale, cu branzeturi artizanale delicioase, mezeluri traditionale, dulceata de casa, zacusca traditionala, oua proaspete si lapte de la producatorii locali. Spune-ne doar cum vrei sa te simti azi: usoara ca o contesa, sofisticat ca un conte sau energizat ca un nobil plecat la vanatoare si alege unul dintre cele 3 meniuri disponibile.

Relaxare la Cellarium Slow Down Spa
--------------------------------------

Pivnita (Cellarium) de la Castel Daniel a fost folosita in trecut pentru depozitarea diferitelor obiecte de valoare. Astazi este un spatiu atemporal si valoros pentru toata lumea. O oaza de liniste in inima Transilvaniei, unde te poti ascunde de zgomotul vietii de zi cu zi. Accentul este pus pe purificare si regenerare, astfel incat sa va puteti intoarce la viata de zi cu zi cu energie reinnoita. Este necesara o rezervare facuta in prealabil. Acces la Cellarium Slow Down Spa: 50 Lei/adult/zi, 25 Lei/copil 3-12 ani/zi.

Excursie cu ghid local in Cheile Varghisului
--------------------------------------------

Rezervatia naturala Cheile Varghisului este locul ideal pentru drumetii si speologie, se afla in partea nordica a muntilor Persani si este traversata de paraul Varghis, pe care-l vom traversa in drumetia noastra pe mici podete suspendate. Pe o lungime de aproape 4 km, intalnim stanci de calcar, versanti inalti, verticali si abrupti, din care izvorasc paraie de munte, turnuri de calcar (Turnul Porumbeilor, Turnul Csala), creste de calcar, doline, avene, grohotisuri si mai ales pesteri de importanta stiintifica si speologica. Vom face o scurta incursiune in Pestera Mare sub indrumarea ghidului local, in cautare de formatiuni carstice si lilieci (pe perioada iernii mai multe speci de lilieci folosesc pestera ca loc de hibernare). Include gustare, ceai cald si vin fiert.

In vizita la atelierul de fierarit cu prezentare interactiva de mestesug
------------------------------------------------------------------------

Vom face o vizita la mesterul scanteilor si al fierului incins: forjarul Nagy Gyorgy din Talisoara. Acesta lucreaza in atelierul propriu inca din copilarie si este cel care a confectionat gardul si poarta castelului Daniel. Domnul Nagy ne prezinta atelierul lui traditional (demonstrativ) unde are atat produse de fierarit vechi cat si instrumente de epoca–fiind practic un mic muzeu privat. Ulterior ne va face o demonstratie de prelucrarea a fierului la forja.

Alte Informatii

Rezervarea excursiei:
se face in scris cu un mesaj pe email la [email protected] sau la Interra (Bucuresti Bd Ferdinand nr 83).

Plata excursiei:
• se poate face integral la inscriere, sau cu avans minim 50% din pretul excursiei in termen de doua zile de la rezervare, restul cu minim 31 de zile inainte de plecare.
• se achita in RON la curs BNR+1% din ziua platii.
• se poate achita prin transfer bancar, cu card la POS in agentie, numerar in agentie sau numerar prin depunere intr-o agentie Raiffeisen sau BRD in conturile Interra.

Conditii generale de renuntare-anulare a rezervarii:
• penalizare 10% din pretul excursiei daca anularea se face cu mai mult de 60 de zile pana la plecare
• penalizare 50% din pretul excursiei daca anularea se face intre 60-31 de zile pana la plecare
• penalizare 100% din pretul excursiei daca anularea se face cu mai putin de 31 de zile pana la plecare
• penalizare 100% din pretul excursiei pentru neprezentare la plecare (no-show)

Documente de calatorie:
Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, cartea de identitate sau pasaportul, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta. Cetatenii romani pot calatori in statele membre ale Uniunii Europene, Spatiului Schengen si Spatiului Economic European cu cartea de identitate sau pasaportul in curs de valabilitate. Pentru a verifica lista statelor care permit intrarea pe baza cartii de identitate, lista statelor membre U.E., Schengen si Spatiul Economic Eurpoean, va rugam sa consultati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions  Accesul cu cartea de identitate mai este permis in urmatoarele state: Macedonia (90 zile), Muntenegru(30 zile), Serbia (90 zile), Norvegia (daca cartea de identitate romaneasca valabila este emisa dupa anul 2009, in care este specificata cetatenia romana. Cartile de identitate romanesti emise inainte de anul 2009 nu sunt recunoscute ca documente de calatorie in Norvegia) Pentru toate celelalte state din afara Uniunii Europene si pentru acele state pentru care cetatenii romani nu au nevoie de viza de intrare, accesul se face pe baza pasaportului valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Pentru a consulta lista statelor pentru care nu este necesara viza de intrare accesati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions  Pentru tarile in care cetatenii romani au nevoie de viza de intrare, este necesar pasaportul valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Anumite state nu permit accesul ca pasaport temporar sau nu aplica vize pe pasaport temporare, de aceea va rugam sa consultati serviciul consular al tarii in care intentionati sa faceti deplasarea sau solicitati acest lucru agentului dvs. de turism.In cazul persoanelor casatorite recent, nu se accepta Cartea de Identitate anulata (perforata) de autoritati in vederea emiterii unei noi carti de identitate. Copiii care nu au carte de identitate, vor trebui inscrisi pe pasaportul unuia dintre parinti. In acest caz, parintii care au copiii trecuti in pasaportul lor, vor calatori obligatoriu cu Pasaportul. Agentia organizatoare (Tour Operatorul) nu are nici o raspundere in situatia in care autoritatile de frontiera nu permit accesul turistului pe teritoriul statului respectiv. De asemenea, nu are nici o responsabilitate daca turistului nu i se permite parasirea teritoriului unei tari de catre autoritatile de frontiera din statul respectiv. In aceste cazuri, turistului nu i se mai restituie contravalorea excursiei.

Cazare si programul excursiei:
Clasificarea hotelurilor din program este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania. Hotelurile nominalizate in program pot suferi modificari pana la data plecarii, in functie de conditiile specifice care pot aparea intre momentul publicarii programului si data plecarii. Daca aceste schimbari sunt impuse de furnizorul local, intotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locatie/confort. Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar pote fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila, etc. Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de reprezentantul agentiei. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor. Situatia de partaj in camera dubla este atunci cand o persoana doreste sa participe la o excursie singura, dar nu in camera single, ci cu alta persoana, necunoscuta, de acelasi sex, intr-o camera dubla pentru doua persoane. In aceasta situatie persoana in cauza solicita Tour Operatorului o rezervare partaj in camera dubla, sub rezerva ca Tour Operatorul va gasi, in timp util, a doua persoana dispusa sa participe la excursie partaj in camera dubla. Daca nu se va gasi a doua persoana, prima persoana se poate retrage, sau va achita suplimentul de camera single pentru a putea participa la excursie. Tour Operatorul nu este raspunzator de achitarea suplimentului de camera single. Insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbari de ore, modificarea ordinii desfasurarii acestuia), fara a afecta insa structura serviciilor efectuandu-l astfel in totalitate.

Impresii

Toate campurile sunt obligatorii!

Puteti incarca maxim 50 poze

Cerere de rezervare

Toate campurile sunt obligatorii! Va rugam completati si codul anti-spam, exact asa cum este trecut in dreapta campului.

Google cautare
Google anunturi
Facebook
Newsletter Interra
Sunt client Interra
Recomandari de la prieteni
Alta sursa

Posteaza aici albumele tale preferate de Calatorie, ca sa ne bucuram impreuna cu tine de locurile pe care le-ai vizitat. Albumele postate sunt subiectul aprobarii de catre Interra. Nu pune doar peisaje sau natura moarta, vrem sa te vedem si pe tine in ele. Interra nu este raspunzatoare de provenienta pozelor postate de catre utilizatori.

Exploreaza pe tari

Europa

Orientul Mijlociu

Oceanul Indian

Africa

America de Nord si Centrala

Asia

America de Sud

Australia si Oceania

Mari si Oceane