Posteaza aici albumele tale preferate de Calatorie, ca sa ne bucuram impreuna cu tine de locurile pe care le-ai vizitat. Albumele postate sunt subiectul aprobarii de catre Interra. Nu pune doar peisaje sau natura moarta, vrem sa te vedem si pe tine in ele. Interra nu este raspunzatoare de provenienta pozelor postate de catre utilizatori.
Informatii Generale | Descriere Destinatie | Impresii | Rezervare |
Informatii Generale
Va rugam sa cititi si termenele si conditiile de mai jos.
Servicii incluse in preturile ofertelor:
• Zbor direct Bucuresti => Roma, Compania TAROM
• Cazare 2 nopti cu mic dejun in Roma la Hotelul respectiv din tabel
• Zbor direct Roma => Paris, Compania Alitalia
• Cazare 2 nopti cu mic dejun in Paris la Hotelul respectiv din tabel
• Zbor direct Paris => Bucuresti, Compania TAROM
• Toate taxele de aeroport
Preturi DUO City Break 5 zile, de persoana in camera dubla:
Termene si conditii:
• Aceasta oferta este pentru turisti individuali, nu pentru grup cu ghid.
• Datele de plecare sunt flexibile, nu sunt prestabilite, in functie de solicitarea fiecarui turist.
• Tariful de pe site este cel minim aplicabil si variaza in functie de locurile libere din perioada aleasa.
• Orarul de zbor variaza, in functie de perioada de calatorie aleasa.
• La cerere se pot calcula si tarife pentru copii, precum si tarif de camera single pentru o singura persoana.
• La cerere se poate oferta alt numar de nopti, alt tip de hotel, alta Companie Aeriana, etc.
• La cerere, se pot oferta si alte servicii extra: transferuri aerop-hotel-aerop, excursii locale, rent-a-car, etc.
• Va rugam sa ne trimiteti cererea Dvs la [email protected] sau prin formularul CERERE DE REZERVARE.
• Va vom raspunde cu cele mai bune oferte disponibile conform cererii Dvs.
NOU posibil plata cu card online cu link de plata securizat.
Descriere Destinatie
Roma: capitala lumii
Se spune ca toate drumurile duc la Roma. Initial, afirmatia era adevarata pentru ca toate caile publice care faceau legatura cu imperiul duceau la Roma, ca sa faciliteze transportul bogatiilor si trupelor. In timp insa, expresia si-a pastrat sensul figurat si este folosita pentru a sugera ca mai multe cai pot duce la acelasi rezultat. Toate caile duc la Roma si in alt sens, insa: cand vorbesti despre arhitectura, cu siguranta Roma are cel putin cateva monumente unice. Daca vorbesti despre pictura, un top 10 ar fi insuficient pentru capodoperele memorabile de la Roma. Oras in care s-a concetrat esenta culturii europene timp de secole, Roma este unul dintre cele mai importante puncte de referinta pe harta europeana.
Cu siguranta ai auzit de faimoasele Piazza Navona, Fontana di Trevi sau Colosseum. La Roma, insa, trebuie sa fii atent si la toate lucrurile care nu fac parte din topuri si din listele de recomandari. Trebuie sa fii atent la colturile si nuantele batranei capitale, la statuile care isi coboara privirea domoala asupra trecatorului zi de zi, de sute de ani, la portocalii incarcati cu fructe inca din luna martie, la soarele care straluceste in vitraliile unei biserici, la terasele intime ghemuite in colturi incarcate de istorie, unde celebra cafea italieneasca te ispiteste cu aroma ei puternica.
Roma merita vizitata la pas. Cu provizii la tine si escale la cafenele cochete ca sa iti reincarci bateriile, descopera stradutele si cartierele mai putin expuse turismului international, dar tipice pentru orasul etern. Pe masura ce strabati orasul, ti se vor dezvalui, din cuibarul facut intre cladirile seculare, locuri si monumente magice. Piata Campo dei Fiori, de exemplu, are venerabila varsta de cateva secole si, in fiecare dimineata, gazduieste tarabe cu legume si fructe proaspete, o varietate mare de paste si o atmosfera vesela si primitoare. Piazza Navona, construita pe locul unui fost stadion, este plina de viata si impresioneaza prin frumusetea celor trei fantani. Vedeta este Fonta dei Quattro Fiumi (Fantana celor patru rauri), construita in secolul al XVII-lea de Bernini. Este formata din 4 personaje care reprezinta Nilul, Gangele, Dunarea si Rio della Plata – 4 fluvii de pe 4 continente pe care se intindea autoritatea papala. Pentru ca ar fi nevoie nu doar de doua pagini, ci de un foileton ca sa vorbim pe indelete de fiecare opera de arta din capitala italiana, am ales doar cateva capodopere romane care au fermecat o lume intreaga, ca sa iti trezim interesul.
Panteonul
De aproximativ doua milenii, de cand l-a inaltat imparatul Hadrian, Panteonul nu inceteaza sa uimeasca lumea. Daca initial era templu al zeitatilor grecesti, a devenit apoi biserica a crestinilor, pentru ca astazi sa fie loc de inmormantare al unor personalitati celebre, printre care pictorul renascentist Rafael si regele Victor Emanuel II. Cu 43 de metri inaltime si un diametru identic, Panteonul are ca semn distinctiv oculusul, cercul gol din centrul cupolei. Acesta are un diametru de 9 metri.
Fontana di Trevi
Cand un Neptun colosal pare sa porneasca intempestiv la drum in carul tras de doi cai de mare, intr-o imbinare fascinanta de arta baroca, linii naturale si creaturi fantastice, tot ce poti face este sa ramai inmarmurit in fata Frumusetii. Fellini imortalizeaza sculptura vie intr-o scena dedicata eternitatii: Anita Ekberg, senzuala, ispititoare, sare in Fontana di Trevi intr-o noapte linistita, intr-o Roma pustie, parca ireala si il invita pe Marcello Mastroiani sa i se alature. Cand ajungi la Roma, nu trebuie sa uiti sa arunci un banut in celebra fantana, astfel revenirea in orasul etern iti este asigurata.
Forul roman sau Forum Magnum
Arce triumfale, bazilici, numeroase temple stau marturie pentru faptul ca intre Dealul Capitolului si Dealul Palatin in antichitate se afla centrul vietii Romei imperiale. Vizitatorului neinitiat i s-ar putea parea doar o colectie dezorganizata de ruine, dar daca iti imaginezi cum se desfasura viata romanilor pe vremuri, este usor sa ii intelegi sensul.
Unic in Roma, faimos in lume
Colosseum
Colosseum-ul este simbolul recunoscut din orice colt al lumii. De altfel, se spune ca „atat timp cat Colosseumul dainuieste, va dainui si Roma. Cand Colosseum-ul va cadea, si Roma va cadea. Si odata cu Roma – intreaga lume”. Construit in urma cu aproape 2000 de ani, este cel mai impunator amfiteatru al antichitatii. Cursele carelor de lupta, luptele purtate de gladiatori erau cele mai populare spectacole desfasurate in Colosseum.
Capela Sixtina, Muzeul Vaticanului
Intre 1508 si 1512, Michelangelo picta tavanul Capelei Sixtine, care avea sa devina una dintre cele mai vestite opere de arta ale Europei. Scene din Geneza sunt redate in detaliu pe tavanul Capelei, iar Judecata de Apoi, pictata pe pe peretele din spate, este fascinanta. Goethe spunea ca „daca nu ai vazut Capela Sixtina, nu iti poti da seama de ceea ce este omul capabil sa infaptuiasca”.
Piata si Bazilica Sfantul Petru
Din Piata Sfantului Petru, inconjurata de doua colonade in forma de arce de cerc precum bratele unei mame care se intinde dupa copilul sau, Roma te cheama intr-o dimensiune unica: cea a miracolului. Fiorii miracolului strabat Pieta a lui Michelangelo din Bazilica Sfantul Petru , caci nimic nu este mai cald si mai pur decat Mama purtandu-si Fiul crucificat pe brate.
Paris, o escapada romantica...
Aproximativ 7 milioane de turiÅŸti vizitează Turnul Eiffel în fiecare an.
În jur de 12 milioane de călători ajung anual la Notre Dame.
Iar Luvrul găzduieÅŸte 15.000 de vizitatori... în fiecare zi.
În total, Parisul găzduieÅŸte an de an 45 de milioane de turiÅŸti. Adică... toată populaÅ£ia României într-un singur oraÅŸ ? Nu tocmai, ci de două ori populaÅ£ia României. Într-un singur oraÅŸ. În fiecare an. Există locuri pe pământ unde frumuseÅ£ea atinge superlativul.
V-aÅ£i întrebat unde ? Să vedem:
Modă ? Deocamdată, vă spun doar atât: Coco Chanel, Yves Saint Laurent, Christian Dior. Cultură ? Sorbona: una dintre cele mai vechi ÅŸi mai celebre universităţi din lume. Spiritualitate ? La Notre Dame simÅ£i că te înalÅ£i alături de divinitate. VreÅ£i să continuaÅ£i lista ? Sau poate sunteÅ£i debusolaÅ£i. Cred că aÅ£i auzit atât de multe despre Paris, încât aveÅ£i impresia că îl cunoaÅŸteÅ£i, chiar înainte să îl fi văzut. AÅ£i auzit că trebuie să vizitaÅ£i NEAPÄ‚RAT Muzeul Luvru, nu-i aÅŸa ? Dar aÅ£i mai auzit ÅŸi că este foarte mare ÅŸi v-ar trebui câteva săptămâni să-l vedeÅ£i în întregime... De unde să începeÅ£i ? AveÅ£i o săptămână la dispoziÅ£ie. AÅ£i vrea să vedeÅ£i Turnul Eiffel, dar aÅ£i auzit ÅŸi că Montmartre este fermecător. Notre Dame, Pont Neuf, Mormântul lui Napoleon, cimitirul Père Lachaise ÅŸi multe altele... Dar v-a spus un prieten care a fost în FranÅ£a că nu trebuie să rataÅ£i Valea Loirei. O să aveÅ£i timp pentru toate ? Ce o să alegeÅ£i ? La ce să renunÅ£aÅ£i ? Nu vă îngrijoraÅ£i ! Mai bine lăsaÅ£i-ne pe noi să ne preocupăm de asta. Acesta este motivul pentru care o să vă însoÅ£ească ghidul nostru, singurul ghid român acreditat la în Paris. Alături de ea, Parisul vă va dezvălui rând pe rând chiar ÅŸi cele mai ascunse frumuseÅ£i.
Parisul, oraÅŸul cu o mie de nume
De-a lungul vremii, Parisul a primit cele mai diverse nume.
I s-a spus OraÅŸul ÎndrăgostiÅ£ilor. Străbătut de Sena, oferă un prilej minunat pentru o călătorie pe un vaporaÅŸ, acompaniaÅ£i de vocea tulburătoare a lui Edith Piaf. Apusul soarelui este fermecător în timp ce treceÅ£i pe sub podurile pariziene. În scurta croazieră, vi se vor dezvălui Notre Dame, Luvrul, Centrul Pompidou, Champs Elysée, Turnul Eiffel...
În acelaÅŸi timp, Parisul este ÅŸi OraÅŸul Luminilor. Este un OraÅŸ al Luminii în timp ÅŸi în istorie. Prima clădire iluminată electric a fost Grand Magasin du Louvre. Dar Parisul este ÅŸi centru filosofic al epocii iluministe. Spiritul Parisului întâlneÅŸte spiritul divinităţii în locuri sacre, maiestuoase ÅŸi impunătoare. Catedralele Notre Dame ÅŸi Sacré Coeur sunt doar două dintre ele. Fie că mergi la Notre Dame sau la Sacré Coeur, poÅ£i să cuprinzi întreg oraÅŸul cu privirea, alături de înspăimântătoarele garguie. Dar biserici ÅŸi catedrale se întâlnesc la tot pasul în Paris, fiecare dintre ele mai măreaţă ÅŸi mai impresionantă. Cu siguranţă toată lumea cunoaÅŸte Parisul drept Capitală a Modei. Deci toată lumea vrea să facă... shopping la Paris. Când spui parfum, spui Paris. Când spui Paris, spui Luis Vuitton sau Jean Paul Gaultier. TradiÅ£ia ÅŸi eleganÅ£a pariziene exercită un farmec aparte asupra întregii lumi. Nu este nevoie să vă întoarceÅ£i acasă cu tolba plină de creaÅ£iile marilor designeri. Dar veÅ£i fi mulÅ£umiÅ£i să plecaÅ£i cu suveniruri de la Galeriile La Fayette.
Si cine nu vine la Paris pentru că este Capitală Culturală ? Musée d’Orsay preia ÅŸtafeta de-acolo unde o lasă Luvrul. SunteÅ£i pasionaÅ£i de cultura egipteană ? De operele grecilor ÅŸi ale romanilor ? DaVinci v-a lăsat moÅŸtenire pe Mona Lisa ÅŸi vreÅ£i să ajungeÅ£i să o vedeÅ£i... Atunci, Luvrul este cu siguranţă locul în care doriÅ£i să ajungeÅ£i. Sau vreÅ£i să o vedeÅ£i pe zeiÅ£a Venus înfăţiÅŸată în chip de curtezană ? Ori un Dejun pe iarbă, în viziunea lui Manet ? Atunci Musée d’Orsay ÅŸi colecÅ£ia de pictori impresioniÅŸti sunt locul potrivit pentru dumneavoastră. SunteÅ£i mai degrabă fan al artei moderne ? Centrul Pompidou are porÅ£ile deschise. Dacă în 1889, când Turnul Eiffel era construit, scriitorii, pictorii, arhitecÅ£ii vremii au fost revoltaÅ£i ÅŸi l-au considerat monstruos ÅŸi nefolositor, Centrul Pompidou a stârnit la fel de multe controverse. Localnicii spun că această „cutie gigantică” transparentă este complet nepotrivită între clădirile istorice. Cu toate acestea, peste 20.000 de turiÅŸti îl vizitează în fiecare zi. Vă plac plimbările în natură ? Parcurile Parisului sunt cuceritoare. Tuileries sunt grădinile frumuseÅ£ii ÅŸi relaxării. Aflate în Place de la Concorde, oferă încă un exemplu uluitor al splendorii arhitecturii grădinilor franceze. Grădinile Luxembourgului, rezervate numai familiei regale până acum două sute de ani, înainte de RevoluÅ£ia Franceză, astăzi sunt printre cele mai vizitate obiective turistice din FranÅ£a. FrumuseÅ£ea ÅŸi serenitatea lor relaxează tot mai mulÅ£i turiÅŸti, fie că îÅŸi doresc să se plimbe în natură, să stea pe o bancă lângă lac, să admire grădinile de flori sau să facă sport.
Parisul lui Gavroche... Un Paris pentru fiecare
Îl ÅŸtiÅ£i pe Gavroche, nu-i aÅŸa ?
Micul ÅŸtrengar care cutreieră Parisul în lung ÅŸi-n lat, cu ÅŸapca îndesată pe-o ureche. CunoaÅŸte oraÅŸul ca-n palmă. Pentru el, Parisul are o aromă unică, o savoare ÅŸi o culoare secrete... Din paleta de culori ÅŸi melodii cu care este înmiresmat Parisul, o să alegem câteva nuanÅ£e unice. Notre Dame e înveÅŸmântată în culoarea magiei. Dar nu Notre Dame, catedrala tuturor. Ci locul acela unic, unde CocoÅŸatul de la Notre Dame ÅŸi-a trăit iubirea legendară pentru prea-frumoasa Esmeralda. Nu uitaÅ£i să-l căutaÅ£i...
Pont des Arts e zugrăvit în culoarea eternităţii. Aici, parizieni romantici ÅŸi lipsiÅ£i de griji, îÅŸi aduc coÅŸurile pentru picnic, din care se ivesc sticlele de vin ÅŸi baghetele de pâine. Să prânzeÅŸti pe podul acela încărcat de istorie, în timp ce Sena îÅŸi deapănă susurând poveÅŸtile mai vechi sau mai noi... De o parte a Senei, veghează de 800 de ani Institutul Francez. De cealaltă parte, fermecătorul Luvru. În zare, Notre Dame vă aminteÅŸte poveÅŸti nemuritoare. Este momentul perfect să vă îndrăgostiÅ£i de Paris. Åži la Paris. Aici, timpul este suspendat. A rămas la capătul podului. Pe pod sunt doar doamnele ÅŸi domnii care prânzesc liniÅŸtiÅ£i. Printre ei, parcă se prefigurează siluete elegante ale unor mesdames et messieurs mergând la braÅ£, el galant, ea cu pălărie cu boruri largi ÅŸi rochie cu crinolină. Unii se feresc, alÅ£ii se opresc când aud tropotul cailor mândri ce trag trăsurile cochete, ca să vadă cine trece... Pont des Arts e un pod peste timp. Odată ce ai trecut peste el, nu vrei să părăseÅŸti Podul de peste timp. In Paris puteÅ£i să faceÅ£i una dintre cele mai extraordinare plimbări !
V-aÅ£i putea întreba ce poate fi atât de extraordinar la o plimbare.
Totul ! UrmăriÅ£i-mă. PorniÅ£i la drum dis-de-dimineaţă, grăbiÅ£i să vă cufundaÅ£i în atmosfera din Montmartre - căci despre el vorbim. Nu vă lăsaÅ£i ademeniÅ£i de mirosul proaspăt ÅŸi cald, venit de la boulangerie-ile Parisului. LăsaÅ£i parizienii să stea la coadă pentru tradiÅ£ionalele lor baguettes. Poftim ? Parisul multicolor s-a înfăşurat cu aroma croasantului cald ÅŸi a cafelei ? Åži vreÅ£i să beÅ£i o cafea ? Bine... Să ne oprim puÅ£in la Café de Flore. Dar numai cât să intraÅ£i în atmosferă ÅŸi să începeÅ£i să vă simÅ£iÅ£i parizian de cu bună dimineaţă. Mai veche de un secol, i-a găzduit, pe rând, pe Sartre, Camus, Prévert ÅŸi mulÅ£i alÅ£ii... LuaÅ£i loc la o măsuţă lângă stradă ÅŸi deveniÅ£i una dintre piesele de puzzle care compune Parisul în această clipă. Dar să pornim din nou ! Să mergem în Montmartre. Are culoarea tinereÅ£ii ÅŸi ritmul Omului Boem. De cum păşeÅŸti pe străduÅ£ele pietruite, strâmte ÅŸi înclinate, îl auzi pe Charles Aznavour cu a lui La Bohème. Cântă despre tinereÅ£ea boemă, despre artiÅŸti îndrăgostiÅ£i care se întâlnesc la cafenelele din Montmartre, despre elanul ÅŸi curajul tinereÅ£ii. După câÅ£iva paÅŸi, viaÅ£a devine mai roz.
După alÅ£i câÅ£iva paÅŸi, toată lumea va fi a ta. În Montmartre (ÅŸi în întreg Parisul), restaurantele îÅŸi scot nurii în stradă – galantare ticsite cu fructe de mare sau raci... În Montmartre, verdele proaspăt al viÅ£ei-de-vie înviorează peisajul începând de acum cinci secole...În Montmartre, pisica neagră este la ea acasă. Legenda începe în secolul al XIX-lea, la cabaretul Le Chat Noir ÅŸi se Å£ese în jurul Pisicii, despre care se spune că devine un centru ezoteric ÅŸi politic. Åži dacă în alte oraÅŸe celebre, aruncaÅ£i doi bani într-o fântână ca sa vă poarte noroc, aici, aveÅ£i nevoie de o singură monedă ca să plecaÅ£i cu o amintire de neuitat: portretul dumneavoastră, creionat de unul dintre pictorii locului.
Vă aÅŸteptăm într-un Paris al frumuseÅ£ii ÅŸi al tinereÅ£ii, ca să trăiÅ£i la vie en rose !
Impresii