Posteaza aici albumele tale preferate de Calatorie, ca sa ne bucuram impreuna cu tine de locurile pe care le-ai vizitat. Albumele postate sunt subiectul aprobarii de catre Interra. Nu pune doar peisaje sau natura moarta, vrem sa te vedem si pe tine in ele. Interra nu este raspunzatoare de provenienta pozelor postate de catre utilizatori.
Informatii Generale | Descriere Destinatie | Impresii | Rezervare |

Informatii Generale
Perioada de calatorie oferta ♦ 20-23 Ianuarie
Servicii incluse in pretul ofertei:
• Zboruri directe Bucuresti => Bologna => Bucuresti, Compania Wizz Air
• Taxele de aeroport
• Cazare 3 nopti cu mic dejun la Hotel Il Guercino 4* (detalii hotel)
----------------------------------------------------------------------------------------------
Pretul ofertei: 199 € / persoana in camera dubla.
Valabilitatea ofertei: pentru rezervari achitate integral in 07.01
NOU posibil plata cu card online cu link de plata securizat.
Orar de zbor:
Data | Plecare | Ora | Sosire | Ora |
20.01 | Otopeni | 12:35 | Bologna | 13:50 |
23.01 | Bologna | 15:25 | Otopeni | 18:30 |
Termene si conditii Oferta Zilei:
Creare oferta zilei: Oferta zilei este creata de catre agentii Interra in fiecare dimineata.
Valabilitate oferta zilei: Oferta zilei este valabila in ziua respectiva in limita disponibilitatii locurilor la momentul cererii de rezervare.
Termen plata: Rezervarea odata confirmata, trebuie achitata in aceeasi zi, pentru a va putea elibera documentele de calatorie.
Modalitate plata: Numerar, card, euro sau lei la sediul Interra, depunere numerar la cea mai apropiata agentie Raiffeisen Bank din toata tara, sau transfer bancar.
Descriere Destinatie
Bologna cea Grasă – în cea mai bună formă
Într-o lume în care suntem fericiÅ£i când cântarul ne indică un număr cât mai mic de kilograme ÅŸi cumpărăm haine cu măsuri dintre cele mai mici, Bologna nici nu se gândeÅŸte să renunÅ£e la epitetul care a făcut-o faimoasă. Ba mai mult, îl arborează cu mândrie ÅŸi, dând din coate, îÅŸi croieÅŸte drum către topul destinaÅ£iilor turistice.
Bologna: cea Rosie, cea Invatata, cea Grasa
Situata la jumatatea distantei dintre Florenta si Venetia, Bologna se poate lauda cu o bogatie istorica si gastronomica greu de egalat. Bologna cea Rosie se refera la cladirile din caramida si la acoperisurile rosiatice, multe dintre ele pastrate mostenire din Evul Mediu. Atmosfera specifica orasului este data de bisericile vechi de secole, de turnurile caramizii care strapung cerul si zidurile inaltate in secolele al-XIII-lea si al-XIV-lea. Dar Bologna cea Rosie face aluzie nu doar la cladirile colorate, ci si la trecutul politic agitat al orasului. Bologna cea Invatata isi are radacinile in anul 1088 cand aici a fost infiintata prima universitate din Europa Occidentala, devenind astfel un punct de referinta pe harta culturala europeana. ar Bologna cea Grasa face deliciul tuturor turistilor gurmanzi sau macar pofticiosi, cunoscut fiind faptul ca este capitala culinara a Italiei. Un tur al pietelor in aer liber si al magazinelor specializate in paste, o cina la un restaurant traditional, alaturi de aflarea unei retete originale pentru prepararea de paste bolognese vor face aceasta calatorie memorabila.
Pe scurt, un lucru este de retinut: pe cat de bogat in porecle este orasul, tot atatea motive ai ca să îl vizitezi.
Bologna, capitala culinară a Italiei
„Si mangia bene” – este poate cel mai important lucru pe care trebuie să îl ÅŸtii despre Bologna. Sau, cum spunea lordul Byron, „Bologna este vestită pentru papii pe care i-a produs, pentru pictori ÅŸi pentru.... cârnaÅ£i”. ExperienÅ£a culinară pe care o oferă oraÅŸul italian este una complexă ÅŸi completă. Începe în pieÅ£ele pline de culoare, arome ÅŸi produse proaspete, se continuă la cursuri de gătit unde poÅ£i învăţa să prepari reÅ£ete tradiÅ£ionale sau la restaurantele unde preparate delicioase aÅŸteaptă să le savurezi lângă vinuri înmiresmate, produse în împrejurimi.
PieÅ£e în aer liber
Fructele au codiÅ£ele ÅŸi câteva funze „la purtător”, ca să fie evident pentru toată lumea că sunt proaspete, abia culese. PeÅŸtele se cumpără cu tot cu cap, atlfel cum ai putea să ÅŸtii că tocmai a fost pescuit ? Fructele ÅŸi legumele nu sunt singurele care îÅ£i încântă simÅ£urile cu aromele ÅŸi culorile lor vesele. Pe străduÅ£ele labirintice ÅŸi în scuarurile bolognese, tarabe ÅŸi magazinaÅŸe vând brânzeturi, pâine, produse de patiserie, ciocolată ÅŸi dulciuri făcute în casă după care cu siguranţă o să-Å£i lase gura apă. Tot aici vei afla că pastele sunt adevărate opere de artă. Făcute cu făină din cea mai fină ÅŸi ouă de Å£ară, pastele sunt galbene ÅŸi parcă te îndeamnă să le guÅŸti, cu promisiunea că o să Å£i se topească în gură.
Cursuri de gătit
Cum era ÅŸi firesc, turismul culinar este foarte dezvoltat în Bologna. Åži pentru că în „satul global” în care trăim secretele bucătăriilor locale au fost demult dezvăluite, cu siguranţă ai folosit pînă acum oÅ£et balsamic ÅŸi parmezan. Doar că în Bologna ai ocazia să afli mai multe despre aceste produse regionale. De aceea vizitezi o fermă de lactate, unde este produs parmezanul, ÅŸi un producător de oÅ£et balsamic. Dacă eÅŸti pasionat de gătit, poÅ£i să foloseÅŸti aceste ingrediente alături de condimentele pe care le-ai cumpărat de la pieÅ£ele în aer liber în cadrul unui curs de gătit. În versiunea scurtă, înveÅ£i să faci tortelinni în doar 4 ore, iar cursul poate fi Å£inut în italiană, spaniolă sau engleză.
Poftă bună !
Meniurile din restaurantele bolognese includ la antreuri piadina (un fel de lipise specifică pentru această regiune), prosciutto ÅŸi mortadella (un cârnat de porc, foarte aromat cu mirodenii, nucÅŸoară, coriandru etc.) Nu pot să lipsească supa cu tortellini, un fel de regină a mâncărurilor regionale, fettuccini bolognesi sau... tortelli de Zucca – tortellini umpluÅ£i cu dovleac ÅŸi amaretti. Gurmanzii trebuie să mai ÅŸtie un lucru: spre deosebire de restul Italiei, tradiÅ£ia culinară din Bologna foloseÅŸte mai puÅ£in uleiul de măsline ÅŸi roÅŸiile. Aici sunt la mare cerere untul ÅŸi smântâna. Poate că sunt mai puÅ£in dietetice, dar cu siguranţă mîncarea va avea un gust incomparabil. Mai ales când este servită la un restaurant instalat într-un turn din secolul al XIII-lea, care a aparÅ£inut uneia dintre famiile de elită ale Bolognei medievale...
Ştiaţi că...
Spaghetele bolognese, celebre în lumea-ntreagă, nu sunt tradiÅ£ionale în bucătăria din Bologna ? În loc de acest fel de mâncare, localnicii folosesc un sos numit ragu, pe care nu îl amestecă cu spaghete, ci cu tagliatelle. Unul dintre cele mai cunoscute vinuri din această regiune este Lambrusco, un vin roÅŸu, apreciat pentru buchetul fructat ÅŸi gustul fin, uÅŸor ?
Nu rata îngheÅ£ata preparată în casă !
Impresii