Interra
Informatii Generale Program Excursie Info Plecare Alte Informatii Impresii Rezervare

Informatii Generale

Cu oferta speciala si beneficii de la Interra:
√ Reducere 50 €/persoana
√ Rezervare cu doar 10% avans, diferenta cu pana la 31 de zile inainte de plecare
√ Plecari garantate
√ Posibilitatea rezervarii locului in autocar

Masuri speciale de preventie si protectie SarsCov-2 la Interra:
√ Hotelurile sunt atent selectionate astfel incat sa respecte normele sanitare
√ Autocarul va fi ocupat la o capacitate maxima de 30 de persoane (60%)
√ Soferul si ghidul vor fi testati pentru SarsCov-2 inainte de plecare
√ Dispensere cu dezinfectant si masti de protectie disponibile la bordul autocarului
------------------------------------------------------------------------------------------------------

NOU Turul Romaniei !
Moldova-Bucovina-Maramures-Ardeal-Banat-Transilvania.

Vizitam Brasov, Cheile Bicazului, Lacul Rosu, Piatra Neamt, Manastirea Agapia, Casa memoriala Ion Creanga Humulesti, Iasi, Cetatea de scaun a Sucevei, Manastirea Voronet, Manastirea Moldovita, Manastirea Sucevita, Ceramica neagra Marginea, Manastirea Barsana, Cimitirul vesel Sapanta, Satul Breb, Baia Mare, Cluj Napoca, Oradea, Timisoara, Alba Iulia, Sibiu, Castelul de lut Valea Zanelor, Valea Oltului... (click pe Program Excursie).
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Plecare din:
Bucuresti, Ploiesti, Sinaia, Predeal, Brasov
Transferuri gratuite Interra din orasele:

Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia
Sibiu (transfer la Bucuresti/Brasov pt plecare, debarcare in Sibiu in ziua 11)

Rm Valcea, Pitesti (transfer la Bucuresti pt plecare, debarcare in ziua 12)
√ Ploiesti, Sinaia, Predeal, Brasov (transfer la retur din Bucuresti)

 Plecare Circuit
10 Aprilie
 Mai sunt locuri libere ? epuizat
 Adult in camera dubla 529 € 479 €
 Al 3-lea adult in camera dubla pat suplimentar 499 € 469 €
 Copil 2-11,99 ani cu 2 adulti in camera 369 € 319 €
 Adult in camera single 739 € 689 €

Servicii incluse:
• Ghid insotitor autorizat
• Transport cu autocar Interra
Cazare 11 nopti cu mic dejun la hoteluri de 3* si 4* astfel:
- 1 noapte in Piatra Neamt la Hotel Central Plaza 4* sau similar
- 1 noapte in Iasi la Hotel Ramada 3* sau similar
- 2 nopti in Gura Humorului la Hotel Best Western Bucovina 4* sau similar
- 1 noapte in Sighetul Marmatiei la Hotel Gradina Morii 3* sau similar
- 1 noapte in Baia Mare la Hotel Seneca 3* sau similar
- 1 noapte in Cluj Napoca la Hotel Golden Tulip Ana Dome 4* sau similar
- 2 nopti in Oradea la Hotel Double Tree by Hilton 4* sau similar
- 1 noapte in Timisoara la Hotel NH 4* sau similar
- 1 noapte in Sibiu la Hotel Ramada 4* sau similar

Tururile si vizitele din program astfel:
- Tur de oras Brasov
- Cheile Bicazului si Lacul Rosu
- Tur de oras Piatra Neamt
- Vizita la Manastirea Agapia
- Vizita la Casa memoriala Ion Creanga din Humulesti
- Tur de oras Iasi cu vizita la Moastele Cuvioasei Paraschiva din Catedrala Metropolitana
- Vizita la Cetatea de scaun a Sucevei
- Vizita la Manastirile din Bucovina: Voronet, Sucevita si Moldovita
- Vizita la Centrul de ceramica neagra din Marginea si lectie de olarit
- Vizitarea bisericii dintr-un lemn de la Ieud si a Manastirii Barsana din Maramures
- Cimitirul vesel de la Sapanta si satul maramuresean Breb
- Tur de oras Baia Mare
- Tur de oras Cluj Napoca
- Tur de oras Oradea
- Tur de oras Timisoara
- Vizita Cetatii Alba Carolina din Alba Iulia
- Tur de oras Sibiu
- Vizita la Castelul de lut Valea Zanelor
• Toate taxele hoteliere locale

Nu sunt incluse:
• Supliment cina: 139 €/persoana/11 cine (aperitiv, fel de baza, desert si apa). Recomandat a se rezerva odata cu pachetul turistic, restaurantele din hoteluri respecta toate normele sanitare impuse de autoritati.
• Biletele de intrare la obiectivele turistice din program: aprox.72 RON/persoana si include: Mănăstirea Agapia, Casa Memorială Ion Creangă din Humulești, Cetatea de scaun a Sucevei, Mănăstirile din Bucovina pentru care există taxă de vizitare pe bază de bilet, Biserica dintr-un lemn de la Ieud, Mănăstirea Bârsana, Cimitirul Vesel de la Săpânța, Castelul de lut Valea Zânelor
• Bacsis sofer si ghid
• Alte mese decat cele specificate in program
• Taxele de fotografiere/filmare la manastiri si obiective (acolo unde se aplica), donatiile catre manastiri (acolo unde nu se percep taxe de vizitare sub forma de bilet de intrare)

Nota:
• Pentru turistii din Sibiu, se scade din tarif suma de 30 € (cval noptii de cazare din Sibiu)
• Tarifele se achita în LEI la cursul BNR+1% din ziua platii.
Hotelurile din program au fost atent selectionate astfel incat sa respecte toate normele sanitare în vigoare impuse de autoritatile competente, iar apartenenta lor la lanturile hoteliere internationale aduc un plus de masuri de protectie si preventie certificate international.

Program Excursie

Ziua 1 | Bucuresti–Brasov–Cheile Bicazului–Piatra Neamt
Intalnire in Piața Victoriei din Bucuresti la ora 06:00 pentru excursia noastră in Turul Romaniei. Vom calatori pe ruta: Bucuresti, Ploiesti, Sinaia, Predeal, Brasov (se asigura imbarcari din aceste orase si transfer gratuit la retur). Vom face un prim popas in Brasov–probabil unul dintre cele mai frumoase orase din tara, cunoscut si sub numele de Kronstadt. Orasul este fascinant toamna. Vom face un tur de oras cu ghid pentru a admira Piata Sfatului, Casa Sfatului, Biserica Neagra, Casa Hirscher, zidurile cetatii vechi, Poarta Schei, Turnul Alb si Turnul Negru, Bastioanul Tesatorilor. Excursia continua apoi catre Piatra Neamt, traversand spectaculosul defileu din Cheile Bicazului, unde vom face si un stop fotografic admirand Lacul Rosu. Ajungem in cursul serii la Piatra Neamt. Vom vizita centrul istoric al orasului intr-o plimbare pietonala de seara, admirând Curtea Domneasca cu Biserica Domneasca "Nașterea Sf. Ioan Botezatorul”, Turnul lui Stefan cel Mare. Cazare Hotel Central Plaza 4* Piatra Neamț.

Ziua 2 | Manastirea Agapia–Casa Ion Creanga Humulesti–Iasi
Mic dejun. In prima parte a zilei vom vizita Manastirea Agapia si Muzeul Vivant. Manastirea este o poarta catre spiritualitate, cu o biserica pictata de Nicolae Grigorescu in perioada 1858-1861, cand artistul avea in jur de 20 de ani. Peste 200 de case monahale ale manastirii sunt locuite si funcționale, iar cateva dintre ele au fost transformate in Muzeu si formează azi Muzeul Vivant, unde maicutele ne intampina cu dulciuri facutei în casa. Dupa aceasta experienta spirituala, excursia continua spre Humulesti, unde vom vizita Casa Memoriala Ion Creanga–cel mai mare scriitor de povesti pentru copii. Ajungem in cursul dupa amiezei la Iasi. Dupa pauza de pranz, vom face un tur panoramic si pietonal Iasi admirand Piata Unirii, Teatrul National Vasile Alecsandri, Biblioteca Central Universitara, Palatul Culturii din Iasi si nu în ultimul rand Catedrala Mitropolitana pentru a ne închina la Moastele Cuvioasei Paraschiva, Ocrotitoarea Moldovei. Seara, timp liber la dispozitie. Cazare Hotel Ramada Iasi 3*superior sau similar.

Ziua 3 | Iasi–Suceava–Manastirea Voronet–Gura Humorului
Mic dejun. Ne indreptam catre Tinutul Bucovinei, un adevarat colt de rai. Vom vizita imreuna cu ghidul insotitor Cetatea de Scaun a Sucevei. Cetatea Sucevei, construita la sfarsitul Sec al XIV-lea in apropierea orasului medieval Suceava, a fost principala resedinta a domnilor Moldovei timp de aproape 200 de ani, astazi un monument istoric de nivel national. Vom vizita apoi Manastirea Voronet–supranumita "Capela Sixtina a Estului”. In centrul unui sat situat la poalele Carpatilor, se ridica o biserica simpla cu peretii exteriori ornati in fresce–Manastirea Voronet. Edificiul pare un Evangheliar iluminat larg deschis. Astfel l-au vrut demult pictorii anonimi si cei care au comandat aceste picturi: peretii tapisati cu fresce trebuiau sa figureze ochilor privitorilor invatatura Scripturii. Si tot astfel se prezinta ea astazi vizitatorilor din lumea intreaga emotionati sa descopere, in mijlocul unei naturi armonioase, un edificiu inca mai armonios, ridicat de mai bine de 500 de ani de maini inspirate exprimand credinta si lirismul lor in piatra si culoare. Biserica Manastirii Voronet este ctitoria slavitului voievod Stefan cel Mare si Sfant construita in 1488 in numai trei luni si trei saptamani. Spre seara, vom sosi in Gura Humorului, locul din Bucovina unde vom petrece urmatoarele 2 nopti, la cel mai frumos hotel din Bucovina. Cazare Hotel Best Western Bucovina 4* sau similar.

Ziua 4 | Manastirea Moldovita–Manastirea Sucevita–Ceramica neagra Marginea
Mic dejun. Astazi incepem turul Manastirilor din Bucovina cu o vizita la Manastirile Moldovita si Sucevita. In traditia mostenita din vechime, este amintita existenta unei manastiri la Moldovita, o biserica din piatra cu hramul Buna Vestire, inca din timpul voievozilor Musatini, iar prima atestare documentara a Manastirii Moldovita dateaza din anul 1402. Pictura exterioara, o inovatie artistica a acelori vremuri–fiind realizata in anul 1537, prezinta Imnul acatist si un impresionant Asediu al Constantinopolului, sfintii Gheorghe, Dimitrie si Mercurie, “Rugul lui Moise” si „Arborele lui Iesei”. Manastirea Sucevita cu hramul Invierea Domnului, a fost construita in ultimele decenii ale Sec al XVI-lea, cu cheltuiala familiei de boieri Movila. Pictura murala de la Manastirea Sucevita, considerata de cercetatorul de arta francez Paul Henry drept "testamentul artei moldovenesti", incheie epoca de mari creatii care a fost Sec al XVI-lea. Vom vizita apoi centrul de ceramica neagra de la Marginea–unica in Europa, deja o marca binecunoscuta in întreaga lume, doar doua centre de ceramica neagra se mai gasesc in lume, unul în Mexic și celalalt in America de Sud. Se presupune ca la Marginea, olaritul a inceput acum 300 de ani. Aceasta frumoasa meserie se transmite din tata in fiu, se învața de la o vârsta fragedă (7–8 ani) si ucenicia dureaza aproximativ 4 ani. Ne initiem in cursurile de olarit la Marginea. Gustarea de pranz se poate servi la restaurantul centrului Potter’s House, va recomandam sarmalute gatite in oale de lut sau tochitura bucovineana. Intoarcere la hotel si timp liber la dispozitie in Gura Humorului. Cazare Hotel Best Western Bucovina 4* sau similar.

Ziua 5 | Biserica dintr-un lemn Ieud–Manastirea Barsana–Sighetul Marmatiei
Mic dejun. Astazi pasim in Tinutul Maramuresului unde o sa descoperim frumusetea inegalabila a bisericilor din lemn maramuresene. Se viziteaza doua dintre cele mai frumoase dintre ele: Biserica dintr-un lemn din Ieud si Manastirea Barsana. Din grupul celor opt biserici de lemn din Maramures care au fost incluse in Patrimoniul Mondial UNESCO, Ieud este cea mai proeminenta, jucand acelasi rol pe care il are Sarmizegetusa printre cetatile dacice. Valoarea istorica a bisericii de la Ieud are legatura cu Codicele de la Ieud, descoperit in podul bisericii si considerat primul document in Limba Romana redactat in scriere chirilica. Bisericuta de lemn din dealul satului ramane un exemplu fascinant de arhitectura si arta maramuresene. A doua biserica care face parte din patrimoniul mondial UNESCO este Biserica din lemn de la Barsana, integrata in Ansamblul Manastirii de maici Barsana formata din: Biserica noua a Manastirii ("Soborul Sfintilor 12 Apostoli”), Altarul de vara, Aghiasmatarul, staretia, casa maicilor, casa duhovnicului, turnul clopotnită si muzeul. Cazare Hotel Gradina Morii 3* Sighetul Marmației sau similar.

Ziua 6 | Cimitirul Vesel de la Sapanta–Breb–Baia Mare
Mic dejun. In imediata apropiere de Sighetul Marmatiei se afla una dintre marile atractii ale Maramuresului–Cimitirul Vesel de la Sapanta. Monument de arta populara de o valoare inestimabila cu specific traditional, cimitirul vesel de la Sapanta, este cunoscut pentru crucile viu colorate, picturile reprezentand scene din viata persoanelor inhumate, iar versurile amintesc in note umoristice despre viata acestora. Urmatoarea vizita din Maramures este dedicata frumusetii neintinate a satului maramuresean si vizitam satul Breb, cel mai fotografiat sat din Maramures datorita frumusetii portilor maramuresene. Prelucrarea si sculptarea lemnului in Maramures nu poate fi înteleasa decat patrunzand in gospodariile traditionale unde casa, masa si toate obiectele folosite de zi cu zi sunt lucrate in lemn. Plimbare prin sat, unde vom admira Biserica Sf. Mihail si Gavril iar pentru pauza de pranz vom face un popas la Breb 148 local food & garden. După masa, excursia continua catre capitala Maramuresului–Baia Mare, unde vom putea admira Catedrala Adormirea Maicii Domnului, lacas de cult construit de credinciosii greco-catolici din Baia Mare intre anii 1905-1911, Turnul Stefan este turnul-clopotnita al fostei biserici cu hramul "Sfântul Rege Stefan din Baia Mare, Catedrala Sfanta Treime, Bastionul Macelarilor-se mai numea Si al “Munitiilor”, deoarece aici isi tineau soldatii de la acea vreme armele si praful de pusca. Se numea al “macelarilor” pentru ca aceasta breasla avea indatorirea sa-l foloseasca pentru a apara cetatea de eventualele atacuri straine. Seara, timp liber la dispozitie. Cazare Hotel Seneca 3* Baia Mare sau similar.

Ziua 7 | Baia Mare–Cluj Napoca
Mic dejun. Excursia continua catre Cluj Napoca, unul dintre cele mai mari orase ale Romaniei si centrul cultural, economic si industrial al Ardealului. Tur panoramic al orasului combinat cu vizite pietonale la cele mai importante obiective istorice ale orasului. Vom admira Biserica Sf. Mihail, Catedrala–un adevarat simbol al orasului din Piata Centrala si monumentul dedicat lui Matei Corvin. Biserica Sf.Mihail a deservit mai multe comunitati religioase, dar astazi este catolica. Orga din biserica este cea originală din 1753, dar a fost restaurata de mai multe ori. Aici a fost celebrat botezul lui Matei Corvin. Mergand spre Piata Muzeului, descoperim Casa Matia, locul nașterii lui Matei Corvin. Cel mai boem loc din oras, Piata Muzeului din Cluj Napoca este intesata de terase diverse, cu decoruri in culori multiple. Aici admiram Biserica Franciscana construita in Sec al XIII-lea, fiind printre cele mai vechi din oras si obeliscul Carolina, dedicat imparatesei Carolina Augusta care a vizitat Clujul în 1817 si a făcut importante donatii orașului. Continuam cu piata Avram Iancu si Catedrala ortodoxa, ridicata in 1920 dupa unirea Transilvaniei cu Romania. Seara, timp liber la dispozitie. Cazare Hotel Golden Tulip Ana Dome 4* Cluj Napoca sau similar.

Ziua 8 | Cluj Napoca–Oradea
Mic dejun. Dimineata va sugeram o plimbare in Gradina botanica din Cluj (se asigura transfer cu autocarul dus-întors, biletul de intrare se achita la fata locului). Infiintata în anul 1920 si deschisa oficial pentru public in anul 1925, Gradina Botanica "Alexandru Borza" din Cluj-Napoca este o institutie stiintifica, didactica si educativa, ale carei baze au fost puse in actualul amplasament de catre Alexandru Borza, personalitate marcanta a biologiei romanesti. Dupa eliberarea camerelor, timp liber la dispozitie in Cluj pentru servirea pranzului si ultimele cumparaturi. Excursia continua apoi spre Oradea, unde ajungem spre sfârsitul dupa amiezei. Seara, timp liber la dispozitie in Oradea. Cazare Hotel Double Tree by Hilton 4* Oradea sau similar.

Ziua 9 | Oradea orasul Art Nouveau al Romaniei
Mic dejun. Suntem in Oradea–desemnata una dintre cele mai sigure destinatii europene si parte a retelei oraselor Art Nouveau din lume ! Atractia principala a orasului este Piata Unirii, o piata absolut superba, inconjurata de cladiri in stil Art-Nouveau, precum Palatul Vulturul Negru sau Biserica cu Luna. Acesta este locul in care s-au materializat diverse idei ale maestrilor arhitecti, pictori, constructori, facand din Piata Unirii centrul istoric si cultural al Oradiei. Biserica cu Luna are un mecanism special pe turla bisericii, unic in Europa, care se deplasează dupa miscarea de rotatie a Lunii in jurul Pamantului si arata, prin rotirea sa, toate fazele Lunii. Primaria Oradea este un edificiu care adopta stilul arhitectural eclectic si a fost gandita de un foarte cunoscut arhitect, Rimanoczy Kalman Jr. Una dintre principalele atractii din ansamblul constructiei il reprezinta Turnul cu Ceas unde, la primul nivel, se gasește orologiul care anunta orele fixe pe ritmurile „Marsului lui Iancu”. Calea Republicii este locul unde intalnim alte cladiri emblematice precum: Casa Poynar si Teatrul Regina Maria, situate exact la începutul acestei strazi, Palatul Kolozsvari, Biserica Ursulinelor, Palatul Rimanoczy, dar si cel mai impresionant dintre toate, Palatul Moskovits Miksa. Sinagoga Sion este un important lacaș de cult si o impozanta constructie eclectica, fiind a 3-a sinagoga dupa marime din Europa. Aceasta a fost construita de comunitatea evreiasca neologa si are influente orientale maure, spatiul din interior fiind orientat in conformitate cu directia Ierusalimului, adica spre Nord-Est si Sud-Vest. Nu in ultimul rand, va recomandam Cetatea Oradei. Cetatea a fost construita in vremea regelui maghiar Ladislau I (1077-1095) si cuprinde 5 bastioane (Bastionul Aurit, Bastionul Bethlen, Bastionul Ciunt, Bastionul Craisorul si Bastionul Rosu) si 12 corpuri, dar si un palat gotic, unul renascentist si Biserica Romana-Catolica (unde este inmormantat chiar Regele Ladislau I). Dupa turul de oras, timp liber la dispozitie. Cazare Hotel Double Tree by Hilton 4* Oradea sau similar.

Ziua 10 | Oradea–Timișoara
Mic dejun. Este timpul sa ne indreptam catre Banat si un al oras emblematic la tarii, care nu putea sa lipseasca din Turul Romaniei–orasul martir Timisoara, locul de unde s-a aprins flacara Revolutiei Romane din 1989. Ajungem cu putin timp inainte de pranz si vom incepe prima parte a turului de oras. Catedrala Mitropolitana Ortodoxa din Timisoara este una din cele mai mari biserici din Romania si impresioneaza atat prin stilul si masivitatea ei, prin cele 11 turle, acoperite cu ceramic smaltuita, multicolora, cat si prin armonia clopotelor. Este construita in stil moldovenesc cu unele elemente eclectice. Piata Victoriei, aflata in inima Timisoarei, este înconjurata de palate impunătoare, in stilul anilor 1900, de Catedrala Mitropolitana si de Palatul Culturii, fiind un loc de referinta al oraşului. Vom admira de asemena si cladirea Operei. Timp liber la dispozitie pentru pranz. Dupa masa, continuam turul de oras. Piata Unirii gazduieste unele din cele mai valoroase monumente ale Timisoarei. Palatul Baroc, Domul Catolic, Biserica Episcopala Ortodoxa Sarba si Monumentul Sfintei Treimi sunt doar cateva din obiectivele turistice care pot fi admirate, vizitand acest loc. Domul Catolic, reprezinta cel mai important monument baroc din Banat. Este biserica episcopala romano-catolica, in care se tin slujbe in limbile romana, germana si maghiara. Datorita acusticii deosebite aici pot fi audiate concerte de orga remarcabile. Orga a fost construita in atelierele Wegenstein din Timisoara. Transfer la hotel pentru cazare. Seara, timp liber la dispozitie în Timisoara. Cazare Hotel NH 4* Timișoara sau similar.

Ziua 11 | Timisoara–Alba Iulia–Sibiu
Mic dejun. Vom calatori pe Autostrada A1 si ne indreptam catre Alba Iulia–orasul Marii Uniri. In Europa sunt putine cetati de tip Vauban, iar Cetatea Alba Carolina este una dintre ele si este in forma de stea cu sapte bastioane si ziduri groase de caramida (3 m grosime la baza și 1,20 m la varf), inconjurata de doua randuri de santuri de aparare, motiv pentru care si-a pastrat pana astazi titlul de cea mai impresionanta cetate din sud–estul Europei. Admiram Catedrala Reintregirii Neamului din Alba Iulia, construita dupa modelul Bisericii Domnesti din Targoviste cu hramul "Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril”, locul unde au fost incoronati Regele Ferdinand I si Regina Maria, pe 15 octombrie 1922. Timp liber pentru pranz. Calatoria continua catre orasul Sibiu, unde ne delectam cu o plimbare pietonala in Piata Mare si Piata Mica, descoperind farmecul sasesc al orasului cu casele cu „ochi”, Biserica Evanghelica, monument al artei religioase gotice, Podul Minciunilor si bastioanele breslelor. Cazare Hotel Ramada 4* Sibiu sau similar.

Ziua 12 | Sibiu–Castelul de lut Valea Zanelor–Valea Oltului–Bucuresti
Mic dejun. Pana la ora eliberarii camerelor, timp liber la dispozitie in Sibiu, unde veti putea admira incantatoarele spectacole cromatice ale toamnei Sibiene in Parcul Cetatii si Parcul Sub Arini, dar si pe strazile cu cele mai frumoase case vechi ale Sibiului, pe sub zidurile cetatii sau in Piata Mare. Ne îndreptam apoi catre Porumbacul de Sus, unde vom vizita Castelul de lut si taramul de basm numit Valea Zanelor, situat intr-o zona deosebita, pitoreasca. Peisajul magic este completat de maretia naturii, de întinderea verde si de minunatele privelisti. Castelul de Lut Valea Zanelor este realizat integral din lut, peretii sunt construiti dintr-un amestec de lut, paie, apa si nisip (totul fiind realizat manual), turnurile sunt facute din piatra. Gradina Zanelor ascunde o multime de mistere (in afara de zane), aici va puteti relaxa in voie, puteti sa va deconectati de toate problemele cotidiene si sa va conectati direct cu natura, cu adierea placuta a vantului si cu mirosul dulce al florilor. Vino in Gradina Zanelor si bucura-te de o masă copioasa aaături de cei dragi ! Am pregatit un meniu imbelsugat, cu bucate alese pentru toate gusturile ! (se achita la fata locului). Dupa pauza de masa si momentele de relaxare din Gradina Zanelor, ne imbarcam in autocar si ne indreptam catre Bucuresti, pe Defileul Oltului, un drum deosebit de pitoresc in culorile toamnei, cu numeroase poduri si viaducte. Sosire in cursul serii la București. Sfarsitul pachetului de servicii. 

Info Plecare

Informare turisti detalii plecare 10 Aprilie:
Excursie: Turul Romaniei
Perioada: 10.04-21.04.2021
Transport: Autocar Interra Mercedes B-220-YNT
Conducator auto: Dl Banica Constantin
Insotitor de grup: D-na Jana Capitanu
Telefon: 0743.244.171 (numar valabil cu 24 de ore inainte de plecare)
Data plecare: 10 Aprilie
Loc de plecare: Bucuresti Piata Victoriei
Ora de intalnire: 06:00
Act de identitate: carte de identitate in curs de valabilitate

Detalii transferuri gratuite din tara la imbarcare:

Oras transfer Loc intalnire Data Ora Masina Sofer Telefon
Constanta Sala palatului 10.04 03:00 B-301-YNT Catalin 0772.012.789
Medgidia Petrom centura 10.04 03:30 B-301-YNT Catalin 0772.012.789

Important !
Va rugam sa ne trimiteti nr de telefon mobil la care pot fi contactati pasagerii de catre sofer in cazul in care suntem nevoiti sa efectuam modificari.
Daca nu ati introdus nr. de mobil al pasagerilor in rezervare, Interra nu-si asuma raspunderea daca pasagerii nu vor fi prezenti la imbarcare si nu vor putea ajunge in timp util la aeroport.
Daca pasagerii nu mai doresc transferul, va rugam sa ne informati pentru a nu face drumul degeaba, punand astfel in pericol transferul altor pasageri de pe aceeasi ruta.
Pasagerii trebuie sa se prezinte la imbarcare cu min. 30 minute inainte de ora plecarii.
Pasagerii care refuza transferul la dus nu vor beneficia de acesta nici la retur.

In contextul actual, calatoria la bordul autovehiculelor se va face doar daca se indeplinesc urmatoarele criterii:
* pasagerul accepta verificarea temperaturii corporale
* temperatura maxima inregistrata este de 37.3 grade
* utilizarea mastii pe tot parcursul calatoriei este obligatorie
Va multumim pentru intelegere si va asiguram ca luam toate masurile de protectie necesare !

Hotelurile Dumneavoastra:

10.04-11.04 Hotel Central Plaza 4* Piatra Neamt
11.04-12.04 Hotel Ramada Iasi 4* Iasi
12.04-14.04 Hotel Best Westerm Bucovina 4* Gura Humorului
14.04-15.04 Hotel Gradina Morii 3* Sighetul Marmatiei
15.04-16.04 Hotel Mara 3* Baia Mare
16.07-17.04 Hotel Golden Tulip Ana Dome 4* Cluj-Napoca
17.04-19.04 Hotel DoubleTree by Hilton 4* Oradea
19.04-20.04 Hotel Mercure 4* Timisoara
20.04-21.04 Hotel Ramada Sibiu 4* Sibiu

Va multumim pentru rezervari si va dorim Vacanta placuta !Alte Informatii

Rezervarea excursiei:
se face in scris cu un mesaj pe email la [email protected] sau la Interra (Bucuresti Bd Ferdinand nr 83).

Plata excursiei:
• se poate face integral la inscriere, sau cu avans minim 50% din pretul excursiei in termen de doua zile de la rezervare, restul cu minim 31 de zile inainte de plecare.
• se achita in RON la curs BNR+1% din ziua platii.
• se poate achita prin transfer bancar, cu card la POS in agentie, numerar in agentie sau numerar prin depunere intr-o agentie Raiffeisen sau BRD in conturile Interra.

Conditii generale de renuntare-anulare a rezervarii:
• penalizare 10% din pretul excursiei daca anularea se face cu mai mult de 60 de zile pana la plecare
• penalizare 50% din pretul excursiei daca anularea se face intre 60-31 de zile pana la plecare
• penalizare 100% din pretul excursiei daca anularea se face cu mai putin de 31 de zile pana la plecare
• penalizare 100% din pretul excursiei pentru neprezentare la plecare (no-show)

Informatii utile referitoare la transferul gratuit din tara:
• transferul gratuit deserveste exclusiv orasele mentionate in prezentarea excursiei.
• transferul din tara la punctele de imbarcare sau la aeroport este oferit de Interra Travel cu titlu gratuit. Prin urmare, acesta nu poate face subiectul unor eventuale despagubiri, inclusiv catre alti turisti din alte orase decat cele deservite, care nu beneficiaza de transfer.
• costurile totale ale transferurilor gratuite sunt suportate de catre Tour Operatorul Interra Travel.
• daca pasagerul care a rezervat transfer gratuit renunta ulterior la acesta, nu exista notiunea de eventuale restituiri intrucat acesta este gratuit.
• transferul gratuit se rezerva odata cu pachetul turistic.
Daca turistul nu solicita la rezervarea pachetului turistic si transfer gratuit, ulterior aceasta nu mai poate fi confirmat decat in limita locurilor disponibile, cu confirmare de la Interra Travel si cu minim 31 de zile inainte de plecare.
• daca pasagerul cu transfer rezervat renunta la transferul de dus, transferul de retur se anuleaza automat. Acesta va putea fi asigurat doar daca vor mai fi locuri disponibile la acel moment in mijlocul de transport.
• prezentarea la transfer se face cu minim 15 minute inainte de ora de plecare comunicata. Pasagerii care beneficiaza de transfer gratuit au obligatia de a comunica agentiei revanzatoare sau Tour Operatorului un numar de telefon mobil la care sa poata fi contactati de catre soferi in cazul unor modificari neprevazute care pot aparea in ziua transferului. Tour Operatorul nu-si asuma raspunderea pentru eventuale neprezentari la transfer ale pasagerilor, care au drept consecinta pierderea avionului de catre acestia. In acest caz, costurile suplimentare generate de un nou bilet de avion sau modificarea celui existent vor fi suportate de catre pasager.
• transferurile gratuite sunt asigurate de catre Tour Operator cu mijloace auto din flota proprie (autoturisme, microbuze, autocare) si/sau cu mijloace auto ale companiilor de transport partenere pe rute regulate de transport pasageri. In situatia in care Tour Operatorul recurge la companiile de transport care efectueaza transport regulat de persoane pe rutele de transfer, contravaloarea biletului de transport este acoperita integral de catre Tour Operator iar pasagerii vor fi anuntati in mod corespunzator.
• daca Tour Operatorul are de asigurat in aceeasi zi transferuri gratuite pe aceeasi ruta si din aceleasi orase pentru doua sau mai multe excursii cu plecare sau sosire in aceeasi zi, se va organiza un singur transfer cumulat pentru toti pasagerii din excursiile respective. In acest caz, pot aparea timpi de asteptare de 1 pana la 3 ore. In acest caz, pasagerii vor fi anuntati si trebuie sa confirme daca doresc sa beneficieze de transferul cumulat sau renunta la transfer.
• Tour Operatorul nu isi asuma raspunderea in situatia putin probabila a aparitiei unor evenimente neprevazute (blocarea traficului rutier, inzapezirea drumurilor, inundatii, accidente rutiere, etc) care pot duce la intarzierea transferului si pierderea zborului.
• turistii au obligatia de a mentine curatenia in mijlocul de transport pe tot parcursul transferului. In mijlocul de transport nu este permis fumatul, consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare. Transferurile din provincie se asigura in conformitate cu reglementarile legale in vigoare cu privire la transportul de persoane si cu respectarea timpilor de condus ai soferilor. Din acest considerent, soferii vor face pauzele de odihna impuse de lege in vederea asigurarii unui transport in conditii de siguranta.

Documente de calatorie:
Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, cartea de identitate sau pasaportul, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta. Cetatenii romani pot calatori in statele membre ale Uniunii Europene, Spatiului Schengen si Spatiului Economic European cu cartea de identitate sau pasaportul in curs de valabilitate. Pentru a verifica lista statelor care permit intrarea pe baza cartii de identitate, lista statelor membre U.E., Schengen si Spatiul Economic Eurpoean, va rugam sa consultati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions  Accesul cu cartea de identitate mai este permis in urmatoarele state: Macedonia (90 zile), Muntenegru(30 zile), Serbia (90 zile), Norvegia (daca cartea de identitate romaneasca valabila este emisa dupa anul 2009, in care este specificata cetatenia romana. Cartile de identitate romanesti emise inainte de anul 2009 nu sunt recunoscute ca documente de calatorie in Norvegia) Pentru toate celelalte state din afara Uniunii Europene si pentru acele state pentru care cetatenii romani nu au nevoie de viza de intrare, accesul se face pe baza pasaportului valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Pentru a consulta lista statelor pentru care nu este necesara viza de intrare accesati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions  Pentru tarile in care cetatenii romani au nevoie de viza de intrare, este necesar pasaportul valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Anumite state nu permit accesul ca pasaport temporar sau nu aplica vize pe pasaport temporare, de aceea va rugam sa consultati serviciul consular al tarii in care intentionati sa faceti deplasarea sau solicitati acest lucru agentului dvs. de turism.In cazul persoanelor casatorite recent, nu se accepta Cartea de Identitate anulata (perforata) de autoritati in vederea emiterii unei noi carti de identitate. Copiii care nu au carte de identitate, vor trebui inscrisi pe pasaportul unuia dintre parinti. In acest caz, parintii care au copiii trecuti in pasaportul lor, vor calatori obligatoriu cu Pasaportul. Agentia organizatoare (Tour Operatorul) nu are nici o raspundere in situatia in care autoritatile de frontiera nu permit accesul turistului pe teritoriul statului respectiv. De asemenea, nu are nici o responsabilitate daca turistului nu i se permite parasirea teritoriului unei tari de catre autoritatile de frontiera din statul respectiv. In aceste cazuri, turistului nu i se mai restituie contravalorea excursiei.

Cazare si programul excursiei:
Clasificarea hotelurilor din program este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania. Hotelurile nominalizate in program pot suferi modificari pana la data plecarii, in functie de conditiile specifice care pot aparea intre momentul publicarii programului si data plecarii. Daca aceste schimbari sunt impuse de furnizorul local, intotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locatie/confort. Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar pote fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila, etc. Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de reprezentantul agentiei. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor. Situatia de partaj in camera dubla este atunci cand o persoana doreste sa participe la o excursie singura, dar nu in camera single, ci cu alta persoana, necunoscuta, de acelasi sex, intr-o camera dubla pentru doua persoane. In aceasta situatie persoana in cauza solicita Tour Operatorului o rezervare partaj in camera dubla, sub rezerva ca Tour Operatorul va gasi, in timp util, a doua persoana dispusa sa participe la excursie partaj in camera dubla. Daca nu se va gasi a doua persoana, prima persoana se poate retrage, sau va achita suplimentul de camera single pentru a putea participa la excursie. Tour Operatorul nu este raspunzator de achitarea suplimentului de camera single. Insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbari de ore, modificarea ordinii desfasurarii acestuia), fara a afecta insa structura serviciilor efectuandu-l astfel in totalitate.

Informatii utile referitoare la transportul cu autocarul:
Turistii au obligatia sa se prezinte la locul de imbarcare cu minim 20 minute inainte de ora inscrisa pe voucher pentru plecare sau transfer. Locurile in autocar au fost prealocate la momentul rezervarii, pasagerii au obligatia sa ocupe doar locul inscris pe prezentul voucher. Turistii au obligatia de a mentine curatenia in autocar pe tot parcursul excursiei. In autocar nu este permis fumatul, consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare. Buzunarul de plasa din fata scaunului dumneavoastra este destinat pastrarii de pliante, brosuri sau harti. Va rugam sa nu pastrati aici sticle de plastic sau obiecte voluminoase. Sticlele de plastic, bagajele de mana sau alte obiecte voluminoase se depoziteaza in spatiul special amenajat, deasupra scaunelor.

Impresii

Toate campurile sunt obligatorii!

Puteti incarca maxim 50 poze

Cerere de rezervare

Toate campurile sunt obligatorii! Va rugam completati si codul anti-spam, exact asa cum este trecut in dreapta campului.

Google cautare
Google anunturi
Facebook
Newsletter Interra
Sunt client Interra
Recomandari de la prieteni
Alta sursa

Posteaza aici albumele tale preferate de Calatorie, ca sa ne bucuram impreuna cu tine de locurile pe care le-ai vizitat. Albumele postate sunt subiectul aprobarii de catre Interra. Nu pune doar peisaje sau natura moarta, vrem sa te vedem si pe tine in ele. Interra nu este raspunzatoare de provenienta pozelor postate de catre utilizatori.

Exploreaza pe tari

Europa

Orientul Mijlociu

Africa

America de Nord si Centrala

Asia

America de Sud

Oceanul Indian

Mari si Oceane