Informatii Generale Program Excursie Excursii Optionale Info Plecare Alte Informatii Impresii Rezervare

Informatii Generale

Stimati turisti, pentru a fi informati, cititi descrierea excursiei de mai jos (inclusiv Program Excursie),
precum si termene si conditii excursie (click pe Alte Informatii), apoi,
pentru rezervare dati click in dreapta pe cerere de rezervare. Vacanta placuta !

Conditii de calatorie in Italia:
Cu certificat digital covid UE.
• Persoanele vaccinate anti-Covid (minim 14 zile de la rapel).

• Persoanele trecute prin boala.
• Persoanele nevaccinate: test negativ RT-PCR sau test Antigen, max 48 ore inainte de intrarea in Italia.

Locurile s-au epuizat, va multumim pentru rezervari.

Se spune ca nu ai vazut nimic din Italia si nu i-ai simtit gustul pana nu ai vizitat Insula Sicilia un taram scaldat de mare si soare si strajuit de vulcanul Etna. Sicilia, un muzeu al naturii, este la fel ca o femeie frumoasa, greu de inteles din prima clipa. Este nevoie de putin timp pentru a te acomoda si a te lasa sedus de farmecul ei aparte, dar o data ce te-ai amorezat nu-ti vei mai schimba sentimentele.

Inclus Demipensiune cu bauturi

Vizitam Catania, Giardini Naxos, Vulcanul Etna, Taormina, Siracusa, Noto, Ragusa, Comiso, Caltagirone, Villa Romana del Casale... (click pe Program Excursie).
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Plecari din: Bucuresti Otopeni
Transferuri gratuite Interra la Otopeni din orasele:

> Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia
>
Iasi, Tg Frumos, Roman, Bacau, Onesti, Adjud, Focsani, Buzau, Urziceni

>
Brasov, Predeal, Sinaia, Campina, Ploiesti

>
Sibiu, Rm Valcea, Pitesti

 Plecari Circuit-Sejur
21 Iunie 25 Octombrie
 Mai sunt locuri libere ? 0 0
 Adult in camera dubla 399 € 399
 Al 3-lea adult in camera dubla pat suplimentar 399 399
Copil 2-5,99 ani cu 2 adulti in camera fara pat supl 299 299
Copil 6-11,99 ani cu 2 adulti in camera cu pat supl 325 325
Adult in camera single 524 524

Servicii incluse:
• Ghid roman insotitor
• Zboruri Bucuresti => Catania => Bucuresti, Compania Lufthansa
• Bagaje incluse: 1 piesa de mana max 8 kg/persoana, 1 piesa la cala max 23 kg/persoana

• Transferuri aeroport-hotel-aeroport

Cazare 5 nopti cu Demipensiune (mic dejun si cina) in Giardini Naxos la Hotel Sabbie d'Oro 4* sau similar
Bauturi incluse in regimul de Demipensiune: 1/2 sticla apa minerala si 1/4 sticla vin de persoana
• Transport cu autocare locale conform programului
• Tur de oras Catania

• Excursie la Vulcanul Etna si Taormina

• Excursie la Ragusa si Comiso cu ghid local
• Degustare de produse tipice siciliene in Comiso

Nu sunt incluse:
• Taxele de aeroport 199 €/persoana (pot suferi modificari pana la emiterea biletelor)
• Bilete de intrare la obiective turistice, excursiile optionale
• Asigurarea medicala de calatorie, asigurarea storno
• Taxele de oras, aprox 2 €/persoana/zi, se achita la receptiile hotelurilor

• Bacsis pentru soferi si ghizi locali

• Asigurare travel covid protection storno si medicala cu protectie covid. In caz de rezultat pozitiv al testului covid (daca va fi solicitat), asigurarea storno asigura rambursarea costului pachetului, cu aplicarea unei francize de 10%. Pentru afectiunile pre-existente se aplica franciza 20% (termenii si conditiile politei de asigurare sunt disponibili in agentie la rezervare)
• Testare covid-19 RT-PCR: 200 RON/persoana si include: programare cu prioritate la un centru acreditat de Ministerul Sanatatii cu care agentia noastra are contract incheiat, test RT-PCR, eliberarea rezultatului in 48h in limba engleza (in cazul in care la data calatoriei se va solicita prezentarea unui test Covid-19 de tip RT-PCR efectuat inainte de plecarea din tara)

Program Excursie

Ziua 1 | Bucuresti–Catania–Giardini Naxos
Intalnire cu insotitorul de grup la Aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 04:10, pentru imbarcare pe zborul Companiei Lufthansa cu destinatia Catania, via Munchen. Decolare la ora 06:10 cu zborul LH1655 si aterizare la Munchen la ora locala 07:20. Decolare spre Catania pe zborul LH1906 la ora 09:00. Sosire in Catania la ora 11:05. Plecare spre Catania, al 2-lea mare oras al Siciliei si capitala provinciei cu acelasi nume unde vom avea Turul de oras panoramic si pietonal Catania: Palatul Arhiepiscopal si Domul, Fantana elefantului, Palatul Municipal, Manastirea St. Agata, Universitatea, Teatrul Bellini, Teatrul Roman. Transfer si cazare Hotel Sabbie d'Oro 4* sau similar. Seara, cina cu bauturi incluse (½ apa si ¼ vin) in cadrul hotelului. Detalii hotel

Ziua 2 | Etna si Taormina, Perlele Siciliei
Mic dejun. In prima parte a zilei incepem cu vizita la Vulcanul Etna-cel mai activ si cel mai inalt vulcan din Europa. De asemenea, cu o activitate constanta de peste 6.000 de ani, Etna este vulcanul cu cea mai lunga perioada de activitate. Excursia continua apoi catre Taormina (centru inscris in patrimoniul UNESCO), un loc frecvent vizitat de aristocratia engleza din Sec al XIX-lea si cunoscut sub numele de "Monte Carlo al Siciliei”, renume pastrat pana in ziua de azi. Timp liber pentru vizite individuale sau impreuna cu insotitorul de grup pe Corso Umberto-o strada perfecta pentru shopping sau o vizita la teatrul grecesc. Intoarcere la hotel (transferul cu autocarul este prevazut dupa 4 ore). Seara, cina cu bauturi incluse (½ apa si ¼ vin) in cadrul hotelului. Cazare la Hotel Sabbie d'Oro 4* sau similar.

Ziua 3 | Siracusa-Noto
Mic dejun. Optional, excursie la Siracusa si Noto. Azi puteti vizita orasul Siracusa–unul dintre cele mai vechi orase din lume. Infiintat in anul 733 i.Hr. de colonistii greci din Corint, cunoscuti si sub numele de corintieni, a fost unul dintre cele mai bogate si mai puternice orase ale Greciei Mari. In anul 212 i.Hr. a fost cucerit de romani. Este orasul lui Arhimede (287-212 i.Hr.) care si-a gasit moartea in timpul luptei romanilor pentru cucerirea orasului. Se viziteaza: Teatrul Grec, Urecchio di Dionisio, Santuario Madona delle Lacrime, L’Isola di Ortigia si Domul. Continuam cu orasul Noto, cunoscut sub denumirea si de „Citta del Barocco”. Vechiul oras Noto a fost distrus complet de cel mai puternic cutremur din Sicilia din 1693. Actualul oras a fost reconstruit din temelii in stil baroc, de aici si denumirea sa de „Citta del Barocco”. Intoarcere la hotel. Seara, cina cu bauturi incluse (½ apa si ¼ vin) in cadrul hotelului. Cazare la Hotel Sabbie d'Oro 4* sau similar.

Ziua 4 | Ragusa-Comiso
Mic dejun. Pornim la drum catre renumita zona Ragusa–capitala provinciei cu acelasi nume ce s-a constituit sub acest nume in 1926, atunci cand cele doua orase distincte, Ragusa Inferioara si Ragusa Superioara au devenit o singura municipalitate. Impreuna cu ghidul local incepem vizita din Ragusa Superioara catre frumoasa Piazza San Giovanni care impreuna cu Catedrala sa reprezinta un important exemplu de baroc tarziu si cea mai mare atractie din cadrul orasului. Ne continuam vizita spre Ragusa Ibla, cea mai veche parte a patrimoniului UNESCO ce include numeroase palate si biserici de o frumusete aparte. Ragusa Inferioara este cunoscuta sub numele de Ragusa Ibla sau pur si simplu Ibla fiind un adevarat nucleu istoric, un amestec de antic (Sec alIII-lea i.C.), medieval si baroc. Coborand treptele, vom regasi frumoasa biserica Santa Maria delle Scale („Sfanta Maria a Scarilor”) si Santa Maria dell’Itria cu clopotnita sa colorata. De asemenea, traversand aleile inguste ne vom incanta privirile cu palatele baroce, Catedrala San Giogio reprezentand cel mai frumos exemplu al arhitecturii lui Gagliardi, palatul Donnafugata, biserica San Giuseppe, parcul Ibleo fiind cel mai vechi din cele 4 parcuri principale din Ragusa si portalul medieval San Giorgio reprezentand simbolul orasului Ragusa. Ne continuam drumul spre Comiso–unul dintre cele mai frumoase orase tipic siciliene si cu o istorie ce dateaza de peste 4.000 de ani unde vomavea parte de o degustare de produse tipic siciliene “arancino & cannolo siciliano”. Dupa degustare, impreuna cu ghidul local ne vom indrepta spre centrul istoric unde vom vizita din exterior biserica San Biagio, piata Fonte Diana, catedrala Santa Maria delle Stelle, piata delle Erbe. Intoarcere la hotel. Seara, cina cu bauturi incluse (½ apa si ¼ vin) in cadrul hotelului. Cazare la Hotel Sabbie d'Oro 4* sau similar

Ziua 5 | Caltagirone–Villa Romana del Casale
Mic dejun. Optional, astazi vom face o excursie la Caltagirone si Villa Romana del Casale. Puteti vizita Caltagirone, vestit pentru nepretioasele sale ateliere ce produc opere de ceramica, insa si pentru scara monumentala din centrul orasului, scara cu cel mai mare grad de inclinare din Sicilia, care de la distanta pare un adevarat perete vertical decorat cu un mozaic ceramic. Tur de oras cu ghidul local. Putem admira impunatoare scara Santa Maria del Monte, construita la 1608 in partea veche a orasului si superba biserica in stil baroc-San Francesco di Paola. Atelierele, magazinele si restaurantele aflate in crescendo pe celebra scara va asteapta ! Excursia continua catre Piazza Armerina, partea central-estica a Sicilei. Oras situat la 697 m inaltime pe un deal al muntilor Erei. Centrul sau istoric reprezinta o mare valoare, intr-un frumos amestec de stiluri arhitecturale. Vizitam impreuna cu ghidul local Villa Romana del Casale (bilet de intrare inclus) reprezentand unul din cele mai importante situri arheologice de pe intreg teritoriul sicilian. Sapaturile au dezvaluit una dintre cele mai bogate, mai mari si variate colectii de mozaicuri romane din lume, motiv pentru care situl a fost desemnat drept obiectiv al Patrimoniului Mondial UNESCO. Pardoselile cu mozaic ce acopera aproximativ 3.500 mp au o unicitate aparte prin starea lor excelenta de conservare. Intoarcere la hotel. Seara, cina cu bauturi incluse (½ apa si ¼ vin) in cadrul hotelului. Cazare la Hotel Sabbie d'Oro 4* sau similar.

Ziua 6 | Giardini Naxos–Catania–Bucuresti
Mic dejun. Timp liber la dispozitie. Dupa-amiaza eliberarea camerelor si transfer la aeroportul din Catania pentru imbarcare pe zborul Companiei Lufthansa LH1909 cu destinatia Munchen. Decolare la ora 18:35 si aterizare in Munchen la ora 20:45. La ora 21:45 imbarcare pe zborul LH1654 cu destinatia Bucuresti. Aterizare la Bucuresti la ora 24:45. Sfarsitul pachetului de servicii turistice.

Info Plecare

Informare turisti detalii plecare 21 Iunie:
Excursie: Sicilia
Perioada: 21.06-26.06.2021
Transport: Avion Compania Lufthansa
Insotitor de grup: D-na Evelina Damalan
Telefon: 0725.487.612 (numar disponibil doar din ziua plecarii)
Data plecare: 21 Iunie 2021
Locatie intalnire: Aeroport Henri Coanda Otopeni
Punct intalnire: Birourile de check-in Lufthansa
Ora de intalnire: 05:00
Zbor plecare: LH1655
Ora decolare: 06:55
Act de identitate: Carte de identitate sau pasaport in curs de valabilitate
Limita bagaj mana/pasager: 1 singur bagaj de mana de maxim 8 kilograme
Limita bagaj cala/pasager: Greutatea maxima admisa este de 23 kilograme
Ora locala oras sosire in Catania este ora Romaniei-1 ora.

Detalii transferuri gratuite din tara la Otopeni:

Oras transfer Loc intalnire Data Ora Masina Sofer Telefon
Bacau Parcare stadion municipal 20.06 23:00 Rezervare AutoVip Ion 0729.602.602
Brasov Hotel Aro Palace 21.06 00:40 Rezervare Direct Aeroport Ion 0729.602.602
Campina OMV Campina 21.06 04:00 B-130-YNT Nicu 0774.400.153

Important !
In contextul actual, calatoria la bordul autovehiculelor se va face doar daca se indeplinesc urmatoarele criterii:
* pasagerul accepta verificarea temperaturii corporale
* temperatura maxima inregistrata este de 37.3 grade
* utilizarea mastii pe tot parcursul calatoriei este obligatorie
Va multumim pentru intelegere si va asiguram ca luam toate masurile de protectie necesare !

In functie de starea vremii si drumurilor, orele de plecare pot suferi modificari !
Va rugam sa ne trimiteti nr de telefon mobil la care pot fi contactati pasagerii de catre sofer in cazul in care suntem nevoiti sa efectuam modificari.
Daca nu ati introdus nr. de mobil al pasagerilor in rezervare, Interra nu-si asuma raspunderea daca pasagerii nu vor fi prezenti la imbarcare si nu vor putea ajunge in timp util la aeroport.
Daca pasagerii nu mai doresc transferul, va rugam sa ne informati pentru a nu face drumul degeaba, punand astfel in pericol transferul altor pasageri de pe aceeasi ruta.
Pasagerii trebuie sa se prezinte la imbarcare cu min. 30 minute inainte de ora plecarii.
Pasagerii care refuza transferul la dus nu vor beneficia de acesta nici la retur.

Hotelul Dumneavoastra:

21.06-26.06 Hotel Sabbie d'Oro 4* Giardini Naxos

Ora de zbor excursie-ore locale:

Data Zbor Plecare Ora Sosire Ora
21.06 LH1655 Otopeni 06:55 Munchen 08:05
21.06 LH1906 Munchen 09:50 Catania 11:55
26.06 LH307 Catania 10:20 Frankfurt 12:55
26.06 LH1420 Frankfurt 14:20 Otopeni 17:40

Va multumim pentru rezervari si va dorim Vacanta placuta !

Alte Informatii

Termene si conditii excursie

Informatii precontractuale-click AICI
Contract prestari servicii turistice-click AICI
Informare prelucrare date personale-click AICI

Puteti achita excursia integral la rezervare, sau in transe:
• 10% din pret la max doua zile de la momentul rezervarii
• 40% din pret cu pana la 61 de zile inainte de plecare
• 50% din pret cu pana la 31 de zile inainte de plecare

Modalitati de plata:
• se poate achita in EURO sau in RON (la curs de vanzare banci comerciale sau curs BNR+2% din ziua platii).
• se poate achita prin transfer bancar, cu card la POS in agentie, numerar in agentie sau numerar prin depunere intr-o agentie Raiffeisen sau BRD in conturile Interra.

Conditii generale de renuntare-anulare a rezervarii de catre turisti:
• penalizare 10% din pretul excursiei daca anularea se face cu mai mult de 60 de zile pana la plecare
• penalizare 50% din pretul excursiei daca anularea se face intre 60-31 de zile pana la plecare
• penalizare 100% din pretul excursiei daca anularea se face cu mai putin de 31 de zile pana la plecare
• penalizare 100% din pretul excursiei pentru neprezentare la plecare (no-show)

Asigurari:
• Asigurare medicala de calatorie Clasic (pentru perioada calatoriei)-click AICI
• Asigurare medicala de calatorie Premium (pentru perioada calatoriei)-click AICI
• Asigurare storno covid protection (perioada dinainte de calatorie, recuperare penalizari integral)-click AICI
• Asigurare travel covid protection (combina medicala de calatorie si storno, cu franciza la storno)-click AICI
• Conditii generale de asigurare-click AICI
Asigurarea storno si asigurarea travel se pot incheia cel mai tarziu cu 31 zile inainte de plecare. Pentru rezervarile efectuate sub acest termen, asigurarea se poate emite in ziua rezervarii sau urmatoarele 2 zile.

Excursii Optionale

Tarife valabile pentru minim 20 de participanti:

Excursie la Siracusa si Noto:
Tarif: 60 €/persoana si include: autocar, taxele de drum, insotitor de grup.

Excursie la Caltagirone–Villa Romana del Casale:
Tarif: 75 €/persoana si include: transport cu autocar local, bilet de intrare Vila Romana del Casale, ghid local atat in Caltagirone cat si la Vila Romana del Casale, taxele de drum,insotitor de grup.

Pentru un numar mai mic de participanti la excursiile optionale, tarifele se recalculeaza.


Impresii

Toate campurile sunt obligatorii!

Puteti incarca maxim 50 poze

Cerere de rezervare

Toate campurile sunt obligatorii!

Fara transfer
Adjud
Bacau
Brasov
Buzau
Campina
Cernavoda
Constanta
Fetesti
Focsani
Iasi
Medgidia
Onesti
Pitesti
Ploiesti
Predeal
Roman
Rm Valcea
Sibiu
Sinaia
Slobozia
Tg Frumos
Urziceni

Am citit si sunt de acord cu termenele si conditiile acestei excursii.

Posteaza aici albumele tale preferate de Calatorie, ca sa ne bucuram impreuna cu tine de locurile pe care le-ai vizitat. Albumele postate sunt subiectul aprobarii de catre Interra. Nu pune doar peisaje sau natura moarta, vrem sa te vedem si pe tine in ele. Interra nu este raspunzatoare de provenienta pozelor postate de catre utilizatori.

Exploreaza pe tari

Europa

Mari si Oceane

America de Nord si Centrala

Africa

Orientul Mijlociu

Asia

Oceanul Indian

America de Sud