Posteaza aici albumele tale preferate de Calatorie, ca sa ne bucuram impreuna cu tine de locurile pe care le-ai vizitat. Albumele postate sunt subiectul aprobarii de catre Interra. Nu pune doar peisaje sau natura moarta, vrem sa te vedem si pe tine in ele. Interra nu este raspunzatoare de provenienta pozelor postate de catre utilizatori.
Informatii Generale | Descriere Destinatie | Impresii | Rezervare |
Informatii Generale
Va rugam sa cititi si termenele si conditiile de mai jos.
Servicii incluse in preturile ofertelor:
• Zbor direct Bucuresti => Barcelona, Compania TAROM
• Cazare 2 nopti cu mic dejun in Barcelona, la Hotelul respectiv din tabel
• Zbor direct Barcelona => Viena, Compania Iberia
• Cazare 2 nopti cu mic dejun in Viena la Hotelul respectiv din tabel
• Zbor direct Viena => Bucuresti, Compania TAROM
• Toate taxele de aeroport
Preturi DUO City Break 5 zile, de persoana in camera dubla:
Termene si conditii:
• Aceasta oferta este pentru turisti individuali, nu pentru grup cu ghid.
• Datele de plecare sunt flexibile, nu sunt prestabilite, in functie de solicitarea fiecarui turist.
• Tariful de pe site este cel minim aplicabil si variaza in functie de locurile libere din perioada aleasa.
• Orarul de zbor variaza, in functie de perioada de calatorie aleasa.
• La cerere se pot calcula si tarife pentru copii, precum si tarif de camera single pentru o singura persoana.
• La cerere se poate oferta alt numar de nopti, alt tip de hotel, alta Companie Aeriana, etc.
• La cerere, se pot oferta si alte servicii extra: transferuri aerop-hotel-aerop, excursii locale, rent-a-car, etc.
• Va rugam sa ne trimiteti cererea Dvs la [email protected] sau prin formularul CERERE DE REZERVARE.
• Va vom raspunde cu cele mai bune oferte disponibile conform cererii Dvs.
NOU posibil plata cu card online cu link de plata securizat.
Descriere Destinatie
5 motive sa vizitezi Barcelona
Simti nevoia sa-ti incarci bateriile ? conecteaza-te la pulsul vibrant al Barcelonei si (re)indragosteste-te de minunile unui oras viu !
Oraşul lui Gaudi, un oraş seducător
Mozaicuri multicolore, arhitectură „vie” – aceasta este amprenta inconfundabilă lăsată de Gaudi asupra Barcelonei. Toate operele lui Gaudi au calitatea „de a fi seducătoare, pentru că altfel nu pot fi considerate opere”, după cum obiÅŸnuia artistul să spună. Parcul Guell, iniÅ£ial construit pentru aristocraÅ£ia barceloneză, te hipnotizează de la intrare prin fântâna multicoloră, în formă de dragon. Casa Batlló, popular numită Casa Oaselor din cauza structurii „scheletice”, farmecă prin culoare ÅŸi formă - scopul arhitectului a fost acela de a evita complet liniile drepte. Capodopera este Sagrada Familia, uriaÅŸa biserică, atât de înaltă încât turnurile ei străpung cerul, dar fragilă ÅŸi delicată precum un castel din nisip picurat, dintre acelea construite pe malul mării. Arhitectura lui Gaudi este o combinaÅ£ie de fragmente din natură (peÅŸteri, fiinÅ£e vii etc.), forme ÅŸi culori. În cele din urmă, creaÅ£iile sale par fiinÅ£e vii, a căror viaţă pulsează prin piatra în care au fost sculptate.
CosmoCaixa – Muzeul de Åžtiinţă
Pădurea Tropicală. Povestea apariÅ£iei universului. Furtuni de nisip. Åži multe alte surprize. Ce spui de o plimbare în pădurea tropicală, unde aerul pare să devină fluid din cauza umidităţii? Printre copaci înalÅ£i de 20-30 metri din zona Amazonului. Åži unde, desigur, ai mari ÅŸanse să te prindă ploaia. Aici animalele din regiunea tropicală se plimbă libere, fără a bănui că se află într-un muzeu. Cu excepÅ£ia ÅŸarpelui Boa, se înÅ£elege cu uÅŸurinţă din ce motive. Sau ai prefera să creezi o furtună de nisip ÅŸi să observi apoi cum se formează ÅŸi se miÅŸcă dunele de nisip ? ApariÅ£ia lumii, pendulul lui Foucault ÅŸi variate experimente ÅŸtiinÅ£ifice. Este atât de plăcut să descoperi din nou lumea, pas cu pas. Iar Muzeul de Åžtiinţă este locul perfect pentru asta, pe care nu poÅ£i să-l ratezi, oricât de scurtă Å£i-ar fi vizita în Barcelona.
Fântânile Magice de pe Montjuic
Am ajuns ÅŸi la... Barcelona îndrăgostiÅ£ilor. Ea se află pe dealul Montjuic, în parcul cu acelaÅŸi nume ÅŸi lângă Fântânile Magice, care oferă un spectacol de neuitat. Joc fascinant de culori, apă ÅŸi muzică - fântânile arteziene îÅŸi dezvăluie frumuseÅ£ea uluitoare după căderea serii. În timp ce urmăreÅŸti jeturile de apă „dansând” pe melodia „Who Wants to Live Forever”, vei simÅ£i cum sufletul Å£i se umple de bucurie ÅŸi entuziasm.
Pentru iubitorii de frumos
Barcelona găzduieÅŸte câteva muzee care-i vor încânta pe cei pasionaÅ£i de artă ÅŸi istorie. Muzeul Picasso expune o colecÅ£ie de lucrări din perioada de tinereÅ£e a aristului, iar FundaÅ£ia Miró, cadou făcut de Juan Miró oraÅŸului său natal, prezintă o excelentă colecÅ£ie de artă contemporană. Muzeul de artă pre-columbiană aflat în goticul Palau Nadal găzduieÅŸte una dintre cele mai prestigioase colecÅ£ii de artă pre-columbiană din lume. Åži alte câteva muzee – Egiptean, Arheologic, al Marinei, dintre care cel mai delicios: Muzeul Ciocolatei, îÅŸi aÅŸteaptă ÅŸi ele vizitatorii.
Viaţa de noapte
CunoÅŸti expresia „la vida loca”, nu-i aÅŸa ? La Barcelona, o vei trăi pe propria piele. Cand ceasul a bătut ora 23, trebuie să simÅ£i pulsul oraÅŸului. Străzile se aglomerează cu tineri dornici să ocupe un loc la barurile sau cluburile care vibrează de muzică ÅŸi energie. Pe plajă te încântă ritmurile catalane (o combinaÅ£ie de salsa cu flamenco), iar oraÅŸul răsună de rock&roll, jazz, ritmuri latine ÅŸi indiene. ViaÅ£a de noapte în Barcelona satisface ÅŸi întrece aÅŸteptările celor mai pretrecăreÅ£i turiÅŸti care, încărcaÅ£i ÅŸi entuziaÅŸti, o definesc: incredibilă, spumoasă, adevărată, febrilă, tumultuoasă.
Sunteti pasionat de istorie ?
Sau sunteti pur si simplu un admirator al frumusetii, oriunde o intalniti ? Atunci ati pornit in calatoria perfecta. Viena este capitala in care regi, muzicieni, pictori, arhitecti va zambesc la tot pasul, din vremuri mai apropiate sau mai indepartate, de dupa fiecare fereastra si turn ce par lucrate in dantela. Aici nu trebuie sa subestimati niciun cuvant. Scoala de calarie ? Eleganta si traditie. Gradina zoologica ? Libertate si natura.
Incepeti cu salonul de calarie din Palatul Imperial al Vienei, Hofburg. Armasarii albi, eleganti si nobili, si-au inceput celebrul balet lipitan. Muzica este cea care le da viata si ii pune in miscare, in incaperea construita odinioara pentru tinerii aristocrati pasionati de echitatie. Hofburg pastreaza si una dintre cele mai importante comori ale Sfantului Imperiu Roman: o veche coroana din Europa, lucrata in secolul al-X-lea, si incrustata cu 144 de nestemate. Una dintre „vedetele” colectiei este Sfanta Lance. Doua legende se tes in jurul ei: una spune ca a apartinut Sfantului Mauritius, iar cealalta, mai iubita, ca ar fi chiar lancea cu care a fost impuns Christos.
De-a lungul timpului, lancea a fost rupta, iar punctul in care s-a rupt a fost acoperit cu fier, argint si tabla de aur. Se pare ca in interiorul ei se afla unul dintre piroanele cu care Christos a fost rastignit. Hitler a fost fascinat de aceasta lance si a luat-o la Berlin, iar Napoleon insusi si-ar fi dorit-o. Mii de pelerini au mers sa o vada la Praga si Nurenberg, unde s-a aflat o perioada. Stiti deja ca la Viena trebuie sa vizitati Fantana Frumoasa. De fapt, cea mai frumoasa „fantana” din lume – Palatul Schoenbrunn.
Cele 1442 de camere au fost construite la porunca imparatului Leolpold I, ca sa intreaca Versailleul francezilor. Ce credeti ? A reusit ? Ramane una dintre dilemele nascute pentru a ramane fara raspuns. In Schoenbrunn, ca peste tot in Viena, „Ordine, ordine, ordine !” este refrenul care rasuna in spatele fiecarei colectii de farfurii, fiecarei expozitii de piese de mobilier. Toate stau aliniate ca la parada. Un sigur loc se sustrage, jucaus, acestei ordini universale: gradina zoologica Schoenbrunn. Aici traiesc cele mai fericite patrupede din lume. De altfel, aici a venit pe lume un ursulet panda – al doilea panda care se naste intr-o gradina zoologica din Europa. In 2007, gradina Schoenbrunn a avut parte de o „explozie demografica”. Asa ca daca va grabiti, o sa faceti cunostinta cu o girafa adolescenta, cu un tatu mofturos si cine stie... poate un pui de elefant sau un tanar hipopotam. Dar unicitatea gradinii este data de decorurile sale baroce. Construita în 1760, gradina isi pastreaza mostenirea istorica intacta. Iar pavilioanele, fantanile baroce si zeitatile gratioase se imbina armonios cu verdele delicat al naturii.
De la Schoenbrunn, trebuie sa faceti o plimbare cu o caleasca de epoca in drum spre una dintre traditionalele cafenele vieneze, unde va veti indulci cu delicioasa prajitura a casei. Sau, daca vreti sa pastrati atmosfera regala cu care deja v-ati obisnuit, o felie din celebrul tort Sacher „va face cinste rangului dvs”, asa cum a facut cu un secol si jumatate in urma printului pentru care a fost creata.
In timp ce cutreierati strazile vieneze cu palate si catedrale istorice, strecurati-va si la mai tanara Casa Hundertwasser. Pare o pagina dintr-o carte de colorat, decupata in mijlocul orasului. Dintre cei 250 de copaci si arbusti ai casei, unii isi adapostesc radacinile inauntru, dar isi scot coroana pe geam. Fatadele cladirii sunt puternic colorate, ferestrele au diverse forme si niciun unghi drept, iar in interior, peretii, tavanele, podelele sunt ondulate. Hundertwasser, arhitectul care a proiectat-o, nu a cerut niciun ban, cea mai mare multumire a sa fiind faptul ca a reusit sa tina uratenia departe de acel loc.
Impresii