Informatii Generale Descriere Destinatie Impresii Rezervare
Harta Traseu - Riga City Break

Click pe harta traseului

Informatii Generale

Va rugam sa cititi si termenele si conditiile de mai jos.

Servicii incluse in preturile ofertelor:
• Zboruri Bucuresti => Riga => Bucuresti, Compania LOT via Varsovia
• Taxele de aeroport
• Cazare 3 nopti cu mic dejun la hotelul respectiv din tabel

Preturi City Break 4 zile de persoana in camera dubla:

 Hotel inclus Pret City Break Detalii hotel
 Hotel City Bruninieks 3* 259 € detalii
 Hotel Wellton Gertrude 4* 379 € detalii
 Hotel Royal Square & Suites 5* 459 € detalii

Termene si conditii:
Aceasta oferta este pentru turisti individuali, nu pentru grup cu ghid.
Datele de plecare sunt flexibile, nu sunt prestabilite, in functie de solicitarea fiecarui turist.
Tariful de pe site este cel minim aplicabil si variaza in functie de locurile libere din perioada aleasa.
Orarul de zbor variaza, in functie de perioada de calatorie aleasa.
La cerere se pot calcula si tarife pentru copii, precum si tarif de camera single pentru o singura persoana.
La cerere se poate oferta alt numar de nopti, alt tip de hotel, alta Companie Aeriana, etc.
La cerere, se pot oferta si alte servicii extra: transferuri aerop-hotel-aerop, excursii locale, rent-a-car, etc.
Va rugam sa ne trimiteti cererea Dvs la [email protected] sau prin formularul CERERE DE REZERVARE.
Va vom raspunde cu cele mai bune oferte disponibile conform cererii Dvs.
NOU posibil plata cu card online cu link de plata securizat.

Descriere Destinatie

Cum cobori dinspre ţările scandinavice pe Marea Baltică (sau Marea Albă, după denumirea indoeuropeană) te poţi opri în oricare dintre cele trei capitale „albe”: Tallinn, Vilnius sau Riga.
Astăzi îţi propunem o oprire în Riga, capitala Letoniei. Centrul istoric al oraşului Riga a fost inclus în patrimoniul mondial UNESCO, iar oraşul este remarcat în mod special pentru arhitectura în stil Art Nouveau (Jugendstil).
Farmecul său medieval apare la fiecare colţ de stradă, în povestea fiecărei case. Casa pisicilor negre, de exemplu, şi-a luat numele de la figurinele de pe acoperiş. Proprietarul acesteia nu fusese acceptat în Asociaţia Breslelor. În semn de supărare şi superioritate, el şi-a decorat casa cu cele două pisici, întoarse cu spatele la clădirea Marii Bresle.
Frumuseţi medievale
Riga este un model de arhitectură medievală, două dintre cele mai elocvente exemple fiind Domul şi Biserica Sfântul Iacob. Construcţia Domului a început în 1211, iar lucrările la Biserică, în 1226. Ambele îmbină elemente ale goticului timpuriu cu elemente baroce şi influenţe ale altor stiluri.
„Cei trei fraţi” – trei case lipite reprezintă un exemplu de arhitectură medievală ce pare scos din cărţile de istorie. Cel mai bătrân dintre ei a fost construit în secolul al XV-lea (Fratele Alb), cel mai tânăr, în secolul al XVIII-lea (Fratele Galben), iar în prezent Fratele Alb găzduieşte Muzeul de Arhitectură. În Evul Mediu, membrii unei bresle obişnuiau să locuiască pe aceeaşi stradă, acesta fiind probabil motivul pentru care cele trei case au fost botezate Trei Fraţi.

Capitala europeană Art Nouveau
Spre sfârşitul secolului al XIX-lea, când stilul Art Nouveau începea să se dezvolte, Riga era unul dintre cele mai importante centre culturale şi economice din Imperiul Rus. Deşi clădiri în stilul Art Nouveau au fost construite pentru o scurtă perioadă de timp în oraş, încă mai putem admira astăzi capodopere ale genului pe Strada Alberta. A fost numită după Episcopul Albert, fondatorul Rigăi în 1201, şi este una dintre cele mai vii şi mai ornamentale străzi ale capitalei letone. Toate clădirile de pe această stradă au forma literei U, iar dormitoarele dau înspre grădinile interioare. Cum toate casele sunt de aceeaşi înălţime, la prima privire ai putea crede că există o singură clădire, cât strada de lungă.

Riga modernă, Riga delicioasă
Dacă îţi doreşti să îmbini activităţile culturale cu cele sportive, e bine să ştii că de anul acesta uriaşa scenă Mežaparks va fi transformată într-un parc de iarnă. Toate activităţile specifice sezonului se vor desfăşura aici, de la ski până la patinaj. Iniţial, pistele vor avea o lungime de 700 m, dar în anii următori vor ajunge să aibă până la 3 km.
De curând, unul dintre cele mai apreciate produse tradiţionale letone poate fi gustat într-un nou ambalaj. Balsamul Negru, băutură alcoolică cu o tradiţie de 110 ani, poate fi savurat odată cu bomboanele de ciocolată neagră „Laima”. Merită menţionat că şi compania „Laima” a fost înfiinţată în urmă cu 140 de ani... Astfel că bomboanele cu umplutură de Balsam Negru reunesc două dintre cele mai dulci tradiţii letone, spre deliciul tuturor iubitorilor de ciocolată. Şi nu doar al lor...

Impresii

Toate campurile sunt obligatorii!

Puteti incarca maxim 50 poze

Cerere de rezervare

Toate campurile sunt obligatorii!

Am citit si sunt de acord cu termenele si conditiile acestei excursii.

Posteaza aici albumele tale preferate de Calatorie, ca sa ne bucuram impreuna cu tine de locurile pe care le-ai vizitat. Albumele postate sunt subiectul aprobarii de catre Interra. Nu pune doar peisaje sau natura moarta, vrem sa te vedem si pe tine in ele. Interra nu este raspunzatoare de provenienta pozelor postate de catre utilizatori.

Exploreaza pe tari

Europa

Mari si Oceane

Orientul Mijlociu

Asia

Africa

America de Nord si Centrala

America de Sud