Informatii Generale Program Excursie Info Plecare Alte Informatii Impresii Rezervare online Rezervare

Informatii Generale

Conditii de calatorie:
• Dovada vaccinarii sau test negativ RT-PCR max 72h inainte de plecare.

Descoperim Enigmele Civilizatiei Incasilor
Cu Bonus inclus.
Am inclus si un zbor local pentru confortul Dumneavoastra.

Toate locurile s-au epuizat, va multumim pentru rezervari.
Vizitam Lima, Paracas, Misterioasele linii Nasca, Insulele Balletas, Arequipa, Faimoasele Chullpas din Sillustan, Puno, Lacul Titicaca, Insula Taquile, Siturile Inca Pukara si Racchi, Andahuaylillas, Ollantaytambo, Valea Sacra Inca, Machu Picchu, Cusco buricul Lumii Inca...  (click pe Program Excursie).
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Plecari din: Bucuresti Otopeni
Transferuri gratuite Interra la Otopeni si retur din orasele:

> Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia
>
Iasi, Tg Frumos, Roman, Bacau, Onesti, Adjud, Focsani, Buzau, Urziceni

>
Brasov, Predeal, Sinaia, Campina, Ploiesti

>
Sibiu, Rm Valcea, Pitesti

 Plecari Circuit
4 Septembrie 18 Octombrie 25 Noiembrie
 Mai sunt locuri libere ? 0 0 0
 Adult in camera dubla 2.599 € 2.699 € 2.599 €
 Adult in camera single 2.999 € 3.099 € 2.999 €

Servicii incluse:
• Ghid roman insotitor
• Zboruri Bucuresti => Lima => Bucuresti, Companiile Air France/KLM
zbor intern Cusco => Lima Compania Latam Airlines, pentru confortul Dumneavoastra
• Taxele de aeroport (pot varia pana la emiterea biletelor de avion)

• Transferuri aeroporturi-hoteluri-aeroporturi
• Transport cu autocare locale conform programului
Cazare 9 nopti cu mic dejun la hoteluri de 3* si 4* astfel:
- 2 nopti in Lima la Hotel Dazzler Miraflores 4* sau similar
- 1 noapte in Nasca la Hotel Majoro 4* sau similar
- 1 noapte in Arequipa la Hotel San Augustin Posada del Monasterio 4* sau similar
- 2 nopti in Puno la Hotel Royal Inn Puno 4* sau similar
- 2 nopti in Cusco la Hotel Xima Cusco 4* sau similar
- 1 noapte in Urubamba la Hotel Hacienda del Valle 3* sau similar

Bonus:
- 5 pranzuri la restaurante locale in zilele 2,4,6,7,8 plus 1 cina in ziua 3
- Zbor panoramic deasupra Linnilor Nasca (in valoare de 130 USD/persoana)
- Bilet de tren la clasa Voyager la Aguas Calientes (Machu Picchu), operat de Inca Rail
- Vizite la Qenco, Pucapucara, Tambomachay si Sacsayhuaman

• Ghizi locali la toate transferurile si excursiile din program
• Tur de oras cu ghid local in Lima
• Tur de oras cu ghid local in Cusco
• Excursie in Insulele Ballestas
• Excursie in Valea Sacra a Incasilor

• Excursie la Machu Picchu si Aquas Calientes
• Excursie pe Lacul Titicaca
• Excursie la siturile arheologice Sillustani, Pukara si Racchi

Biletele de intrare la toate vizitele si excursiile din program

Nu sunt incluse:
• Asigurarea travel covid protection
• Excursiile optionale
• Bacsisurile pentru ghizi si soferi locali aprox 50 USD/turist (se achita la fata locului la inceputul excursiei)

Nota valutara: tarifele au fost calculate la un curs de 1 EUR=1.10 USD. In cazul in care moneda europeana EUR sufera o depreciere majora in raport cu USD (curs mai mic de 1,10 USD pentru 1 EUR), tarifele se vor recalcula la 21 de zile inainte de plecare.

Program Excursie

Ziua 1 | Bucuresti–Lima
Intalnire cu reprezentantul Interra pe Aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 03:30, pentru imbarcare pe zborul Companiei KLM KL1372 cu destinatia Amsterdam. Decolare la ora 06:00 si sosire in Amsterdam la 07:55. Decolare spre Lima la ora 12:35 cu zborul KL743. Sosire in Lima la ora 18:05.
Dupa formalitatile vamale si recuperarea bagajelor, intalnire cu ghidul local pentru transfer la hotel. Cazare Hotel Dazzler Miraflores 4* sau similar Lima.

Ziua 2 | Lima
Mic dejun. Tur de oras Lima-Ciudad de los Reyes, Perla Pacificului. Incepem turul cu o vizita in centrul colonial, unde intalnim Plaza de Armas, aparuta odata cu fondarea Limei in 1535. Punctul cel mai vechi al acesteia este fantana din bronz din centru, datand din 1650. In partea de nord-est a pietei, focul si dezastrele naturale au distrus Palacio de Gobierno de mai multe ori de cand Pizarro a construit aici prima cladire guvernamentala in anii 1530, palatul actual fiind terminat in 1937. Schimbarea garzii reprezinta o atractie in fiecare dupa-amiaza. Catedrala domina partea de sud-est a pietei, fiind terminata in 1755 si inlocuind precedenta biserica distrusa la cutremurul din 1746. In capela din dreapta intrarii intalnim mormantul conquistadorului Francisco Pizzaro. Continuam cu o vizita la manastirea San Francisco, una dintre cele mai vechi aflate inca in folosinta, supravietuind in stare relativ buna cutremurului din 1746. Ridicata la mijlocul Sec al-XVII-lea din materiale rezistente la cutremur si vopsita in galben-canar, este una dintre cele mai fotografiate biserici ale Limei. Punctele de atractie sunt catacombele cu oseminte si biblioteca cu carti si harti, unele datand din Sec al-XVI-lea. Servirea pranzului la un restaurant local. Dupa-amiaza vizitam Muzeul Larco, poate cel mai valoros muzeu din Lima prin colectia privata a lui Rafael Larco Herrera (1901-1966), tatal unuia dintre cei mai importanti arheologi din Peru (contine mai mult de 45.000 de piese). Muzeul ofera o excelenta imagine de ansamblu asupra culturilor pre-hispanice din Peru, detine o colectie de stofe si bijuterii de aur exceptionale, iar principala sa atractie este vasta colectie de ceramica. Intoarcere la hotel si timp liber la dispozitie in Miraflores. Cazare Hotel Dazzler Miraflores 4* sau similar Lima.

Ziua 3 | Lima–Paracas-Nasca
Mic dejun. Dimineata devreme plecare catre Paracas-oras-port de unde vom face o excursie cu vasul (daca conditiile meteo permit) la Insulele Ballestas, numite si ”Galapagos in miniatura”. La inceputul turului in Rezervatia Nationala Paracas, de pe mare, vom admira celebrul Candelabru sau Trident, geoglif ce se afla in partea nord-vestica a golfului si a carui realizare ramane un mister pana astazi. Ne vom incanta cu peisajul insulelor populate de numeroase specii de pasari si de colonii de lei de mare care ofera un adevarat spaectacol. Iubitorilor de natura. Servirea pranzului la un restaurant local. Continuam drumul prin departamentul Ica spre celebrele Linii de la Nazca, anticele geoglife din las pampas de Jumana si desertul Nazca, intre localitatile Nazca si Palpa, un mister lasat in urma de civilizatia cu acelasi nume(200 i.Hr.-600 d.Hr.). Zbor panoramic deasupra liniilor de la Nazca pentru a descoperi cu proprii ochi: paianjenul, pasarea colibri, maimuta cu coada in spirala, balena, ”astronautul” si celelalte reprezentari animale si vegetale sau figuri si desene geometrice. Interpretarile sunt diverse: cercetatoarea germana Maria Reiche, care a petrecut peste 40 de ani studiindu-le, a avansat ipoteza unui calendar astronomic, Erich von Daniken propune ca ar fi un teren de aterizare pentru extraterestri, in timp ce studii recente vorbesc de conexiunea cu ritualurile pentru venerarea apei. Dupa zbor nu va ramane decat sa va conturati propria teorie in atmosfera relaxanta a haciendei unde vom fi cazati. Cina si cazare Hotel Majoro 4* sau similar Nazca.

Ziua 4 | Nasca-Arequipa
Mic dejun. Frumusetea si diversitatea reliefului din Peru ni se va descoperi in calatoria de azi spre Arequipa. Peisajul este dominat de intinse spatii desertice intrerupte de oazele fertile ale raurilor, cum este Yauca si culturile ei de maslini. Servirea pranzului la un restaurant local in Chala. Continuam pe soseaua Panamericana Sur care ne ofera superbe imagini cu coasta salbatica a Pacificului pe care o vom parasi la Camana, locul unde spaniolii au fondat ”Villa Hermosa” in 1539, mutandu-se in anul urmator de aici la Arequipa spre care urcam in partea finala a zilei. Pe seara putem spune: Bun venit in Arequipa ! Cazare Hotel San augustin Posada del Monasterio 4* sau similar Arequipa.

Ziua 5 | Arequipa–Sillustani-Puno
Mic dejun. Suntem in Arequipa, la 2.350 m altitudine, in al doilea oras din Peru, situat intr-o vale fertila inconjurata de vulcanii Misti (5.822 m), Chachani (6.057 m) si Pichupichu (5.664 m) si facem o incursiune in  centrul istoric al incantatorului oras colonial numit „Ciudad Blanca”, fiind construit in silar o roca vulcanica alba. Plecam spre Altiplano, intr-un peisaj dominat de vulcani, cu grupuri de llama, alpaca si vicuna ce pasc in apropierea soselei si cu flamingo in lagunele de la Salinas–Aguada Blanca. Traversam Juliaca si ajungem la o altitudine de aprox. 4.000 m  la Sillustani unde vom vizita faimoasele chullpas-turnuri funerare preinca, de 12 m inaltime. situate pe o peninsula din jurul lagunei Umayo. Sosire la Puno-capitala folclorului peruan, oras situat la 3.800 m altitudine pe malurile lacului Titicaca. Cazare Hotel Royal Inn Puno 4* sau similar.

Ziua 6 | Puno–Lacul Titicaca-Puno
Mic dejun. Transfer in port pentru a ne imbarca intr-o croaziera pe Lacul Titicaca- cel mai inalt lac navigabil din lume, lacul legendar din care s-au nascut Manco Capac si Mama Oclio, fondatorii Imperiului Inca.. Vizitam insulele plutitoare unde traiesc indienii Uros, al caror stil de viata, costume si traditii sunt admirate de multi. Populatia Uros a fugit de popoarele Colla si Inca si a folosit stuf de totora (foarte rezistent) pentru a-si construi propriile insule si locuinte. Astazi, acestia traiesc pe mai multe insule plutitoare si sunt autarhici, au scoli proprii si magazine, iar principalele lor surse de venit sunt pescuitul si turismul. In continuare vizitam Insula Taquile, situata la aproximativ 35 km de Puno si cu o populatie de aproximativ 2.000 oameni. Este inclusa in Patrimoniul material UNESCO pentru arta sa textila, avand multe ramasite arheologice si o priveliste spectaculoasa a muntilor inzapeziti–Cordillera Real din Bolivia. Nu exista strazi sau autovehicule. De la debarcader urcam spre sat unde vom servi un pranz traditional si vom putea afla mai multe despre traditiile si obiceiurile localnicilor. Privelistea oferita este impresionanta–Lacul Titicaca pare un ocean inconjurat de munti. Ne intoarcem in Puno unde seara putem sa ne plimbam in centrul vechi. Cazare Hotel Royal Inn 4* sau similar. 

Ziua 7 | Puno–Pukara–Racchi–Andahuaylillas-Cusco
Mic dejun. Pornim catre Cusco, cel mai vechi oras locuit permanent din America de Sud si care timp de secole a fost capitala spirituala si administrativa a celui mai mare imperiu de pe acest continent. Pe drum vom fi fascinati de frumusetea peisajelor minunate ale muntilor Anzi si ale Altiplano ("campie inalta” in spaniola)-platoul alpin inalt din Anzii Cordilieri, cel mai mare platou alpin de pe Terra dupa cel al Tibetului. Vom trece prin sate andine pitoresti, cum ar fi: Arcos, San Pedro, Tinta si Sicuani. Vom opri pentru fotografii in pasul La Raya, aflat la o altitudine de 4.312 m, fiind si limita intre Altiplano si Anzi. Vom face o oprire pentru a face fotografii. In parcursul calatoriei vom face vizite la siturile arheologice Racchi si Pucara. „Cultura Pucara” este cunoscuta pentru ceramica, mai ales prin veselii taurasi de teracota „Toritos de Pucara”. Pranz la un restaurant local. Excursia continua cu vizita la Racchi, sit arheologic incas ce pastreaza numeroase constructii de chirpici si ruinele templului Wiracocha. De aici plecam catre Andahuaylillas unde vizitam biserica supranumita "Capela Sixtina a Americii” datorita superbelor fresce ce decoreaza peretii. Sosire in Cusco–"buricul Pamantului” pentru Incasi. Cazare Xima Hotel Cusco 4* sau similar .

Ziua 8 | Cusco–Pisac–Ollantaytambo–Valea Sacra Inca
Mic dejun. Plecam catre Valea Sacra a Incasilor unde vom vizita: Sacsayhuaman–una din cele mai surprinzatoare constructii datorita blocurilor de piatra folosite la constructia sa si unde anual se organizeaza festivalul Inti Raymi, Qenco–unul din locurile sacre din zona, Pucapucara–„fortareata rosie” structura militara defensiva, Tambomachay cu ruinele bailor Inca, piata locala din Pisac. Pranz traditional la restaurantul Wayra insotit de spectacol cu cai peruani si muzica traditionala. Vizita la Ollantaytambo, unul dintre ultimele orase construite de catre incasi inainte de Conquista spaniola, ramas neterminat unde se poate distinge structura urbana incasa. Cazare Hotel Hacienda del Valle 3* sau similar. 

Ziua 9 | Valea Sacra–Machu Picchu–Cusco
Mic dejun. Transfer la gara din Ollantaytambo pentru a lua trenul (clasa Voyager) catre Aguas Calientes traversand pitoreasca vale a raului Urubamba. Din Aguas Calientes urcam cu microbuze turistice locale un drum cu multe serpentine pana la 2.400 m altitudine unde vom descoperi "Orasul pierdut al Inca”-Machu Picchu, care este fara indoiala unul din cele mai importante monumente arhitectonice si arheologice din lume, ramas necunoscut pana in 1911, cand a fost descoperit de Hiram Bingham. Vom vizita cu ghid local principalele puncte de interes ale acestui sit arheologic–zona sacra-zona principala a cetatii, cu Intihuatana, ceasul solar incas, Templul Celor Trei Ferestre, Templul Soarelui dedicat zeului Inti-zeul Soare si Templul Condorului, zona rezidentiala s.a. Dupa vizitam ne vom intoarce la Aguas Calientes, timp liber pentru pranz (nu este inclus). Luam trenul pentru retur la Ollantaytambo, de unde ne intoarcem la Cusco. Cazare Hotel Xima Cusco 4* sau similar. 

Zilele 10-11 | Cusco-Lima-Bucuresti
Mic dejun. Tur de oras Cusco–fosta capitala a Imperiului Incas. Vom vizita Qorincacha (Templul Inca dedicat Zeului Soare) inglobat azi in Iglesia Santo Domingo. Zidul inalt de sase metri al Qorincancha are curbe line, o caracteristica neobisnuita in arhitectura Inca ce se bazeaza pe forme trapezoidale si dreptunghiulare, forma ciudata a acestuia indica faptul ca situl era de o importanta deosebita. Pe vremuri decorata cu foi aurii si argintii, conchistadorii au topit totul, lasand in urma doar cele mai bune ziduri din perioada Inca. Seismul din 1950 a distrus aproape in intregime biserica, insa zidurile Inca au rezistat precum au facut-o si la cutremurul din 1650 care a distrus biserica originala. Continuam turul cu Plaza de Armas unde, conform legendei, sulita de aur a lui Manco Capac a strapuns pamantul aratandu-i unde se afla “buricul Pamantului”, semn ca de acolo trebuie sa inceapa constructia orasului. Vizitam impresionanta catedrala catolica din Cusco,construita pe locul fostului palat incas al lui Wiracocha, o bijuterie arhitectonica, cu un interior bogat in arta religioasa specifica barocului andin, printre care gasim o surprinzatoare "Cina cea de taina”. Transfer la aeroport pentru imbarcarea pe zborul Companiei LATAM cu destinatia Lima. Sosire pe aeroportul din Lima si imbarcare pe zborul:

Plecarea 04.09: Companiei KLM KL744 cu destinatia Amsterdam, decolare la 19:55. Sosire la Amsterdam la ora 15:10 a doua zi. Imbarcare pe zborul KL1379 cu destinatia Bucuresti, decolare la ora 22:00 si aterizare in Bucuresti, aeroportul Henri Coanda la ora 01:40 a doua zi.

Plecare 25.11: Companiei Air France AF483 cu destinatia Paris, decolare la 21:50. Sosire la Paris la ora 16:20 a doua zi. Imbarcare pe zborul AF1088 cu destinatia Bucuresti, decolare la ora 19:25 si aterizare in Bucuresti, aeroportul Henri Coanda, la ora 23:20.

Plecare 18.10: Companiei Air France AF483 cu destinatia Paris, decolare la 18:00. Sosire la Paris la ora 13:15 a doua zi. Imbarcare pe zborul AF1588 cu destinatia Bucuresti, decolare la ora 15:25 si aterizare in Bucuresti, aeroportul Henri Coanda la ora 19:20.
Sfarsitul pachetului de servicii.

 

Info Plecare

Informare turisti detalii plecare 23 August:
• Excursie: Peru
• Perioada: 23.08-03.09.2022
• Transport: Avion Compania KLM
• Insotitor de grup: Dna Crosman Cornelia
• Telefon: 0728.165.957 (numar disponibil cu 24 h inainte de plecare)
• Data plecare: 23 August.
• Locatie intalnire: Aeroport Henri Coanda Otopeni
• Punct intalnire: Birourile de check-in KLM
• Ora de intalnire: 04:30
• Zbor plecare: KL1372
• Ora decolare: 07:00
• Act de identitate: Pasaport simplu sau electronic valabil minim 6 luni de la data returului
• Limita bagaj mana/pasager: 1 bagaj de max 10 kilograme
• Limita bagaj cala/pasager: 1 bagaj de max 23 kilograme
• Ora locala sosire in Lima este ora Romaniei-8 ore.

Detalii transferuri gratuite din tara la Otopeni:

Oras transfer Loc intalnire Data Ora Masina Sofer Telefon
Sibiu Parcare centru cultural 22.08 22:30 B-301-YNT Toni 0721.523.678
Brasov Petrom Mc.Donalds 23.08 01:00 B-301-YNT Toni 0721.523.678
Ploiesti Gara sud 23.08 02:30 B-910-ASL Bogdan 0726.522.615
Constanta Sala sporturilor 23.08 00:05 B-990-ASL Bogdan 0726.522.615

Important transferuri
• In functie de starea vremii si drumurilor, orele de plecare pot suferi modificari !
• Va rugam sa ne trimiteti nr de telefon mobil la care pot fi contactati pasagerii de catre sofer in cazul in care suntem nevoiti sa efectuam modificari.
• Daca nu ati introdus nr. de mobil al pasagerilor in rezervare, Interra nu-si asuma raspunderea daca pasagerii nu vor fi prezenti la imbarcare si nu vor putea ajunge in timp util la aeroport.
• Daca pasagerii nu mai doresc transferul, va rugam sa ne informati pentru a nu face drumul degeaba, punand astfel in pericol transferul altor pasageri de pe aceeasi ruta.
• Pasagerii trebuie sa se prezinte la imbarcare cu min. 30 minute inainte de ora plecarii.
• Pasagerii care refuza transferul la dus nu vor beneficia de acesta nici la retur.

Hotelurile Dumneavoastra:

23.08-25.08 Hotel Dazzler Lima By Wyndham 4* Lima
25.08-26.08 Hotel Majoro 4* Nasca
26.08-27.08 Hotel San Agustín Posada del Monasterio 4* Arequipa
27.08-29.08 Hotel Royal Inn Puno 4* Puno
29.08-30.08 Hotel Xima Cusco 4* Cusco
30.08-31.08 Hotel Agusto's Urubamba 3* Sacred Valley
31.08-01.09 Hotel Xima Cusco 4* Cusco

Ora de zbor excursie-ore locale:

Data Zbor Plecare Ora Sosire Ora
23.08 KL1372 Otopeni 07:00 Amsterdam 08:55
23.08 KL743 Amsterdam 12:35 Lima 18:05
01.09 LA2016 Cusco 12:20 Lima 13:40
01.09 AF483 Lima 18:00 Paris 13:15
02.09 AF1088 Paris 20:55 Otopeni 00:50+1

Va multumim pentru rezervari si va dorim Vacanta placuta !

Alte Informatii

Termene si conditii excursie

Informatii precontractuale-click AICI
Contract prestari servicii turistice-click AICI
Informare prelucrare date personale-click AICI

Puteti achita excursia integral la rezervare, sau in transe:
• 30% din pret la trei doua zile de la momentul rezervarii
• 20% din pret cu pana la 61 de zile inainte de plecare
• 50% din pret cu pana la 31 de zile inainte de plecare

Modalitati de plata:
• se poate achita in EURO sau in RON (la curs de vanzare banci comerciale sau curs BNR+2% din ziua platii).
• se poate achita prin transfer bancar, cu card la POS in agentie, numerar in agentie sau numerar prin depunere intr-o agentie Raiffeisen sau BRD in conturile Interra.
NOU posibil plata cu card online cu link de plata securizat.

Conditii generale de renuntare-anulare a rezervarii de catre turisti:
• penalizare 10% din pretul excursiei daca anularea se face cu mai mult de 60 de zile pana la plecare
• penalizare 50% din pretul excursiei daca anularea se face intre 60-31 de zile pana la plecare
• penalizare 100% din pretul excursiei daca anularea se face cu mai putin de 31 de zile pana la plecare
• penalizare 100% din pretul excursiei pentru neprezentare la plecare (no-show)


Impresii

Toate campurile sunt obligatorii!

Puteti incarca maxim 50 poze

 • Turisti Interra

  Salutari din Peru !
  Plecarea 4 Septembrie 2022.
  (click pe poze pentru marire)

 • Turisti Interra

  Salutari din Valea Sacra !
  Plecarea 16 Octombrie 2021.
  (click pe poza pentru marire)

 • Turisti Interra

  Salutari din Peru !
  Plecarea 11 Septembrie 2021.
  (click pe poze pentru marire)

 • Turisti Interra

  Spirala la Machu Picchu ! Plecarea 19 Noiembrie 2019
  Machu Picchu

Rezervare online

Cerere de rezervare

Toate campurile sunt obligatorii!

Fara transfer
Adjud
Bacau
Brasov
Buzau
Campina
Cernavoda
Constanta
Fetesti
Focsani
Iasi
Medgidia
Onesti
Pitesti
Ploiesti
Predeal
Roman
Rm Valcea
Sibiu
Sinaia
Slobozia
Tg Frumos
Urziceni

Am citit si sunt de acord cu termenele si conditiile acestei excursii.

Posteaza aici albumele tale preferate de Calatorie, ca sa ne bucuram impreuna cu tine de locurile pe care le-ai vizitat. Albumele postate sunt subiectul aprobarii de catre Interra. Nu pune doar peisaje sau natura moarta, vrem sa te vedem si pe tine in ele. Interra nu este raspunzatoare de provenienta pozelor postate de catre utilizatori.

Exploreaza pe tari

Europa

Africa

Asia

America de Nord si Centrala

Orientul Mijlociu

Mari si Oceane

America de Sud

Australia si Oceania