Informatii Generale Program Excursie Excursii Optionale Info Plecare Alte Informatii Impresii Rezervare online Rezervare

Avem partaje in camera dubla:

Data plecare Partaj
28 Sep 2022 Domn
28 Sep 2022 Doamna
Vezi toate partajele la toate excursiile
Harta Traseu - Sicilia Marele Tour

Click pe harta traseului

Informatii Generale

Conditii de calatorie:
• Fara restrictii de calatorie.

Se spune ca nu ai vazut nimic din Italia si nu i-ai simtit gustul pana nu ai vizitat Insula Sicilia-un taram scaldat de mare si soare si strajuit de vulcanul Etna. Sicilia, un muzeu al naturii, este la fel ca o femeie frumoasa, greu de inteles din prima clipa. Este nevoie de putin timp pentru a te acomoda si a te lasa sedus de farmecul ei aparte, dar o data ce te-ai amorezat nu-ti vei mai schimba sentimentele. Lasa-te purtat pe stradutele pline de culoare si zumzete si vei descoperi atat cele mai importante obiective turistice din Sicilia, cat si locuri ascunse, surprinzatoare !

Mai avem 6 locuri libere.
Vizitam Enna, Palermo, Monreale, Cefalu, Castelbuono, Agrigento, Valea Templelor, Ragusa Ibla, Modica, Scicli, Comiso, Caltagirone, Aidone, Morgantina, Gairdini Naxos, Siracusa, Noto, Taormina, Catania... (click pe Program Excursie).
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Plecari din: Bucuresti Otopeni
Transferuri gratuite Interra la Otopeni si retur din orasele:

> Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia
>
Iasi, Tg Frumos, Roman, Bacau, Onesti, Adjud, Focsani, Buzau, Urziceni

>
Brasov, Predeal, Sinaia, Campina, Ploiesti

>
Sibiu, Rm Valcea, Pitesti

 Plecare excursie
28 Septembrie
 Mai sunt locuri libere ? 6
 Adult in camera dubla 899
 Al 3-lea adult in camera dubla pat suplimentar 899
Copil 2-11,99 ani (cu 2 adulti in camera) 799
Adult in camera single 1125

Servicii incluse:
• Ghid roman insotitor
• Zboruri Bucuresti => Catania => Bucuresti, Compania Lufthansa
• Bagaje incluse 1 piesa de mana max 8 kg, 1 piesa la cala max 23 kg/persoana

• Taxele de aeroport (pot suferi modificari pana la emiterea biletelor de avion)
• Transferuri aeroport-hotel-aeroport

Cazare 9 nopti astfel:
- 3 nopti cu mic dejun in Palermo la Hotel B&B Quattro Canti 3* superior sau similar
- 3 nopti cu mic dejun in Ragusa la Hotel Mediterraneo Palace 4* sau similar
- 3 nopti cu Demipensiune in Giardini Naxos la Hotel Caesar Palace 4* sau similar

Pachet de excursii incluse:
- tur de oras Enna cu ghid local
- tur de oras panoramic Palermo si excursie la Monreale cu insotitorul de grup
- excursie la Agrigento si Valea Templelor cu ghid local (biletele de intrare se achita separat)
- tur de oras Ragusa Ibla pietonal cu ghid local
- excursie la Caltagirone, Aidone si Morgantina cu ghid local
- vizita la Taormina cu insotitorul de grup
- bilete de autobuz Giardini Naxos-Taormina-Giardini Naxos

Nu sunt incluse:
• Bilete de intrare la obiective turistice, excursiile optionale
• Asigurarea travel covid protection

• Bacsis pentru soferi si ghizi locali

Program Excursie

Ziua 1 | Bucuresti–Catania–Enna–Palermo
Intalnire cu insotitorul de grup la Aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 04:15, pentru imbarcare pe zborul Companiei Lufthansa cu destinatia Catania via Frankfurt. Decolare la ora 06:15 cu zborul LH1423 si aterizare la Frankfurt la ora locala 07:50. Decolare spre Catania pe zborul LH306 la ora 09:45. Sosire la Catania la ora 12:10. Plecare spre Enna–cel mai inalt oras din Sicilia, situat la aproape 1.000 de metri altitudine, in zona centrala a insulei. Vom face aici un Tur pietonal Enna cu ghid local. Enna se mandreste cu o bogata mostenire medievala si cu un foarte frumos centru istoric. Cea mai incantatoare si atractiva strada pe care o veti gasi aici poarta numele de Via Roma, iar un loc numai bun pentru odihna este piata Francesco Crispi. Dupa acest scurt tur, vom pleca spre Palermo unde, inainte de cazare, vom face un tur panoramic din autocar. Cazare Hotel B&B Quattro Canti 3* superior, ideal localizat in centrul istoric sau similar. Detalii hotel

Ziua 2 | Palermo–Monreale
Mic dejun. Astazi vom face un tur la orasului Palermo si o excursie cu autocarul catre Monreale. Tur panoramic de oras Palermo: Piata Quattro Canti, Palatul Municipal, Biserica Santa Maria dell’Ammiraglio, Palatul Normanzilor, Catedrala, Palatul Chiaramonte. Plecam spre Monreale–situat la doar 8 km de Palermo, cu o priveliste deosebita asupra capitalei siciliene si a vaii Conca D’Oro. Aici se afla cea mai mare concentratie de arta normanda, araba si bizantina intr-un singur loc. Punctul de atractie il reprezinta Domul, socotit un varf de lance al artelor normanda si bizantina (peste 6.400 m² de mozaic bizantin). Intoarcere in Palermo si timp liber la dispozitie, plimbare pitetonala cu insotitorul de grup in centrul istoric. Hotelul fiind situat central in Piata Quattro Canti, toate atractiile turistice sunt la o plimbare distanta! Cazare Hotel B&B Quattro Canti 3* superior, ideal localizat in centrul istoric sau similar.

Ziua 3 | Palermo–Cefalu–Castelbuono
Mic dejun. Timp liber la dispozitie in Palermo sau optional, Excursie la Cefalu si Castelbuono cu degustare de vin si produse gastronomice locale. Vom vizita cu ghid local Cefalu–sarmul medieval al Siciliei. Trecutul definește mai mult decat vremurile moderne, o simpla plimbare pe stradutele inguste dezvaluind o multime de influente istorice, normande, bizantine, arabe, spaniole si, desigur, italiene. Catedrala normanda domina plaja ce se intinde sub Rocca, imensa stanca de calcar. Veti avea parte de un peisaj de senzație, care se intinde pana catre Palermo. Continuam apoi vizita cu ghid local la Castelbuono, este unul dintre cele mai frumoase orase de pe insula. Pozitia sa privilegiata si istoria sa indelungata il fac un loc incantator de vizitat, un loc in care arta si frumusetile naturale se intalnesc. Dar Castelbuono este si un important centru cultural, care aduna si intampina tineri din intreaga lume care iubesc muzica si arta si este plin de delicii gastronomice. Castelul Castelbuono este punctul culminant al minunatului oras medieval care poarta acelasi nume care a fost construit de familia Ventimiglia in 1316. Pe langa tururile cu ghid local, in aceasta excursie vom avea parte de o degustare de vin si produse gastronomice locale. Intoarcere la hotel. Cazare Hotel B&B Quattro Canti 3* superior, ideal localizat in centrul istoric sau similar.

Ziua 4 | Palermo–Agrigento si Valea Templelor–Ragusa Ibla
Mic dejun. Vom pleca spre Agrigento si Valea Templelor unde vom face o vizita cu ghid local (biletele de intrare se achita la fata locului). Agrigento, a fost intemeiat in Sec al VI-lea i.H. de greci si a devenit ulterior un important centru comercial al lumii antice. Se viziteaza renumita Valea a Templelor–inscrisa in anul 1997 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Printre cele mai importante monumente din „Valle dei Templi” amintim: Templul lui Jupiter–cel mai mare templu doric din antichitate, Templul Dioscurilor-cunoscut si sub denumirea de Templul lui Castor si Pollux, Templul lui Hercule, Templul Concordiei–cel mai bine pastrat, Templul Herei, Templul Athenei, Templul lui Demeter. Excursia continua spre Ragusa. Cazare Hotel Mediterraneo Palace 4* sau similar.

Ziua 5 | Ragusa Ibla
Mic dejun. Descoperim atmosfera orasului cu spirit cuceritor intr-un tur pietonal cu ghidul local.  Ragusa Ibla–capitala provinciei cu acelasi nume, s-a constituit sub acest nume in 1926, atunci cand cele doua orase distincte, Ragusa Inferioara si Ragusa Superioara au devenit o singura municipalitate. Ragusa Inferioara este cunoscuta sub numele de Ragusa Ibla sau pur si simplu Ibla si este un adevarat nucleu istoric, un amestec de antic (Sec al III-lea i.H.), medieval si baroc. Ragusa Ibla, a fost distrus în 1693 de un cutremur puternic. A fost reconstruit si multe din cladirile, palatele si bisericile in stil baroc dateaza din acea perioada. Cea mai cunoscuta biserica din Ragusa Ibla este superba Bazilica San Giorgio care domina Piazza del Duomo cu palmierii sai. Veti face cele mai frumoase fotografii ale acestui loc secret din Sicilia! Timp liber la dispozitie. Cazare Hotel Mediterraneo Palace 4* sau similar.

Ziua 6 | Ragusa Ibla–Modica si ScicliComiso
Mic dejun. Timp liber la dispozitie in Ragusa Ibla. Optional, Excursie la Modica si Scicli cu cina in Comiso. Ragusa, Modica, Scicli si alaturi de alte patru orase, au fost incluse in Patrimoniu Mondial UNESCO si reprezinta "culminarea si inflorirea finala a artei baroce in Europa". Modica este construita pe două niveluri, orasul Alta („orasul de sus”) este evidentiat de Domul di San Giorgio, construit cu materiale recuperate din cladirile cazute dupa cutremur. In orasul Bassa („orasul de jos”) veti observa fereastra gotica din Sec al XV-lea Chiesa del Carmine si se mandreste cu un numar impresionant de magazine ce comercializeaza celebra Ciocolata de Modica. Unica datorita modului de preparare, dupa o reteta a vechilor azteci, adusa aici de spaniolii si pastrata neschimbata de localnici de-a lungul catorva sute de ani. Apoi, vom pleca spre Scicli–un orasel mic si fascinant. O plimbare de-a lungul Via Francesco Mormina Penna ne va dezvalui palate aristocratice, cum ar fi Palazzo Beneventano sau biserici precum Sant’Ignazio, San Matteo, San Bartolomeo si Santa Marìa la Nova. Seara, vom pleca spre Comiso unde veti avea parte de o cina superba, in aer liber (daca vremea permite),  langa Piazza Fonte Diana, cu vedere la Dom si la Bazilica, frumos iluminate la ceas de seara. Intoarcere la hotel. Cazare Hotel Mediterraneo Palace 4* sau similar.

Ziua 7 | Caltagirone–Aidone si Morgantina–Giardini Naxos
Mic dejun. Vom pleca spre Caltagirone, vestit pentru pretioasele sale ateliere ce produc opere de ceramica, insa si pentru scara monumentala din centrul orasului, scara cu cel mai mare grad de inclinare din Sicilia, ce de la distanta pare un adevarat perete vertical decorat cu un mozaic ceramic. Tur pietonal Caltagirone cu ghid local. Putem admira impunatoare scara Santa Maria del Monte, construita la 1608 în partea veche a orasului si superba biserica in stil baroc San Francesco di Paola. Ne indreptam catre Aidone, supranumit „Balconul Siciliei” pentru pozitia sa inaltata, cu aer curat unde te vei bucura de privelistile incantatoare in toate directiile: de la Muntele Etna pana la Munții Nebrodi, de la campia Catania pana la Marea Ionica. Continuam spre Morgantina-un oras antic sicilian si sit arheologic grecesc in apropiere de satul Aidone. Orasul a fost scos la lumina in anului 1955 din misiunea arheologica a Universitatii Princeton. Numeroasele descoperiri arheologice sunt pastrate in Muzeul din Aidone. Excursia continua spre Giardini Naxos. Cazare si cina (fara bauturi) Hotel Caesar Palace 4* sau similar Giardini Naxos.

Ziua 8 | Giardini Naxos-Siracusa-Noto
Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau optional, excursie la Siracusa si Noto. Azi puteti vizita orasul Siracusa–unul dintre cele mai vechi orase din lume. Infiintat in anul 733 i.Hr. de colonistii greci din Corint, cunoscuti si sub numele de corintieni, a fost unul dintre cele mai bogate si mai puternice orase ale Greciei Mari. In anul 212 i.Hr. a fost cucerit de romani. Este orasul lui Arhimede (287-212 i.Hr.) care si-a gasit moartea in timpul luptei romanilor pentru cucerirea orasului. Se viziteaza: Teatrul Grec, Urecchio di Dionisio, Santuario Madona delle Lacrime, L’Isola di Ortigia si Domul. Continuam cu orasul Noto, cunoscut sub denumirea si de „Citta del Barocco”. Vechiul oras Noto a fost distrus complet de cel mai puternic cutremur din Sicilia din 1693. Actualul oras a fost reconstruit din temelii in stil baroc, de aici si denumirea sa de „Citta del Barocco”. Intoarcere la hotel. Cazare si cina (fara bauturi) Hotel Caesar Palace 4* sau similar Giardini Naxos.

Ziua 9 | Giardini NaxosTaormina
Mic dejun. Astazi vom vizita Taormina impreuna cu insotitorul de grup. Transferul in Taormina se va face cu autobuzul local, biletul fiind inclus. Suntem in Taormina (centru inscris in patrimoniul UNESCO), un loc frecvent vizitat de aristocratia engleza din Sec al XIX-lea si cunoscut sub numele de „Monte Carlo al Siciliei”, renume pastrat pana in ziua de azi. Cele mai importante atracții turistice: Piazza IX Aprile si San Giuseppe, Piazza del Duomo, Corso Umberto-o strada perfecta pentru shopping sau o vizita la teatrul grecesc. Timp liber la dispozitie. Intoarcere la hotel. Cazare si cina (fara bauturi) Hotel Caesar Palace 4* sau similar Giardini Naxos.

Ziua 10 | Giardini Naxos–Catania–Bucuresti
Mic dejun. Eliberarea camerelor si transfer la aeroportul din Catania pentru imbarcare pe zborul Companiei Llufthansa LH307 cu destinatia Frankfurt. Decolare la ora 13:00 si aterizare la Frankfurt la ora 15:40. La ora 20:30 imbarcare pe zborul LH1422 cu destinatia Bucuresti. Aterizare la Bucuresti Otopeni la ora 23:50. Sfarsitul pachetului de servicii turistice.

Info Plecare

Informare turisti detalii plecare 16 Martie:
Excursie: Sicilia Marele Tour
Perioada: 16.03-25.03.2022
Transport: Avion Compania Lufthansa
Insotitor de grup: Dna Evelina Damalan
Telefon: 0725.487.612 (numar disponibil cu 24 h inainte de plecare)
Data plecare: 16 Martie.
Locatie intalnire: Aeroport Henri Coanda Otopeni
Punct intalnire: Birourile de check-in Lufthansa
Ora de intalnire: 04:00
Zbor plecare: LH1423
Ora decolare: 06:15
Act de identitate: Carte de identitate sau Pasaport in curs de valabilitate
Limita bagaj mana/pasager: 1 singur bagaj de 8 kilograme
Limita bagaj cala/pasager: 1 singur bagaj de maxim 23 kilograme
Ora locala oras sosire in Catania este ora Romaniei-1 ora.

Detalii transferuri gratuite din tara la Otopeni:

Oras transfer Loc intalnire Data Ora Masina Sofer Telefon
Iasi Petrom Pacurari 15.03 20:30 B-305-YNT Toni 0721.523.678
Bacau Parcare stadion municipal 15.03 22:30 B-305-YNT Toni 0721.523.678
Campina OMV Campina 16.03 02:30 B-305-YNT Toni 0721.523.678
Ploiesti Gara sud 16.03 03:00 B-305-YNT Toni 0721.523.678
Sibiu Parcare centru cultural (fost Hotel Ibis) 15.03 23:30 B-307-YNT Catalin 0772.012.789
Pitesti OMV Vama 16.03 02:00 B-307-YNT Catalin 0772.012.789
Constanta Sala sporturilor 16.03 00:10 B-60-JCR Nicolae 0722.530.167
Cernavoda Loc Faclia 16.03 01:15 B-60-JCR Nicolae 0722.530.167

Important !
In contextul actual, calatoria la bordul autovehiculelor se va face doar daca se indeplinesc urmatoarele criterii:
* pasagerul accepta verificarea temperaturii corporale
* temperatura maxima inregistrata este de 37.3 grade
* utilizarea mastii pe tot parcursul calatoriei este obligatorie
Va multumim pentru intelegere si va asiguram ca luam toate masurile de protectie necesare !

In functie de starea vremii si drumurilor, orele de plecare pot suferi modificari !
Va rugam sa ne trimiteti nr de telefon mobil la care pot fi contactati pasagerii de catre sofer in cazul in care suntem nevoiti sa efectuam modificari.
Daca nu ati introdus nr. de mobil al pasagerilor in rezervare, Interra nu-si asuma raspunderea daca pasagerii nu vor fi prezenti la imbarcare si nu vor putea ajunge in timp util la aeroport.
Daca pasagerii nu mai doresc transferul, va rugam sa ne informati pentru a nu face drumul degeaba, punand astfel in pericol transferul altor pasageri de pe aceeasi ruta.
Pasagerii trebuie sa se prezinte la imbarcare cu min. 30 minute inainte de ora plecarii.
Pasagerii care refuza transferul la dus nu vor beneficia de acesta nici la retur.

Hotelurile Dumneavoastra:

16.03-19.03 Hotel B&B Quattro Canti 3* Palermo
19.03-22.03 Hotel Mediterraneo Palace 4* Ragusa
22.03-25.03 Hotel Sabbie d'Oro 4* Giardini Naxos

Ora de zbor excursie-ore locale:

Data Zbor Plecare Ora Sosire Ora
16.03 LH1423 Otopeni 06:15 Frankfurt 07:50
16.03 LH306 Frankfurt 09:45 Catania 12:10
25.03 LH307 Catania 13:00 Frankfurt 15:40
25.03 LH1422 Frankfurt 20:30 Otopeni 23:50

Va multumim pentru rezervari si va dorim Vacanta placuta !

Alte Informatii

Termene si conditii excursie

Informatii precontractuale-click AICI
Contract prestari servicii turistice-click AICI
Informare prelucrare date personale-click AICI

Puteti achita excursia integral la rezervare, sau in transe:
• 30% din pret la max trei zile de la momentul rezervarii
• 20% din pret cu pana la 61 de zile inainte de plecare
• 50% din pret cu pana la 31 de zile inainte de plecare

Modalitati de plata:
• se poate achita in EURO sau in RON (la curs de vanzare banci comerciale sau curs BNR+2% din ziua platii).
• se poate achita prin transfer bancar, cu card la POS in agentie, numerar in agentie sau numerar prin depunere intr-o agentie Raiffeisen sau BRD in conturile Interra.
NOU posibil plata cu card online cu link de plata securizat.

Conditii generale de renuntare-anulare a rezervarii de catre turisti:
• penalizare 10% din pretul excursiei daca anularea se face cu mai mult de 60 de zile pana la plecare
• penalizare 50% din pretul excursiei daca anularea se face intre 60-31 de zile pana la plecare
• penalizare 100% din pretul excursiei daca anularea se face cu mai putin de 31 de zile pana la plecare
• penalizare 100% din pretul excursiei pentru neprezentare la plecare (no-show)


Excursii Optionale

Tarife informative pentru minim 25 de participanti, pot suferi modificari:

Excursie la Cefalu si Castelbuono cu degustare de vin si produse gastronomice locale:
Tarif: 80 €/persoana si include: transport autocar local, degustare de vin si produse gastronomice locale, ghid local in Cefalu si Castelbuono, insotitor de grup.

Excursie la Modica-Scicli si cina in Comiso:
Tarif: 85 €/persoana si include: transport autocar local, ghid local in Modica si Scili, cina in Comiso, insotitor de grup

Excursie la Noto si Siracusa:
Tarif: 65 €/persoana si include: transport cu autocar local, taxele de drum, insotitor de grup.

Nota: pentru un numar mai mic de participanti la excursiile optionale, tarifele se recalculeaza.

Impresii

Toate campurile sunt obligatorii!

Puteti incarca maxim 50 poze

  • Turisti Interra

    Salutari din Sicilia. Plecarea 9 Mai 2018.

    Sicilia

Rezervare online

Cerere de rezervare

Toate campurile sunt obligatorii!

Am citit si sunt de acord cu termenele si conditiile acestei excursii.

Posteaza aici albumele tale preferate de Calatorie, ca sa ne bucuram impreuna cu tine de locurile pe care le-ai vizitat. Albumele postate sunt subiectul aprobarii de catre Interra. Nu pune doar peisaje sau natura moarta, vrem sa te vedem si pe tine in ele. Interra nu este raspunzatoare de provenienta pozelor postate de catre utilizatori.

Exploreaza pe tari

Europa

Orientul Mijlociu

Asia

Africa

Mari si Oceane

America de Nord si Centrala

America de Sud

Australia si Oceania