Interra

Tinutul Conacelor si Castelelor individual

Cu transport individual.

Individual Romania Covasna

Circuite

4 zile 369
Informatii Generale Program Excursie Alte Informatii Impresii Rezervare

Informatii Generale

NOU Tinutul Conacelor si Castelelor cu transport individual !
√ Cheile Vargisului si Pestera Mare
√ Ziua Mestesugurilor
√ Cellarium Slow Down Spa la Castel Daniel
√ Castelul Kalnoky-Muzeul Vietii Transilvanene
√ Castelul Daniel-sejur All Inclusive la hotel deluxe de 4*
O experienta nobiliara unica !

Cu transport individual.
Inclus Pensiune completa.

Merita din plin: este un program unic prin experientele traite, autenticitatea locurilor si ospitalitatea gazdelor.
Contele Kalnoky este cel care-l gazduieste in fiecare an pe Printul Charles cand vine in Romania.

Vizitam Castelul Daniel, Cheile Varghisului, Pestera Mare, Ziua mestesugurilor, Vizita la familia Suto, Castelul Kalnoky, Muzeul Vietii Transilvanene... (vezi programul excursiei).

 Perioada Circuit
25-28 Octombrie
 Mai sunt locuri libere ? da
 Adult in camera dubla 369 €
 Copil 0-6,99 ani in camera parintilor fara pat supl gratuit
 Copil 7-11,99 ani in camera parintilor cu pat supl 199 €
 Copil 12-17,99 ani in camera parintilor cu pat supl 269 €
 Adult in camera single 439 €

Servicii incluse:
• Ghid insotitor autorizat

Cazare 3 nopti cu mic dejun la Hotel Castel Daniel 4* deluxe
• Transport cu autocar Interra de 4* in zilele 2 si 3 din program

• Pensiune completa (intrare cu cina si iesire cu mic dejun) astfel:
- 3 mic dejun, 2 pranzuri, 3 cine
- inclus o cina vanatoreasca la ceaun, cu foc de tabara in curtea Castelului si bauturi incluse
Tururile, excursiile, vizitele si activitatile din program astfel:
- Excursie cu ghid local la Cheile Vargisului si incursiune in Pestera Mare
- Plimbare cu tractorul
- Sesiune de relaxare la Cellarium Slow Down Spa de la Castel Daniel
- Excursie cu ghid local "Ziua mestesugurilor" cu vizite la un atelier de fierarie si o manufactura de mobila pictata cu prezentare si demonstratie
- Vizitarea Castelului Nobiliar Kalnoky care gazduieste Muzeul Vietii Transilvanene
• Biletele de intrare la obiectivele turistice din program (zilele 2 si 3)

• Toate taxele hoteliere locale

Nu sunt incluse:
• Bacsis sofer si ghid
• Acces suplimentar la Cellarium Slow Down Spa: 50 lei/adult/zi, 25 lei/copil 3-12 ani/zi
• Pranz in ziua sosirii: 18 €/adult, 9 €/copil 3-12 ani

• Suplimente upgrade camere (se confirmă la cerere):

- Camera superioara: 45 €/adult/loc in dubla superior, 35 €/adult/loc în single superior

- Camera deluxe: 85 €/adult/loc in dubla deluxe, 65 €/adult/loc în single de luxe
(
Detalii camere)

Nota:
• Tarifele se achita în LEI la cursul BNR+1% din ziua platii.
Hotelul Castel Daniel a fost atent selecționat astfel incat sa respecte toate normele sanitare in vigoare impuse de autoritătile competente. Accesul persoanelor care nu sunt cazate în hotel pentru vizite sau servirea mesei nu este permis, pentru siguranta si confortul oaspetilor castelului.

Program Excursie

Ziua 1 | Sosirea la Castel Daniel
Bine ati venit in Tinutul Conacelor si Castelelor din jud. Covasna. Pe langa denumirea istorica de Trei-Scaune, jud. Covasna mai este cunoscut si drept Tinutul Conacelor datorită celor 160 de conace si cateva castele mici construite aici de mica nobilime. Sosire cu transport individual in Talisoara la Castel Daniel. Din directia Bucuresti/Brasov, urmati drumul E60 spre Sighisoara. După 25 km virati la dreapta la Maierus si urmati traseul prin Apata-Aita Mare-Baraolt si Talisoara. Daca ajungeti dinspre Targu Mures/Sighisoara, ruta recomandata este Odorheiu Secuiesc-Ocland-Varghis –Talisoara. De la Sibiu/Fagaras, ruta recomandata este Hoghiz–drumul E60 Rupea Gara–Homorod-Varghis–Talisoara. Hotelul-Castel Daniel 4* va fi gazda dumneavoastra pentru urmatoarele 3 nopti. La sosire suntem intampinati de gazde cu o scurta prezentare a castelului. Timp liber la dispozitie pentru pranz si spa (cost suplimentar). Servirea cinei la hotel (meniu 3 feluri). Cazare Hotel Castel Daniel 4* deluxe.

Ziua 2 | Cheile Varghisului–Pestera Mare–Cellarium Slow Down Spa
Veti avea parte de un inceput de zi cu adevarat regal, cu meniurile de mic dejun din surse locale, cu branzeturi artizanale delicioase, mezeluri traditionale, dulceata de casa, zacusca traditionala, oua proaspete si lapte de la producatorii locali. Spune-ne doar cum vrei sa te simti azi: usoara ca o contesa, sofisticat ca un conte sau energizat ca un nobil plecat la vanatoare si alege unul dintre cele 3 meniuri disponibile. In prima parte a zilei, vom face o excursie cu ghid local in Cheile Varghisului cu scurta incursiune in Peștera Mare. Ne vom deplasa cu autocarul pana in satul Varghis, de unde mai avem de parcurs 13 km de-a lungul unei vai pitoresti (drum de acces exclusiv pentru Cheile Varghisului), iar ultimii 2 km ii vom parcurge intr-un stil autentic, in remorca unui tractor local (in functie de conditia fizica a fiecaruia, aceasta portiune se poate parcurge si pe jos). Rezervatia naturala Cheile Varghisului este locul ideal pentru drumetii si speologie, se afla in partea nordica a muntilor Peraani si este traversata de paraul Varghis, pe care-l vom traversa in drumetia noastra pe mici podete suspendate. Pe o lungime de aproape 4 km, intalnim stanci de calcar, versanti inalti, verticali si abrupti, din care izvorasc paraie de munte, turnuri de calcar (Turnul Porumbeilor, Turnul Csala), creste de calcar, doline, avene, grohotisuri si mai ales pesteri de importanta stiintifica si speologica. Vom face o scurta incursiune in Pestera Mare sub îndrumarea ghidului local, in cautare de formatiuni carstice si lilieci (pe perioada iernii mai multe speci de lilieci folosesc pestera ca loc de hibernare). Intoarcere la hotel Castel Daniel. Servirea pranzului la Castel Daniel, meniu 3 feluri de mancare. Sesiune de relaxare la Cellarium Slow Down Spa. Pivnița (Cellarium) de la Castel Daniel a fost folosita in trecut pentru depozitarea diferitelor obiecte de valoare. Astazi este un spatiu atemporal si valoros pentru toata lumea. O oaza de liniste in inima Transilvaniei, unde te poti ascunde de zgomotul vietii de zi cu zi. Accentul este pus pe purificare si regenerare, astfel incat sa va puteti intoarce la viața de zi cu zi cu energie reinnoita. Servirea cinei la Castel Daniel, meniu 3 feluri de mancare. Bucataria Castelului se bazeaza pe cele mai bune retete traditionale din Transilvania, pregatite conform standardelor gastronomiei moderne. Reinterpretarile noastre ofera nu doar o perspectiva asupra gusturilor locale specifice, ci si o experienta culinara memorabila. Cazare Hotel Castel Daniel 4* deluxe.

Ziua 3 | Ziua Mestesugurilor–Castelul Nobiliar Kalnoky–Muzeul Vietii Transilvanene
Mic dejun din surse locale. Astăzi vom avea parte de Ziua Meșteșugurilor în cadrul unei excursii tematice cu ghid local.

• Vom face o vizita la mesterul scanteilor si al fierului incins: forjarul Nagy Gyorgy din Talisoara. Acesta lucreaza in atelierul propriu inca din copilarie si este cel care a confectionat gardul si poarta Castelului Daniel. Domnul Nagy ne prezinta atelierul lui traditional (demonstrativ) unde are atat produse de fierarit vechi cat si instrumente de epoca–fiind practic un mic muzeu privat. Ulterior ne va face o demonstratie de prelucrarea a fierului la forja.

• Ne imbarcam in autocar si mergem pana in centrul satului Varghis pentru o vizita la familia Suto–o veche dinastie de manufacturieri, care de 15 generatii, fara intrerupere, confectioneaza si picteaza mobila traditionala. Domnul Suto personal ne va prezenta expozitia privata si ne va povesti despre originile si micile secrete ale obiectelor confecționate de ei: "scaunele vorbitoare", lada de zestre, maiul de rufe, etc.

• Din Varghis mergem cu autocarul la Miclosoara pentru pranz la Casele de Oaspeți ale Contelui Kalnoky (cel care il gazduieste în fiecare an pe Prințul de Wales Charles, cand vine in vizita in Romania).

• Ulterior vom vizita Muzeul Vietii Transilvanene gazduit de Castelul Kalnoky de la Miclosoara. Acesta ocupa intregul parter al fostului conac de vanatoare din Miclosoara. “Salonul de gala” este prezentat in stilul unic din Europa, cunoscut exclusiv din Transilvania–renascentismul tarziu si barocul timpuriu. Una dintre cele mai frumoase sali ale muzeului, „Casa doamnei”, asa cum era numita rezidenta conteselor, prezinta viata cotidiana a unei doamne in renascentismul tarziu si barocul timpuriu: obiecte delicate, sticlarie, un colt amenajat pentru broderie si citit. „Casa stapanului”, prin contrast, prezinta arme din luptele cu turcii, covoare turcesti. Atmosfera unei bucatarii de castel de Sec al XVIII-lea este redata in pivnita castelului, acum spatiu pentru mese festive.
Intoarcere in Talisoara la Castel Daniel. Timp liber la dispozitie pana la cina. Va recomandam inca o sesiune de relaxare la Cellarium Slow Down Spa (cost suplimentar).
Petrecere de bun rămas la Castel Daniel !
Cina vanatoreasca la ceaun, cu foc de tabara in curtea Castelului
.
O sticla de vin inclusa la doua persoane (Cadarca de Minia sau Balla Geza).
Cazare Hotel Castel Daniel 4* deluxe.

Ziua 4 | La buna revedere Castel Daniel !
Mic dejun. Pana la ora eliberarii camerelor, timp liber la dispozitie pentru drumetii sau relaxare la Spa. Este timpul sa parasim Tinutul Conacelor si Castelelor si cu speranta ca vom reveni cat de curand, ne indreptam catre casa. Sfârsitul pachetului de servicii.

Alte Informatii

Rezervarea excursiei:
se face in scris cu un mesaj pe email la [email protected] sau la Interra (Bucuresti Bd Ferdinand nr 83).

Plata excursiei:
• se poate face integral la inscriere, sau cu avans minim 50% din pretul excursiei in termen de doua zile de la rezervare, restul cu minim 31 de zile inainte de plecare.
• se achita in RON la curs BNR+1% din ziua platii.
• se poate achita prin transfer bancar, cu card la POS in agentie, numerar in agentie sau numerar prin depunere intr-o agentie Raiffeisen sau BRD in conturile Interra.

Conditii generale de renuntare-anulare a rezervarii:
• penalizare 10% din pretul excursiei daca anularea se face cu mai mult de 60 de zile pana la plecare
• penalizare 50% din pretul excursiei daca anularea se face intre 60-31 de zile pana la plecare
• penalizare 100% din pretul excursiei daca anularea se face cu mai putin de 31 de zile pana la plecare
• penalizare 100% din pretul excursiei pentru neprezentare la plecare (no-show)

Documente de calatorie:
Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, cartea de identitate sau pasaportul, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta. Cetatenii romani pot calatori in statele membre ale Uniunii Europene, Spatiului Schengen si Spatiului Economic European cu cartea de identitate sau pasaportul in curs de valabilitate. Pentru a verifica lista statelor care permit intrarea pe baza cartii de identitate, lista statelor membre U.E., Schengen si Spatiul Economic Eurpoean, va rugam sa consultati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions  Accesul cu cartea de identitate mai este permis in urmatoarele state: Macedonia (90 zile), Muntenegru(30 zile), Serbia (90 zile), Norvegia (daca cartea de identitate romaneasca valabila este emisa dupa anul 2009, in care este specificata cetatenia romana. Cartile de identitate romanesti emise inainte de anul 2009 nu sunt recunoscute ca documente de calatorie in Norvegia) Pentru toate celelalte state din afara Uniunii Europene si pentru acele state pentru care cetatenii romani nu au nevoie de viza de intrare, accesul se face pe baza pasaportului valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Pentru a consulta lista statelor pentru care nu este necesara viza de intrare accesati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions  Pentru tarile in care cetatenii romani au nevoie de viza de intrare, este necesar pasaportul valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Anumite state nu permit accesul ca pasaport temporar sau nu aplica vize pe pasaport temporare, de aceea va rugam sa consultati serviciul consular al tarii in care intentionati sa faceti deplasarea sau solicitati acest lucru agentului dvs. de turism.In cazul persoanelor casatorite recent, nu se accepta Cartea de Identitate anulata (perforata) de autoritati in vederea emiterii unei noi carti de identitate. Copiii care nu au carte de identitate, vor trebui inscrisi pe pasaportul unuia dintre parinti. In acest caz, parintii care au copiii trecuti in pasaportul lor, vor calatori obligatoriu cu Pasaportul. Agentia organizatoare (Tour Operatorul) nu are nici o raspundere in situatia in care autoritatile de frontiera nu permit accesul turistului pe teritoriul statului respectiv. De asemenea, nu are nici o responsabilitate daca turistului nu i se permite parasirea teritoriului unei tari de catre autoritatile de frontiera din statul respectiv. In aceste cazuri, turistului nu i se mai restituie contravalorea excursiei.

Cazare si programul excursiei:
Clasificarea hotelurilor din program este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania. Hotelurile nominalizate in program pot suferi modificari pana la data plecarii, in functie de conditiile specifice care pot aparea intre momentul publicarii programului si data plecarii. Daca aceste schimbari sunt impuse de furnizorul local, intotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locatie/confort. Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar pote fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila, etc. Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de reprezentantul agentiei. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor. Situatia de partaj in camera dubla este atunci cand o persoana doreste sa participe la o excursie singura, dar nu in camera single, ci cu alta persoana, necunoscuta, de acelasi sex, intr-o camera dubla pentru doua persoane. In aceasta situatie persoana in cauza solicita Tour Operatorului o rezervare partaj in camera dubla, sub rezerva ca Tour Operatorul va gasi, in timp util, a doua persoana dispusa sa participe la excursie partaj in camera dubla. Daca nu se va gasi a doua persoana, prima persoana se poate retrage, sau va achita suplimentul de camera single pentru a putea participa la excursie. Tour Operatorul nu este raspunzator de achitarea suplimentului de camera single. Insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbari de ore, modificarea ordinii desfasurarii acestuia), fara a afecta insa structura serviciilor efectuandu-l astfel in totalitate.

Informatii utile referitoare la transportul cu autocarul:
Turistii au obligatia sa se prezinte la locul de imbarcare cu minim 20 minute inainte de ora inscrisa pe voucher pentru plecare sau transfer. Locurile in autocar au fost prealocate la momentul rezervarii, pasagerii au obligatia sa ocupe doar locul inscris pe prezentul voucher. Turistii au obligatia de a mentine curatenia in autocar pe tot parcursul excursiei. In autocar nu este permis fumatul, consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare. Buzunarul de plasa din fata scaunului dumneavoastra este destinat pastrarii de pliante, brosuri sau harti. Va rugam sa nu pastrati aici sticle de plastic sau obiecte voluminoase. Sticlele de plastic, bagajele de mana sau alte obiecte voluminoase se depoziteaza in spatiul special amenajat, deasupra scaunelor.

Impresii

Toate campurile sunt obligatorii!

Puteti incarca maxim 50 poze

Cerere de rezervare

Toate campurile sunt obligatorii! Va rugam completati si codul anti-spam, exact asa cum este trecut in dreapta campului.

Google cautare
Google anunturi
Facebook
Newsletter Interra
Sunt client Interra
Recomandari de la prieteni
Alta sursa

Posteaza aici albumele tale preferate de Calatorie, ca sa ne bucuram impreuna cu tine de locurile pe care le-ai vizitat. Albumele postate sunt subiectul aprobarii de catre Interra. Nu pune doar peisaje sau natura moarta, vrem sa te vedem si pe tine in ele. Interra nu este raspunzatoare de provenienta pozelor postate de catre utilizatori.

Exploreaza pe tari

Europa

Africa

Orientul Mijlociu

Asia

America de Nord si Centrala

Oceanul Indian

America de Sud

Euro-Asia

Australia si Oceania

Mari si Oceane