Informatii Generale Descriere Destinatie Impresii Rezervare
Harta Traseu - Paris-Florenta DUO City Break

Click pe harta traseului

Informatii Generale

Va rugam sa cititi si termenele si conditiile de mai jos.

Servicii incluse in pretul ofertei:
  Zbor direct Bucuresti => Paris, Compania Air France
  Cazare 1 noapte cu mic dejun la Paris, Hotel Allegro 3*
(detalii hotel)
•  Zbor direct Paris => Florenta, Compania Air France
  Cazare 3 nopti cu mic dejun la Florenta, Hotel Silla 3* (detalii hotel)
  Zboruri Florenta => Bucuresti, Compania Air France via Paris

  Toate taxele de aeroport
Pret DUO City Break 5 zile, de persoana in camera dubla: 375 €
------------------------------------------------------------------------
Termene si conditii:
Aceasta oferta este pentru turisti individuali, nu pentru grup cu ghid.
Datele de plecare sunt flexibile, nu sunt prestabilite, in functie de solicitarea fiecarui turist.
Tariful de pe site este cel minim aplicabil si variaza in functie de locurile libere din perioada aleasa.
Orarul de zbor variaza, in functie de perioada de calatorie aleasa.
La cerere se pot calcula si tarife pentru copii, precum si tarif de camera single pentru o singura persoana.
La cerere se poate oferta alt numar de nopti, alt tip de hotel, alta Companie Aeriana, etc.
La cerere, se pot oferta si alte servicii extra: transferuri aerop-hotel-aerop, excursii locale, rent-a-car, etc.
Va rugam sa ne trimiteti cererea Dvs la [email protected] sau prin formularul CERERE DE REZERVARE.
Va vom raspunde cu cele mai bune oferte disponibile conform cererii Dvs.
NOU posibil plata cu card online cu link de plata securizat.

Descriere Destinatie

Florenta sau puterea seductiei
Descopera Toscana cea romantica

Seducatoarea Florenta
Se numeste „Sindromul lui Stendhal”. Denumirea provine de la cunoscutul romancier francez, care pe 22 ianuarie 1817 vizita Florenta. Intrat in Biserica Santa Croce, Stendhal se simte coplesit de atata frumusete in asa masura incat incepe sa aiba palpitatii si este aproape de lesin. In 1979, Graziella Magherini, psihiatru italian, identifica aceleasi stari la sute de turisti si astfel trairile scriitorul sunt „oficializate” in tratatele de psihiatrie.

Ti-am povestit cele de mai sus pentru ca in Italia desfatarile estetice, senzoriale, spirituale, intelectuale te intampina la tot pasul, ca intr-un adevarat festin hedonist, un ospat pentru minte si suflet. Noi te-am prevenit: trebuie sa fii pregatit pentru baia de frumusete care te asteapta, ca sa nu faci si tu „sindromul lui Stendhal”.
Florenta este o neintrerupta etalare de capodopere. Frumosul irumpe in fiecare piazza, la fiecare pas. In Florenta  simti cum Geniul este pus in slujba Orgoliului.
 Condusa in trecut de familia Medici, una dintre cele mai bogate si influente familii din Italia si proclamata de Girolamo Savonarola „Statul lui Dumnezeu”, Florenta iti infatiseaza cu o trufie provocatoare Domul lui Brunelleschi, Clopotnita lui Giotto, Galeriile Uffizi (unde te intampina da Vinci, Michelangelo, Rafael, Tiziano, Botticelli, Caravaggio si multi altii), Palatul Pitti sau Palatul Renasterii Florentine, marele rival al Galeriilor Ufizzi.
Sfidatoare precum conducatorii care au dominat-o, orgolioasa precum artistii care s-au intrecut modeland-o, dar, inainte de toate, seducatoare prin Frumusete, Florenta te subjuga intr-atat, incat ulterior restul lumii s-a putea sa-ti para plictisitor si gri. Este un risc pe care, insa, merita sa ti-l asumi.
Obiective turistice in Florenta
Turistii viziteaza regiunea Toscana si Florenta din nenumarate motive. Florenta este inima Renasterii, Siena si Cinque Terre  (cinci sate pescaresti construite in stanci, intre plaja si dealuri) ofera o minunata incursiune in peisaje romantice imbratisate de natura si presarate cu castele medievale, iar Pisa te delecteaza cu mostenirea nestirbita a secolelor XI-XIII.
Domul din Florenta
Numele sau oficial este Santa Maria dei Fiori si este una dintre cele mai spectaculoase si mai frumoase cladiri nu doar din oras, ci din Italia. Construit pe parcursul a 170 de ani, a beneficiat de contributia unor nume celebre, precum Brunelleschi si Giotto (pentru Turnul Domului). Este fascinant prin magnitudine si culoare. Imbracat in marmura verde, alba si rosiatica adusa din Carrara, Prato si Siena, iti umple sufletul de frumusete si bucurie, iti ocupa gandurile si te inalta odata cu el prin perfectiunea pe care o atinge.
San Miniato al Monte
San Miniato este primul martir al Florentei. Legenda povesteste ca acesta a fost omorat prin decapitare in timpul persecutiilor duse impotriva crestinilor in anul 250. Se mai spune ca, dupa ce i-a fost taiat capul, Sfantul l-a ridicat de pe pamant, a trecut raul Arno si a urcat pe Mons Fiorentino, unde locuia in sihastrie. Un altar a fost ridicat in secolul al VIII-lea in locul respectiv si in secolul al XI-lea a inceput constructia bisericii pe care o vedem si astazi.
Aflata intr-o locatie linistita si deosebit de frumoasa, San Miniato al Monte impresioneaza prin fatada incrustata cu marmura alba si verde si prin formele geometrice construite care transmit un sentiment de armonie si echilibru. Vei fi surprins sa gasesti un zodiac pe podeaua bisericii, chiar la intrare, si iti va face placere sa pleci cu o amintire  de la magazinul unde se gasesc produse preparate de calugarii de la San Miniato.
Piazza Michelangelo
Este unul dintre cele mai pitoresti locuri, pentru ca iti ofera o priveliste de vis asupra Florentei. Vei crede ca te afli in mijlocul unei carti postale. De aici cuprinzi cu privirea intregul oras, raul care il inconjoara, cunoscutele poduri infatisate in cele mai romantice vederi, maretul Dom. Si, daca ai un banut la tine, poti sa zaresti prin telescop Palazzo Pitti (fosta resedinta a familiei Medici, unde se afla impresionante colectii cu lucrari ale lui Rafael si Tiziano), Galeriile Ufizzi, Palazzo Vechio (impozanta primarie in secolele XIII-XIV, astazi prefectura orasului) si multe alte minunatii adapostite in sanul Florentei.

 

Paris, o escapada romantica...

Aproximativ 7 milioane de turiÅŸti vizitează Turnul Eiffel în fiecare an.
În jur de 12 milioane de călători ajung anual la Notre Dame.
Iar Luvrul găzduieÅŸte 15.000 de vizitatori... în fiecare zi.
În total, Parisul găzduieÅŸte an de an 45 de milioane de turiÅŸti. Adică... toată populaÅ£ia României într-un singur oraÅŸ ? Nu tocmai, ci de două ori populaÅ£ia României. Într-un singur oraÅŸ. În fiecare an. Există locuri pe pământ unde frumuseÅ£ea atinge superlativul.
V-aÅ£i întrebat  unde ? Să vedem:
Modă ? Deocamdată, vă spun doar atât: Coco Chanel, Yves Saint Laurent, Christian Dior. Cultură ? Sorbona: una dintre cele mai vechi ÅŸi mai celebre universităţi din lume. Spiritualitate ? La Notre Dame simÅ£i că te înalÅ£i alături de divinitate. VreÅ£i să continuaÅ£i lista ? Sau poate sunteÅ£i debusolaÅ£i. Cred că aÅ£i auzit atât de multe despre Paris, încât aveÅ£i impresia că îl cunoaÅŸteÅ£i, chiar înainte să îl fi văzut. AÅ£i auzit că trebuie să vizitaÅ£i NEAPÄ‚RAT Muzeul Luvru, nu-i aÅŸa ? Dar aÅ£i mai auzit ÅŸi că este foarte mare ÅŸi v-ar trebui câteva săptămâni să-l vedeÅ£i în întregime... De unde să începeÅ£i ? AveÅ£i o săptămână la dispoziÅ£ie. AÅ£i vrea să vedeÅ£i Turnul Eiffel, dar aÅ£i auzit ÅŸi că Montmartre este fermecător. Notre Dame, Pont Neuf, Mormântul lui Napoleon, cimitirul Père Lachaise ÅŸi multe altele... Dar v-a spus un prieten care a fost în FranÅ£a că nu trebuie să rataÅ£i Valea Loirei. O să aveÅ£i timp pentru toate ? Ce o să alegeÅ£i ? La ce să renunÅ£aÅ£i ? Nu vă îngrijoraÅ£i ! Mai bine lăsaÅ£i-ne pe noi să ne preocupăm de asta. Acesta este motivul pentru care o să vă însoÅ£ească ghidul nostru, singurul ghid român acreditat la în Paris. Alături de ea, Parisul vă va dezvălui rând pe rând chiar ÅŸi cele mai ascunse frumuseÅ£i.
Parisul, oraÅŸul cu o mie de nume
De-a lungul vremii, Parisul a primit cele mai diverse nume.
I s-a spus OraÅŸul ÎndrăgostiÅ£ilor. Străbătut de Sena, oferă un prilej minunat pentru o călătorie pe un vaporaÅŸ, acompaniaÅ£i de vocea tulburătoare a lui Edith Piaf. Apusul soarelui este fermecător în timp ce treceÅ£i pe sub podurile pariziene. În scurta croazieră, vi se vor dezvălui Notre Dame, Luvrul, Centrul Pompidou, Champs Elysée, Turnul Eiffel...
În acelaÅŸi timp, Parisul este ÅŸi OraÅŸul Luminilor. Este un OraÅŸ al Luminii în timp ÅŸi în istorie. Prima clădire iluminată electric a fost Grand Magasin du Louvre. Dar Parisul este ÅŸi centru filosofic al epocii iluministe. Spiritul Parisului întâlneÅŸte spiritul divinităţii în locuri sacre, maiestuoase ÅŸi impunătoare. Catedralele Notre Dame ÅŸi Sacré Coeur sunt doar două dintre ele. Fie că mergi la Notre Dame sau la Sacré Coeur, poÅ£i să cuprinzi întreg oraÅŸul cu privirea, alături de înspăimântătoarele garguie. Dar biserici ÅŸi catedrale se întâlnesc la tot pasul în Paris, fiecare dintre ele mai măreaţă ÅŸi mai impresionantă. Cu siguranţă toată lumea cunoaÅŸte Parisul drept Capitală a Modei. Deci toată lumea vrea să facă... shopping la Paris. Când spui parfum, spui Paris. Când spui Paris, spui Luis Vuitton sau Jean Paul Gaultier. TradiÅ£ia ÅŸi eleganÅ£a pariziene exercită un farmec aparte asupra întregii lumi. Nu este nevoie să vă întoarceÅ£i acasă cu tolba plină de creaÅ£iile marilor designeri. Dar veÅ£i fi mulÅ£umiÅ£i să plecaÅ£i cu suveniruri de la Galeriile La Fayette.
Si cine nu vine la Paris pentru că este Capitală Culturală ? Musée d’Orsay preia ÅŸtafeta de-acolo unde o lasă Luvrul. SunteÅ£i pasionaÅ£i de cultura egipteană ? De operele grecilor ÅŸi ale romanilor ? DaVinci v-a lăsat moÅŸtenire pe Mona Lisa ÅŸi vreÅ£i să ajungeÅ£i să o vedeÅ£i... Atunci, Luvrul este cu siguranţă locul în care doriÅ£i să ajungeÅ£i. Sau vreÅ£i să o vedeÅ£i pe zeiÅ£a Venus înfăţiÅŸată în chip de curtezană ? Ori un Dejun pe iarbă, în viziunea lui Manet ? Atunci Musée d’Orsay ÅŸi colecÅ£ia de pictori impresioniÅŸti sunt locul potrivit pentru dumneavoastră. SunteÅ£i mai degrabă fan al artei moderne ? Centrul Pompidou are porÅ£ile deschise. Dacă în 1889, când Turnul Eiffel era construit, scriitorii, pictorii, arhitecÅ£ii vremii au fost revoltaÅ£i ÅŸi l-au considerat monstruos ÅŸi nefolositor, Centrul Pompidou a stârnit la fel de multe controverse. Localnicii spun că această „cutie gigantică” transparentă este complet nepotrivită între clădirile istorice. Cu toate acestea, peste 20.000 de turiÅŸti îl vizitează în fiecare zi. Vă plac plimbările în natură ? Parcurile Parisului sunt cuceritoare. Tuileries sunt grădinile frumuseÅ£ii ÅŸi relaxării. Aflate în Place de la Concorde, oferă încă un exemplu uluitor al splendorii arhitecturii grădinilor franceze. Grădinile Luxembourgului, rezervate numai familiei regale până acum două sute de ani, înainte de RevoluÅ£ia Franceză, astăzi sunt printre cele mai vizitate obiective turistice din FranÅ£a. FrumuseÅ£ea ÅŸi serenitatea lor relaxează tot mai mulÅ£i turiÅŸti, fie că îÅŸi doresc să se plimbe în natură, să stea pe o bancă lângă lac, să admire grădinile de flori sau să facă sport.
Parisul lui Gavroche... Un Paris pentru fiecare
Îl ÅŸtiÅ£i pe Gavroche, nu-i aÅŸa ?
Micul ÅŸtrengar care cutreieră Parisul în lung ÅŸi-n lat, cu ÅŸapca îndesată pe-o ureche. CunoaÅŸte oraÅŸul ca-n palmă. Pentru el, Parisul are o aromă unică, o savoare ÅŸi o culoare secrete... Din paleta de culori ÅŸi melodii cu care este înmiresmat Parisul, o să alegem câteva nuanÅ£e unice. Notre Dame e înveÅŸmântată în culoarea magiei. Dar nu Notre Dame, catedrala tuturor. Ci locul acela unic, unde CocoÅŸatul de la Notre Dame ÅŸi-a trăit iubirea legendară pentru prea-frumoasa Esmeralda. Nu uitaÅ£i să-l căutaÅ£i...
Pont des Arts e zugrăvit în culoarea eternităţii. Aici, parizieni romantici ÅŸi lipsiÅ£i de griji, îÅŸi aduc coÅŸurile pentru picnic, din care se ivesc sticlele de vin ÅŸi baghetele de pâine. Să prânzeÅŸti pe podul acela încărcat de istorie, în timp ce Sena îÅŸi deapănă susurând poveÅŸtile mai vechi sau mai noi... De o parte a Senei, veghează de 800 de ani Institutul Francez. De cealaltă parte, fermecătorul Luvru. În zare, Notre Dame vă aminteÅŸte poveÅŸti nemuritoare. Este momentul perfect să vă îndrăgostiÅ£i de Paris. Åži la Paris. Aici, timpul este suspendat. A rămas la capătul podului. Pe pod sunt doar doamnele ÅŸi domnii care prânzesc liniÅŸtiÅ£i. Printre ei, parcă se prefigurează siluete elegante ale unor mesdames et messieurs mergând la braÅ£, el galant, ea cu pălărie cu boruri largi ÅŸi rochie cu crinolină. Unii se feresc, alÅ£ii se opresc când aud tropotul cailor mândri ce trag trăsurile cochete, ca să vadă cine trece... Pont des Arts e un pod peste timp. Odată ce ai trecut peste el, nu vrei să părăseÅŸti Podul de peste timp. In Paris puteÅ£i să faceÅ£i una dintre cele mai extraordinare plimbări !
V-aÅ£i putea întreba ce poate fi atât de extraordinar la o plimbare.
Totul ! UrmăriÅ£i-mă. PorniÅ£i la drum dis-de-dimineaţă, grăbiÅ£i să vă cufundaÅ£i în atmosfera din Montmartre - căci despre el vorbim. Nu vă lăsaÅ£i ademeniÅ£i de mirosul proaspăt ÅŸi cald, venit de la boulangerie-ile Parisului. LăsaÅ£i parizienii să stea la coadă pentru tradiÅ£ionalele lor baguettes. Poftim ? Parisul multicolor s-a înfăşurat cu aroma croasantului cald ÅŸi a cafelei ? Åži vreÅ£i să beÅ£i o cafea ? Bine... Să ne oprim puÅ£in la Café de Flore. Dar numai cât să intraÅ£i în atmosferă ÅŸi să începeÅ£i să vă simÅ£iÅ£i parizian de cu bună dimineaţă. Mai veche de un secol, i-a găzduit, pe rând, pe Sartre, Camus, Prévert ÅŸi mulÅ£i alÅ£ii... LuaÅ£i loc la o măsuţă lângă stradă ÅŸi deveniÅ£i una dintre piesele de puzzle care compune Parisul în această clipă. Dar să pornim din nou ! Să mergem în Montmartre. Are culoarea tinereÅ£ii ÅŸi ritmul Omului Boem. De cum păşeÅŸti pe străduÅ£ele pietruite, strâmte ÅŸi înclinate, îl auzi pe Charles Aznavour cu a lui La Bohème. Cântă despre tinereÅ£ea boemă, despre artiÅŸti îndrăgostiÅ£i care se întâlnesc la cafenelele din Montmartre, despre elanul ÅŸi curajul tinereÅ£ii. După câÅ£iva paÅŸi, viaÅ£a devine mai roz.    
După alÅ£i câÅ£iva paÅŸi, toată lumea va fi a ta. În Montmartre (ÅŸi în întreg Parisul), restaurantele îÅŸi scot nurii în stradă – galantare ticsite cu fructe de mare sau raci... În Montmartre, verdele proaspăt al viÅ£ei-de-vie înviorează peisajul începând de acum cinci secole...În Montmartre, pisica neagră este la ea acasă. Legenda începe în secolul al XIX-lea, la cabaretul Le Chat Noir ÅŸi se Å£ese în jurul Pisicii, despre care se spune că devine un centru ezoteric ÅŸi politic. Åži dacă în alte oraÅŸe celebre, aruncaÅ£i doi bani într-o fântână ca sa vă poarte noroc, aici, aveÅ£i nevoie de o singură monedă ca să plecaÅ£i cu o amintire de neuitat: portretul dumneavoastră, creionat de unul dintre pictorii locului.   
Vă aÅŸteptăm într-un Paris al frumuseÅ£ii ÅŸi al tinereÅ£ii, ca să trăiÅ£i la vie en rose !

Paris, o escapada romantica...

Aproximativ 7 milioane de turiÅŸti vizitează Turnul Eiffel în fiecare an.
În jur de 12 milioane de călători ajung anual la Notre Dame.
Iar Luvrul găzduieÅŸte 15.000 de vizitatori... în fiecare zi.
În total, Parisul găzduieÅŸte an de an 45 de milioane de turiÅŸti. Adică... toată populaÅ£ia României într-un singur oraÅŸ ? Nu tocmai, ci de două ori populaÅ£ia României. Într-un singur oraÅŸ. În fiecare an. Există locuri pe pământ unde frumuseÅ£ea atinge superlativul.
V-aÅ£i întrebat  unde ? Să vedem:
Modă ? Deocamdată, vă spun doar atât: Coco Chanel, Yves Saint Laurent, Christian Dior. Cultură ? Sorbona: una dintre cele mai vechi ÅŸi mai celebre universităţi din lume. Spiritualitate ? La Notre Dame simÅ£i că te înalÅ£i alături de divinitate. VreÅ£i să continuaÅ£i lista ? Sau poate sunteÅ£i debusolaÅ£i. Cred că aÅ£i auzit atât de multe despre Paris, încât aveÅ£i impresia că îl cunoaÅŸteÅ£i, chiar înainte să îl fi văzut. AÅ£i auzit că trebuie să vizitaÅ£i NEAPÄ‚RAT Muzeul Luvru, nu-i aÅŸa ? Dar aÅ£i mai auzit ÅŸi că este foarte mare ÅŸi v-ar trebui câteva săptămâni să-l vedeÅ£i în întregime... De unde să începeÅ£i ? AveÅ£i o săptămână la dispoziÅ£ie. AÅ£i vrea să vedeÅ£i Turnul Eiffel, dar aÅ£i auzit ÅŸi că Montmartre este fermecător. Notre Dame, Pont Neuf, Mormântul lui Napoleon, cimitirul Père Lachaise ÅŸi multe altele... Dar v-a spus un prieten care a fost în FranÅ£a că nu trebuie să rataÅ£i Valea Loirei. O să aveÅ£i timp pentru toate ? Ce o să alegeÅ£i ? La ce să renunÅ£aÅ£i ? Nu vă îngrijoraÅ£i ! Mai bine lăsaÅ£i-ne pe noi să ne preocupăm de asta. Acesta este motivul pentru care o să vă însoÅ£ească ghidul nostru, singurul ghid român acreditat la în Paris. Alături de ea, Parisul vă va dezvălui rând pe rând chiar ÅŸi cele mai ascunse frumuseÅ£i.
Parisul, oraÅŸul cu o mie de nume
De-a lungul vremii, Parisul a primit cele mai diverse nume.
I s-a spus OraÅŸul ÎndrăgostiÅ£ilor. Străbătut de Sena, oferă un prilej minunat pentru o călătorie pe un vaporaÅŸ, acompaniaÅ£i de vocea tulburătoare a lui Edith Piaf. Apusul soarelui este fermecător în timp ce treceÅ£i pe sub podurile pariziene. În scurta croazieră, vi se vor dezvălui Notre Dame, Luvrul, Centrul Pompidou, Champs Elysée, Turnul Eiffel...
În acelaÅŸi timp, Parisul este ÅŸi OraÅŸul Luminilor. Este un OraÅŸ al Luminii în timp ÅŸi în istorie. Prima clădire iluminată electric a fost Grand Magasin du Louvre. Dar Parisul este ÅŸi centru filosofic al epocii iluministe. Spiritul Parisului întâlneÅŸte spiritul divinităţii în locuri sacre, maiestuoase ÅŸi impunătoare. Catedralele Notre Dame ÅŸi Sacré Coeur sunt doar două dintre ele. Fie că mergi la Notre Dame sau la Sacré Coeur, poÅ£i să cuprinzi întreg oraÅŸul cu privirea, alături de înspăimântătoarele garguie. Dar biserici ÅŸi catedrale se întâlnesc la tot pasul în Paris, fiecare dintre ele mai măreaţă ÅŸi mai impresionantă. Cu siguranţă toată lumea cunoaÅŸte Parisul drept Capitală a Modei. Deci toată lumea vrea să facă... shopping la Paris. Când spui parfum, spui Paris. Când spui Paris, spui Luis Vuitton sau Jean Paul Gaultier. TradiÅ£ia ÅŸi eleganÅ£a pariziene exercită un farmec aparte asupra întregii lumi. Nu este nevoie să vă întoarceÅ£i acasă cu tolba plină de creaÅ£iile marilor designeri. Dar veÅ£i fi mulÅ£umiÅ£i să plecaÅ£i cu suveniruri de la Galeriile La Fayette.
Si cine nu vine la Paris pentru că este Capitală Culturală ? Musée d’Orsay preia ÅŸtafeta de-acolo unde o lasă Luvrul. SunteÅ£i pasionaÅ£i de cultura egipteană ? De operele grecilor ÅŸi ale romanilor ? DaVinci v-a lăsat moÅŸtenire pe Mona Lisa ÅŸi vreÅ£i să ajungeÅ£i să o vedeÅ£i... Atunci, Luvrul este cu siguranţă locul în care doriÅ£i să ajungeÅ£i. Sau vreÅ£i să o vedeÅ£i pe zeiÅ£a Venus înfăţiÅŸată în chip de curtezană ? Ori un Dejun pe iarbă, în viziunea lui Manet ? Atunci Musée d’Orsay ÅŸi colecÅ£ia de pictori impresioniÅŸti sunt locul potrivit pentru dumneavoastră. SunteÅ£i mai degrabă fan al artei moderne ? Centrul Pompidou are porÅ£ile deschise. Dacă în 1889, când Turnul Eiffel era construit, scriitorii, pictorii, arhitecÅ£ii vremii au fost revoltaÅ£i ÅŸi l-au considerat monstruos ÅŸi nefolositor, Centrul Pompidou a stârnit la fel de multe controverse. Localnicii spun că această „cutie gigantică” transparentă este complet nepotrivită între clădirile istorice. Cu toate acestea, peste 20.000 de turiÅŸti îl vizitează în fiecare zi. Vă plac plimbările în natură ? Parcurile Parisului sunt cuceritoare. Tuileries sunt grădinile frumuseÅ£ii ÅŸi relaxării. Aflate în Place de la Concorde, oferă încă un exemplu uluitor al splendorii arhitecturii grădinilor franceze. Grădinile Luxembourgului, rezervate numai familiei regale până acum două sute de ani, înainte de RevoluÅ£ia Franceză, astăzi sunt printre cele mai vizitate obiective turistice din FranÅ£a. FrumuseÅ£ea ÅŸi serenitatea lor relaxează tot mai mulÅ£i turiÅŸti, fie că îÅŸi doresc să se plimbe în natură, să stea pe o bancă lângă lac, să admire grădinile de flori sau să facă sport.
Parisul lui Gavroche... Un Paris pentru fiecare
Îl ÅŸtiÅ£i pe Gavroche, nu-i aÅŸa ?
Micul ÅŸtrengar care cutreieră Parisul în lung ÅŸi-n lat, cu ÅŸapca îndesată pe-o ureche. CunoaÅŸte oraÅŸul ca-n palmă. Pentru el, Parisul are o aromă unică, o savoare ÅŸi o culoare secrete... Din paleta de culori ÅŸi melodii cu care este înmiresmat Parisul, o să alegem câteva nuanÅ£e unice. Notre Dame e înveÅŸmântată în culoarea magiei. Dar nu Notre Dame, catedrala tuturor. Ci locul acela unic, unde CocoÅŸatul de la Notre Dame ÅŸi-a trăit iubirea legendară pentru prea-frumoasa Esmeralda. Nu uitaÅ£i să-l căutaÅ£i...
Pont des Arts e zugrăvit în culoarea eternităţii. Aici, parizieni romantici ÅŸi lipsiÅ£i de griji, îÅŸi aduc coÅŸurile pentru picnic, din care se ivesc sticlele de vin ÅŸi baghetele de pâine. Să prânzeÅŸti pe podul acela încărcat de istorie, în timp ce Sena îÅŸi deapănă susurând poveÅŸtile mai vechi sau mai noi... De o parte a Senei, veghează de 800 de ani Institutul Francez. De cealaltă parte, fermecătorul Luvru. În zare, Notre Dame vă aminteÅŸte poveÅŸti nemuritoare. Este momentul perfect să vă îndrăgostiÅ£i de Paris. Åži la Paris. Aici, timpul este suspendat. A rămas la capătul podului. Pe pod sunt doar doamnele ÅŸi domnii care prânzesc liniÅŸtiÅ£i. Printre ei, parcă se prefigurează siluete elegante ale unor mesdames et messieurs mergând la braÅ£, el galant, ea cu pălărie cu boruri largi ÅŸi rochie cu crinolină. Unii se feresc, alÅ£ii se opresc când aud tropotul cailor mândri ce trag trăsurile cochete, ca să vadă cine trece... Pont des Arts e un pod peste timp. Odată ce ai trecut peste el, nu vrei să părăseÅŸti Podul de peste timp. In Paris puteÅ£i să faceÅ£i una dintre cele mai extraordinare plimbări !
V-aÅ£i putea întreba ce poate fi atât de extraordinar la o plimbare.
Totul ! UrmăriÅ£i-mă. PorniÅ£i la drum dis-de-dimineaţă, grăbiÅ£i să vă cufundaÅ£i în atmosfera din Montmartre - căci despre el vorbim. Nu vă lăsaÅ£i ademeniÅ£i de mirosul proaspăt ÅŸi cald, venit de la boulangerie-ile Parisului. LăsaÅ£i parizienii să stea la coadă pentru tradiÅ£ionalele lor baguettes. Poftim ? Parisul multicolor s-a înfăşurat cu aroma croasantului cald ÅŸi a cafelei ? Åži vreÅ£i să beÅ£i o cafea ? Bine... Să ne oprim puÅ£in la Café de Flore. Dar numai cât să intraÅ£i în atmosferă ÅŸi să începeÅ£i să vă simÅ£iÅ£i parizian de cu bună dimineaţă. Mai veche de un secol, i-a găzduit, pe rând, pe Sartre, Camus, Prévert ÅŸi mulÅ£i alÅ£ii... LuaÅ£i loc la o măsuţă lângă stradă ÅŸi deveniÅ£i una dintre piesele de puzzle care compune Parisul în această clipă. Dar să pornim din nou ! Să mergem în Montmartre. Are culoarea tinereÅ£ii ÅŸi ritmul Omului Boem. De cum păşeÅŸti pe străduÅ£ele pietruite, strâmte ÅŸi înclinate, îl auzi pe Charles Aznavour cu a lui La Bohème. Cântă despre tinereÅ£ea boemă, despre artiÅŸti îndrăgostiÅ£i care se întâlnesc la cafenelele din Montmartre, despre elanul ÅŸi curajul tinereÅ£ii. După câÅ£iva paÅŸi, viaÅ£a devine mai roz.    
După alÅ£i câÅ£iva paÅŸi, toată lumea va fi a ta. În Montmartre (ÅŸi în întreg Parisul), restaurantele îÅŸi scot nurii în stradă – galantare ticsite cu fructe de mare sau raci... În Montmartre, verdele proaspăt al viÅ£ei-de-vie înviorează peisajul începând de acum cinci secole...În Montmartre, pisica neagră este la ea acasă. Legenda începe în secolul al XIX-lea, la cabaretul Le Chat Noir ÅŸi se Å£ese în jurul Pisicii, despre care se spune că devine un centru ezoteric ÅŸi politic. Åži dacă în alte oraÅŸe celebre, aruncaÅ£i doi bani într-o fântână ca sa vă poarte noroc, aici, aveÅ£i nevoie de o singură monedă ca să plecaÅ£i cu o amintire de neuitat: portretul dumneavoastră, creionat de unul dintre pictorii locului.   
Vă aÅŸteptăm într-un Paris al frumuseÅ£ii ÅŸi al tinereÅ£ii, ca să trăiÅ£i la vie en rose !

Impresii

Toate campurile sunt obligatorii!

Puteti incarca maxim 50 poze

Cerere de rezervare

Toate campurile sunt obligatorii!

Am citit si sunt de acord cu termenele si conditiile acestei excursii.

Posteaza aici albumele tale preferate de Calatorie, ca sa ne bucuram impreuna cu tine de locurile pe care le-ai vizitat. Albumele postate sunt subiectul aprobarii de catre Interra. Nu pune doar peisaje sau natura moarta, vrem sa te vedem si pe tine in ele. Interra nu este raspunzatoare de provenienta pozelor postate de catre utilizatori.

Exploreaza pe tari

Europa

Mari si Oceane

Orientul Mijlociu

Asia

Africa

America de Nord si Centrala

America de Sud