Interra
Informatii Generale Program Excursie Info Plecare Alte Informatii Impresii Rezervare
Harta Traseu - Mexic Marele Tour

Click pe harta traseului

Informatii Generale

5 locuri libere si cerere de partaj Doamna in camera dubla la plecarea 23 Noiembrie.

Pe urmele Civilizatiilor Maya si Azteca.

Mexicul este una dintre cele mai mistice tari, sustinuta de ritualuri si traditii stravechi. Este o tara fascinanta si unica prin imbinarea vechiului cu noul. Veti gasi aici si multe situri arheologice bogate in cultura civilizatiilor Maya, Olmec, Tarascan si Azteca. Printre cele mai importante locuri din Mexic se numara capitala Mexico City si Monterrey, cu frumoasele sale cladiri coloniale, Guadalajara, Oaxaca, Morelia, San Miguel de Allende, Guanajuato, Zacatecas si Merida in peninsula Yucatan, printre altele.  Mexic este o tara frumoasa si diversa, cu multe lucruri de oferit vizitatorilor, fie ca mergeti sa vizitati plajele locale faimoase in toata lumea pentru ospitalitate si frumusete, sau orasele istorice din perioada de dinaintea colonizarii spaniole.

Vizitam Mexico City, Teotihuacan, Bazilica Fecioarei Guadelupe, Puebla, Oaxaca, Monte Alban, Mitla, Arborele Tule, Tuxtla Gutierez, Canionul Simidero, San Cristobal de Las Casas, Cascadele Aqua Azul, Palenque, Campeche, Uxmal, Merida, Peninsula Yucatan, Chichen Itza, Cenota X'keken Well, Cancun... (vezi programul excursiei).

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Plecari din: Bucuresti Otopeni
Transferuri gratuite Interra din orasele:

Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia
Iasi, Tg Frumos, Roman, Bacau, Onesti, Adjud, Focsani, Buzau, Urziceni

Brasov, Predeal, Sinaia, Campina, Ploiesti

Sibiu, Rm Valcea, Pitesti

 Plecari Circuit
22 Martie
16 Noiembrie 23 Noiembrie
 Mai sunt locuri libere ? epuizat epuizat 5
 Adult in camera dubla ocupare 2 persoane 1.899 € 1.799 € 1.799 €
 Adult in camera dubla ocupare 3 persoane 1.849 € 1.739 € 1.739 €
 Adult in camera single 2.379 € 2.270 € 2.270 €

Servicii incluse:
• Ghid roman insotitor
• Zboruri la dus Bucuresti => Mexico City, Compania Air France via Paris
• Zboruri la retur Cancun => Bucuresti, Compania Air France via Paris
• Transferuri aeroport-hotel-aeroport
• Transport cu autocarul pe toata durata programului
Cazare 13 nopti la Hoteluri de 4* si 5* astfel:
- 3 nopti in Mexico City la Hotel Casa Blanca 4* sau similar
- 2 nopti in Oaxaca la Hotel Mision de Los Angeles 4* sau similar
- 2 nopti in San Cristobal la Hotel Plaza Magnolias 4* sau similar
- 1 noapte in Palenque la Hotel Mision Palenque 4* sau similar
- 1 noapte in Campeche la  Hotel Gamma de Fiesta Inn Malecon 4* sau similar
- 1 noapte in Merida la Hotel El Espanol Paseo de Montejo 5* sau similar
- 3 nopti in Cancun la Hotel Krystal Grand Punta Cancun 4* superior sau similar

Mese conform Programului: 13 mic dejun, 5 pranzuri, 6 cine, 3 All Inclusive (preparatele servite la mesele principale au specific local, bauturile nu sunt incluse)
• Excursiile zilnice si tururile prevazute in Programul Excursiei
Biletele de intrare la obiectivele principale din program

Ghid local la dispozitie pentru toate zilele de tururi si excursii (mai putin zilele de sejur)

Nu sunt incluse:
• Taxele de aeroport si combustibil, 499 €/persoana (pot varia pana la emiterea biletelor de avion)
• Taxa de iesire din Mexic, aprox 25 USD, se achita pe aeroport la plecare
• Asigurarea medicala de calatorie, asigurarea storno, excursiile optionale, bilete intrare la obiective turistice
• Bacsisurile pentru ghizi locali si soferi, 50 €/persoana, se achita la fata locului la inceputul excursiei

Program Excursie

Ziua 1 | Bucuresti - Mexico City

Intalnire cu reprezentantul Interra pe Aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 04:50, pentru imbarcare pe zborul Companiei Air France AF1089 cu destinatia Paris. Decolare la ora 06:50 si sosire in Paris la 09:10. Decolare spre Mexico City la ora 11:00 cu zborul AF178. Sosire in Mexic la ora 16:20. Intalnire cu reprezentantul local si transfer la hotel. Cocktail de bun si servirea cinei. Program liber pentru odihna. Cazare Hotel Casa Blanca 4* sau similar (Mese incluse: mese in avion, cina la hotel).

Ziua 2 | Mexico City

Mic dejun. Tur de oras Mexico City. In Ciudad de Mexico exista doua zone care au fost declarate Patrimoniu Mondial de catre UNESCO. Primul, Centrul Istoric (Centro Historico) cu cladirile istorice si religioase precum Catedrala Metropolitana (Catedral Metropolitana), una dintre cele mai importante structuri arhitecturale din emisfera vestica. Palatul National (Palacio Nacional) cu picturi murale spectaculoase care descriu istoria Mexicului. Dupa-amiaza vom vizita Muzeul National de Antropologie. Un loc ce spune totul despre cultura mexicana, de la originile ei asiatice pana in zilele noastre. Este cel mai mare muzeu al Americii Latine si unul dintre cele mai mari depozite antropologice ale lumii. Insasi cladirea ce-l adaposteste e o opera de arta. Dupa tur, timp liber pentru cumparaturi. Servirea cinei la hotel. Cazare Hotel Casa Blanca 4* sau similar (Mese incluse: mic dejun si cina).

Ziua 3 | Mexico City - Teotihuacan

Mic dejun. Plecare spre Teotihuacan-oras vechi aztec localizat la 65 km de capitala. Orasul se intindea pe 30 kilometri patrati. Teotihuacan a devenit cel mai mare oras mexican pre-hispanic, cu o populatie de aproximativ 200.000 de oameni. Cea mai importanta cladire este Piramida Soarelui-care are o inaltime de 63 de metri. Potrivit arheologilor, Teotihuacan este unul dintre cele mai vechi complexuri arheologice. Teotihuacan, cu piramidele sale uriase inchinate Soarelui si Lunii, este alcatuit dintr-un labirint de palate, temple, locuinte, piete si bulevarde. Orasul se crede ca a fost construit in anul 100 I.Hr. La intoarcere veti vizita si Bazilica Fecioarei Guadalupe–protectoarea Mexicului. Intoarcere la hotel. Servirea cinei la hotel. Cazare Hotel Casa Blanca 4* sau similar (Mese incluse: mic dejun si cina).

Ziua 4 | Mexico City – Puebla - Oaxaca

Mic dejun. Plecare spre Oaxaca. Oprire in Puebla pentru a vizita centrul istoric. Veti vizita: Santa Maria Tonantzintla, Capela Rosario-in stil baroc cu stucaturi aurii, inchinata Reginei Rozariului. Oprire la piata pentru cumparaturi “El Paraian” unde veti gasi ceramica, bomboane traditionale, haine de piele etc. Servirea pranzului la restaurant local. Continuam drumul catre Oaxaca. Oaxaca este locul originar istoric al populatiilor pre-columbiene Zapotec si Mixtec, avand cei mai multi vorbitori nativi ai limbilor amerindiene vorbite in Mexicul de azi. Cazare Hotel Mision de Los Angeles 4* sau similar (Mese incluse: mic dejun si pranz).

Ziua 5 | Oaxaca

Mic dejun. In prima parte a zilei tur de oras Oaxaca. Orasul colonial ofera multe locuri istorice interesante. Veti vizita Catedrala, Biserica Santo Domingo, Fantana Sapte Regiuni. Continuam cu vizita orasul zapotec Monte Alban unde veti gasi urme ale acestei civilizatii. Veti admira Mormantul 7 care adaposteste mai mult de 500 de piese de aur, chihlimbar si bijuterii turcoaz. Piata Principala fosta inima a orasului. Servirea pranzului la un restaurant local. Veti incheia ziua cu vizita la Mitla unde se afla 4 situri arheologice si cel mai lat copac din lume, arborele Tule. Intoarcere in Oaxaca. Cazare Hotel Mision de Los Angeles 4* sau similar Oaxaca (Mese incluse: mic dejun si pranz).

Ziua 6 | Oaxaca – Tuxtla Gutierrez – San Cristobal De Las Casas

Micul dejun la pachet. Dis de dimineata veti pleca catre Tuxtla si San Cristobal de las Casas. Tuxtla si San Cristobal de las Casas se afla in regiunea Chiapas. Cand vorbesti de aceasta regiune inseamna ca vorbesti despre mayasi (una dintre civilizatiile avansate din perioada 250-900 A.D). Odata ajunsi in Tuxtla veti face un tur al Canionului Sumidero cu barca. Canionul cu pereti abrupti a fost creat acum milioane de ani de Raul Grijalva, peretii lui stancosi ridicandu-se la peste 1.000 m deasupra raului. Dupa-amiaza plecare spre San Cristobal de las Casas. Cocktail de bun venit si servirea cinei la un restaurant local. Cazare Hotel Plaza Magnolias 4* sau similar (Mese incluse: mic dejun si cina).

Ziua 7 | San Cristobal De Las Casas

Mic dejun. Astazi sunteti invitati sa descoperiti frumusetea satelor mayase de langa San Cristobal. Prima oprire este in San Juan Chamula. Locuitorii sunt indigeni Tzotzil si au o organizare proprie, nu platesc impozite, nu permit politiei federale sa intre in teritoriul lor, si au un ritual religios diferit, de altfel centrul geografic si spiritual al orasului fiind biserica dedicata Sfantului Ioan Botezatorul. Urmatoarea oprire va fi in Zinacantan, oras locuit tot de indigeni Tzotil, cunoscuti pentru florile lor. Crini, crizanteme, trandafiri cresc in gradinile lor si le impodobesc altarele. Veti admira aici Biserica San Lorenzo. Intoarcere in San Cristobal si timp liber la dispozitie. Servirea cinei la un restaurant local. Cazare Hotel Plaza Magnolias 4* sau similar (Mese incluse: mic dejun si cina).

Ziua 8 | San Cristobal De Las Casas – Cascadele Aqua Azul – Palenque

Mic dejun. Plecare spre Palenque. In drum va veti opri sa vizitati fabuloasele cascade Aqua Azul. Incojurate de o vegetatie luxurianta, raurile se varsa in defileul stancos formand sute de cascade albe. Sosire in Palenque. Servirea cinei la hotel. Cazare la Hotel Mision Palenque 4* sau similar Palenque (Mese incluse: mic dejun si cina).

Ziua 9 | Palenque - Campeche

Mic dejun. Exploram Palenque, unul din cele mai importante, elegante si misterioase situri arheologice mayase. In interiorul piramedei a fost descoperit sarcofagul si fascinanta piatra funerara sculptata a Regelui Pakal (o copie se afla in in Muzeul de Antropologie din Mexico City). Cu toate ca situl arheologic este unul de dimensiuni medii, fiind mai mic decat siturile de la Tikal sau Copan, el contine unele dintre cele mai bune exemple de arhitectura, sculptura, acoperisuri specific mayase si alte basoreliefuri pe care le-a lasat mostenire civilizatia maya. Veti admira Templul Soarelui-foarte bine pastrat, unde pe scut apare fata zeului mayas, Palatul care apartinea familiei regale, fiind folosit atat pentru ceremonii cat si pentru locuit. Servirea pranzului la un restaurant local. Dupa-amiaza plecare spre Campeche. Cazare la Hotel Gamma de Fiesta Inn Campeche Malecon 4* sau similar Campeche (Mese incluse: mic dejun si pranz).

Ziua 10 | Campeche – Uxmal – Merida

Mic dejun. Tur panoramic de oras Campeche in care veti admira Poarta Pamantului, Catedrala “Concepcion Inmaculada” Piata Principala. Ne indreptam catre orasul Uxmal in care veti admira cele mai bine pastrate vestigii mayase: Casa Testoaselor renumita pentru broastele testoase care decoreaza cornisa. Casa Pasarilor, Palatul Mastilor decorat cu sase randuri de masti. Palatul Guvernatorului, Piramida Magicianului. Servirea pranzului la un restaurant local. Continuam drumul catre Merida al carei nume maya este T’hó’ sau Ichkanzihóo (cetatea celor cinci dealuri). Tur de oras panoramic. Este capitala si orasul cel mai mare al Peninsulei Yucatan. Centrul istoric al orasului este primitor si pitoresc presarat cu cladiri in stil colonial. In Plaza Mayor (piata centrala) se afla Catedrala, considerata cea mai veche de pe continent, construita intre 1561 si 1598 partial cu pietre din vechiul oras mayas. Langa gasim Palacio Municipal (Primaria), o cladire tipic coloniala de culoare roz. Transfer la hotel si cocktail de bun venit. Cazare la Hotel El Espanol Paseo de Montejo 5* sau similar (Mese incluse: mic dejun si pranz).

Ziua 11 | Merida – Peninsula Yucatan – Cancun

Mic dejun. Plecare spre Cancun. Oprire la Chichen Itza–cel mai cunoscut si cel mai mare sit arheologic pre-columbian construit de civilizatia Maya si aflat in partea central-nordica a peninsulei Yucatan. Prin semnificatia istorica, simbolistica complexa si conservarea excelenta a minunatelor edificii, Chichen Itza reprezinta o minune a culturii şi civilizatiei moderne. Veti admira Piramida Kukulkan sau Castelul, ce constituie miezul complexului arhitectural, Observatorul, O padure de coloane sculptate-Grupul celor o Mie de Coloane-ce ocupa o piata mare, de 142/155 m. Servirea pranzului la un restaurant local. Dupa-amiaza transfer in Cancun. Pe drum vom mai vizita cenota X’keken Well (recenta denumita X’Keken Jungle Park) o formatiune masiva de calcar cu numeroase stalactite agatate de plafonul sau. Piscina naturala este incalzita si se poate inota. Dupa vizita ne continuam drumul catre Cancun. Cazare cu All Inclusive la Hotel Krystal Grand Punta 4* camere Deluxe, sau similar Cancun (Mese incluse: mic dejun, pranz, All Inclusive).

Zilele 12 - 13 | Cancun

Mic dejun. Doua zile libere pentru plaja si/ sau excursii optionale. Cazare cu All Inclusive la Hotel Krystal Grand Punta 4* camere Deluxe, sau similar Cancun (Mese incluse: All Inclusive).

Zilele 14-15 | Cancun – Paris – Bucuresti

Mic dejun. Eliberarea camerelor la ora 12:00 si depunerea bagajelor la camera de bagaje. Timp liber la dispozitie pentru relaxare. Transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul Companiei Air France AF651 cu destinatia Bucuresti via Paris. Decolare la ora 19:30, sosire la Paris la ora 11:00 (a doua zi). Imbarcare pe zborul AF1088 cu destinatia Bucuresti. Decolare la ora 18:15 si aterizare pe Aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 22:10. Sfarsitul pachetului de servicii.

Info Plecare

Informare turisti detalii plecare 22 Martie:
Excursie: Mexic Marele Tour
Perioada: 22.03 - 05.04.2018
Transport: Avion Compania Air France
Ghidul Dumneavoastra: D-na Istrate Manuela
Telefon: 0738.648.664 (numar valabil cu 24 de ore inainte de plecare)
Data plecare: 22.03.2018
Locatie intalnire: Aeroport Henri Coanda – Otopeni
Punct intalnire: Biroul de informatii in Aeroportul Otopeni
Ora de intalnire: 04:50
Zbor plecare: AF1089
Ora decolare: 06:50
Act de identitate: PASAPORTUL NORMAL SAU BIOMETRIC, NETEMPORAR, valabil 6 luni de la data returului
Conditii complete de calatorie de la MAE click AICI
Limita bagaj mana/pasager: 1 singur bagaj de mana, maxim 12 kilograme; dimensiuni maxime 55x35x25 cm
Limita bagaj cala/pasager: 1 singur bagaj de cala de maxim 23 kilograme; suma dimensiunilor sa nu depaseasca 158 cm.
Ora locala oras sosire in Mexico City este ora Romaniei - 8 ore

Detalii transferuri gratuite din tara la Otopeni:

Oras transfer Loc intalnire Data Ora Masina Sofer Telefon
Tg Frumos OMV Str Cuza Voda nr 52 21.03 21:15 Rezervare Teisa Ion 0729.602.602
Bacau Petrom Serbanesti 21.03 22:45 Rezervare Teisa Ion 0729.602.602
Buzau Fabrica de bere 22.03 02:00 Rezervare Teisa Ion 0729.602.602
Rm Valcea Benzinaria Socar 22.03 02:00 B-304-YNT Catalin 0772.012.789
Constanta Sala sporturilor 22.03 01:30 B-307-YNT Cornel 0733.300.042
Drajna Intersectie autostrada 22.03 02:30 B-307-YNT Cornel 0722.300.042

Important:
In functie de starea vremii si drumurilor, orele de plecare pot suferi modificari!
Va rugam INSISTENT sa ne trimiteti NR. DE TELEFON MOBIL la care pot fi contactati pasagerii de catre sofer in cazul in care suntem nevoiti sa efectuam modificari.
Daca nu ati introdus nr. de mobil al pasagerilor in rezervare, Interra nu-si asuma raspunderea daca pasagerii nu vor fi prezenti la imbarcare si nu vor putea ajunge in timp util la aeroport.
Daca pasagerii nu mai doresc transferul, va rugam sa ne informati pentru a nu face drumul degeaba, punand astfel in pericol transferul altor pasageri de pe aceeasi ruta.
Pasagerii trebuie sa se prezinte la imbarcare cu min. 30 minute inainte de ora plecarii.
Pasagerii care refuza transferul la dus nu vor beneficia de acesta nici la retur.
Moneda locala: Moneda locala este Mexican Peso. Paritatea este de aproximativ 1 MXN = 0.053 USD | 1 USD = 18.73. Va recomandam sa aveti la Dvs. USD. Atentie ! Niciodata nu platiti cu cartea de credit in bazaruri sau in locuri care nu prezinta incredere.
Schimbul valutar: Va recomandam ca schimbul valutar sa il efectuati la banci si pentru acesta operatiune este necesar pasaportul.
Bacsisul: Este o practica obligatorie in Mexic si este necesar pentru ghizii locali, soferi, personal hoteluri, etc. Pentru a rezolva in mod organizat aceasta necesitate insotitorul de grup va colecta de la Dvs. suma de 50 Euro/persoana care acopera intreaga perioada a circuitului.
Clima: Temperaturile in Mexic pe perioada calatoriei sunt cuprinse intre 12-35ºC. Imbracaminte si incaltaminte recomandata: in timpul zilei puteti purta haine mai subtiri, iar pentru serile si diminetile mai reci, va rugam sa puneti in bagaj si haine groase. Incaltamintea pentru programul de vizite trebuie sa fie cat mai comoda. Alte articole recomandate: ochelari de soare, costumul de baie, crema cu factor de protectie, palarie de soare, papuci de plaja.
Medicamente: Pentru afectiuni frecvente precum diaree, constipatie, raceala, va rugam sa luati cu Dvs. medicamentele adecvate.
Roaming: Daca doriti sa va activati roamingul la telefoanele mobile, va recomandam sa verificati inainte de plecare tarifele si operatorii preferati. Pentru a apela un nr. de telefon din Romania se formeaza mai intai codul national (0040) urmat de codul orasului si de nr. de telefon dorit.
Cumparaturi: In general, preturile se pot negocia, cu exceptia bunurilor de strict necesar. Produsele cumparate din bazaruri nu sunt intotdeauna de cea mai buna calitate. Este posibil ca in apropierea obiectivelor turistice sa fiti abordati de catre vanzatori ambulanti, care vor insista sa cumparati mici suveniruri. Daca nu doriti sa cumparati, este suficient sa spuneti NU. In locurile aglomerate trebuie sa fiti intotdeauna atenti la gentile Dvs.

Securitate obiecte: Nu lasati obiectele personale de valoare (bani, bijuterii, pasaport, bilet de avion) la intamplare in camera de hotel; va recomandam sa le depozitati in locurile special amenajate (seiful din camera de hotel sau de la receptia hotelului).
Utilizarea camreleor video si laptopurilor: accesul cu camera video sau aparatul de fotografiat la unele obiective turistice din Mexic este permis numai cu plata unei taxe sau in unele cazuri interzis. Aceste reguli se modifica periodic, asadar va recomandam sa verificati la fiecare obiectiv in parte, cu insotitorul de grup. Camerele video si Laptopurile se declara autoritatilor vamale, atat la aeroportul din Bucuresti, cat si in aeroporturile din Mexic.

Hotelurile Dumneavoastra:

22.03-25.03 Hotel Casa Blanca 4* Mexico City
25.03-27.03 Hotel Mision de Los Angeles 4* Oaxaca
27.03-29.03 Hotel Fiesta Inn 4* San Cristobal de las Casas
29.03-30.03 Hotel Mision Palenque 4* Palenque
30.03-31.03 Hotel Gamma de fiesta Inn Campeche Malecon 4* Campeche
31.03-01.04 Hotel El Espaniol Paseo de Montejo 5* Merida
01.04-04.04 Hotel Krystal Grand Punta Cancun 4* Cancun

Va multumim pentru rezervari si va dorim Vacanta placuta !

Alte Informatii

Informatii utile referitoare la transferul gratuit din tara:

Transferul gratuit se rezerva odata cu pachetul turistic ! Ulterior aceasta nu mai poate fi confirmat decat in limita locurilor disponibile si cu minim 21 de zile inainte de plecare. TRANSFERUL DIN TARA la punctele de imbarcare sau la aeroport este oferit de Interra Travel cu titlu GRATUIT. Prin urmare acesta nu poate face subiectul unor eventuale despagubiri. Daca pasagerul renunta la transfer, nu se pot face restituri intrucat acesta este GRATUIT. De asemenea, daca pasagerul renunta la transferul de DUS, transferul de retur se anuleaza automat. Acesta va putea fi asigurat doara daca vor mai fi locuri disponibile la acel moment in mijlocul de transport. Prezentarea la transfer se face cu minim 15 minute inainte de ora de plecare comunicata. Pasagerii care beneficiaza de TRANSFER GRATUIT au obligatia de a comunica agentiei revanzatoare sau tour operatorului un numar de telefon mobil la care sa poata fi contactati de soferi in cazul unor modificari neprevazute care pot aparea in ziua transferului. Touroperatorul nu-si asuma raspunderea pentru eventuale neprezentari la transfer ale pasagerilor care au drept consecinta pierderea avionului. In acest caz, costurile suplimentare generate de un nou bilet de avion sau modificarea celui existent vor fi suportate de pasager. Transferurile gratuite sunt asigurate de Tour Operator cu mijloace auto din flota proprie ( autoturisme pentru 1-4 pasageri, microbuze de 6, 8 respectiv 15 locuri, midiautocar de 26 de locuri) si/sau cu mijloace auto ale companiilor de transport partenere pe rute regulate de transport pasageri. In situatia in care Touroperatorul recurge la companiile de transport care efectueaza transport regulat de persoane pe rutele de transfer, contravaloarea biletului de transport este asigurata integral de catre Touroperator iar pasagerii vor fi anuntati in mod corespunzator. Daca Touroperatorul are de asigurat in aceeasi zi transferuri gratuite pe aceeasi ruta si din aceleasi orase pentru 2 sau mai multe excursii cu plecare sau sosire in aceeasi zi, se va organiza un singur transfer cumulat pentru toti pasagerii din excursiile respective. In acest caz, pot aparea timpi de asteptare de 1 pana la 3 ore. In acest caz, pasagerii vor fi anuntati si trebuie sa confirme daca doresc sa beneficieze de transferul cumulat sau nu. Touroperatorul nu isi asuma raspunderea in situatia putin probabila a aparitiei unor evenimente neprevazute (blocarea traficului rutier, inzapezirea drumurilor, inundatii, accidente rutiere, etc) care pot duce la intarzierea transferului si pierderea zborului. Turistii au obligatia de a mentine curatenia in mijlocul de transport pe tot parcursul transferului. In mijlocul de transport nu este permis fumatul, consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare. Transferurile din provincie se asigura in conformitate cu reglementarile legale in vigoare cu privire la transportul de persoane si cu respectarea timpilor de condus ai soferilor. Din acest considerent, soferii vor face pauzele de odihna impuse de lege in vederea asigurarii unui transport in conditii de siguranta.

Documente de calatorie:

Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, cartea de identitate sau pasaportul, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta. Cetatenii romani pot calatori in statele membre ale Uniunii Europene, Spatiului Schengen si Spatiului Economic European cu cartea de identitate sau pasaportul in curs de valabilitate. Pentru a verifica lista statelor care permit intrarea pe baza cartii de identitate, lista statelor membre U.E., Schengen si Spatiul Economic Eurpoean, va rugam sa consultati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions  Accesul cu cartea de identitate mai este permis in urmatoarele state: Macedonia (90 zile), Muntenegru(30 zile), Serbia (90 zile), Norvegia (daca cartea de identitate romaneasca valabila este emisa dupa anul 2009, in care este specificata cetatenia romana. Cartile de identitate romanesti emise inainte de anul 2009 nu sunt recunoscute ca documente de calatorie in Norvegia) Pentru toate celelalte state din afara Uniunii Europene si pentru acele state pentru care cetatenii romani nu au nevoie de viza de intrare, accesul se face pe baza pasaportului valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Pentru a consulta lista statelor pentru care nu este necesara viza de intrare accesati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions  Pentru tarile in care cetatenii romani au nevoie de viza de intrare, este necesar pasaportul valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Anumite state nu permit accesul ca pasaport temporar sau nu aplica vize pe pasaport temporare, de aceea va rugam sa consultati serviciul consular al tarii in care intentionati sa faceti deplasarea sau solicitati acest lucru agentului dvs. de turism.In cazul persoanelor casatorite recent, nu se accepta Cartea de Identitate anulata (perforata) de autoritati in vederea emiterii unei noi carti de identitate. Copiii care nu au carte de identitate, vor trebui inscrisi pe pasaportul unuia dintre parinti. In acest caz, parintii care au copiii trecuti in pasaportul lor, vor calatori obligatoriu cu Pasaportul. Agentia organizatoare (Tour Operatorul) nu are nici o raspundere in situatia in care autoritatile de frontiera nu permit accesul turistului pe teritoriul statului respectiv. De asemenea, nu are nici o responsabilitate daca turistului nu i se permite parasirea teritoriului unei tari de catre autoritatile de frontiera din statul respectiv. In aceste cazuri, turistului nu i se mai restituie contravalorea excursiei.

Cazare si programul excursiei:

Clasificarea hotelurilor din program este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania. Hotelurile nominalizate in program pot suferi modificari pana la data plecarii, in functie de conditiile specifice care pot aparea intre momentul publicarii programului si data plecarii. Daca aceste schimbari sunt impuse de furnizorul local, intotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locatie/confort. Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar pote fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila, etc. Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de reprezentantul agentiei. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor. Situatia de partaj in camera dubla este atunci cand o persoana doreste sa participe la o excursie singura, dar nu in camera single, ci cu alta persoana, necunoscuta, de acelasi sex, intr-o camera dubla pentru doua persoane. In aceasta situatie persoana in cauza solicita Tour Operatorului o rezervare partaj in camera dubla, sub rezerva ca Tour Operatorul va gasi, in timp util, a doua persoana dispusa sa participe la excursie partaj in camera dubla. Daca nu se va gasi a doua persoana, prima persoana se poate retrage, sau va achita suplimentul de camera single pentru a putea participa la excursie. Tour Operatorul nu este raspunzator de achitarea suplimentului de camera single. Insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbari de ore, modificarea ordinii desfasurarii acestuia), fara a afecta insa structura serviciilor efectuandu-l astfel in totalitate.

Informatii utile referitoare la transportul cu autocarul:

Turistii au obligatia sa se prezinte la locul de imbarcare cu minim 20 minute inainte de ora inscrisa pe voucher pentru plecare sau transfer. Locurile in autocar au fost prealocate la momentul rezervarii, pasagerii au obligatia sa ocupe doar locul inscris pe prezentul voucher. Turistii au obligatia de a mentine curatenia in autocar pe tot parcursul excursiei. In autocar nu este permis fumatul, consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare. Buzunarul de plasa din fata scaunului dumneavoastra este destinat pastrarii de pliante, brosuri sau harti. Va rugam sa nu pastrati aici sticle de plastic sau obiecte voluminoase. Sticlele de plastic, bagajele de mana sau alte obiecte voluminoase se depoziteaza in spatiul special amenajat, deasupra scaunelor.

Informatii utile referitoare la transportul cu avionul:

Compania/companiile aeriene care opereaza zborurile din pachetul de servicii pot aduce diferite modificari zborurilor contractate, in functie de conditiile obiective din perioada de operare, pana la momentul plecarii pentru zborul/zborurile de dus sau dupa momentul plecarii pentru zborul/zborurile de intors. Agentia organizatoare va informa pasagerii directi respectiv agentiile revanzatoare asupra eventualelor modificari survenite independent de vointa sa si nu va fi raspunzatoare de eventualele inconveniente aparute. Alocarea locurilor in avion se face de catre ghiseul de check-in din aeroport in functie de ordinea sosirii pasagerilor. Pentru destinatiile europene, de regula, limita de bagaje de cala este de 20 kilograme si 06 kilograme pentru bagajul de mana, dimensiuni: 55cm x 40cm x 20cm. Depasirile de limita de KG se achita separat pe aeroport. Mai multe informatii gasiti pe site-ul companiei aeriene sau in agentia de turism. Femeile care sunt insarcinate in peste 6 luni, au nevoie de un certificat medical cu acordul medicului de a calatori cu avionul. Compania de zbor si echipajul de bord isi rezerva insa dreptul de a decide daca permit sau nu imbarcarea persoanelor cu sarcina avansata (ultimele 2-3 luni). Pasagerii care sufera de boli contagioase nu pot calatori cu avionul. Personalul aeroportuar si de bord isi rezerva dreptul de nu permite imbarcarea respectiv de a dispune debarcarea persoanelor in cauza. Dupa aterizarea pe aeroportul de destinatie, pasagerii se vor prezenta mai intai la ghiseul Control pasapoarte, dupa care isi vor recupera bagajele din locul special amenajat. Daca atunci cand ajungeti la destinatie observati ca aveti probleme in gasirea bagajului depus la biroul de check-in la imbarcare, va rugam nu parasiti aeroportul, ci depuneti o sesizare la biroul de reclamatii existent la terminal.

Impresii

Toate campurile sunt obligatorii!

Puteti incarca maxim 50 poze

 • Turisti Interra

  Plecarea 22 Martie 2018: Chichen Itza Piramida Kukulkan

  Mexic Chichen Itza Piramida Kukulkan

  Teotihuacan

  Mexic Teotihuacan Mar 2018

 • Turisti Interra

  Salutari de la Teotihuacan Piramida Lunii. Plecarea 11 Octombrie 2017.

  Mexic Teotihuacan Piramida Lunii

  Vulcanul Popocatepetl. Plecarea 11 Octombrie 2017.

  Mexic Vulcanul Popocatepetl

  Chichen Itza

  Mexic Chichen Itza

 • Turisti Interra

  De la turisti si ghizi primite. Plecarea 22 Martie 2017

  Mexic Canionul Sumidero, propus pentru Seven New Natural Wonders of the World. S-a format acum 35 millioane de ani.

  Mexic Canionul Sumidero

  Mexic plecarea 22 Martie 2017

 • Ruxandra Bratu

  Buna dimineata Alina !

  Acum (19 Dec 2016), cand fata capata o culoare rozalie (fara fard) datorita temperaturilor negative de afara imi aduc aminte cu mare placere, cum era cand se pignemnta la soarele fierbinte, dar agreabil din Mexic. Amintiri simpatice despre o adevarata aventura la mii de kilometri distanta. Un vis al meu implinit frumos de Interra! In ciuda unor mici disfunctionalitati, de care nu sunteti responsabili, eu m-am simtit excelent si pastrez in minte si inima numai imagini pitoresti. Desi excursia a fost intitulata “Pe urmele civilizatiilor Maya si Azteca”, noi am facut incursiune in multe civilizatii disparute ( olmeca, zapoteca, mixteca, tolteca ), care acum ma incita la a cauta informatii nu de pe internet, ci in carti de istorie. Mai mult decat atat m-am bucurat de niste peisaje extraordinare, admirand Canionul Sumidero sau Cascada Asul. Mexicul este o tara bogata si in traditii. Orasele unde ne-am oprit, ordonat construite cu stradute aliniate perpendicular unele pe altele, sunt de asemenea fermecatoare. Mi-ar fi placut sa fi avut mai mult timp la dispozitie. Ideea ca aventura sa se incheie in Cancun, cu cateva zile de relaxare, a fost de asemenea excelenta. Nu stiam cum sa fac sa profit la maximum de cele trei zile. Pe scurt: soare, mare imbietoare, inot cu delfinii, mancare delicioasa in restaurantele cu menu a ala carte, pe care eu personal le-am frecventat, bauturi cu denumiri caraghioase si design frumos colorat. Atmosfera de Craciun din hoteluri, magazine si pe strada, cu nota sa exotica, mi-a ramas in inima. Va multumesc de asemenea pentru solicitudine si dorinta de ne crea toate conditiile sa ne simtim bine, la care a contribuit si Dl ghid Asproiu, care si-a depasit atributiile de insototior de grup. Incerc sa ajung la firma pana in Anul Nou. Cu drag, Ruxandra Bratu Ps Te rog trimite impresiile mele si sefilor tai, insotite de multumiri. Acum astept ofertele de anul viitor tot pentru perioada noiembrie decembrie. Nu e nici o graba. Merci

 • Turisti Interra

  Salutari de la Chichen Itza ! Plecarea 1 Decembrie 2016.

  Mexic Decembrie 2016

  Salutari de la Teotihuacan ! Plecarea 1 Decembrie 2016.

  Mexic Decembrie 2016

 • Turisti Interra

  De la turisti si ghizi primite:

  Mexico City-Mexic Marele Tour Martie 2016

  Mexic Marele Tour Martie 2016

  Cascada Aqua Azul-Mexic Marele Tour Martie 2016

  Mexic Cascada Aqua Azul

 • Turisti Interra

  De la turisti si ghizi primite

  Salutari din Mexic !

  Excursie Mexic

  Mexic Circuit

Cerere de rezervare

Toate campurile sunt obligatorii! Va rugam completati si codul anti-spam, exact asa cum este trecut in dreapta campului.

Google cautare
Google anunturi
Facebook
Newsletter Interra
Sunt client Interra
Recomandari de la prieteni
Alta sursa

Posteaza aici albumele tale preferate de Calatorie, ca sa ne bucuram impreuna cu tine de locurile pe care le-ai vizitat. Albumele postate sunt subiectul aprobarii de catre Interra. Nu pune doar peisaje sau natura moarta, vrem sa te vedem si pe tine in ele. Interra nu este raspunzatoare de provenienta pozelor postate de catre utilizatori.

Exploreaza pe tari

Europa

Orientul Mijlociu

Asia

Oceanul Indian

Africa

America de Nord si Centrala

Mari si Oceane

America de Sud

Australia si Oceania