Informatii Generale Program Excursie Alte Informatii Impresii Rezervare online Rezervare

Informatii Generale

Conditii de calatorie:
• Fara restrictii de calatorie.

De la Interra: Polonia Marele Tour
Vizitam Varsovia, Gierloz-Wolfschanze buncarul lui Hitler, Gdansk, Sopot, Gdynia, Malbork, Torun, Poznan, Wroclaw, Auschwitz Birkenau, Cracovia, mina de sare Wieliczka, Kalwaria Zebrzydowska, Wadowice, Manastirea Jasna Gora... (click pe Program Excursie).
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Plecari din: Bucuresti Otopeni.
Transferuri gratuite Interra la Otopeni si retur din orasele:

> Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia
> Iasi, Tg Frumos,
Roman, Bacau, Onesti, Adjud, Focsani, Buzau, Uziceni
>
Brasov, Predeal, Sinaia, Campina, Ploiesti

>
Sibiu, Rm Valcea, Pitesti

 Plecari Circuit
28 Iulie 25 August
 Mai sunt locuri libere ? da da
 Adult in camera dubla 929 € 929 €
 Al 3-lea adult in camera dubla pat supl 879 € 879 €
 Copil 2-11,99 ani (cu 2 adulti in camera) 799 € 799 €
 Adult in camera single 1175 € 1145 €

Servicii incluse:
• Ghid roman insotitor
• Zboruri directe Bucuresti => Varsovia => Bucuresti, Compania LOT
• Taxele de aeroport

• Transferuri aeroport-hotel-aeroport
Cazare 9 nopti cu mic dejun la Hoteluri de 3* si 4* astfel
:
- 2 nopti in Varsovia la Hotel Mercure Centrum 4* sau similar
- 2 nopti in Gdansk la Hotel Focus Premium 4* sau similar
- 1 noapte in Poznan la Hotel Moderno 4* sau similar
- 1 noapte in Wroclaw la Hotel Campanile Wroclaw Centrum 3* sau similar
- 3 nopti in Cracovia la Hotel Metropolo Krakow by Golden Tulip 4* sau similar
Pachet tururi si excursii incluse:
- tururi de oras cu ghid local la Varsovia, Gdansk, Poznan, Wroclaw, Cracovia
- tururi pietonale cu insotitorul de grup
- vizita cu ghid local la Wolfschanze (barlogul lupului) buncarul lui Hitler de la Gierloz
- excursie de o zi cu ghid local Tri-City: Gdansk, Sopot
si Gdynia
- vizita cu ghid local la Memorialul Auschwitz-Birkenau de la Oswiecim
- excursie la mina de sare de la Wieliczka
- excursie la Manastirea Jasna Gora din Czestochowa

Nu sunt incluse:
• Asigurare travel covid protection
• Excursiile optionale

• Biletele de intrare la obiective turistice altele decat cele incluse
• Bacsis recomandat pentru soferi si ghizi locali 4-5 €/zi/turist

Program Excursie

Ziua 1 | Bucuresti-Varsovia
Intalnire cu insotitorul de grup la ora 03:25 la Aeroportul Henri Coanda Otopeni, pentru imbarcare pe zborul direct al Companiei LOT LO644 cu destinatia Varsovia. Decolare la ora 05:25, sosire la Varsovia la ora 06:15. Imbarcare in autocar pentru un tur de oras cu ghid local in care vom descoperi personalitatea singulara a unei capitale atipice ce reflecta atat durerile trecutului cat si ambitiile viitorului Poloniei: Palatul Culturii si al Stiintei–monument stalinist ”oferit in dar” de poporul sovietic in 1955, monumentul lui Chopin din parcul Lazienski, Orasul Vechi–complet reconstruit dupa distrugerea totala din 1944 cu Castelul Regal si Piata cu fantana Sirenka–simbolul orasului, fostul cartier evreiesc. Varsovia a fost intotdeauna un centru al culturii europene, a existat ca un oras european important si a fost o destinatie pentru multi dintre europeni. Toate palatele, bisericile si cladirile Varsoviei afiseaza o bogatie de culori si detalii arhitecturale. Cladirile din oras sunt reprezentantive pentru aproape orice stil arhitectural european si perioada istorica. Orasul are exemple minunate de arhitectura din perioadele renascentista, gotica, baroca si neoclasica, toate situate in apropiere de centrul orasului... veti avea ocazia sa le admirati pe toate acestea in turul de oras. Cazare Hotel Mercure Centrum 4* sau similar Varsovia.

Ziua 2 | Varsovia-Gierloz-Gdansk
Mic dejun. Plecare spre Mazuria, regiune istorica din nordul-estul Poloniei, cunoscuta pentru cele 2.000 de lacuri. Langa Gierloz, bine ascuns in paduri, vom vizita cu ghid local Wolfschanze („barlogul lupului”)-ruinele celebrului comandament militar al lui Hitler, un extrem de complicat sistem de bunkere si fortificatii niciodata descoperit de Aliati si distrus de nazisti, ce impresioneaza si azi prin dimensiuni si complexitate. Continuam spre Pomerania si vom poposi pe tarmul Marii Baltice la Gdansk (Dantzig)–unde la 1 Septembrie 1944 s-a declansat al doilea razboi mondial si unde in anii ’80 s-a creat sindicatul liber Solidarnosc. Cazare Hotel Focus Premium 4* sau similar Gdansk.

Ziua 3 | Tri-City: Gdansk–Sopot-Gdynia
Mic dejun. Dimineata vizitam Gdansk cu ghid local si vom descoperi centrul istoric, restaurat dupa razboi, cu bijuteriile sale arhitectonice, fantana lui Neptun (simbolul orasului), strada Lunga si cladirile multicolore in stil flamand, portile orasului si cea mai veche macara portuara medievala. Continuam cu Oliwa cel mai frumos parc din Tri-City si catedrala sa. De aici ajungem la Sopot unde vom strabate strada Monciak, poate cea mai faimoasa promenada din Polonia, cu magazine si cafenele art-nouveau si vom descoperi zona de plaje cu Molo-cel mai lung ponton de lemn din Europa (511 m). Ultima destinatie din excursia de azi va fi Gdynia, unde vasul de razboi “Błyskawica” si fregata “Dar Pomorza” amintesc de bogata istorie navala poloneza. Timp liber la dispozitie in Gdansk. Cazare la Hotel Focus Premium 4* sau similar Gdansk.

Ziua 4 | Gdansk–Malbork–Torun-Poznan
Mic dejun. Continuam prin Pomerania si vom poposi la Malbork unde putem vizita Castelul Ordinului Cavalerilor Teutoni, cea mai mare constructie din caramida din Europa: cu Palatul Marelui Maestru, claustrul, Poarta de Aur s.a. Urmatorul popas il vom face in Torun–orasul natal al renumitului astronom Copernic, vechi port la Vistula, inscris in patrimoniul UNESCO. De aici plecam spre regiunea Wielkopolska (Polonia Mare) pentru a ajunge pe seara la Poznan. Cazare Hotel Moderno 4* sau similar Poznan

Ziua 5 | Poznan-Wroclaw
Mic dejun. Dimineata vizitam centrul istoric din Poznan cu insula catedralei Sf.Petru si una din cele mai frumoase Rynek (Piata Mare) cu un vast patrimoniu monumental si cultural din care se distinge Primaria in stil renascentist. Continuam spre Silezia iar dupa-amiaza vom face un tur de oras Wroclaw (Breslau) cu ghid local: Catedrala Insulei, Universitatea, Palatul lui Frederick cel Mare, Biserica Sfanta Elisabeta-o frumoasa constructie gotica, Piata Rynek si Primaria-principala atractie a pietii, Sala Centenarului-singurul monument inclus in patrimoniul UNESCO din Wroclaw. O alta atractie a orasului o reprezinta micile sculpturi de pitici care sunt raspandite in tot orasul. Se spune ca acestea au aparut la inceputul anilor 1980 si aveau semnificatii politice. Timp liber la dispozitie in Wroclaw. Cazare Hotel Campanile Wroclaw Centrum 3* sau similar Wroclaw.

Ziua 6 | Wroclaw-Auschwitz Birkenau-Cracovia
Mic dejun. Plecam din Wroclaw si vizitam cu ghid local la Oswiecim, Memorialul Auschwitz Birkenau. Auschwitz-Birkenau a fost un lagar de concentrare nazist din Polonia, care in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial a avut un rol de distrugere in randul populatiei evreiesti din Europa si nu numai a acesteia. Intre 1,1-1,6 milioane de oameni au fost exterminati in acest lagar. El a fost, ca in marea majoritate a lagarelor de concentrare naziste, comandat de trupele de infanterie SS. Lagarul de la Auschwitz-Birkenau a fost cel mai mare lagar nazist. Excursia continua si ajungem in Cracovia, considerata de multi „inima Poloniei”. Fosta resedinta a regilor polonezi, orasul este unul din putinele locuri in care inestimabilele opere de arta, adunate vreme de veacuri, nu au fost distruse in timpul razboaielor mondiale. Cazare Hotel Metropolo Krakow by Golden Tulip 4* sau similar Cracovia.

Ziua 7 | Cracovia-Wieliczka
Mic dejun. Tur de oras Cracovia cu ghid local: Dealul Wawel cu Castelul Wawel, mandria si simbol al rezistentei Poloniei, resedinta regala inca din Sec al XI-lea, reconstruit la inceputul Sec al XVI-lea in stilul Renasterii si Catedrala Regala. Coboram Drumul Regal in centrul istoric al Cracoviei (inclus pe lista patrimoniului cultural UNESCO in 1978), unde vom vedea Collegium Maius al Universitatii Jagiellona si Rynek (Piata Mare) cu Turnul Primariei, Sukiennice (hala postavarilor) cu magazinele de suveniruri si Bazilica Sf. Maria, cu superbele vitralii si altarul lui Veit Stoss. Incheiem cu poarta Sf.Florian si turnul Barbakan (Barbican), din fortificatiile medievale ale orasului. Dupa-amiaza, excursie la mina de sare de la Wieliczka, inclusa in patrimoniul UNESCO (biletul de intrare se achita la fata locului, aprox. 94 PLN). Cazare Hotel Metropolo Krakow by Golden Tulip 4* sau similar Cracovia.

Ziua 8 | Cracovia–Kalwaria Zebrzydowska–Wadowice
Mic dejun. Timp liber pentru vizite individuale. Va propunem, optional, o excursie la Kalwaria Zebrzydowska si Wadowice. Kalwaria Zebrzydowska a devenit, inca din Sec al XVII-lea, printre cele mai frecventate locuri de pelerinaj din Polonia. Construit de catre familia Zebrzydowski, complexul recreeaza Drumul Crucii din Ierusalim prin acuratetea cu care bisericilie, manastirile si capelele au fost construite pe dealurile din zona. Aflat in patrimoniul UNESCO, complexul atrage anual milioane de vizitatori. Urmatoarea oprire este la Wadowice-localitatea unde in 1920 s-a nascut Karol Wojtila, devenit in 1978 Papa Ioan Paul al II-lea. Intoarcere in Cracovia. Dupa-amiaza spre seara, tur pietonal cu insotitorul de grup in cartierul evreiesc Kazimierz, care a fost alipit la Cracovia inca din Sec al XVIII-lea. Vom putea admira cele mai importante monumente ale culturii evreiesti din Cracovia, locurile in care s-au turnat scene din memorabilul film al lui Steven Spielberg–Lista lui Schindler, castigator al premiului Oscar, vechea Sinagoga. Seara va recomandam o cina de bun ramas la unul dintre restaurantele traditionale din centrul istoric. Cazare Hotel Metropolo Krakow by Golden Tulip 4* sau similar Cracovia.

Ziua 9 | Cracovia–Czestochowa–Varsovia
Mic dejun. Excursia continua spre Varsovia cu oprire la Manastirea Jasna Gora din Czestochowa-cel mai vizitat loc de pelerinaj din Europa centrala si de est. Aici se afla icoana cunoscuta sub numele de "Madona Neagra", icoana ce este azi un simbol al Poloniei. Plecare spre Varsovia-capitala si cel mai mare oras al Poloniei. Transfer la hotel si cazare. Seara, timp liber la dispozitie si plimbare pietonala cu insotitorul de grup in centrul istoric. Desi trecutul zbuciumat a lasat urme adanci in istoria ei, capitala a renascut de fiecare data din propria-i cenusa, precum legendara pasare Pheonix. Intrucat majoritatea cladirilor sunt relativ noi, centrul istoric a fost cu grija reconstituit dupa planurile originale si picturile din Sec al XVII-lea si al XVIII-lea, fiind astazi readus la viata asemenea centrului istoric al Bucurestiului. Cazare Hotel Mercure Centrum 4* sau similar Varsovia.

Ziua 10 | Varsovia–Bucuresti
Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru cumparaturi. Transfer la aeroport pentru imbarcarea pe zborul direct al Companiei LOT cu destinatia Bucuresti. Decolare cu zborul LO645 la ora 14:40 si sosire la Bucuresti la ora 17:30. Sfarsitul pachetului de servicii.


Alte Informatii

Termene si conditii excursie

Informatii precontractuale-click AICI
Contract prestari servicii turistice-click AICI
Informare prelucrare date personale-click AICI

Puteti achita excursia integral la rezervare, sau in transe:
• 30% din pret la max trei zile de la momentul rezervarii
• 20% din pret cu pana la 61 de zile inainte de plecare
• 50% din pret cu pana la 31 de zile inainte de plecare

Modalitati de plata:
• se poate achita in EURO sau in RON (la curs de vanzare banci comerciale sau curs BNR+2% din ziua platii).
• se poate achita prin transfer bancar, cu card la POS in agentie, numerar in agentie sau numerar prin depunere intr-o agentie Raiffeisen sau BRD in conturile Interra.
NOU posibil plata cu card online cu link de plata securizat.

Conditii generale de renuntare-anulare a rezervarii de catre turisti:
• penalizare 10% din pretul excursiei daca anularea se face cu mai mult de 60 de zile pana la plecare
• penalizare 50% din pretul excursiei daca anularea se face intre 60-31 de zile pana la plecare
• penalizare 100% din pretul excursiei daca anularea se face cu mai putin de 31 de zile pana la plecare
• penalizare 100% din pretul excursiei pentru neprezentare la plecare (no-show)

Impresii

Toate campurile sunt obligatorii!

Puteti incarca maxim 50 poze

 • Turisti Interra

  Salutari din Polonia !
  Plecarea 25 August 2021.
  (click pe poze pentru marire)

 • Turisti Interra

  Plecarea 18 Iulie 2018. Wolfschanze-barlogul lupului.

  Polonia

  Mina de sare Wieliczka

  Polonia Mina de sare Wieliczka

Rezervare online

Cerere de rezervare

Toate campurile sunt obligatorii!

Fara transfer
Adjud
Bacau
Brasov
Buzau
Campina
Cernavoda
Constanta
Fetesti
Focsani
Iasi
Medgidia
Onesti
Pitesti
Ploiesti
Predeal
Roman
Rm Valcea
Sibiu
Sinaia
Slobozia
Tg Frumos
Urziceni

Am citit si sunt de acord cu termenele si conditiile acestei excursii.

Posteaza aici albumele tale preferate de Calatorie, ca sa ne bucuram impreuna cu tine de locurile pe care le-ai vizitat. Albumele postate sunt subiectul aprobarii de catre Interra. Nu pune doar peisaje sau natura moarta, vrem sa te vedem si pe tine in ele. Interra nu este raspunzatoare de provenienta pozelor postate de catre utilizatori.

Exploreaza pe tari

Europa

Africa

Orientul Mijlociu

Asia

Mari si Oceane

America de Nord si Centrala

America de Sud

Australia si Oceania