Informatii Generale Program Excursie Info Plecare Alte Informatii Impresii Rezervare

Informatii Generale

Conditii de calatorie:
• Fara restrictii de calatorie.

Inclus Demipensiune !
Bonus calatorie cu barca pe Marea Galileei, Taxi pe Muntele Tabor.

Toate locurile s-au epuizat, va multumim pentru rezervari.
Vizitam
Bethlehem, Muntele Scopus, Muntele Maslinilor, Muntele Zion, Zidul Plangerii, Ein Karem, Via Dolorosa, Drumul Crucii, Ierihon, Qumran, Qaser al Yehud, Nazareth, Marea Galileei, Capernaum, Muntele Fericirilor, Tabgha, Muntele Tabor, Haifa, Cezareea, Tel Aviv, Jaffa, Jerash, Ajloun, Amman, Madaba, Muntele Nebo, Marea Moarta, Petra...
(click pe Program Excursie).
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Plecari din Bucuresti Otopeni.
Transferuri gratuite Interra la Otopeni si retur din orasele:

> Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia
> Iasi, Tg Frumos, Roman, Bacau, Onesti, Adjud, Focsani, Buzau, Urziceni

>
Brasov, Predeal, Sinaia, Campina, Ploiesti

>
Sibiu, Rm Valcea, Pitesti

 Plecare excursie
1 Decembrie
 Locuri libere ? 0
 Adult in camera dubla 1199 €
 Al 3-lea adult in camera pat supl 1199 €
 Copil 2-11,99 ani (cu 2 adulti in camera) 949 €
 Adult in camera single 1449 €

Servicii incluse:
• Ghid roman insotitor
• Zbor direct la dus Bucuresti=>Tel Aviv, Compania TAROM
• Zbor direct la retur Amman=>Bucuresti, Compania TAROM
• Taxele de aeroport

• Transferuri aeroporturi-hoteluri-aeroport
uri
• Transport cu autocar local pe durata programului
Cazare 8 nopti cu mic dejun la hoteluri de 4* astfel:
- 3 nopti in Bethlehem la Hotel Paradise Premium 4* sau similar
- 2 nopti in Nazareth la Hotel Mary's Well 4* sau similar
- 1 noapte in Amman la Hotel Mena Tyche 4* sau similar
- 2 nopti la Marea Moarta la Hotel Dead Sea Spa 4* sau similar
Demipensiune (7 cine la hotel)
• Excursiile zilnice si vizitele prevazute din program
• Biletele de intrare la obiectivele turistice si religioase din program
Ghid local de Lb Romana pe toata durata excursiei
• Bonus:
- calatorie cu barca pe Marea Galileei
- Taxi pe Muntele Tabor

Nu sunt incluse:
• Asigurare travel covid protection
• Bilete de intrare la obiective, altele decat cele mentionate in program
• Bacsis recomandat pentru ghizi si soferi, 5 €/turist/zi, se achita la fata locului
• Taxa vamala Israel-Iordania 30 USD/turist, se achita la fata locului ghidului insotitor

Nota valutara: tarifele au fost calculate la un curs de 1 EUR=1.10 USD. In cazul in care moneda europeana EUR sufera o depreciere majora in raport cu USD (curs mai mic de 1,10 USD pentru 1 EUR), tarifele se vor recalcula la 21 de zile inainte de plecare.

Program Excursie

Ziua 1 | Bucuresti–Tel Aviv–Bethlehem
Intalnire cu reprezentantul Interra in Aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 17:55, pentru imbarcare pe zborul Companiei TAROM RO153 cu destinatia Tel Aviv. Decolare la ora 19:55. Sosire la Tel Aviv la ora 22:30. Intalnire cu reprezentantul local, transfer la hotel si cazare. Cazare Hotel Paradise Premium 4* sau similar Bethlehem.

Ziua 2 | Bethlehem–Muntele Scopus–Muntele Maslinilor–Muntele Sion–Zidul Plangerii
Mic dejun. Dimineata, vom explora Bethlehem, locul de nastere al lui Iisus unde vizitam Biserica Nasterii, campul Pastorilor unde au vazut ingerii ce au anuntat nasterea Mantuitorului. Urcam la Ierusalim prin desertul Iudeii, trecand pe la Hanul Bunului Samaritean. Intrare triumfala la Ierusalim admirand zidurile Vechii Cetati. Pelerinajul la Ierusalim incepe urcand pe Muntele Scopus spre Muntele Maslinilor pana la locul Inaltarii. Grota Pater Noster (Tatal Nostru) si cea mai frumoasa vedere panoramica a orasului Ierusalim. Coboram pana la Gradina Ghetimani, Biserica Agoniei, Grota Tradarii si mormantul Mariei. Continuam cu vizitarea Muntelui Sion, Foisorul unde a avut loc “Cina cea de taina”, mormantul regelui David si manastirea Dormition. Continuam cu Zidul Plangerii si urcam muntele Templului la West, vizitarea noului oras. Intoarcere in Bethlehem. Cina si cazare Hotel Paradise Premium 4* sau similar Bethlehem.

Ziua 3 | Bethlehem–Ierusalim-Ein Karem-Ierihon–Qumran–Qaser al Yehud
Mic dejun. Incepem in Ierusalim cu vizita la scaldatoarea Bethesda. Intram apoi prin Poarta Oilor si vom vedea biserica Sfanta Ana, Capela Biciuirii si  vom parcurge pe jos Via Dolorosa cu cele 14 Staţii in care s-a oprit Isus pe Drumul Crucii, pana la Golgota si Biserica Sfantului Mormant. Dupa-pranz, continuam la Muzeul Holocaustului „Yad Vashem” dupa care vom ajunge la Ein Karem–locul nasterii lui Ioan Botezatorul. Apoi, ajungem in Ierihon, cel mai vechi oras din lume, unde vizitam Muntele Ispitirii si Dudul lui Zacheu. Continuam un popas la Qumran, locul unde au fost gasite manuscrisele de la Marea Moarta (intrarea pentru cine doreste se achita separat). Vom ajunge la Qasr el-Yahud, „qasrˮ însemnând „castelˮ iar „el yahudˮ-„al evreilorˮ  considerat a fi locul original al botezului din Pustia Iudeii. Intoarcere in Bethlehem. Cina si cazare Hotel Paradise Premium 4* sau similar Bethlehem.

Ziua 4 | Bethlehem–Tel Aviv–Cezareea–Haifa-Nazareth
Mic dejun. Calatoria in Tara Sfanta ne poarta in aceasta zi pana in Tel Aviv, unde ne vom bucura de un tur panoramic al orasului Tel Aviv si Jaffa–vechi port, acum un faimos cartier al artistilor unde vizitam casa lui Simon Tabacaru si biserica Sfantul Petru ce comemoreaza invierea Tabitei. Urcam coasta marii mediteraneene pe urmele Sfantului Petru pana la Cezareea–locul unde Corneliu a fost botezat si de unde Sfantul Pavel a plecat la Roma (scurt popas). Vom vizita Haifa cu tur de oras si vizitam frumoasele gradini suspendate Bahai. Urcam pe muntele Carmel pentru a vizita grota prorocului Ilie. Plecam spre Nazareth. Cina si cazare la Hotel Mary’s Well 4* sau similar Nazareth.

Ziua 5 | NazarethMarea Galileei–Capernaum–Muntele Fericirilor–Tabgha-Cana din Galilea
Mic dejun. Turul incepe la Capernaum, vizitand ruinele vechii Sinagogi unde Iisus a predicat si a dat invatatura. Excursia continua pe Muntele Fericirilor, unde a avut loc Predica de pe munte. Se merge la Tabgha, unde a avut loc miracolul inmultirii painii si pestilor, apoi la Biserica lui Petru si in locul pescuirii miraculoase. Calatorie cu barca pe Marea Galileei asa cum era pe vremea lui Iisus. Timp liber pentru pranz. Dupa pranz, vizita la Raul Iordan si la locul de botez-kibutz Yardenit. Cana din Galilea, locul unde a avut loc prima minune a lui Iisus. Intoarcere in Nazareth. Cina si cazare la Hotel Mary’s Well 4* sau similar Nazareth.

Ziua 6 | Nazareth–Muntele Tabor–Jerash–Ajloun-Amman
Mic dejun. Dimineata, vizitam la Nazareth-unde Iisus si-a petrecut copilaria, adolescenta si biserica Buna Vestire. Apoi, vom ajunge la Muntele Tabor, locul unde a avut loc Schimbarea la fata. Continuam spre Iordania, traversand Podul Regele Hussein. Continuam cu vizitarea orasului antic Jerash–unde primele asezari omenesti au fost datate cu mai mult de 6.500 de ani in urma. Epoca de aur a orasului a fost sub stapanirea romana, iar acum este una dintre cele mai bine conservate asezari romane din lume. Ascuns timp de secole in nisip, in urma unui proces de restaurare din ultimii 70 de ani, astazi Jerash este cel mai bun exemplu de urbanism roman din Orientul Mijlociu, cu strazi asfaltate si coloane, temple, teatre, piatete spatioase, bai publice, numeroase fantani si bineinteles zidurile vechi ale orasului strapunse de numeroase turnulete si porti. La mica distanta de Jerash, calatorind spre nord vest prin paduri de pin si plantatii de maslini, se afla orasul Ajloun locul unde Hadrian si-a petrecut iarna anilor 129-130 si a construit aici un arc de triumf in afara orasului lasand laturile sale nelagate pentru viitoarele ziduri ale orasului. Aici vom admira Castelul Ajloun (exterior) cunoscut in araba sub numele de Qalaat Errabadh, de unde va veti putea bucura de o panorama deosebita asupra Vaii Iordanului. A fost construit de musulmani in anii 1184-1185 ca un fort militar tampon pentru a proteja regiunea de invazia Cruciatilor. Ne indreptam apoi spre Amman. Cina si cazare la Hotel Mena Tyche 4* sau similar Amman.

Ziua 7 | Amman–Madaba–Muntele Nebo–Marea Moarta
Mic dejun. Excursia continua un tur al orasului Amman, intins pe nu mai putin de 19 dealuri. Amman-ul este deopotriva un oras modern dar si capitala antica a Regatului Hasemit al Iordanului cu o varietate de situri istorice pe care le vom vizita astazi. Falnic situata deasupra orasului, Citadela cuprinde mai multe structuri precum Templul lui Hercule, Palatul Omayyad si Biserica Bizantina. La poalele cetatii se afla Teatrul Roman cu o capacitate de peste 6.000 de locuri, folosit si in ziua de azi pentru evenimente culturale. Un alt teatru restaurat este teatrul Odeon, cu o capacitate de 500 de locuri si care este folosit pentru concerte. Continuam spre Madaba unde vom vizita Bazilica St. George, renumita in intreaga lume pentru harta de mozaic din podeaua sa, datata Sec al VI-lea, formata din 2 milioane de bucati de piatra colorata infatisand dealuri, vai si orase din Tara Sfanta. Ne vom indrepta apoi catre Muntele Nebo, situat la 800 m deasupra nivelului marii, unde puteti sta pe locul unde Moise a privit peste Tara Promisa. Din acest loc putem vedea Valea Raului Iordan, Ierihon, Marea Moarta, dar si Muntii Iudeii. Ne indreptam spre Marea Moarta. Cina si cazare la Hotel Dead Sea Spa  4* sau similar Marea Moarta.

Ziua 8 | Marea Moarta-Petra a 8-a minune a lumii antice
Mic dejun. Astazi vom face o plimbare pe urmele lui Indiana Jones si vom descoperi acest oras uimitor, care a fost pierdut de lume mai bine de 1.000 de ani. Cea mai mare comoara nationala a Iordaniei, Petra, este unul dintre site-urile Patrimoniului Mondial UNESCO cu 2.000 de ani de istorie si 800 de monumente inca in picioare. Unii arheologi o numesc a 8-a minune a lumii antice si nu e de mirare. Vom admira temple, morminte, teatre si scari care au fost sculptate in stanca. Vom intra in orasul vechi, prin As-Siq si ne vom indrepta catre Al-Khazneh, cunsocut si sub numele de Trezorerie, unde s-ar putea sa va incerce un sentiment de deja-vu, intrucat acest loc a jucat un rol important in ultima Cruciada si in filmul Indiana Jones. Vom vizita apoi Teatrul Roman si spectaculoasele morminte regale. De aici vom cobori catre Aleea Coloanelor. Timp liber la dispozitie pentru fotografii inainte sa ne intoarcem la hotel. Nota: Turul de Petra se face pietonal si intrucat se merge pe jos considerabil, cu numeroase scari si portiune de teren accidentat, se recomanda incaltaminte comoda si nu este potrivit persoanelor care au dificultati cu mersul pe jos indelungat. Intoarcere la Marea Moarta. Cina si cazare la Hotel Dead Sea Spa  4* sau similar Marea Moarta.

Ziua 9 | Marea Moarta–Amman-Bucuresti
La putin timp dupa miezul noptii, transfer la aeroportul international Queen Alia pentru imbarcare pe zborul Companiei TAROM RO188 cu destinatia Bucuresti. Decolare la ora 04:00, sosire la Bucuresti pe Aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 06:55. Sfarsitul pachetului de servicii.

Info Plecare

Informare turisti detalii plecare 1 Decembrie:
• Excursie: Israel-Iordania
• Perioada: 01.12-09.12.2022
• Transport: Avion Compania TAROM
• Insotitor de grup: Dna Birlea Olivia
• Telefon: 0723.244.533 (numar disponibil cu 24 h inainte de plecare)
• Data plecare: 1 Decembrie.
• Locatie intalnire: Aeroport Henri Coanda Otopeni
• Punct intalnire: Birourile de check-in TAROM
• Ora de intalnire: 17:30
• Zbor plecare: RO153
• Ora decolare: 19:55
• Act de identitate: Pasaport valabil minim 6 luni de la data returului
• Limita bagaj mana/pasager: 1 bagaj de 8 kilograme
• Limita bagaj cala/pasager: 1 bagaj de maxim 23 kilograme
• Ora locala sosire in Tel Aviv este ora Romaniei.

Detalii transferuri gratuite din tara la Otopeni:

Oras transfer Loc intalnire Data Ora Masina Sofer Telefon
Constanta Gara CFR Constanta 01.12 14:00 Rezervare Direct Aeroport Ion 0729.602.602
Slobozia Petrom iesire Braila 01.12 15:00 B-301-YNT Toni 0721.523.678
Drajna Intersectie Autostrada A1 01.12 15:15 B-301-YNT Toni 0721.523.678

Important transferuri
• In functie de starea vremii si drumurilor, orele de plecare pot suferi modificari !
• Va rugam sa ne trimiteti nr de telefon mobil la care pot fi contactati pasagerii de catre sofer in cazul in care suntem nevoiti sa efectuam modificari.
• Daca nu ati introdus nr. de mobil al pasagerilor in rezervare, Interra nu-si asuma raspunderea daca pasagerii nu vor fi prezenti la imbarcare si nu vor putea ajunge in timp util la aeroport.
• Daca pasagerii nu mai doresc transferul, va rugam sa ne informati pentru a nu face drumul degeaba, punand astfel in pericol transferul altor pasageri de pe aceeasi ruta.
• Pasagerii trebuie sa se prezinte la imbarcare cu min. 30 minute inainte de ora plecarii.
• Pasagerii care refuza transferul la dus nu vor beneficia de acesta nici la retur.

Hotelurile Dumneavoastra:

01.12-04.12 Hotel Paradise Premium 4* Bethlehem
04.12-06.12 Hotel Mary’s Well 4* Nazareth
06.12-07.12 Hotel Mena Tyche 4* Amman
07.12-09.12 Hotel Dead Sea Spa 4* Marea Moarta

Ora de zbor excursie-ore locale:

Data Zbor Plecare Ora Sosire Ora
01.12 RO153 Otopeni 19:55 Tel Aviv 22:30
09.12 RO188 Amman 05:25 Otopeni 07:20

Va multumim pentru rezervari si va dorim Vacanta placuta !

Alte Informatii

Termene si conditii excursie

Informatii precontractuale-click AICI
Contract prestari servicii turistice-click AICI
Informare prelucrare date personale-click AICI

Puteti achita excursia integral la rezervare, sau in transe:
• 30% din pret la max trei zile de la momentul rezervarii
• 20% din pret cu pana la 61 de zile inainte de plecare
• 50% din pret cu pana la 31 de zile inainte de plecare

Modalitati de plata:
• se poate achita in EURO sau in RON (la curs de vanzare banci comerciale sau curs BNR+2% din ziua platii).
• se poate achita prin transfer bancar, cu card la POS in agentie, numerar in agentie sau numerar prin depunere intr-o agentie Raiffeisen sau BRD in conturile Interra.
NOU posibil plata cu card online cu link de plata securizat.

Conditii generale de renuntare-anulare a rezervarii de catre turisti:
• penalizare 10% din pretul excursiei daca anularea se face cu mai mult de 60 de zile pana la plecare
• penalizare 50% din pretul excursiei daca anularea se face intre 60-31 de zile pana la plecare
• penalizare 100% din pretul excursiei daca anularea se face cu mai putin de 31 de zile pana la plecare
• penalizare 100% din pretul excursiei pentru neprezentare la plecare (no-show)

Impresii

Toate campurile sunt obligatorii!

Puteti incarca maxim 50 poze

 • Turisti Interra

  Salutari din Israel si Iordania !
  Plecarea 27 octombrie 2022.

 • Turisti Interra

  Salutari ! Muntele Nebo, Tabor...
  Plecarea 11 Septembrie 2022.
  (click pe poze pentru marire)

 • Turisti Interra

  Salutari din Israel !
  Plecarea 21 August 2022.
  Tel Aviv, Mormantul Sfant, Gradina Ghetsimani... (click pe poze pentru marire)

Cerere de rezervare

Toate campurile sunt obligatorii!

Fara transfer
Adjud
Bacau
Brasov
Buzau
Campina
Cernavoda
Constanta
Fetesti
Focsani
Iasi
Medgidia
Onesti
Pitesti
Ploiesti
Predeal
Roman
Rm Valcea
Sibiu
Sinaia
Slobozia
Tg Frumos
Urziceni

Am citit si sunt de acord cu termenele si conditiile acestei excursii.

Posteaza aici albumele tale preferate de Calatorie, ca sa ne bucuram impreuna cu tine de locurile pe care le-ai vizitat. Albumele postate sunt subiectul aprobarii de catre Interra. Nu pune doar peisaje sau natura moarta, vrem sa te vedem si pe tine in ele. Interra nu este raspunzatoare de provenienta pozelor postate de catre utilizatori.

Exploreaza pe tari

Europa

Africa

Orientul Mijlociu

Asia

America de Sud

Mari si Oceane

America de Nord si Centrala