Informatii Generale Program Excursie Alte Informatii Impresii Rezervare online Rezervare

Informatii Generale

De la Interra: O frumoasa excursie in Turcia de Sud-Est in Mesopotamia antica si Cappadocia
+Inclus Demipensiune.

Vizitam Mardin, Manastirea Ortodoxa Siriana Deyr'ul Zaferan, Gobekli Tepe, Sanliurfa, orasul stravechi Ur, Adiyaman, Muntele Nemrut, Gaziantep, Antakya, Muzeul de arheologie Hatay, Samandag, Adana, Tarsus, Cappadocia, Valea Goreme, Uchisar, Ortasihar, Zelve, Pasabag, Avanos, orasul subteran Kaumakli...  (click pe Program Excursie).
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Plecari din: Bucuresti Otopeni.
Transferuri gratuite Interra la Otopeni si retur din orasele:

> Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia
> Iasi, Tg Frumos, Roman, Bacau, Onesti, Adjud, Focsani, Buzau, Urziceni

>
Brasov, Predeal, Sinaia, Campina, Ploiesti

>
Sibiu, Rm Valcea, Pitesti

 Plecari excursie
19 Mai 9 Iunie
 Mai sunt locuri libere ? da da
 Adult in camera dubla 1.299 € 1.299 €
 Al 3-lea adult in camera dubla pat supl 1.209 € 1.209 €
 Copil 2-10 ani (cu 2 adulti in camera) 1.129 € 1.129 €
 Adult in camera single 1.475 € 1.475 €

Servicii incluse:
• Ghid roman insotitor
• Zboruri la dus Bucuresti => Mardin, Compania Turkish Airlines
• Zboruri la retur Nevsehir Cappadocia => Bucuresti, Compania Turkish Airlines
• Taxele de aeroport
• Transferuri aeroporturi-hoteluri-aeroporturi
Transport cu autocar local conform programului

• Cazare 9 nopti cu mic dejun la Hoteluri de 4* astfel:
- 2 nopti in Mardin la Hotel Mesopotamia Garden 4* sau similar
- 1 noapte in Sanliurfa la Hotel Ala Han 4* sau similar

- 1 noapte in Adiyaman la Hotel White Star 4* sau similar
- 1 noapte in Gaziantep la Hotel The Green Park 4* sau similar
- 1 noapte in Antakya la Hotel Grand Bogazici 4* sau similar
- 1 noapte in Adana la Hotel Seyhan 4* sau similar
- 2 nopti in Nevsehir Cappadocia la Hotel Atinoz 4* sau similar
Demipensiune (9 Cine)
• Tururile si excursiile mentionate in programul excursiei
• Biletele de intrare la monumentele si obiectivele turistice din program
Ghid local pe toata perioada circuitului

Nu sunt incluse
• Asigurare travel covid protection
• Excursiile optionale

• Bacsisurile pentru ghizi locali si soferi, 50 USD/turist, se achita la fata locului insotitorului de grup
• Bilete de intrare la obiective, altele decat cele mentionate in program

Program Excursie

Ziua 1 | Bucuresti–Mardin
Intalnire cu reprezentantul Interra la Aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 07:35 pentru imbarcare pe zborul Companiei Turkish Airlines TK1044 cu destinatia Istanbul. Decolare la ora 09:35, aterizare la Istanbul la ora 11:00. Escala pana la ora 17:05, cand ne vom imbarca pe zborul Companiei Turkish Airlines TK2676 cu destinatia Mardin, unde aterizam la ora 19:05. Bine ati venit in Mardin-una dintre cele mai vechi asezari din Mesopotamia, care se aseamana prin aerul sau cu vechiul Ierusalim, inedit prin bogatia sa arhitectonica bine conservata, cu case de piatra, elegante medrese, impunatoare moschei si biserici ortodoxe, care denota diversitatea culturala si toleranta religioasa. Cina si cazare Hotel Mesopotamia Garden 4* sau similar Mardin.

Ziua 2 | Mardin
Mic dejun. Dimineata vom explora pitorescul oras Mardin si vom incepe cu „Perla Mardinului”, Manastirea Ortodoxa Siriana Deyr’ul Zaferan (al carui nume vine de la culoarea zidurilor galbene ca sopranul), una dintre cele mai vechi din lume, precum si fostul sediu al Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Siriene. Aceasta manastire a fost construita pe locul unui templu vechi de peste 4.000 de ani. Veti observa casele din calcar galben. Casele din piatra de calcar sunt racoroase in timpul verii si calde in timpul iernii. Soarele Mesopotamiei reflectat in calcarul galben ofera o priveliste fantastica. Acesta este motivul pentru care se numeste ”orasul Soarelui”. Cina si cazare Hotel Mesopotamia Garden 4* sau similar Mardin.

Ziua 3 | Mardin-Gobekli Tepe–Sanliurfa
Mic dejun. Continuam itinerarul catre Göbekli Tepe, cea mai veche structura religioasa realizata vreodata de om, care a revolutionat statutul Neoliticului Eurasiatic. Se presupune ca pilonii templului indica locul unde dansatorii antici evoluau in cadrul ritualurilor legate de puterea spirituala a mortii ancestrale. Desenul, care se afla in prim-plan pe piloni, reprezinta conform unor teorii ale arheologilor, o mana cu trei degete, indreptata in jos. Traseul continua spre Urfa, actualul oras Sanlıurfa sau stravechiul Ur, un oras bine conservat, cu cladiri traditionale si un amalgam de culori care incanta vizitatorul. Cina si cazare Hotel Ala Han 4*superior sau similar Sanliurfa.

Ziua 4 | Sanliurfa–Adiyaman
Mic dejun. Prima parte a zilei este dedicata vizitarii vechiului oras Urfa, care dateaza aproximativ din Sec al XII-lea i.Hr., fondarea orasului actual fiind atribuita lui Seleucus I Nicador, un general al lui Alexandru cel Mare, care dupa moartea acestuia a fondat imperiul Seleucid. Anticul Ur, considerat Orasul Profetilor, locul de nastere al lui Avraam, parintele iudaismului, este astazi un oras cu o puternica traditie islamica prezenta la tot pasul. Veti remarca doua coloane de piatra situate in varful citadelei, cunoscute sub denumirea de “Tronul lui Nimrod”, deoarece, conform traditiei musulmane, palatul regelui Nimrod, fondatorul biblic al Babilonului, se afla in interiorul citadelei. Vom vizita Hazreti Ibrahim, Pestera lui Avraam-Dogum Magarasi, Golibasi, un complex turistic cu gradini frumoase si bazine ale „crapilor sfinti” din curtea moscheii Halil’ul Rahman si ne vom plimba pe strazile vechiului oras si prin bazar. Vom traversa Eufratul si vom trece prin Birecik, vechea Apamaea, punct important de pornire al incursiunilor romane catre Est, astazi fiind unul dintre cele doua locuri din lume unde isi face cuib ibisul plesuv, specie protejata deoarece e pe cale de disparitie (aprox. 30 de exemplare in lume). Cina si cazare Hotel White Star Hotel 4* sau similar Adiyaman.

Ziua 5 | Adiyaman–Muntele Nemrut-Gaziantep
Mic dejun. Vom urca cu mini-busuri pe muntele Nemrut, unul dintre cele mai putin cunoscute si totodata unul dintre cele mai spectaculoase locuri din Turcia, cel mai inalt munte din nordul Mesopotamiei, situat la o altitudine de 2.134 m. Numele Nemrut provine din stravechiul Nimrod si semnifica puterea primara, capabila sa realizeze muncile cele mai dificile si careia nu i se putea opune nimeni si nimic. Vom vizita giganticele statui ale zeilor si zeitelor romano-persane si Tumulusul funerar al regelui Antioch, o lucrare invaluita in mister, deoarece nimeni nu a reusit sa raspunda pana astazi cum a putut regele Antioh din Commagene, sa construiasca acest monumental mormant pentru propria glorie si onoare in incercarea sa de a se „zeifica”. Vom cobori apoi Muntele Nemrut si ne vom opri la Podul Roman Cendre, construit peste unul dintre cei mai mari afluenti ai Eufratului, cunoscut candva ca raul Nymphaium si apoi la Tumulusul Karakus, inconjurat de stalpi sculptati cu motive animaliere, despre care se spune ca a fost locul de ingropare al femeilor commagene de spita regala. Plecare spre Gaziantep, unul dintre cele mai vechi orase de origine hitita din estul Anatoliei, celebru pentru baclavaua cu fistic produsa aici. Dupa sosirea la Gaziantep vom vizita impresionantul Muzeul de Arheologie, care pastreaza superbe panouri de mozaic recuperate din anticul oras Zeugma, ultima fortareata romana de la frontiera de est a Imperiului Roman. Muzeul expune reliefuri hitite si mozaicuri pastrate impecabil, dintre care se remarca “Tigancusa din Zeugma”, mozaic din Sec al II-lea, in care se presupune ca este intruchipat Alexandru Macedon. Cina si cazare Hotel The Green Park 4* sau simila Gaziantep.

Ziua 6 | Gaziantep-Antakya
Mic dejun. Gaziantep, oras vechi dominat de Kale, citadela construita de romani si refacuta de turcii selgiucizi in Sec al XIII-lea este unul dintre cele cateva orase din Orientul Mijlociu, care pretind a fi cele mai vechi orase locuite, cu continuitate din lume. Ziua debuteaza cu explorarea orasului de unde provine celebra “Baklava”. Vom avea timp sa exploram bazarele cu produse de pielarie, cupru si baclava. Drumul nostru continua apoi spre Orientul Mijlociu, spre Antakya sau biblica Antiohia, una dintre capitalele crestine ale lumii supranumita „Orasul de aur”, „Perla Orientului”, „Antiohia cea frumoasa”, „Voluptoasa Antiohie”, „Antiohia placerilor” sau „Senzuala Antiohie”, pe care toti imparatii Romei care au vizitat-o au coplesit-o cu daruri. In anul 42 d.Hr., ucenicii lui Hristos care se numeau nazarineni sau galileeni, au luat aici numele de crestini pentru prima oara si de atunci, Antiohia a fost considerata leaganul crestinitatii. Tot aici au predicat sfintii Barnaba, Pavel si Petru. Cina si cazare Hotel Grand Bogazici 4* sau similar Antakya.

Ziua 7 | Antakya-Adana
Mic dejun. Dimineata vom vizita Muzeul de Arheologie Hatay, care cuprinde in colectia sa mozaicuri romane (muzeul este in curs de relocare, astfel incat o parte din exponate sunt deja mutate), urmand sa vizitam in continuare biserica-pestera (exterior) in care a trait Sf. Petru intre anii 47–54 d.Hr., Sen Piyer Kilisesi, considerata a fi cea mai veche biserica din lume. Mai departe vom merge in Samandag, vechiul port al Antiohiei. Ziua continua cu deplasarea spre Adana, trecand pe langa Iskenderun, oras cu iz levantin, construit in semn de triumf de catre Alexandru cel Mare dupa infrangerea imparatului persan Darius in anul 333 i.Hr. Sosire la Adana, al patrulea oras ca marime al Turciei, locul de nastere al faimosului kebab picant, oras in care vom vedea Noua Moschee Merkez Camii, o superba constructie uriasa cu sase minarete, a carei marmura alba se reflecta in raul Seyhan si care este precedata ca marime doar de Moscheea Sulimaniye din Istanbul. Cina si cazare Hotel Seyhan 4* sau similar Adana.

Ziua 8 | Adana–Tarsus-Cappadocia
Mic dejun. Astazi ne vom deplasa spre Tarsus, oras care dateaza aprox. din anul 3.000 i.Hr. si care, conform legendei, a fost descoperit de Set, fiul lui Adam. Aici este locul de nastere a evreului Saul, care, traind o revelatie pe drumul catre Damasc, a devenit Sf. Pavel. Totodata, conform spuselor lui Plutarh, in Tarsus, Cleopatra l-a intalnit si l-a sedus pe Marc Antoniu. Ziua continua cu deplasarea spre Cappadocia a carei capitala este Kayseri, unul dintre cele mai vechi orase din Anatolia, capitala provinciei greco-romane din anul 380 i.Hr., devenita Cezaree a Cappadociei, dupa ce Imparatul roman Tiberiu a cucerit-o. Cina si cazare la Hotel Altinoz 4* sau similar Nevsehir.

Ziua 9 | Cappadocia
Am lasat pentru ultima zi in Cappadocia poate cea mai frumoasa experienta pe care o puteti avea si dimineata devreme (daca vremea o va permite), optional, va invitam la zborul cu balonul cu aer cald o ora deasupra Cappadociei. Dupa zbor, retur la hotel pentru micul dejun.
Mic dejun. Suntem in spectaculosul peisaj cappadocian distins prin hornurile feerice, orasele subterane in expansiune si  bisericile sapate in tuf vulcanic, dar si al formelor bizare pe care natura le-a croit in roca de-a lungul vremii. Datorita locatiei izolate, Cappadocia a fost vreme indelungata loc de refugiu pentru crestinii persecutati de legiunile romane, iar intre Sec al X-lea si al XV-lea a devenit loc de pustnicie pentru multi monahi. Asa au luat nastere cele peste 3.000 de biserici sapate in spectaculoasele formatiuni rezultate ca urmare a unor eruptii vulcanice. Peisajul selenar a fost ales inclusiv ca loc de filmare pentru unele secvente din “Razboiul stelelor”. Intr-un peisaj impresionant, in intregime sculptat de eroziune, vizitam Valea Goreme. Peisajul incarcat de istorie, bisericile cioplite in piatra si formele de relief neobisnuite rezultate in urma erodarii, se combina pentru a produce un peisaj atat natural cat si cultural, cu un aspect neobisnuit. Principalele caracteristici ale acestui peisaj sunt coloanele, pilonii, turnurile si obeliscurile, care ajung pana la inaltimea de 40 de metri. Varful Akdag, ramasita principala a eroziunilor, masoara 1325 de metri inaltime si reprezinta caracteristica dominanta a vaii. Vizitam Uchisar si apoi Ortahisar situat la poalele zidurilor contorsionate din tuf vulcanic, in care au fost sapate nenumarate locuinte. Dupa-amiaza veti putea fotografia incredibilele peisaje de la  Zelve–fost oras sapat in stanca si  Pasabag sau Valea Calugarilor-o serie de stanci modelate de vant sub forma unor hornuri inalte de 10-15 metri. Terminam vizita cu Avanos, un sat situat pe raul Kizilirmak, faimos pentru ceramica si covoarele traditionale. Ne intoarcem la hotel. Cina si cazare la Altinoz Hotel 4* sau similar Nevsehir.

Ziua 10 | Cappadocia-Bucuresti
Mic dejun. Dimineata vom vizita orasul subteran Kaymaklı, cel mai mare din Cappadocia, oras sapat in stanca, ce se intinde pe 8 nivele dintre care doar 4 sunt accesibile si deschise publicului si care comunica intr-un mod complicat, special conceput pentru a deruta posibilii adversari. Zona a fost locul de refugiu al primilor crestini, iar mai tarziu, loc de refugiu din calea invaziilor arabe. Transfer la aeroportul din Nevsehir pentru zborul spre Istanbul cu TK2005 care decoleaza la ora 15:35. Aterizeaza la Istanbul la ora 17:00 si apoi zbor in conexiune la Bucuresti cu zborul TK1045 cu decolare la ora 19:00. Aterizare la Bucuresti la ora 20:20.

Alte Informatii

Termene si conditii excursie

Informatii precontractuale-click AICI
Contract prestari servicii turistice-click AICI
Informare prelucrare date personale-click AICI

Puteti achita excursia integral la rezervare, sau in transe:
• 30% din pret la max trei zile de la momentul rezervarii
• 20% din pret cu pana la 61 de zile inainte de plecare
• 50% din pret cu pana la 31 de zile inainte de plecare

Modalitati de plata:
• se poate achita in EURO sau in RON (la curs de vanzare banci comerciale sau curs BNR+2% din ziua platii).
• se poate achita prin transfer bancar, cu card la POS in agentie, numerar in agentie sau numerar prin depunere intr-o agentie Raiffeisen sau BRD in conturile Interra.
NOU posibil plata cu card online cu link de plata securizat.

Conditii generale de renuntare-anulare a rezervarii de catre turisti:
• penalizare 10% din pretul excursiei daca anularea se face cu mai mult de 60 de zile pana la plecare
• penalizare 50% din pretul excursiei daca anularea se face intre 60-31 de zile pana la plecare
• penalizare 100% din pretul excursiei daca anularea se face cu mai putin de 31 de zile pana la plecare
• penalizare 100% din pretul excursiei pentru neprezentare la plecare (no-show)

Impresii

Toate campurile sunt obligatorii!

Puteti incarca maxim 50 poze

 • Doina Marinescu

  Picături din oceanul de amintiri de neuitat din Turcia de sud-est !
  Mulțumim Interra Travel !
  Mulțumim Romy Vișan!
  Mulțumim Mehmet !
  Mulțumim Yavuz !

 • Doina Marinescu

  Mesopotamia, Hatay, Antiohia, Cappadocia... Până acum, denumiri din manualul de istorie. Interra Travel le-a transformat în realitate prin circuitul în Turcia de sud-est. Cei trei magi care ne-au condus prin tărâmurile din 1001 de nopți au fost Romy Vișan-excelentul vorbitor și translator de limbă franceză (și nu numai), omologul său Mehmet și, nu în ultimul rând, Yavuz-conducătorul autocarului în care am avut permanent conexiune la internet și care ne-a ajutat tot timpul cu bagajele. Greu de spus ce a fost mai impresionant: ● apusul soarelui văzut de pe Muntele Nemrut (cu un pahar de vin roșu / kırmız șarap în mână-surpriză făcută de Mehmet) ● Göbleki Tepe-sanctuarul mai vechi decât piramidele ● barajul și lacul de acumulare construite pe râul Eufrat (canalele subterane care transportă apa pentru irigații au transformat zonă în grânarul Turciei) ● casele cu acoperișul conic ● Cappadocia cu peisajul uluitor și orașele sale subterane ● mica așezare de la vărsarea râului Oronte în mare Și multe altele... Despre toate am primit de la Romy Vișan și de la Mehmet explicații foarte bine documentate. Minunatul grup cu care am făcut această incursiune în zone până de curând puțin accesibile turiștilor a avut, la sfârșitul programului, o singură întrebare: Când exploatăm și nord-estul Turciei ( în aceeași formulă, dacă se poate) ? Până atunci, mii de mulțumiri organizatorilor români și partenerilor lor din Turcia !

 • Matu Ioana

  Am revenit de 5 zile din minunatul circuit in Turcia de Sud-Est/Mesopotamia in care am descoperit locuri de neuitat despre care imi voi aminti cu drag mereu. Am ales acest circuit deoarece de multa vreme imi doream sa ajung la Gobekli Tepe si, cand am vazut programul circuitului pregatit de Interra, am facut imediat rezervarea. Desi, nu este o destinatie aleasa in mod obisnuit de turistii romani, Turcia de Sud-Est este incredibila si merita fiecare minut petrecut acolo. Cat priveste organizarea, Romy si Mehmet (ghidul local) au fost minunati, ne-au suplimentat programul si au fost la dispozitia fiecarui turist cand a fost necesar. Multumiri Interra pentru acest circuit si, daca permiteti o sugestie pentru completarea programului circuitului, ar fi interesant sa introduceti Muzeul de Arheologie din Sanliurfa in program.

 • Daniela Ciubuc

  Ieri am venit din excursia Turcia de Sud-Est Mesopotamia-Cappadocia. Am fost in multe excursii cu Interra fiind compania pe care o prefer, sunt serioși si cu ei nu am avut surprize neplăcute. Excursia aceasta fiind mai noua in programul lor, am abordat-o cu un pic de reținere, dar m-a surprins foarte plăcut. Programul a fost uimitor, locurile pe care le-am văzut au fost de neuitat si ghizii au fost la înălțime. Nu pot sa uit nici de șofer care ne-a întâmpinat de fiecare data cu un surâs venit din inima. Multe mulțumiri ghidului Romy Visan, care a dat un ton de voie buna si a creat o atmosfera armonioasa din primul moment al călătoriei. A avut grija sa mulțumească si sa adreseze fiecare mic sau mare lucru cu atenție si răbdare, si întodeauna a fost acolo unde era nevoie de el. Un lucru mare, mai ales la un grup cu capacitați fizice variate si aptitudini fizice diferite, in concluzie nimeni nu s-a smintit lăsat in urma sau reținut din explorările locurilor vizitate. Multe mulțumiri ghidului local Mehmet, care a avut o energie uimitoare, si o atitudine special de primitoare, drept exemplu a carat in spate o sticla de vin si pahare pana in vârful Muntelui Nemrut pentru ca noi sa putem sărbătorii apusul soarelui ! Cei doi ghizi, au avut o colaborare fantastica: noi grupul am reușit sa vedem multe alte locuri care nu erau in program datorită lor, si nu numai atât, dar tot dânșii au plătit intrările adiționale. Au menajat timpul excursiei extraordinar de bine si au menținut voia buna pe tot parcursul. Mulțumiri lui Yavuz, șoferului nostru ! Nu numai ca surâsul lui ne-a întâmpinat de fiecare data dimineata la începerea unei alte noi zii de excursie, dar ne-a așteptat cu răbdare si cu apa rece-de care într-adevăr am avut nevoie cand ne-am întors din explorările noastre. Yavuz ne-a asigurat confortul excursiei cu WiFi fără plata in autobuz si aer condiționat la cerere, dezinfectant la mâini si o curățenie exemplara a autocarului. Ne-a ajutat la bagaje când nu le puteam cara pe scări si a condus minunat, chiar nici nu știu cum a reușit sa manevreze ditamai autocarul prin străduțe mici si mititele ca sa ajungem noi sa mai vedem câte ceva adițional la program. Bravo Yavuz si mii de mulțumiri ! Mulțumiri Interrei pentru efortul depus in a angaja oameni care cu drag sa ne ajute sa dobândim amintiri frumoase !

Rezervare online

Cerere de rezervare

Toate campurile sunt obligatorii!

Fara transfer
Adjud
Bacau
Brasov
Buzau
Campina
Cernavoda
Constanta
Fetesti
Focsani
Iasi
Medgidia
Onesti
Pitesti
Ploiesti
Predeal
Roman
Rm Valcea
Sibiu
Sinaia
Slobozia
Tg Frumos
Urziceni

Am citit si sunt de acord cu termenele si conditiile acestei excursii.

Posteaza aici albumele tale preferate de Calatorie, ca sa ne bucuram impreuna cu tine de locurile pe care le-ai vizitat. Albumele postate sunt subiectul aprobarii de catre Interra. Nu pune doar peisaje sau natura moarta, vrem sa te vedem si pe tine in ele. Interra nu este raspunzatoare de provenienta pozelor postate de catre utilizatori.

Exploreaza pe tari

Europa

Mari si Oceane

Orientul Mijlociu

Asia

Africa

America de Nord si Centrala

America de Sud