Interra
Informatii Generale Descriere Destinatie Impresii Rezervare
Cracovia de Sf Maria
Harta Traseu - Cracovia de Sf Maria

Click pe harta traseului

Informatii Generale

Perioada de calatorie oferta: 15-19 August

Servicii incluse in pretul ofertei:

  Zboruri directe Bucuresti => Cracovia => Bucuresti, Compania LOT

  Taxele de aeroport

  Cazare 4 nopti cu mic dejun la Hotel Osrodek Hotelowy Optima 3*  (detalii hotel)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

* Pretul ofertei: 309 € / persoana in camera dubla 

* Valabilitatea ofertei: pentru rezervari achitate integral in 25 Iulie

Data Plecare Ora Sosire Ora
15.08 Otopeni 06:15 Cracovia 07:05
19.08 Cracovia 20:25 Cracovia 23:15

Termene si conditii ofertei zilei:

Creare oferta zilei: Oferta zilei este creata de catre agentii Interra in fiecare dimineata.

Valabilitate oferta zilei:  Oferta zilei este valabila in ziua respectiva in limita disponibilitatii locurilor la momentul cererii de rezervare.

Termen plata: Rezervarea odata confirmata, trebuie achitata in aceeasi zi, pentru a va putea elibera documentele de calatorie.

Modalitate plata:  Numerar, card, euro sau lei la sediul Interra, sau depunere numerar la cea mai apropiata agentie Raiffeisen Bank din toata tara.

Descriere Destinatie

Cracovia, asul din maneca
Capitala regala timp de jumatate de mileniu, muzeu de arhitectura gotica si renascentista, Cracovia, ca prin minune, nu poarta cicatricile celui de-al doilea razboi mondial. Cladirile istorice, monumentele, operele de arta se imbina cu farmecul unui oras viu, vibrant, tanar.

Piata mare sau Rynek Glowny
Cea mai mare piata medievala din Europa este, totodata, si inima Cracoviei. Populata de tineri care canta toate genurile de muzica, de la jazz la hip-hop, coruri, pictori, florari, este presarata cu tarabe cu suveniruri, cafenele elegante, cluburi trendy. Invelita in magia spectacolelor de lumini noaptea, smulge cu usurinta de la turisti exclamatii precum: „O minunata piata romantica !" sau „Un loc in care pur si simplu vrei sa stai si sa privesti !"

In apropierea Pietei se afla Bazilica Sfanta Maria, impozanta si austera, un magnific exemplu al stilului gotic. Pe cât de austera este la exterior, pe atât de bogata este in interior. Caleidoscopul de culori, stralucirea aurului si albastrul viu folosit pentru decorarea tavanului sunt coplesitoare prin frumusete. La fel de impresionant este altarul principal, cel mai mare din Europa. Sculptat in lemn de stejar pe 3 panouri, tripticul descrie scene din viata Sfintei Familii si uluieste prin multitudinea detaliilor (sculptorul Veit Ross a lucrat 12 ani la aceasta capodopera).

Resedinta regala pana in secolul al XVII-lea, Castelul Wawel este inconjurat si astazi de o aura mitica. Regi si regine au fost incoronati aici secole la rând, iar castelul, in numeroasele sali, etaleaza bogatia culturala si artistica lasata mostenire de cei care l-au locuit. Supranumit si „Camelot al Poloniei", in jurul Castelului Wawel se tes mituri si legende despre cavaleri, regi si regine. O vizita la Castelul Wawel echivaleaza cu o plimbare prin istoria zbuciumata a Cracoviei si a Poloniei.

Daca nu te-ai convins pâna acum de ce merita vizitata, Cracovia mai scoate inca un as din mâneca: tabloul „Doamna cu hermina" al lui da Vinci. Tabloul o infatiseaza pe Cecilia Gallerani, amanta lui Ludovic Sforza, duce de Milano si este expus la Muzeul Czartoryski, in centrul vechi al orasului. Pentru ca muzeului nu i se acorda atât de multa atentie si publicitate precum altor obiective turistice, „Doamna cu hermina" este probabil una dintre putinele capodopere pe care le poti admira fara sa te lupti cu masele de turisti.

Impresii

Toate campurile sunt obligatorii!

Puteti incarca maxim 50 poze

Cerere de rezervare

Toate campurile sunt obligatorii! Va rugam completati si codul anti-spam, exact asa cum este trecut in dreapta campului.

Google cautare
Google anunturi
Facebook
Newsletter Interra
Sunt client Interra
Recomandari de la prieteni
Alta sursa

Posteaza aici albumele tale preferate de Calatorie, ca sa ne bucuram impreuna cu tine de locurile pe care le-ai vizitat. Albumele postate sunt subiectul aprobarii de catre Interra. Nu pune doar peisaje sau natura moarta, vrem sa te vedem si pe tine in ele. Interra nu este raspunzatoare de provenienta pozelor postate de catre utilizatori.

Exploreaza pe tari

Europa

Asia

Africa

Oceanul Indian

Orientul Mijlociu

America de Nord si Centrala

America de Sud

Euro-Asia

Australia si Oceania

Mari si Oceane