Interra
Informatii Generale Program Excursie Alte Informatii Impresii Rezervare

Informatii Generale

Oferte speciale si beneficii de la Interra pentru Circuite autocar-Primavara in Romania:
√ Preturi speciale reduse cu pana la 50 €/persoana
√ Rezervare cu doar 10% avans, diferenta cu pana la 31 de zile inainte de plecare
√ Plecari garantate
√ Posibilitatea rezervarii locului in autocar

Masuri speciale de preventie si protectie SarsCov-2 la Interra:
√ Hotelurile sunt atent selectionate astfel incat sa respecte normele sanitare
√ Autocarul va fi ocupat la o capacitate maxima de 30 de persoane (60%)
√ Soferul si ghidul vor fi testati pentru SarsCov-2 inainte de plecare
√ Dispensere cu dezinfectant si masti de protectie disponibile la bordul autocarului
--------------------------------------------------------------------

NOU Sibiu si Tara Fagarasului !

Vizitam Castelul de lut Valea Zanelor, Sibiu, Sibiel, Tara Fagarasului, Abatia Carta, Manastirea Sambata de Sus, Cetatea Fagarasului, Sinca Veche... (click pe Program Excursie).
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Plecari din:
Bucuresti, Pitesti
Transferuri gratuite Interra din orasele:

Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia
Campina-Ploiesti (transfer la Bucuresti la plecare, debarcare autocar la retur)

Pitesti (imbarcare autocar la plecare, transfer de la Bucuresti la retur)

 Plecare Circuit
12 Martie
 Mai sunt locuri libere ? da
 Adult in camera dubla 129 € 119 €
 Al 3-lea adult in camera dubla pat suplimentar 129 € 119 €
 Copil 0-5,99 ani cu 2 adulti in camera 69 € 65 €
 Adult in camera single 164 € 119 €

Servicii incluse:
• Ghid insotitor autorizat
• Transport cu autocar Interra de 4*
Cazare 2 nopti cu mic dejun in Sibiu la Hotel Ramada 4* situat central, sau similar
Tururile si vizitele din program astfel:
- Vizitarea Castelului de lut Valea Zanelor
- Tur de oras Sibiu cu ghid autorizat
- Vizita la Abatia Cisterciana Carta
- Vizita la Manastirea Brancoveanu din Sambata de Sus
- Vizita Cetatii Fagaras
- Vizita la Manastirea rupestra Templul Ursitelor de la Sinca Veche

• Toate taxele hoteliere locale

Nu sunt incluse:
• Supliment cina Hotel Ramada Sibiu: 26 €/persoana/2 cine (aperitiv, fel de baza, desert si apa). Recomandat a se rezerva odata cu pachetul turistic, restaurantele din hoteluri respecta toate normele sanitare impuse de autoritati.
• Biletele de intrare la obiectivele turistice din program: aprox. 45 RON/persoana si includ: Castelul de lut Valea Zanelor, Muzeul Astra Sibiu, Cetatea Fagarasului, Abația Cisterciană de la Cârța
• Bacsis sofer si ghid
• Taxele de fotografiere/filmare la manastiri si obiective (acolo unde se aplica), donatiile catre manastiri (acolo unde nu se percep taxe de vizitare sub forma de bilet de intrare)

Nota:
• Tarifele se achita în LEI la cursul BNR+1% din ziua platii.
Hotelul din program a fost atent selectionat astfel incat sa respecte toate normele sanitare în vigoare impuse de autoritatile competente. Hotelul Ramada Sibiu detine certificatul de siguranta covid-19.

Program Excursie

Ziua 1 | Bucuresti-Castelul de lut–Sibiu 
Intalnire la Piata Victoriei ora 06:00 pentru calatoria noastra care incepe cu Valea Oltului-un drum deosebit de pitoresc, cu numeroase poduri si viaducte. Vom calatori pe ruta: Bucuresti (imbarcare), Pitesti (imbarcare), Porumbacul de Sus, Sibiu. Pentru inceput vom face un popas in Porumbacul de Sus, unde vom vizita Castelul de lut si taramul de basm numit Valea Zanelor, situat intr-o zona deosebita, pitoreasca. Peisajul magic este completat de maretia naturii, de intinderea verde si de minunatele privelisti. Castelul de Lut Valea Zanelor este realizat integral din lut, peretii sunt construiti dintr-un amestec de lut, paie, apa si nisip (totul fiind realizat manual) iar turnurile sunt facute din piatra. Am pregatit un meniu imbelsugat, cu bucate alese pentru toate gusturile ! (se achita la fata locului). Dupa pauza de masa si momentele de relaxare din Gradina Zanelor, ne imbarcam in autocar si ne indreptam apoi catre Sibiu, unde vom petrece urmatoarele 2 nopti. Suntem in Sibiu Capitala Transilvaniei, unde vom face un tur de oras cu ghid autorizat. Oras medieval cu o istorie veche de 900 de ani, Sibiul a pastrat multe marturii ale trecutului: zidurile vechilor centuri de aparare, turnurile denumite dupa breslele Sibiului, pietele centrale cu istoria lor, imobilele vechi incarcate de povestile istoriei, muzeele orasului. Cazare Hotel Ramada Sibiu 4* sau similar.

Ziua 2 | Padurea Dumbrava-Sibiel-Sibiu
Mic dejun. In prima parte a zilei vom vizita Padurea Dumbrava unde vom asista la un adevarat spectacol de gală al naturii. Vom face o vizită cu ghid autorizat la complexul Muzeal Astra–născut din dorinţa românilor ardeleni de a-şi defini propria identitate etnoculturală. O simplă plimbare prin cele 96 de hectare ale Muzeului le descoperă vizitatorilor o imagine a vieţii rurale de pe întreg cuprinsul ţării noastre: peste 400 de case, anexe gospodăreşti şi instalaţii tehnice. Tot aici se află Zoo Sibiu–cea mai veche grădină zoologică din Romania, deschisă în anul 1929 și care găzduiește în prezent peste 250 de animale din peste 50 de specii. Apoi, va propunem o excursie optionala în Mărginimea Sibiului la Sibiel cu prânz inclus. Satul face parte din zona pastorală Mărginimea Sibiului încununată cu distincția de „Destinație Europeană de Excelență pentru Turism și Gastronomie”... un sat pitoresc înconjurat de culmi împădurite, o cetate de piatră ascunsă în desişul pădurii, un tunel misterios, o comoară, o poveste… iată doar câteva motive pentru care trebuie să vizitaţi Sibielul. În tăcerea uliţelor pietruite, îngânată doar de cursul mai mult sau mai puţin zgomotos al pârâului Sighiel de la care îşi trage numele, Sibiel ofera chiar şi în zilele noastre priveliştea tradiţiei şi culturii locale prin casele sale tipice cu curţi luminoase, prin troiţele pictate pe la începutul anilor 1800, prin Şcoala şi Căminul Cultural. Livezi şi câmpuri, dealuri împădurite şi cărări care se afundǎ în acestea, încununeaza comoara cea mare pe care o adăposteşte Sibielul: Muzeul de icoane pe sticlă (cu cea mai mare colecție de icoane pe sticlă din Transilvania) şi spiritul locuitorilor săi care l-au creat, împreuna cu Părintele Zosim Oancea. Mai putem admira Biserica „Sf. Treimeˮ, monument de artă, contruită începând cu Anul 1765. Vom servi in cadrul excursiei un prânz tradițional la o pensiune locală. Cost excursie: 30 euro/persoana cu pranz inclus. Retur in Sibiu si timp liber la dispozitie. Cazare Hotel Ramada 4* sau similar Sibiu. 

Ziua 3 | Abatia Carta–Manastirea Sambata de Sus–Cetatea Fagaras–Sinca Veche
Mic dejun. Astazi ne continuam periplul in Tara Fagarasului cu o vizita, pentru inceput, la Abatia Cisterciana de la Carta. In anii 1205-1206 a sosit in aceasta parte a Transilvaniei un grup de calugari cistercieni veniti de la manastirea Igris (jud. Timis), aceasta din urma fiind prima manastire cisterciana de pe teritoriul Romaniei, fondata in anul 1179. Nu departe de localitatea Carta de astazi, pe malul stang al Oltului, acestia au ridicat o constructie simpla din lemn, insa cativa ani mai tarziu au adus maistrii pietrari din Franta care au ridicat o adevarata constructie gotica. De fapt, noua biserica a avut un adevarat rol initiator si de inspiratie in arhitectura viitoarelor biserici fortificate din Transilvania. Continuam catre Sambata de Sus, unde vom vizita cel mai important obiectiv monahal din Tara Fagarasului–Manastirea Brancoveanu de la Sambata de Sus. Aflata pe valea raului Sambata, la poalele Muntilor Fagaras, la o altitudine de peste 600 m, Manastirea Brancoveanu este renumita ca loc de reculegere, mangaiere si intarire sufleteasca pentru credinciosii si vizitatorii ce se roaga ori poposesc la acest sfant locas. Vizitam biserica veche cu turla octogonala, cu pridvorul frumos din piatra traforata si pictura in fresca, un exemplu de referinta a artei brancovenesti. Excursia continua catre Fagaras, unde vom vizita Cetatea Fagarasului–cel mai important monument al Tarii Fagarasului, una dintre cele mai mari cetati din tara si chiar din Europa si potrivit site-ului de calatorii Hopper, Cetatea Fagaras este al doilea cel mai frumos castel din lume ! Ultima vizita de astazi o vom face in Sinca veche la Manastirea Rupestra de la Sinca Veche, locul in care se implinesc dorintele si unde vom deslusi misterul „Templului Ursitelor”, asa cum mai este cunoscut locul in Tara Fagarasului. Vechiul lacas de cult, cu origini dacice in opinia unora, este situat sub un deal la poalele Muntilor Fagaras si vestit printre credinciosi datorita faptului ca in grota de aici se intampla lucruri extraordinare, greu de explicat precum fascicule de lumina care apar si dispar, energia deosebita emanata de acest loc si pentru faptul ca dorintele puse acolo s-au implinit. In grota se poate observa desenat in stanca chipul lui Iisus Hristos, iar in altarul alaturat sunt sculptate deopotriva Steaua lui David si semnul Ying si Yang. De aceea, manastirea este cautata de credinciosi si cunoscuta si sub numele de Templul Dorintelor sau Templul Ursitelor. Ne imbarcam in autocar si ne indreptam catre Bucuresti pe ruta: Rasnov, Predeal, Sinaia, Campina (debarcare), Ploiesti (debarcare). Sfarsitul pachetului de servicii.

Alte Informatii

Rezervarea excursiei:
se face in scris cu un mesaj pe email la [email protected] sau la Interra (Bucuresti Bd Ferdinand nr 83).

Plata excursiei:
• se poate face integral la inscriere, sau cu avans minim 50% din pretul excursiei in termen de doua zile de la rezervare, restul cu minim 31 de zile inainte de plecare.
• se achita in RON la curs BNR+1% din ziua platii.
• se poate achita prin transfer bancar, cu card la POS in agentie, numerar in agentie sau numerar prin depunere intr-o agentie Raiffeisen sau BRD in conturile Interra.

Conditii generale de renuntare-anulare a rezervarii:
• penalizare 10% din pretul excursiei daca anularea se face cu mai mult de 60 de zile pana la plecare
• penalizare 50% din pretul excursiei daca anularea se face intre 60-31 de zile pana la plecare
• penalizare 100% din pretul excursiei daca anularea se face cu mai putin de 31 de zile pana la plecare
• penalizare 100% din pretul excursiei pentru neprezentare la plecare (no-show)

Informatii utile referitoare la transferul gratuit din tara:
• transferul gratuit deserveste exclusiv orasele mentionate in prezentarea excursiei.
• transferul din tara la punctele de imbarcare sau la aeroport este oferit de Interra Travel cu titlu gratuit. Prin urmare, acesta nu poate face subiectul unor eventuale despagubiri, inclusiv catre alti turisti din alte orase decat cele deservite, care nu beneficiaza de transfer.
• costurile totale ale transferurilor gratuite sunt suportate de catre Tour Operatorul Interra Travel.
• daca pasagerul care a rezervat transfer gratuit renunta ulterior la acesta, nu exista notiunea de eventuale restituiri intrucat acesta este gratuit.
• transferul gratuit se rezerva odata cu pachetul turistic.
Daca turistul nu solicita la rezervarea pachetului turistic si transfer gratuit, ulterior aceasta nu mai poate fi confirmat decat in limita locurilor disponibile, cu confirmare de la Interra Travel si cu minim 31 de zile inainte de plecare.
• daca pasagerul cu transfer rezervat renunta la transferul de dus, transferul de retur se anuleaza automat. Acesta va putea fi asigurat doar daca vor mai fi locuri disponibile la acel moment in mijlocul de transport.
• prezentarea la transfer se face cu minim 15 minute inainte de ora de plecare comunicata. Pasagerii care beneficiaza de transfer gratuit au obligatia de a comunica agentiei revanzatoare sau Tour Operatorului un numar de telefon mobil la care sa poata fi contactati de catre soferi in cazul unor modificari neprevazute care pot aparea in ziua transferului. Tour Operatorul nu-si asuma raspunderea pentru eventuale neprezentari la transfer ale pasagerilor, care au drept consecinta pierderea avionului de catre acestia. In acest caz, costurile suplimentare generate de un nou bilet de avion sau modificarea celui existent vor fi suportate de catre pasager.
• transferurile gratuite sunt asigurate de catre Tour Operator cu mijloace auto din flota proprie (autoturisme, microbuze, autocare) si/sau cu mijloace auto ale companiilor de transport partenere pe rute regulate de transport pasageri. In situatia in care Tour Operatorul recurge la companiile de transport care efectueaza transport regulat de persoane pe rutele de transfer, contravaloarea biletului de transport este acoperita integral de catre Tour Operator iar pasagerii vor fi anuntati in mod corespunzator.
• daca Tour Operatorul are de asigurat in aceeasi zi transferuri gratuite pe aceeasi ruta si din aceleasi orase pentru doua sau mai multe excursii cu plecare sau sosire in aceeasi zi, se va organiza un singur transfer cumulat pentru toti pasagerii din excursiile respective. In acest caz, pot aparea timpi de asteptare de 1 pana la 3 ore. In acest caz, pasagerii vor fi anuntati si trebuie sa confirme daca doresc sa beneficieze de transferul cumulat sau renunta la transfer.
• Tour Operatorul nu isi asuma raspunderea in situatia putin probabila a aparitiei unor evenimente neprevazute (blocarea traficului rutier, inzapezirea drumurilor, inundatii, accidente rutiere, etc) care pot duce la intarzierea transferului si pierderea zborului.
• turistii au obligatia de a mentine curatenia in mijlocul de transport pe tot parcursul transferului. In mijlocul de transport nu este permis fumatul, consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare. Transferurile din provincie se asigura in conformitate cu reglementarile legale in vigoare cu privire la transportul de persoane si cu respectarea timpilor de condus ai soferilor. Din acest considerent, soferii vor face pauzele de odihna impuse de lege in vederea asigurarii unui transport in conditii de siguranta.

Documente de calatorie:
Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, cartea de identitate sau pasaportul, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta. Cetatenii romani pot calatori in statele membre ale Uniunii Europene, Spatiului Schengen si Spatiului Economic European cu cartea de identitate sau pasaportul in curs de valabilitate. Pentru a verifica lista statelor care permit intrarea pe baza cartii de identitate, lista statelor membre U.E., Schengen si Spatiul Economic Eurpoean, va rugam sa consultati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions  Accesul cu cartea de identitate mai este permis in urmatoarele state: Macedonia (90 zile), Muntenegru(30 zile), Serbia (90 zile), Norvegia (daca cartea de identitate romaneasca valabila este emisa dupa anul 2009, in care este specificata cetatenia romana. Cartile de identitate romanesti emise inainte de anul 2009 nu sunt recunoscute ca documente de calatorie in Norvegia) Pentru toate celelalte state din afara Uniunii Europene si pentru acele state pentru care cetatenii romani nu au nevoie de viza de intrare, accesul se face pe baza pasaportului valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Pentru a consulta lista statelor pentru care nu este necesara viza de intrare accesati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions  Pentru tarile in care cetatenii romani au nevoie de viza de intrare, este necesar pasaportul valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Anumite state nu permit accesul ca pasaport temporar sau nu aplica vize pe pasaport temporare, de aceea va rugam sa consultati serviciul consular al tarii in care intentionati sa faceti deplasarea sau solicitati acest lucru agentului dvs. de turism.In cazul persoanelor casatorite recent, nu se accepta Cartea de Identitate anulata (perforata) de autoritati in vederea emiterii unei noi carti de identitate. Copiii care nu au carte de identitate, vor trebui inscrisi pe pasaportul unuia dintre parinti. In acest caz, parintii care au copiii trecuti in pasaportul lor, vor calatori obligatoriu cu Pasaportul. Agentia organizatoare (Tour Operatorul) nu are nici o raspundere in situatia in care autoritatile de frontiera nu permit accesul turistului pe teritoriul statului respectiv. De asemenea, nu are nici o responsabilitate daca turistului nu i se permite parasirea teritoriului unei tari de catre autoritatile de frontiera din statul respectiv. In aceste cazuri, turistului nu i se mai restituie contravalorea excursiei.

Cazare si programul excursiei:
Clasificarea hotelurilor din program este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania. Hotelurile nominalizate in program pot suferi modificari pana la data plecarii, in functie de conditiile specifice care pot aparea intre momentul publicarii programului si data plecarii. Daca aceste schimbari sunt impuse de furnizorul local, intotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locatie/confort. Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar pote fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila, etc. Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de reprezentantul agentiei. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor. Situatia de partaj in camera dubla este atunci cand o persoana doreste sa participe la o excursie singura, dar nu in camera single, ci cu alta persoana, necunoscuta, de acelasi sex, intr-o camera dubla pentru doua persoane. In aceasta situatie persoana in cauza solicita Tour Operatorului o rezervare partaj in camera dubla, sub rezerva ca Tour Operatorul va gasi, in timp util, a doua persoana dispusa sa participe la excursie partaj in camera dubla. Daca nu se va gasi a doua persoana, prima persoana se poate retrage, sau va achita suplimentul de camera single pentru a putea participa la excursie. Tour Operatorul nu este raspunzator de achitarea suplimentului de camera single. Insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbari de ore, modificarea ordinii desfasurarii acestuia), fara a afecta insa structura serviciilor efectuandu-l astfel in totalitate.

Informatii utile referitoare la transportul cu autocarul:
Turistii au obligatia sa se prezinte la locul de imbarcare cu minim 20 minute inainte de ora inscrisa pe voucher pentru plecare sau transfer. Locurile in autocar au fost prealocate la momentul rezervarii, pasagerii au obligatia sa ocupe doar locul inscris pe prezentul voucher. Turistii au obligatia de a mentine curatenia in autocar pe tot parcursul excursiei. In autocar nu este permis fumatul, consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare. Buzunarul de plasa din fata scaunului dumneavoastra este destinat pastrarii de pliante, brosuri sau harti. Va rugam sa nu pastrati aici sticle de plastic sau obiecte voluminoase. Sticlele de plastic, bagajele de mana sau alte obiecte voluminoase se depoziteaza in spatiul special amenajat, deasupra scaunelor.

Impresii

Toate campurile sunt obligatorii!

Puteti incarca maxim 50 poze

Cerere de rezervare

Toate campurile sunt obligatorii! Va rugam completati si codul anti-spam, exact asa cum este trecut in dreapta campului.

Google cautare
Google anunturi
Facebook
Newsletter Interra
Sunt client Interra
Recomandari de la prieteni
Alta sursa

Posteaza aici albumele tale preferate de Calatorie, ca sa ne bucuram impreuna cu tine de locurile pe care le-ai vizitat. Albumele postate sunt subiectul aprobarii de catre Interra. Nu pune doar peisaje sau natura moarta, vrem sa te vedem si pe tine in ele. Interra nu este raspunzatoare de provenienta pozelor postate de catre utilizatori.

Exploreaza pe tari

Europa

Asia

Oceanul Indian

Africa

America de Nord si Centrala

Orientul Mijlociu

Australia si Oceania

America de Sud

Mari si Oceane