Informatii Generale Descriere Destinatie Impresii Rezervare
Riga
Harta Traseu - Riga

Click pe harta traseului

Informatii Generale

Perioada de calatorie oferta: 5 - 8 Octombrie

Servicii incluse in pretul ofertei:

  Zboruri Bucuresti => Riga => Bucuresti, Compania LOT via Varsovia

  Taxele de aeroport

  Cazare 3 nopti cu mic dejun la Hotel Bellevue 4*  (detalii hotel)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

* Pretul ofertei: 299 € / persoana in camera dubla 

* Valabilitatea ofertei: pentru rezervari achitate integral in 27 Septembrie

Data Plecare Ora Sosire Ora
05.10 Otopeni 06:05 Varsovia 06:50
05.10 Varsovia 11:00 Riga 13:30
08.10 Riga 18:30 Varsovia 19:00
08.10 Varsovia 22:35 Otopeni 01:20+1

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Termene si conditii ofertei zilei:

Creare oferta zilei: Oferta zilei este creata de catre agentii Interra in fiecare dimineata.

Valabilitate oferta zilei:  Oferta zilei este valabila in ziua respectiva in limita disponibilitatii locurilor la momentul cererii de rezervare.

Termen plata: Rezervarea odata confirmata, trebuie achitata in aceeasi zi, pentru a va putea elibera documentele de calatorie.

Modalitate plata:  Numerar, card, euro sau lei la sediul Interra, sau depunere numerar la cea mai apropiata agentie Raiffeisen Bank din toata tara.

Descriere Destinatie

Cum cobori dinspre ţările scandinavice pe Marea Baltică (sau Marea Albă, după denumirea indoeuropeană) te poţi opri în oricare dintre cele trei capitale „albe”: Tallinn, Vilnius sau Riga.
Astăzi îţi propunem o oprire în Riga, capitala Letoniei. Centrul istoric al oraşului Riga a fost inclus în patrimoniul mondial UNESCO, iar oraşul este remarcat în mod special pentru arhitectura în stil Art Nouveau (Jugendstil).
Farmecul său medieval apare la fiecare colţ de stradă, în povestea fiecărei case. Casa pisicilor negre, de exemplu, şi-a luat numele de la figurinele de pe acoperiş. Proprietarul acesteia nu fusese acceptat în Asociaţia Breslelor. În semn de supărare şi superioritate, el şi-a decorat casa cu cele două pisici, întoarse cu spatele la clădirea Marii Bresle.
Frumuseţi medievale
Riga este un model de arhitectură medievală, două dintre cele mai elocvente exemple fiind Domul şi Biserica Sfântul Iacob. Construcţia Domului a început în 1211, iar lucrările la Biserică, în 1226. Ambele îmbină elemente ale goticului timpuriu cu elemente baroce şi influenţe ale altor stiluri.
„Cei trei fraţi” – trei case lipite reprezintă un exemplu de arhitectură medievală ce pare scos din cărţile de istorie. Cel mai bătrân dintre ei a fost construit în secolul al XV-lea (Fratele Alb), cel mai tânăr, în secolul al XVIII-lea (Fratele Galben), iar în prezent Fratele Alb găzduieşte Muzeul de Arhitectură. În Evul Mediu, membrii unei bresle obişnuiau să locuiască pe aceeaşi stradă, acesta fiind probabil motivul pentru care cele trei case au fost botezate Trei Fraţi.

Capitala europeană Art Nouveau
Spre sfârşitul secolului al XIX-lea, când stilul Art Nouveau începea să se dezvolte, Riga era unul dintre cele mai importante centre culturale şi economice din Imperiul Rus. Deşi clădiri în stilul Art Nouveau au fost construite pentru o scurtă perioadă de timp în oraş, încă mai putem admira astăzi capodopere ale genului pe Strada Alberta. A fost numită după Episcopul Albert, fondatorul Rigăi în 1201, şi este una dintre cele mai vii şi mai ornamentale străzi ale capitalei letone. Toate clădirile de pe această stradă au forma literei U, iar dormitoarele dau înspre grădinile interioare. Cum toate casele sunt de aceeaşi înălţime, la prima privire ai putea crede că există o singură clădire, cât strada de lungă.

Riga modernă, Riga delicioasă
Dacă îţi doreşti să îmbini activităţile culturale cu cele sportive, e bine să ştii că de anul acesta uriaşa scenă Mežaparks va fi transformată într-un parc de iarnă. Toate activităţile specifice sezonului se vor desfăşura aici, de la ski până la patinaj. Iniţial, pistele vor avea o lungime de 700 m, dar în anii următori vor ajunge să aibă până la 3 km.
De curând, unul dintre cele mai apreciate produse tradiţionale letone poate fi gustat într-un nou ambalaj. Balsamul Negru, băutură alcoolică cu o tradiţie de 110 ani, poate fi savurat odată cu bomboanele de ciocolată neagră „Laima”. Merită menţionat că şi compania „Laima” a fost înfiinţată în urmă cu 140 de ani... Astfel că bomboanele cu umplutură de Balsam Negru reunesc două dintre cele mai dulci tradiţii letone, spre deliciul tuturor iubitorilor de ciocolată. Şi nu doar al lor...

Impresii

Toate campurile sunt obligatorii!

Puteti incarca maxim 50 poze

Cerere de rezervare

Toate campurile sunt obligatorii!

Am citit si sunt de acord cu termenele si conditiile acestei excursii.

Posteaza aici albumele tale preferate de Calatorie, ca sa ne bucuram impreuna cu tine de locurile pe care le-ai vizitat. Albumele postate sunt subiectul aprobarii de catre Interra. Nu pune doar peisaje sau natura moarta, vrem sa te vedem si pe tine in ele. Interra nu este raspunzatoare de provenienta pozelor postate de catre utilizatori.

Exploreaza pe tari

Europa

Mari si Oceane

Orientul Mijlociu

Asia

Africa

America de Nord si Centrala

America de Sud