Informatii Generale Program Excursie Info Plecare Alte Informatii Impresii Rezervare
Harta Traseu - Turcia Marele Tour

Click pe harta traseului

Informatii Generale

Stimati turisti, pentru a fi informati, cititi descrierea excursiei de mai jos (inclusiv Program Excursie),
precum si termene si conditii excursie (click pe Alte Informatii), apoi,
pentru rezervare dati click in dreapta pe cerere de rezervare. Vacanta placuta !

Conditii de calatorie in Turcia:
• Persoane vaccinate: certificatul de vaccinare (min 14 zile de la rapel).
• Persoane ne-vaccinate: test negativ RT-PCR efectuat cu maxim 72 ore inainte, sau test negativ rapid antigen efectuat cu maxim 48 ore inainte, sau dovada ca au trecut prin boala.

6 locuri libere la plecarea 28 Septembrie.

Cu autocar Interra de 4 stele

Vizitam Canakkale, Troia, Pergamon, Kusadasi, Efes, Bazilica Sf Ioan, Casa Fecioarei  Maria, Pamukkale, Konya, Cappadocia, Aksaray, Ankara, Istanbul, Edirne... (click pe Program Excursie).
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Plecari din: Bucuresti, Giurgiu
Transferuri gratuite Interra la imbarcare din orasele:

> Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia
>
Iasi, Tg Frumos, Roman, Bacau, Onesti, Adjud, Focsani, Buzau, Urziceni

>
Brasov, Predeal, Sinaia, Campina, Ploiesti

>
Sibiu, Rm Valcea, Pitesti

 Plecari Circuit
18 Iun 25 Aug 28 Sep 25 Oct
 Mai sunt locuri libere ? 0 0 6 13
 Adult in camera dubla 445 € 465 425 425
 Al 3-lea adult in camera dubla pat suplimentar 416 € 436 399 399
 Copil 2-10,99 ani cu 2 adulti in camera 336 € 356 325 325
 Adult in camera single 546 € 589 544 544

Servicii incluse:
• Ghid roman insotitor
Transport cu autocar Interra de 4*
Cazare 9 nopti cu mic dejun la Hoteluri de 3* superior si 4* astfel:

- 1 noapte in Canakkale la Hotel Zileli 3* superior sau similar
- 2 nopti in Kusadasi la Hotel Marina 4* situat central, sau similar
- 1 noapte in Pamukkale la Hotel Ninova 4* sau similar
- 2 nopti in Cappadocia la Hotel Altinoz 4* sau similar
- 1 noapte in Ankara la Hotel Double Comfort 4* sau similar
- 2 nopti in Istanbul la Hotel Sogut 4* sau similar
Tururile si excursiile din program:
-
Troia, Pergamon, Efes-Bazilica Sf ioan-Casa fecioarei Maria, Pamukkale,
- Konya, excursia de 1 zi la principalele atractii din Cappadocia,
- Selcuk Agzikarahan Caravanserai, Ankara, Istanbul
Ghizi locali la:
- Troia-Pergamon
- Efes-Bazilica Sf Ioan-Casa Fecioarei Maria
- Pamukkale
- Cappadocia
- Ankara
- Istanbul

• Toate taxele de drum si autostrazi, parcari, ferry-boat si pod

Nu sunt incluse:
• Asigurarea storno si medicala cu protectie covid (recomandata)
• Test covid RT-PCR, tarif special 200 lei/test (daca se va mai cere test la data plecarii)
• Bilete de intrare la obiectivele turistice, excursiile optionale
• Bacsisurile recomandate pentru ghizii locali (se achita la fata locului ghidului insotitor)
• Supliment demipensiune (recomandat), 65 €/persoana/9 cine (se rezerva din tara la inscriere)

Program Excursie

Ziua 1 | Bucuresti–Canakkale
Plecare din Bucuresti–Piata Victoriei la ora 05:00 pe ruta Bucuresti, Giurgiu, Ruse. Vom traversa Bulgaria in drumul nostru catre Turcia si apoi cu ferry-boat-ul de la Eceabat la Canakkale. Sosire in Canakkale in cursul serii, in functie de formalitatile vamale. Cazare Hotel Zileli 3* superior sau similar Canakkale.

Ziua 2 | Canakkale–Troia–Pergamon–Kusadasi
Mic dejun. Prima vizita pe ziua de astazi va fi impreuna cu ghidul local la Troia–faimoasa pentru legendarul Cal Troian din timpurile frumoasei Elena–Regina Spartei si a printului Troiei–Paris. Ne indeptam apoi catre Pergamon (Bergama)-cunoscut pentru productia sa de lana, aur si covoare fine, orasul era un centru cultural important in Grecia antica si Imperiul Roman. Aici a fost inventat pergamentul, detinand o biblioteca cu peste 200.000 de volume. Printre atractii se numara Acropole, Templul lui Traian-situat maiestuos pe o colina cu o panorama superba asupra orasului Bergama, Altarul lui Zeus, Teatrul si Templul lui Dionysus, cu stop final la Asclepion, un vechi centru medical unde metodele de tratament includeau mersul descult si terapie prin muzica. Continuam drumul catre Kusadasi unde ajungem in cursul serii. Cazare Hotel Marina 4* situat central sau similar Kusadasi.

Ziua 3 | Kusadasi–Efes–Bazilica Sf Ioan–Casa Fecioarei Maria
Mic dejun. Dedicam aceasta zi vizitei Orasului Antic Efes. Construit cu 3.000 de ani in urma, Efes-ul a modelat istoria civilizatiilor grecesti, turcesti si crestine din locatia sa privilegiata, aleasa (conform legendei) de oracolul de la Delfi. Un loc de pelerinaj, datorita apropierii sale de Templul lui Artemis (una din cele 7 minuni ale lumii) si de prezenta unor mari personalitati crestine (apostolii Pavel si Ioan si Fecioara Maria) in interiorul zidurilor orasului, Efes este in prezent unul dintre cele mai mari situri arheologice romane din zona Marii Mediterane. Splendoarea epocii de aur este vizibila de-a lungul strazilor sale si a ruinelor excelent conservate. Pe masura ce exploram acest sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, veti avea ocazia sa respirati secole de efervescenta culturala, vizibile in Agora Efesului, Odeon, Casele Patricienilor, frumosul Templu al lui Hadrian si uimitoarea Biblioteca a lui Celsus. Apoi vom vizita Bazilica Sf Ioan (Sfantul Apostol Ioan si-a petrecut ultimii ani din viata in Efes unde a si scris Evanghelia). Vizitam apoi Casa Fecioarei Maria-conform traditiei locului, este socotita locul in care Fecioara Maria si-a petrecut ultimii ani ai vietii pamantesti. Locul, inconjurat de un brau gros de plante si pomi, este considerat sfant atat de crestini cat si de musulmani. Optional, Servirea dejunului pascal la un resturant local (tarif informativ: de la 20 €/persoana, fara bauturi). Dupa amiaza, intoarcere la Kusadasi si timp liber la dispozitie. Cina si cazare Hotel Marina 4* sau similar Kusadasi.

Ziua 4 | Kusadasi–Pamukkale
Mic dejun. Dimineata, timp liber la dispozitie in Kusadasi pentru cumparaturi sau vizite impreuna cu insotitorul de grup. Vom porni catre Pamukkale–unde cascada uriasa de travertin natural seamana cu un mare castel din bumbac. Pamukkale se afla pe lista destinatiilor apartinand Patrimoniului Mondial UNESCO. Vom vizita ruinele de la Hierapolis-Orasul Sacru si renumitele formatiuni calcaroase. Cazare Hotel Ninova 4* sau similar Pamukkale.

Ziua 5 | Pamukkale–Konya-Cappadocia
Mic dejun. Plecare dimineata spre Cappadocia. Pe drum vizitam Konya-fost oras al calugarilor musulmani timp de 800 de ani. Astazi Konya este cel mai religios oras conservator din Turcia. Vizitam cel mai faimos loc din Konya, Mausoleul Mevlana, un loc de pelerinaj pentru credinciosi. Jalal ad-Din Muhammad Rumi, cunoscut si ca Mevlana sau Rumi, este cel care a fondat ordinul sufit al Dervisilor Rotitori, care a fost interzis la sfarsitul anilor 1920. Sosire in Cappadocia. Suntem in spectaculosul peisaj cappadocian distins prin hornurile feerice, orasele subterane in expansiune si  bisericile sapate in tuf vulcanic, dar si al formelor bizare pe care natura le-a croit in roca de-a lungul vremii. Cazare Hotel Altinoz 4* sau similar Nevsehir.

Ziua 6 | Cappadocia
Mic dejun. Datorita locatiei izolate, Cappadocia a fost vreme indelungata loc de refugiu pentru crestinii persecutati de legiunile romane, iar intre Sec al X-lea si al XV-lea a devenit loc de pustnicie pentru multi monahi. Asa au luat nastere peste 3.000 de biserici sapate in spectaculoasele formatiuni rezultate ca urmare a unor eruptii vulcanice. Peisajul selenar a fost ales inclusiv ca loc de filmare pentru unele secvente din “Razboiul stelelor”. Intr-un peisaj impresionant, in intregime sculptat de eroziune, vizitam Valea Goreme. Peisajul incarcat de istorie, bisericile cioplite in piatra si formele de relief neobisnuite rezultate in urma erodarii, se combina pentru a produce un peisaj atat natural cat si cultural, cu un aspect neobisnuit. Principalele caracteristici ale acestui peisaj sunt coloanele, pilonii, turnurile si obeliscurile, care ajung pana la inaltimea de 40 de metri. Vizitam Uchisar si apoi Ortahisar situat la poalele zidurilor contorsionate din tuf vulcanic, in care au fost sapate nenumarate locuinte.Continuam cu Zelve si terminam vizita cu Avanos, un sat situat pe raul Kizilirmak, faimos pentru ceramica si covoarele traditionale. Nu va lipsi din programul nostru de astazi orasul subteran Kaymakli, una din cele mai mari asezari subterane din regiune. Intoarcere la hotel. Cazare la Hotel Altinoz 4* sau similar Nevsehir.

Ziua 7 | Cappadocia–Aksaray–Ankara
Mic dejun. Plecare dimineata spre Ankara. Pe drum vizitam Selcuk Agzikarahan Caravanserai. Spre seara, ajungem in Ankara. Capitala Turciei este o aglomerare urbana in mijlocul stepei Anatoliene. Inainte sa devina capitala tarii, Ankara era faimoasa peste tot in lume pentru puloverele sale moi tricotate cu lana moale a caprelor. Cazare la Hotel Double Comfort 4* sau similar Ankara.

Ziua 8 | Ankara-Istanbul
Mic dejun. Tur de oras Ankara cu ghid local: Vizitam Mausoleul Ataturk-turcii au un adevarat cult pentru Atatürk-fondatorul Republicii Turce, iar mausoleul Ataturk este un monument deosebit de important in Ankara. Muzeul Civilizatiilor Anatoliene-situat sub nivelul citadelei din Ankara, muzeul detine un numar impresionant de obiecte arheologice datand din perioada paleoliticului pana la perioadele clasice. Ne indreptam apoi catre Istanbul, unde vom ajunge in cursul serii. Cazare Hotel Sogut 4* sau similar Istanbul.

Ziua 9 | Istanbul Tur de oras
Mic dejun. Tur de oras Istanbul cu ghid local: Moscheea Albastra–construita de sultanul Ahmet intre 1609-1616, fiind singura moschee din Turcia cu sase minarete (turnulete), cele mai multe moschei avand doar cate patru, doua sau chiar un minaret, celebra pentru cele 20.000 de placi de faianta albastra „Iznik” din interior care au fost folosite la construirea sa, la exterior nefiind nimic albastru. Hipodromul care servea la intrecerile sportive, de circ, de gladiatori, festivitatilor in onorarea si celebrarea imparatilor. Muzeul Sfanta Sophia–una dintre cele mai mari minuni din toate timpurile din punct de vedere arhitectural si religios. Palatului Topkapi–resedinta imperiala a sultanilor otomani-vom vizita Muzeul cu cele mai faimoase bijuterii imperiale si sectiunea de portelan chinezesc. Ultima oprire in acesta zi este la Marele Bazar–cea mai mare si mai atractiva zona de cumparaturi din lume. Grand Bazar dateaza din Sec al XV-lea si este in prezent cel mai mare si cel mai vechi bazar acoperit din lume, insumand aproape 4000 de magazine aranjate ca un labirint urias pe aproape 60 de stazi. Principala strada comerciala a bazarului este denumita „strada de aur” pentru ca aici isi au magazinele comerciantii de bijutierii, in timp ce restul strazilor sunt dedicate magazinelor de imbracaminte, incaltaminte, accesorii, covoare, traditionalele delicii turcesti, etc. De la ora 09.00 cand se deschide bazarul si pana la ora 19.00, ora de inchidere, intreaga zona este un adevarat furnicar. Miile de oameni care alearga din magazin in magazin creeaza o atmosfera unica, pe care putin probabil sa o mai intalniti in alt colt al lumii. Bazarul este vizitat zilnic de un numar impresionant de oameni: intre 250.000 si 400.000 de persoane iau parte la acest „spectacol” zilnic. Vanzatorii sunt foarte amabili si rabdatori chiar si cu cei mai nehotarati clienti. Nu de putine ori va veti trezi „tarati” in magazine si serviti cu ceai si dulceata in timp ce vanzatorul isi prezinta marfa. Cazare Hotel Sogut 4* sau similar Istanbul.

Ziua 10 | Istanbul–Edirne–Bucuresti
Mic dejun. Dupa eliberarea camerelor vom porni catre casa. Pe drum ne vom opri in Edirne pentru o scurta vizita. Sosire in Bucuresti in cursul noptii, in functie de formalitatile vamale si trafic. Sfarsitul pachetului de servicii.

Info Plecare

Informare turisti detalii plecare 25 August:
Excursie: Turcia Marele Tour
Perioada: 25.08-03.09.2021
Transport: Autocar Interra Mercedes B-220-YNT
Conducatori auto: Dl Purcaru Florica si Dl Kazanas Nicolae
Insotitor de grup: Dl Romy Visan
Telefon: 0727.372.465 (numar valabil cu 24 de ore inainte de plecare)
Data plecare: 25 August 2021
Loc de plecare: Bucuresti Piata Victoriei
Ora de intalnire: 05:00
Act de identitate: Pasaport simplu sau electronic, valabil minim 6 luni de la data returului
Traseu plecare: Bucuresti–Giurgiu–Ruse
Ora locala sosire in Turcia este ora Romaniei.

Detalii transferuri gratuite din tara la imbarcare:

Oras transfer Loc intalnire Data Ora Masina Sofer Telefon
Iasi Autogara Codreanu 24.08 21:00 Rezervare Teisa Ion 0729.602.602
Roman Gara 24.08 23:00 B-130-YNT Ionut 0760.876.377
Campina OMV Campina 25.08 03:30 B-130-YNT Ionut 0760.876.377
Ploiesti Gara sud 25.08 04:00 B-130-YNT Ionut 0760.876.377
Brasov Hotel Aro Palace 25.08 00:40 Rezervare Direct Aeroport Ion 0729.602.602
Sibiu Parc casa de cultura (fost Hotel Ibis) 25.08 00:10 B-301-YNT Dan 0727.109.578 
Pitesti OMV Vama 25.08 03:00 B-301-YNT Dan 0727.109.578 
Constanta Sala sporturilor 25.08 01:30 B-305-YNT Toni 0727.109.578
Fetesti Peco intrare in oras 25.08 02:00 B-307-YNT Ion 0727.109.578
Slobozia Petrom iesire Braila 25.08 03:00 B-307-YNT Ion 0729.602.602

Important !
Va rugam sa ne trimiteti nr de telefon mobil la care pot fi contactati pasagerii de catre sofer in cazul in care suntem nevoiti sa efectuam modificari.
Daca nu ati introdus nr. de mobil al pasagerilor in rezervare, Interra nu-si asuma raspunderea daca pasagerii nu vor fi prezenti la imbarcare si nu vor putea ajunge in timp util la aeroport.
Daca pasagerii nu mai doresc transferul, va rugam sa ne informati pentru a nu face drumul degeaba, punand astfel in pericol transferul altor pasageri de pe aceeasi ruta.
Pasagerii trebuie sa se prezinte la imbarcare cu min. 30 minute inainte de ora plecarii.
Pasagerii care refuza transferul la dus nu vor beneficia de acesta nici la retur.

In contextul actual, calatoria la bordul autovehiculelor se va face doar daca se indeplinesc urmatoarele criterii:
* pasagerul accepta verificarea temperaturii corporale
* temperatura maxima inregistrata este de 37.3 grade
* utilizarea mastii pe tot parcursul calatoriei este obligatorie
Va multumim pentru intelegere si va asiguram ca luam toate masurile de protectie necesare !

Hotelurile Dumneavoastra:

25.08-26.08 Hotel Zileli 3* superior Canakkale
26.08-28.08 Hotel Marina 4* Kusadasi
28.08-29.08 Hotel Ninova 4* Pamukkale
29.08-31.08 Hotel Altinoz 4* Cappadocia-Nevsehir
31.08-01.09 Hotel Double Comfort 4* Ankara
01.09-03.09 Hotel Graziella Gold 4* Istanbul

Va multumim pentru rezervari si va dorim Vacanta placuta !

Alte Informatii

Termene si conditii excursie

Informatii precontractuale-click AICI
Contract prestari servicii turistice-click AICI
Informare prelucrare date personale-click AICI

Puteti achita excursia integral la rezervare, sau in transe:
• 10% din pret la max doua zile de la momentul rezervarii
• 40% din pret cu pana la 61 de zile inainte de plecare
• 50% din pret cu pana la 31 de zile inainte de plecare

Modalitati de plata:
• se poate achita in EURO sau in RON (la curs de vanzare banci comerciale sau curs BNR+2% din ziua platii).
• se poate achita prin transfer bancar, cu card la POS in agentie, numerar in agentie sau numerar prin depunere intr-o agentie Raiffeisen sau BRD in conturile Interra.

Conditii generale de renuntare-anulare a rezervarii de catre turisti:
• penalizare 10% din pretul excursiei daca anularea se face cu mai mult de 60 de zile pana la plecare
• penalizare 50% din pretul excursiei daca anularea se face intre 60-31 de zile pana la plecare
• penalizare 100% din pretul excursiei daca anularea se face cu mai putin de 31 de zile pana la plecare
• penalizare 100% din pretul excursiei pentru neprezentare la plecare (no-show)

Asigurari:
• Asigurare medicala de calatorie Clasic (pentru perioada calatoriei)-click AICI
• Asigurare medicala de calatorie Premium (pentru perioada calatoriei)-click AICI
• Asigurare storno covid protection (perioada dinainte de calatorie, recuperare penalizari integral)-click AICI
• Asigurare travel covid protection (combina medicala de calatorie si storno, cu franciza la storno)-click AICI
• Conditii generale de asigurare-click AICI
Asigurarea storno si asigurarea travel se pot incheia cel mai tarziu cu 31 zile inainte de plecare. Pentru rezervarile efectuate sub acest termen, asigurarea se poate emite in ziua rezervarii sau urmatoarele 2 zile.

Document de calatorie circuit: Pasaport electronic, simplu sau temporar valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei.

Impresii

Toate campurile sunt obligatorii!

Puteti incarca maxim 50 poze

 • Turisti Interra

  Salutari din Turcia !
  Plecarea 25 August 2021.
  (click pe poza pentru marire)

 • Turisti Interra

  Salutari din Turcia !
  Plecarea 18 Iunie 2021.
  (click pe poze pentru marire)

Cerere de rezervare

Toate campurile sunt obligatorii!

Am citit si sunt de acord cu termenele si conditiile acestei excursii.

Posteaza aici albumele tale preferate de Calatorie, ca sa ne bucuram impreuna cu tine de locurile pe care le-ai vizitat. Albumele postate sunt subiectul aprobarii de catre Interra. Nu pune doar peisaje sau natura moarta, vrem sa te vedem si pe tine in ele. Interra nu este raspunzatoare de provenienta pozelor postate de catre utilizatori.

Exploreaza pe tari

Europa

Mari si Oceane

America de Nord si Centrala

Africa

Orientul Mijlociu

Asia

Oceanul Indian

America de Sud