Informatii Generale Descriere Destinatie Impresii Rezervare
Paris City Break
Harta Traseu - Paris City Break

Click pe harta traseului

Informatii Generale

Va rugam sa cititi si termenele si conditiile de mai jos.

Servicii incluse in preturile ofertelor:
• Zboruri directe Bucuresti => Paris => Bucuresti, Compania TAROM
• Taxele de aeroport
• Cazare 3 nopti cu mic dejun la hotelul respectiv din tabel

Preturi City Break 4 zile de persoana in camera dubla:

 Hotel inclus Pret City Break Detalii hotel
 Hotel Glasgow 3* 359 € detalii
 Hotel Le Marquis Eiffel 4* 489 € detalii
 Hotel Intercontinental Avenue Marceau 5* 609 € detalii

Termene si conditii:
Aceasta oferta este pentru turisti individuali, nu pentru grup cu ghid.
Datele de plecare sunt flexibile, nu sunt prestabilite, in functie de solicitarea fiecarui turist.
Tariful de pe site este cel minim aplicabil si variaza in functie de locurile libere din perioada aleasa.
Orarul de zbor variaza, in functie de perioada de calatorie aleasa.
La cerere se pot calcula si tarife pentru copii, precum si tarif de camera single pentru o singura persoana.
La cerere se poate oferta alt numar de nopti, alt tip de hotel, alta Companie Aeriana, etc.
La cerere, se pot oferta si alte servicii extra: transferuri aerop-hotel-aerop, excursii locale, rent-a-car, etc.
Va rugam sa ne trimiteti cererea Dvs la [email protected] sau prin formularul CERERE DE REZERVARE.
Va vom raspunde cu cele mai bune oferte disponibile conform cererii Dvs.
NOU posibil plata cu card online cu link de plata securizat.


Descriere Destinatie

Paris, o escapada romantica...

Aproximativ 7 milioane de turişti vizitează Turnul Eiffel în fiecare an.
În jur de 12 milioane de călători ajung anual la Notre Dame.
Iar Luvrul găzduieşte 15.000 de vizitatori... în fiecare zi.
În total, Parisul găzduieşte an de an 45 de milioane de turişti. Adică... toată populaţia României într-un singur oraş ? Nu tocmai, ci de două ori populaţia României. Într-un singur oraş. În fiecare an. Există locuri pe pământ unde frumuseţea atinge superlativul.
V-aţi întrebat  unde ? Să vedem:
Modă ? Deocamdată, vă spun doar atât: Coco Chanel, Yves Saint Laurent, Christian Dior. Cultură ? Sorbona: una dintre cele mai vechi şi mai celebre universităţi din lume. Spiritualitate ? La Notre Dame simţi că te înalţi alături de divinitate. Vreţi să continuaţi lista ? Sau poate sunteţi debusolaţi. Cred că aţi auzit atât de multe despre Paris, încât aveţi impresia că îl cunoaşteţi, chiar înainte să îl fi văzut. Aţi auzit că trebuie să vizitaţi NEAPĂRAT Muzeul Luvru, nu-i aşa ? Dar aţi mai auzit şi că este foarte mare şi v-ar trebui câteva săptămâni să-l vedeţi în întregime... De unde să începeţi ? Aveţi o săptămână la dispoziţie. Aţi vrea să vedeţi Turnul Eiffel, dar aţi auzit şi că Montmartre este fermecător. Notre Dame, Pont Neuf, Mormântul lui Napoleon, cimitirul Père Lachaise şi multe altele... Dar v-a spus un prieten care a fost în Franţa că nu trebuie să rataţi Valea Loirei. O să aveţi timp pentru toate ? Ce o să alegeţi ? La ce să renunţaţi ? Nu vă îngrijoraţi ! Mai bine lăsaţi-ne pe noi să ne preocupăm de asta. Acesta este motivul pentru care o să vă însoţească ghidul nostru, singurul ghid român acreditat la în Paris. Alături de ea, Parisul vă va dezvălui rând pe rând chiar şi cele mai ascunse frumuseţi.
Parisul, oraşul cu o mie de nume
De-a lungul vremii, Parisul a primit cele mai diverse nume.
I s-a spus Oraşul Îndrăgostiţilor. Străbătut de Sena, oferă un prilej minunat pentru o călătorie pe un vaporaş, acompaniaţi de vocea tulburătoare a lui Edith Piaf. Apusul soarelui este fermecător în timp ce treceţi pe sub podurile pariziene. În scurta croazieră, vi se vor dezvălui Notre Dame, Luvrul, Centrul Pompidou, Champs Elysée, Turnul Eiffel...
În acelaşi timp, Parisul este şi Oraşul Luminilor. Este un Oraş al Luminii în timp şi în istorie. Prima clădire iluminată electric a fost Grand Magasin du Louvre. Dar Parisul este şi centru filosofic al epocii iluministe. Spiritul Parisului întâlneşte spiritul divinităţii în locuri sacre, maiestuoase şi impunătoare. Catedralele Notre Dame şi Sacré Coeur sunt doar două dintre ele. Fie că mergi la Notre Dame sau la Sacré Coeur, poţi să cuprinzi întreg oraşul cu privirea, alături de înspăimântătoarele garguie. Dar biserici şi catedrale se întâlnesc la tot pasul în Paris, fiecare dintre ele mai măreaţă şi mai impresionantă. Cu siguranţă toată lumea cunoaşte Parisul drept Capitală a Modei. Deci toată lumea vrea să facă... shopping la Paris. Când spui parfum, spui Paris. Când spui Paris, spui Luis Vuitton sau Jean Paul Gaultier. Tradiţia şi eleganţa pariziene exercită un farmec aparte asupra întregii lumi. Nu este nevoie să vă întoarceţi acasă cu tolba plină de creaţiile marilor designeri. Dar veţi fi mulţumiţi să plecaţi cu suveniruri de la Galeriile La Fayette.
Si cine nu vine la Paris pentru că este Capitală Culturală ? Musée d’Orsay preia ştafeta de-acolo unde o lasă Luvrul. Sunteţi pasionaţi de cultura egipteană ? De operele grecilor şi ale romanilor ? DaVinci v-a lăsat moştenire pe Mona Lisa şi vreţi să ajungeţi să o vedeţi... Atunci, Luvrul este cu siguranţă locul în care doriţi să ajungeţi. Sau vreţi să o vedeţi pe zeiţa Venus înfăţişată în chip de curtezană ? Ori un Dejun pe iarbă, în viziunea lui Manet ? Atunci Musée d’Orsay şi colecţia de pictori impresionişti sunt locul potrivit pentru dumneavoastră. Sunteţi mai degrabă fan al artei moderne ? Centrul Pompidou are porţile deschise. Dacă în 1889, când Turnul Eiffel era construit, scriitorii, pictorii, arhitecţii vremii au fost revoltaţi şi l-au considerat monstruos şi nefolositor, Centrul Pompidou a stârnit la fel de multe controverse. Localnicii spun că această „cutie gigantică” transparentă este complet nepotrivită între clădirile istorice. Cu toate acestea, peste 20.000 de turişti îl vizitează în fiecare zi. Vă plac plimbările în natură ? Parcurile Parisului sunt cuceritoare. Tuileries sunt grădinile frumuseţii şi relaxării. Aflate în Place de la Concorde, oferă încă un exemplu uluitor al splendorii arhitecturii grădinilor franceze. Grădinile Luxembourgului, rezervate numai familiei regale până acum două sute de ani, înainte de Revoluţia Franceză, astăzi sunt printre cele mai vizitate obiective turistice din Franţa. Frumuseţea şi serenitatea lor relaxează tot mai mulţi turişti, fie că îşi doresc să se plimbe în natură, să stea pe o bancă lângă lac, să admire grădinile de flori sau să facă sport.
Parisul lui Gavroche... Un Paris pentru fiecare
Îl ştiţi pe Gavroche, nu-i aşa ?
Micul ştrengar care cutreieră Parisul în lung şi-n lat, cu şapca îndesată pe-o ureche. Cunoaşte oraşul ca-n palmă. Pentru el, Parisul are o aromă unică, o savoare şi o culoare secrete... Din paleta de culori şi melodii cu care este înmiresmat Parisul, o să alegem câteva nuanţe unice. Notre Dame e înveşmântată în culoarea magiei. Dar nu Notre Dame, catedrala tuturor. Ci locul acela unic, unde Cocoşatul de la Notre Dame şi-a trăit iubirea legendară pentru prea-frumoasa Esmeralda. Nu uitaţi să-l căutaţi...
Pont des Arts e zugrăvit în culoarea eternităţii. Aici, parizieni romantici şi lipsiţi de griji, îşi aduc coşurile pentru picnic, din care se ivesc sticlele de vin şi baghetele de pâine. Să prânzeşti pe podul acela încărcat de istorie, în timp ce Sena îşi deapănă susurând poveştile mai vechi sau mai noi... De o parte a Senei, veghează de 800 de ani Institutul Francez. De cealaltă parte, fermecătorul Luvru. În zare, Notre Dame vă aminteşte poveşti nemuritoare. Este momentul perfect să vă îndrăgostiţi de Paris. Şi la Paris. Aici, timpul este suspendat. A rămas la capătul podului. Pe pod sunt doar doamnele şi domnii care prânzesc liniştiţi. Printre ei, parcă se prefigurează siluete elegante ale unor mesdames et messieurs mergând la braţ, el galant, ea cu pălărie cu boruri largi şi rochie cu crinolină. Unii se feresc, alţii se opresc când aud tropotul cailor mândri ce trag trăsurile cochete, ca să vadă cine trece... Pont des Arts e un pod peste timp. Odată ce ai trecut peste el, nu vrei să părăseşti Podul de peste timp. In Paris puteţi să faceţi una dintre cele mai extraordinare plimbări !
V-aţi putea întreba ce poate fi atât de extraordinar la o plimbare.
Totul ! Urmăriţi-mă. Porniţi la drum dis-de-dimineaţă, grăbiţi să vă cufundaţi în atmosfera din Montmartre - căci despre el vorbim. Nu vă lăsaţi ademeniţi de mirosul proaspăt şi cald, venit de la boulangerie-ile Parisului. Lăsaţi parizienii să stea la coadă pentru tradiţionalele lor baguettes. Poftim ? Parisul multicolor s-a înfăşurat cu aroma croasantului cald şi a cafelei ? Şi vreţi să beţi o cafea ? Bine... Să ne oprim puţin la Café de Flore. Dar numai cât să intraţi în atmosferă şi să începeţi să vă simţiţi parizian de cu bună dimineaţă. Mai veche de un secol, i-a găzduit, pe rând, pe Sartre, Camus, Prévert şi mulţi alţii... Luaţi loc la o măsuţă lângă stradă şi deveniţi una dintre piesele de puzzle care compune Parisul în această clipă. Dar să pornim din nou ! Să mergem în Montmartre. Are culoarea tinereţii şi ritmul Omului Boem. De cum păşeşti pe străduţele pietruite, strâmte şi înclinate, îl auzi pe Charles Aznavour cu a lui La Bohème. Cântă despre tinereţea boemă, despre artişti îndrăgostiţi care se întâlnesc la cafenelele din Montmartre, despre elanul şi curajul tinereţii. După câţiva paşi, viaţa devine mai roz.    
După alţi câţiva paşi, toată lumea va fi a ta. În Montmartre (şi în întreg Parisul), restaurantele îşi scot nurii în stradă – galantare ticsite cu fructe de mare sau raci... În Montmartre, verdele proaspăt al viţei-de-vie înviorează peisajul începând de acum cinci secole...În Montmartre, pisica neagră este la ea acasă. Legenda începe în secolul al XIX-lea, la cabaretul Le Chat Noir şi se ţese în jurul Pisicii, despre care se spune că devine un centru ezoteric şi politic. Şi dacă în alte oraşe celebre, aruncaţi doi bani într-o fântână ca sa vă poarte noroc, aici, aveţi nevoie de o singură monedă ca să plecaţi cu o amintire de neuitat: portretul dumneavoastră, creionat de unul dintre pictorii locului.   
Vă aşteptăm într-un Paris al frumuseţii şi al tinereţii, ca să trăiţi la vie en rose !

Impresii

Toate campurile sunt obligatorii!

Puteti incarca maxim 50 poze

 • Ionela Dragan

  Cum as putea descrie in cele mai frumoase cuvinte excursia din 2010 la Paris..

  cred ca sunteti de acord cu mine ca orice cuvant ar fi de prisos..a fost cea mai extraordinara excursie in care am fost vreodata. De mica mi-am dorit sa ajung acolo si atunci cand am putut sa-mi indeplinesc acest vis am fost cea mai fericita. Totul a fost minunat: vremea, hotelul, oamenii, locurile pe care le-am vizitat.. Traseul a fost bine planificat de acasa si in cele 7 zile petrecute acolo am incercat sa bifez toate atractiile orasului. Perioada in care am mers a fost la o zi dupa Ziua nationala a Frantei asa ca va imaginati ce atmosfera era in tot orasul.

  Am aterizat pe aeroport pe la ora 17, iar de la aeroport am ajuns in "Orasul Iubirii" cu autobuzul. Chiar la intrarea in oras Turnul Eiffel se zarea falnic in departare..atunci nu m-am mai putut abtine si am inceput sa plang de fericire. In acea seara am vizitat Arcul de Triumf deoarece se afla foarte aproape de locul in care m-a lasat autobuzul, dupa care am mers la hotel. A doua zi binenteles ca direct la Turnul Eiffel am mers. Parisul din turn s-a vazut foarte frumos. Am vizitat in aceeasi zi Domul invalizilor, am luat masa pe Champs du mars asa cum fac multi francezi iar in zilele urmatoare am mai vizitat: muzeul Louvru cu a ei Gioconda si Venus, palatul Versailles cu gradinile imense (tin sa mentionez ca o zi intreaga mi-a luat sa vizitez acest palat cu Grand e Petit Trianon), Notre Dame du Paris, place Vert Galant, centrul Georges Pompidou, Hotel du Ville (primaria orasului), vestita Champs Elysees cu magazinele ei de fite (la Louis Vutton era o coada foarte mare la intrare, am ramas foarte uimita), Turnul Montparnasse (unde am urcat noaptea si de unde am ramas cu o imagine de neuitat cu Parisul luminat), Pantheonul si Universitatea Sorbona, Piata Bastiliei, celebra Place de la Concorde, Bisericicile: Madeleine, Saint Sulplice si Saint Eustache, Galeriile Lafayette (insa le-am vazut doar din afara deoarece erau inchise), Opera din Paris (la fel doar exteriorul), cartierul de zgarie nori La Defense, Moulin Rouge si Montparnasse si binenteles Basilique du Sacre Coeur (unde am sarutat artistic una din "marile mele iubiri": Turnul Eiffel).

  Si nu in ultimul rand am vizitat si Disneyland Paris. Nu-ti ajunge o zi sa te dai in toate atractiile parcului, m-am simtit din nou copil, am vazut superba parada a personajelor Disney, m-am pozat cu Minnie..ce mai a fost de VIS. Disneyland Paris si Turnul Eiffel m-au impresionat cel mai mult din toata aceasta excursie. Turnul Eiffel l-am vazut in 7 zile de 4 ori pentru ca nu ma mai saturam de el si daca eram prin apropierea lui vizitand alt obiectiv turistic nu ezitam si veneam sa-l mai privesc o data. Chiar si in ultima zi aveam avion la ora 16 si pe la ora 12 eu inca eram pe champs du Mars. A fost cel mai frumos cadou pe care mi l-am oferit vreodata de ziua mea.

  Am uitat sa precizez de la inceput ca atunci cand am implinit 26 de veri eram la Paris. Ziua de nastere mi-am petrecut-o in Luvru printre mii de tablouri celebre iar seara s-a terminat sub cerul instelat pe Champs du Mars, la poalele turnului Eiffel cu un concert. Cam atat, asta o fost marea mea aventura in Paris, Franta fara indoiala unul dintre cele mai frumoase orase din lume. Atasat regasiti doar o mica parte din cele peste trei sute de poze din vacanta. Singurul meu regret e ca nu am fost in orasul iubirii alaturi de persoana iubita. Tocmai din acest motiv m-am hotarat sa ma inscriu la acest concurs, sperand sa castig aceasta excursie la Praga de 1 mai, mai ales ca in acea luna am decis sa ne unim destinele. Ar fi un avans pentru frumoasa viata ce ne asteapta impreuna..

 • Oana Bercu

  In toamna lui 2010, concertul U2 din Paris ne-a determinat sa facem o vizita orasului la care eu visam de ceva timp...

  asa ca ne-am lasat purtati pe stradutele cochete, am hoinarit prin Cartierul Latin, ne-au cucerit tavernele din Montmartre, am vizitat Pere Lachaise (sunt un mare fan The Doors), dar nu ne-am oprit aici...

  am vazut Tour Eiffel noaptea-fascinant, Sacre Coeur-prietenoasa, Notre Dame de Paris-Impunatoare, iar gradinile Versailles mi-au taiat respiratia...

  In concluzie, Paris inseamna La Boheme a lui Aznavour in adevaratul sens al cuvantului, inseamna sic, inseamna personalitate si carisma.

 • Laura Manea

  Am vizitat cateva orase europene dar cel mai mult m-a impresionat Parisul !

  Este orasul pe care nu-l uiti niciodata, odata vizitat esti fermecat si iti doresti sa-l mai vezi si sa-i descoperi toate frumusetile. De ce? Daca m-as apuca serios sa scriu aici, mi-ar trebui zeci de pagini dar am sa incerc sa nu va plictisesc si sa expun cat mai putin. Superbe sunt plimbarile pe strazile Parisului, pline de artisti sradali, poduri si monumente istorice (daca ma credeti nu prea am avut timp sa intru in magazine...sunt atat de multe de vizitat ca o luna nu-ti ajunge).

  Nici nu stiu de unde sa incep...am ascultat in metrou "La vie en rose", am gustat croissantul lor veritabil, am mancat in orasul vechi, plin de stradute mici si inguste, multe cafenele, forfota, zeci de restaurante fiecare cu traditia din tara sa...Este o nebunie, toata lumea rade, iubeste, mananca, traieste... iar seara plimbarea pe Sena cu vaporasul savurand o cupa de sampanie si fascinata in stanga si in drapata de frumusetile Parisului, te fac sa regreti ca s-a mai terminat o zi ! Un vis !

  Acum privesc in urma si nu-mi vine a crede ca a fost realitate. De ce Parisul? Pentru ca am vizitat Muzeul Louvre, Muzeul Grevin, Domul invalizilor, Catedrala Notre Dame...si multe altele....timpul in Paris zboara atat de repede, multa lume, multe cozi. De ce Parisul? Pentru ca e superb noaptea sub Turnul Eiffel cand din ora in ora se aprind luminile de stroboscop iar toata lumea plina de emotii striga, aplauda, pentru ca mi-e dor sa mai stau tavalita pe iarba si sa privesc cerul apoi privirea sa-mi coboare si sa mai vad cum sunt inconjurata de de oameni, flori multicolore, gradini, verdeta iar in fata cum troneaza Palatul Versailles-simbolul monarhiei absolute- spunandu-mi parca: hai vino sa vezi ce n-ai vazut niciodata !

  De ce Parisul ? Pentru ca il iubesc !

 • Diana Mumgian

  Cea mai frumoasa vacanta din viata mea de pana acum a inceput atunci cand am aterizat impreuna cu iubitul meu pe imensul si intortocheatul aeroport Charles de Gaulle.

  Am fost cea mai fericita atunci cand prietenul meu mi-a facut o enorma surpriza de a ma duce la Paris o luna mai tarziu dupa ziua mea, ziua mea fiind pe 16 Ianuarie, el a fost cel care a achizitionat 2 bilete de avion pentru faimosul oras Paris. Imi doream foarte tare sa ajung la Paris si visul mi s-a indeplinit.

  Am ajuns in Paris intr-o zi din februarie, cu putin dupa Valentine's day dar inainte de Dragobete. Este pur si simplu unul din cele mai romantice orase din lume pentru ca atmosfera de pe strazile Parisului iti transmite un sentiment aparte. Fiind in sezonul rece orasul era mai linistit, mai putin galagios, mai romantic, mai intim decat de obicei. Asta a fost norocul nostru deoarece niciodata nu mi-au placut grupurile inderminabile de turisti galagiosi, blitzurile in fata operelor de arta sau cozile imense la intrarile in obiectivele turistice.

  Foarte surprinzator de frumos a fost faptul ca ploaia foarte rara si linistita care ne-a insotit in prima zi nu i-a diminuat farmecul cu nimic, ba dimpotriva ne-a tinut imbratisati facand Parisul mai romantic ca niciodata. Champs Elysees si Tour Eiffel sunt cele mai cunoscute atractii turistice ale Parisului dar si un bun inceput al unei vacante de neuitat in celebrul oras. O plimbare pe acest bulevard arhicunoscut si o vizita la Tour Eiffel a fost o frumoasa introducere in atmosfera cu adevarat pariziana. Am pornit pe Champs Elysees dupa ce am vizitat faimosul Tour Eiffel, care ne-a oferit un peisaj de neuitat, o panorama care ne-a taiat respiratia si care ne-a amintit ca suntem in capitala romantismului, revenind la Champs Elysees, bulevardul care ne-a purtat in timp ce admiram vitrinele care mai de care mai luxoase si mai frumos decorate.

  Seara am iesit si am baut ceva la una dintre terasele de pe marginea trotuarului, vreau sa marturisesc faptul ca seara orasul este si mai spectaculos datorita luminilor, Tour Eiffel este luminat extrem de frumos, de aceea Paris mai este denumit si "Orasul Luminilor".

  In urmatoarele zile am vizitat celebrul cabaret Moulin Rouge, Muzeul Luvre care este unul dintre cele mai mari muzee din lume si cel mai vizitat, aici a fost nevoie de jumatate de zi pentru a-l putea vizita cat de cat pe tot deoarece este imens, daca aveti timp va puteti rezerva o zi intreaga. Colectiile de antichitati egiptene, arta islamica, sculpturile si arta decorativa, pictura, gravura si desen evidentiaza cele mai valoroase lucrari din lume, este un muzeu unic, imens si superb si chiar merita vizitat.

  Biserica Sacre Coeur si Notre Dame au o istorie impresionanta, doua catedrale construite in stil gotic. Evident ca nu puteam uita de plimbarile prin parcurile pline de flori colorate care mai de care mai frumoase, prin pietele cu dulciuri, preferatele mele fiind cunoscutele si delicioasele macarons care ti se topesc in gura si alte delicatese care iti luau ochii dar iti provocau si foame subit, gradinile Parisului la fel pline de flori superbe, multa verdeata, fantani arteziene si pasarele care te imbie cu cantecele lor.

  Parisul nu numai ca este unul dintre cele mai frumoase orase din lume si cele mai vizitate, este si unul dintre cele mai scumpe asa ca daca mergeti la Paris va sfatuiesc sa lasati cumparaturile pe ultima zi. Asta a fost vacanta noastra care ne-a incantat sufletul, ne-a umplut inimile de iubire si fericire, ne-a imbiat ochii cu frumos si ne-a lasat o amintire de neuitat.

 • Lucia Ritzi

  Paris, Je T'aime

  Parisul nu poate fi povestit, Parisul trebuie vazut. Asta simt acum, la intoarcere. Ma bucur ca am avut ocazia sa fiu acolo, chiar si pentru putin putin timp, pentru ca m-am simtit foarte "acasa". Zborul a fost fara probleme, mi-a fost cam teama la decolare si am simtit din plin toate diferentele de presiune. La fel mi s-a intamplat si la aterizare, dar in rest m-am simtit ok. Oricum, foarte stranie senzatia de nemiscare din avion, senzatia ca stam pe loc, desi zburam pe deasupra norilor cu 700 km/h. Din aeroport ne-am urcat intr-un autobuz care ne-a dus pana la Porte Maillot. Am ajuns la hotel in jurul orei 14.00, ne-am cazat si apoi am plecat sa hoinarim prin Paris. Vremea nu parea sa tina cu noi. O ploaie marunta se chinuia sa ne descurajeze. N-a reusit !

  Drept pentru care s-a lasat pagubasa si s-a oprit. De altfel in urmatoarele zile a fost o vreme absolut superba, cald (25 de grade) si senin, perfect pentru plimbare in tricou :)

  Prima zi: mancat pe terasa chiar in fata scarilor ce duceau la Sacre Coeur, plecat spre centru via Pigale/Moulin Rouge, vazut Turn Eiffel, urcat la nivelul 2, tremurat genunchi rau de tot (am rau de inaltime), lasat Dorin sa faca poze multe, coborit, plimbat cu autobuzul, oprit in Place de L'Ecole Militaire si mancat cina festiva de birthday la un restaurant de acolo. A, si baut vin rosu buuuuun!

  Ziua doi: mancat croissantes si pain au chocolat, baut cafea buuuuuna de tot la o terasa din Montmartre, vizitat Sacre Coeur, urcat niste trepte multe si inguste pana in turn si vazut panorama (rau de inaltime again!). Evident s-au terminat bateriile aparatului foto taman cand Dorin facea poze ... Plimbare pana la Louvre si intrat in Apple Store :) N-am intrat la muzeu pentru ca era aproape de inchidere. L-am vizitat totusi a doua zi cand era program prelungit pana la ora 21.00. Vizita la Notre Dame (impresionanta!) si apoi baut bere pe terasa fix langa ea (10 euro o bere - deh, locul conteaza, iar noi suntem niste moguli in devenire :)  Am uitat sa spun ca eram in tricou cu maneca scurta si afara era super cald ! De acolo am plecat pe malul Senei si am trecut in Cartierul Latin (de unde ne-am luat prajituri), apoi pe Boulevard Saint Michel pana la Sorbona. Am ajuns pana la Jardin du Luxembourg, dar era inchisa :( Asa ca ne-am intors la hotel pentru ca trebuia sa luam cina intr-un restaurant tipic parizian din Montmartre (pe Rue de Trois Freres). Am mancat ceva de rata, cu niste branza - de fapt habar nu am ce era pe acolo, dar avea un gust deosebit !

  Ultima zi am petrecut-o la cumparaturi, in Galeriile Lafayette, de unde ne-am luat parfumuri si portofele de piele :)

  Ce mi-a placut la Paris:• atmosfera super relaxata • terasele mici de peste tot, unde am facut ceea ce fac parizienii de obicei: baut cafea, fumat si admirat trecatorii. Mi s-a parut foarte ciudat ca toata lumea scruma pe jos (eu am cerut o scrumiera in prima zi si mi s-a spus ca e in regula sa "dau pe jos"), dar cu toate astea nu erau munti de chistoace pe trotuar ... • mancarea super dichisita si vinul de Bordeaux • cladirile, strazile inguste si aliniate pe care incapeau cu greu autobuzele RATP-ului • metroul - cu mentiunea ca ar putea instala si ei niste scari rulante pentru niste turisti obositi si fara forma fizica :) • concertul ad-hoc de sambata seara de langa Notre Dame: un tip cu o chitara, un altul cu un saxofon, un jam session urmarit de noi, foarte boem, de pe bordura. Si in timpul asta o pereche a dansat spontan pe strada • pistele pentru biciclete • pariziencele in fusta scurta pe scutere :) • cina din ultima seara pe Champs Elysees, cand am comandat escalop de vita milanez, fara sa avem idee ce inseamna asta ( :lol: ) si am primit o chestie super buna pe care am devorat-o cu toata foamea adunata intr-o zi petrecuta la shopping :) • bomboanele de ciocolata :) • Rue de Rivoli si Galeriile Vivienne (multe anticariate mititele pe acolo - aratau ca sufrageria unei bunici interbelice) • faptul ca am fost acolo alaturi de o persoana speciala, exact cea cu care mi-am imaginat mereu ca o sa vad Parisul :)

  Pentru ca, la urma urmelor, Parisul e un oras pentru indragostiti. Si m-as intoarce acolo oricand...

  Drept pentru care la plecare nu am spus "Paris, au revoir", ci "Paris, a bientot !"

Cerere de rezervare

Toate campurile sunt obligatorii!

Am citit si sunt de acord cu termenele si conditiile acestei excursii.

Posteaza aici albumele tale preferate de Calatorie, ca sa ne bucuram impreuna cu tine de locurile pe care le-ai vizitat. Albumele postate sunt subiectul aprobarii de catre Interra. Nu pune doar peisaje sau natura moarta, vrem sa te vedem si pe tine in ele. Interra nu este raspunzatoare de provenienta pozelor postate de catre utilizatori.

Exploreaza pe tari

Europa

Africa

Mari si Oceane

Orientul Mijlociu

Asia

America de Nord si Centrala

America de Sud