Informatii Generale Program Excursie Alte Informatii Impresii Rezervare online Rezervare

Informatii Generale

Serbia-Bosnia Hertegovina-Croatia-Muntenegru-Albania-Macedonia-Bulgaria.
• Cu autocar Interra de 4*.

Vizitam Belgrad, Oplenac, Mokra Gora, Saraievo, Mostar, Medjugorje, Neum, Dubrovnik, Kotor, Cetinje, Podgorica, Kruja, Tirana, Ohrid, Skopje, Sofia, Veliko Tarnovo, Ruse... (click pe Program Excursie).
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Plecari din: Bucuresti, Ploiesti, Campina, Brasov, Sibiu
Transferuri gratuite Interra la imbarcare din orasele:

> Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia
>
Iasi, Tg Frumos, Roman, Bacau, Onesti
> Brasov, Predeal, Sinaia, Campina, Ploiesti

>
Sibiu, Rm Valcea, Pitesti

 Plecari excursie
18 Mai 5 Iunie 20 Octombrie
 Mai sunt locuri libere ? da da da
 Adult in camera dubla 569 € 579 € 569 €
 Al 3-lea adult in camera dubla pat supl 569 € 579 € 569 €
 Copil 2-11 ani (cu 2 adulti in camera) 469 € 479 € 469 €
 Adult in camera single 729 € 739 € 729 €

Servicii incluse:
• Ghid roman insotitor
• Transport cu autocar Interra de 4*
Cazare 9 nopti cu mic dejun la Hoteluri de 3* si 4* astfel:
- 2 nopti in Belgrad la Hotel Kopernicus Prag 4* sau similar
- 1 noapte in Saraievo la Hotel Hollywood 4* sau similar
- 2 nopti in Neum la Hotel Sunce 3* sau similar

- 1 noapte in Podgorica la Hotel Aurel 4* sau similar
- 1 noapte in Tirana la Hotel Te Stella Resort 4* sau similar

- 1 noapte in Ohrid la Hotel Sileks 3* sau similar
- 1 noapte in Sofia la Hotel Park Moskva 3* sau similar
• Tururi de oras la Belgrad, Saraievo, Dubrovnik, Kotor, Cetinje, Podgorica, Tirana, Skopje, Sofia
• Ghizi locali la Saraievo, Dubrovnik, Cetinje, Kotor, Tirana, Skopje
• Vizitele si excursiile din program: Oplenac, Mokra Gora, Mostar, Medugorje, Kruje, Ohrid, Veliko Tarnovo, Ruse

Nu sunt incluse:
• Biletele de intrare la obiectivele turistice, excursiile optionale
• Asigurarea travel covid protection

• Recomandat: supliment de 9 cine 108 €/adult, 60 €/copil, se achita la inscriere in agentie

Program Excursie

Ziua 1 | Bucuresti–Belgrad
Plecare din Bucuresti-Piata Victoriei la ora 05:00 pe ruta Bucuresti, Ploiesti, Brasov, Sibiu, Sebes, Deva, Timisoara, Belgrad. Sosire la Belgrad seara tarziu, in functie de formalitatile vamale. Cazare Hotel Kopernikus Prag 4* sau similar Belgrad.

Ziua 2 | Belgrad
Mic dejun. Cele mai vechi artefacte din Belgrad, Capitala Serbiei, dateaza din Sec al V-lea i.e.n, orasul devenind astfel unul dintre cele mai vechi din Europa. In centrul Belgradului, locuit cu secole in urma de familiile influente din oras, poti vedea cele mai vechi si mai frumoase case. Iar de la Fortareata Kalemegdan, care acum este un parc imens si un important complex cultural si istoric, ai o priveliste fascinanta asupra imprejurimilor. „Dar cea mai mare comoara pe care o ofera cerul de deasupra Belgradului sunt apusurile.[...] sunt vaste si aprinse precum mirajele din desert. Sunt zile de-a lungul anului cand flacara soarelui care apune in campie, intre raurile de sub Belgrad, se reflecta in domul ceresc, de unde izbucneste si se revarsa peste intregul oras. Apoi, pentru cateva clipe, nuanta rosiatica a soarelui coloreaza chiar si cele mai ascunse cotloane ale Belgradului, se reflecta in fiecare fereastra, chiar si in cele ale caselor slab iluminate in mod obisnuit." Astfel povesteste scriitorul sarb Ivo Andric, un alt laureat al Premiului Nobel. Tur de oras Belgrad cu ghid local: parcul Kalemegdan cu Fortareata Belgradului situata dramatic deasupra confluentei raurilor Sava si Dunare, principala artera comerciala pietonala Kneaz Mihajlova, Piata Republicii, cea mai mare biserica ortodoxa Sf. Sava s.a. Dupa amiaza, timp liber la dispozitie in cosmopolita capitala a Serbiei, sau excursie optionala in Voivodina unde vom vizita Novi Sad, ce va fi in 2021 prima Capitala Europeana a Culturii din afara UE, impreuna cu Timisoara. Tarif: 30 €/persoana, minim 20 participanti. Cazare Hotel Kopernikus Prag 4* sau similar Belgrad.

Ziua 3 | Belgrad–Oplenac-Mokra Gora-Saraievo
Mic dejun. Pornim catre Oplenac, locul istoric care gazduieste unul dintre cele mai mari si renumite mausolee din Serbia, el fiind cunoscut in popor mai mult sub denumirea de "Biserica Sfantul Gheorghe din Oplenac". Localnicii au o vorba care suna astfel: "Vizitand Serbia, fara sa treci pe la Oplenac, e ca si cum ai vizita Franta, fara sa vezi Turnul Eiffel." Continuam excursia cu Mokra Gora, unde la aproximativ 1 km se afla celebrul Drvengrad-Satul lui Kusturica. Satul a fost construit din lemn de celebrul regizor sarb Emir Kusturica pentru fimul Život je čudo (in engleza Life is a Miracle). Drvengrad, in limba sarba inseamna "satul de lemn" tot aici este si resedinta celebrului regizor. Evident ca toate constructiile sunt realizate din lemn care a fost adus de pe Muntele Zlatibor din apropiere. Ne indreptam catre Saraievo–capitala Bosniei si Hertegovina. Sosire si cazare Hotel Hollywood 4* sau similar Saraievo.

Ziua 4 | Saraievo–Mostar–Medjugorje-Neum
Mic dejun. Tur de oras Saraievo cu ghid local. Saraievo este capitala Bosniei si Hertegovinei, centrul mai multor evenimente importante din istoria lumii, fiind una dintre cele mai interesante atractii turistice din Europa. Orasul este renumit pentru diversitatea sa religioasa si culturala. Strazile cu pavaj ale orasului vechi sunt o atractie pentru turisti, aici este o zona cu biserici catolice, ortodoxe, sinagogi, moschei si magazine in stil oriental. Vizitam partea veche a orasului. Lasam in urma Saraievo si ajungem in Mostar, oras dezvoltat in timpul regimului otoman pe malurile raului Netetva special pentru rutele de caravane. Inclus in Patrimoniului Mondial UNESCO are ca obiective principale Podul Vechi, bazarul cu obiecte de artizanat traditionale si case specifice turcesti. Vizitam o casa turceasca si o moschee. Continuam cu Medjugorje, locul unde Dumnezeu si omul se intalnesc, si facem un scurt stop fotografic. Plecam catre tarmul Adriaticii si ajungem seara in statiunea Neum, situata la doar 60 km de Dubrovnik. Cazare Hotel Sunce 4* Neum sau similar.

Ziua 5 | Neum-Dubrovnik
Mic dejun. Excursie la Dubrovnik (Perla Adriaticii) cu autocar local. Dubrovnik astazi una dintre cele mai atractive destinatii culturale si turistice din Europa. Acest oras cu trecut glorios a fost resedinta unui stat mic, dar puternic-Republica Dubrovnik, care si-a mentinut independenta timp de 450 de ani. Aici vei descoperi Orasul Vechi, inclus in patrimoniul mondial UNESCO. Este inconjurat de ziduri groase si fortarete care s-au conservat bine peste timp. Tur de oras Dubrovnik cu ghid local pietonal: Biserica Franciscana unde se afla cea mai veche farmacie din lume, fantana lui Onofrio, fortareata Lovrijenac, fortareata Minceta, Stradun–principala artera pietonala din cetate, biserica votiva San Salvadore, Palatul Rectorilor, Palatul Sponza, turnul cu ceas–simbol al orasului, Biserica Sf. Blaise, Manastirea Dominicana, Portul vechi si fortareata Ravelin. Timp liber la dispozitie. Intoarcere la hotel Neum. Cazare Hotel Sunce 4* Neum sau similar. (Nota: In aceasta zi nu se foloseste autocarul conform normelor A.E.T.R., excursia la Dubrobnik se realizeaza cu autocar local).

Ziua 6 | Kotor–Cetinje-Podgorica
Mic dejun. Dimineata devreme plecam catre Muntenegru. Ajungem la fiordul Kotor, unul dintre cele mai frumoase golfuri din lume, deseori denumit "Fiordul Sudului". In anul 1979, golful a fost inclus pe lista Patrimoniului UNESCO. Tur de oras cu ghid local. Continuam cu Cetinje-capitala istorica a Muntenegrului. Admiram in turul pietonal cu ghid local vechea Manastire, resedinta prezidentiala, muzee si galerii. In continuare, vom fi fermecati de capitala Muntenegrului, Podgorita, care este renumita pentru vegetatia foarte bogata, cu peste 200 de specii de plante, dar si pentru eclectismul stilurilor arhitecturale mostenite de la stapanirile pe care orasul le-a avut de-a lungul secolelor. De la moschei otomane, pana la atmosfera europeana cu strazi largi si cafenele specifice, in Podgorita le poti experimenta pe toate. Scurt tur panoramic Podgorica. Cazare Hotel Aurel 4* sau similar Podgorica.

Ziua 7 | Podgorica–Kruja-Tirana
Mic dejun. Continuam excursia cu Kruja, numele orasului fiind strans legat de eroul legendar albanez, Gjergj Kastrioti Skanderbeg, cel care a condus poporul albanez in lupta impotriva Imperiului otoman timp de 25 ani. Orasul este spectaculos prin pozitia sa: e construit pe un platou inalt de 600 m deasupra nivelului marii, care face parte din lantul muntos Kruja-Dajti. Vizitarea centrului vechi. Timp liber la dispozitie sau optional vizitarea Castelul din Kruja, simbolul trecutului medieval glorios, cu ale sale muzee National si Etnografic. Sosire in Tirana spre seara. Cazare Hotel Te Stela 4* sau similar Tirana.

Ziua 8 | Tirana-Ohrid
Mic dejun. Suntem in Tirana, Capitala Albaniei si in acelasi timp cel mai mare oras din aceasta tara. Arhitectura orasului este in mare parte reprezentata de monumentele si constructiile in stil italian si turcesc, fiind, la fel ca si pozitia geografica a orasului la mijlocul drumului dintre Istanbul si Roma, un amalgam de influente din ambele culturi. Piata Skenderberg este un imens spatiu deschis chiar in mijlocul orasului de unde se poate admira muntele Dajti. Vechiul oras gri si plictisitor s-a schimbat total in ultimii ani devenind un oras plin de viata si de culoare. Descoperim orasul intr-un tur de oras cu ghid local. Ne indreptam apoi catre Ohrid, unde o sa simtitim adevarata Macedonie, locul unde se intalnesc vechiul si noul, inovatia si traditia. Natura, arhitectura, lacase de cult, viata de noapte fac ca Ohrid sa fie locul prin care orice calator ar vrea sa treaca macar o data. Cazare Hotel Sileks 3* sau similar Ohrid.

Ziua 9 | Ohrid–Skopje-Sofia
Mic dejun. Excursia continua catre Skopje, capitala Macedoniei, un oras cu o cultura impresionanta, insa care si-a pastrat intacte traditiile si obiceiurile. Metropola este o imbinare armonioasa de elemente, Skopje fiind o colectie impresionanta de biserici si manastiri bizantine, structuri romane, numeroase moschei si edificii otomane. Oraşul este localizat chiar pe malul Râului Vardar, într-un cadru natural de vis care nu face decât să confere un farmec unic capitalei macedonene. Descoperim toate acestea intr-un tur de oras cu ghid local care include: Podul de Piatra, vechiul bazar, vechea gara. Lasam in urma Macedonia si ne indreptam catre Sofia. Sosire si cazare Hotel Park Hotel Moskva 3* Sofia sau similar.

Ziua 10 | Sofia-Veliko Tarnovo-Ruse-Bucuresti
Mic dejun. Suntem in Sofia, capitala Bulgariei, un loc poate prea putin explorat de turistii grabiti sa ajunga pe litoralul bulgaresc sau in faimosii munti ai tarii. Insa astazi ne oprim sa descoperim farmecul, ritmul, senzatiile de vechi si nou ale acestui oras. Printre atractiile Sofiei se numara: Biserica Sfanta Sofia, Biserica Sfantul Gheorghe Rotunda, moscheea Banya Bashi, Podul Leilor, Podul Vulturilor, Monumentul Soldatului Rus si celebrul Monument al lui Vasil Levski, unul dintre cei mai mari eroi ai bulgarilor. Continuam excursia cu vizitarea pitorescului oras medieval Veliko Tarnovo. La numai 160 de km de Bucuresti, orasul gazduieste peste 7.000 de ani de istorie, palate, cetatea, case cu un stil arhitectonic unic, muzee, manastiri, Arbanassi-satul cu case din piatra. Ajungem in Ruse, "mica Viena" a Bulgariei datorita arhitecturii antice unice. Orasul este faimos pentru cladirile sale conservate de la sfarsitul Sec al XIX-lea si inceputul Sec al ХХ-lea. Aproximativ 200 de cladiri se afla pe lista patrimoniului arhitectural si istoric. Cele mai multe dintre atractiile orasului se afla in centrul orasului Ruse (muzee, repere arhitecturale, teatru, opera, hoteluri, restaurante, cafenele si magazine de suveniruri). Plecare spre tara. Sosire seara, in functie de formalitatile vamale.

Alte Informatii

Termene si conditii excursie

Informatii precontractuale-click AICI
Contract prestari servicii turistice-click AICI
Informare prelucrare date personale-click AICI

Puteti achita excursia integral la rezervare, sau in transe:
• 30% din pret la max trei zile de la momentul rezervarii
• 20% din pret cu pana la 61 de zile inainte de plecare
• 50% din pret cu pana la 31 de zile inainte de plecare

Modalitati de plata:
• se poate achita in EURO sau in RON (la curs de vanzare banci comerciale sau curs BNR+2% din ziua platii).
• se poate achita prin transfer bancar, cu card la POS in agentie, numerar in agentie sau numerar prin depunere intr-o agentie Raiffeisen sau BRD in conturile Interra.
NOU posibil plata cu card online cu link de plata securizat.

Conditii generale de renuntare-anulare a rezervarii de catre turisti:
• penalizare 10% din pretul excursiei daca anularea se face cu mai mult de 60 de zile pana la plecare
• penalizare 50% din pretul excursiei daca anularea se face intre 60-31 de zile pana la plecare
• penalizare 100% din pretul excursiei daca anularea se face cu mai putin de 31 de zile pana la plecare
• penalizare 100% din pretul excursiei pentru neprezentare la plecare (no-show)

Impresii

Toate campurile sunt obligatorii!

Puteti incarca maxim 50 poze

  • Constantin Viorel

    Am fost in acest circuit in toamna anului 2017 si a fost destul de interesant-este o parte a Europei ce nu o mai vizitasem si am fost placut surprins de ceea ce am intalnit. O mare varietate de culturi, de obiceiuri, de religii, chiar de relief a facut din acest periplu o experienta unica din care am ramas cu amintiri placute. Ca de obicei,cei de la Interra s-au intrecut pe sine si au facut in asa fel incat acest circuit sa fie unul reusit-multumiri d-nei ghid Mia Cojocaru si celor doi soferi.

  • Carmen Simionescu

    Circuitul Marele Tur al Balcanilor (plecarea Mai 2017) a fost pentru noi al patrulea circuit organizat cu Interra, personal am numai cuvinte de lauda despre cei care au contribuit la realizarea lui-ghid dnul. Cristian Hristea care prin vastele cunostinte in domeniu fiind o adevarata enciclopedie si conducator auto-dnul. Radu Constantin care prin inalt profesionalism ne-au facut sa ne simtim minunat si sa ne dorim sa revenim tot cu Interra intr-un alt circuit. Multumiri ! Carmen si Adriean Simionescu Iasi mai 2017

Rezervare online

Cerere de rezervare

Toate campurile sunt obligatorii!

Fara transfer
Adjud
Bacau
Brasov
Buzau
Campina
Cernavoda
Constanta
Fetesti
Focsani
Iasi
Medgidia
Onesti
Pitesti
Ploiesti
Predeal
Roman
Rm Valcea
Sibiu
Sinaia
Slobozia
Tg Frumos
Urziceni

Am citit si sunt de acord cu termenele si conditiile acestei excursii.

Posteaza aici albumele tale preferate de Calatorie, ca sa ne bucuram impreuna cu tine de locurile pe care le-ai vizitat. Albumele postate sunt subiectul aprobarii de catre Interra. Nu pune doar peisaje sau natura moarta, vrem sa te vedem si pe tine in ele. Interra nu este raspunzatoare de provenienta pozelor postate de catre utilizatori.

Exploreaza pe tari

Europa

Mari si Oceane

Orientul Mijlociu

Asia

Africa

America de Nord si Centrala

America de Sud