Interra
Informatii Generale Program Excursie Excursii Optionale Alte Informatii Impresii Rezervare
Harta Traseu - Islanda Turul Complet

Click pe harta traseului

Informatii Generale

Oferta speciala si beneficii de la Interra:
√ Am obtinut reducere 100 €/persoana
√ Conditii avantajoase de plata:
- 10% din pret la momentul rezervarii
- 40% din pret cu pana la 61 de zile inainte de plecare
- 50% din pret cu pana la 31 de zile inainte de plecare
√ Daca la data plecarii se va solicita test covid, vom avea tarif special (280 lei/test)
-------------------------------------------------------------------------

De la Interra: Turul Complet al Islandei !
Itinerariu nou-imbunatatit.
Cu Bonus inclus.

Undeva in apropiere de Cercul polar, intre Marea Groenlandei si Atlanticul de Nord, pe o insula cladita din joaca focului si a apei, a vulcanilor si a gheizerelor, oamenii traiesc si astazi in buna vecinatate cu elfii si cu zanele cascadelor. Desi suna ca o poveste, cu putin noroc vom face cunostinta cu toate...intr-un magnific circuit cu un traseu UNIC ce se va petrece intr-o tara europeana marcata in orice atlas geografic: Islanda. Va invitam astfel intr-o calatorie ce va transcede barierele geografice, bucuria de a descoperi misterioasele locuri pitoresti ale Islandei fiind nepretuita !

Vizitam Ringul de Aur: Parcul National Thingvellir, Geysir (Marele Gheizer), Gullfoss, Ferma de tomate Fridheimar- Coasta de Sud: Lava center, Cascadele Skogarfoss-Seljalandsfoss, Plaja cu nisip negru Reynisfara din Vik-Coasta de Sud-Est: Canionul Fjadrargljufur, Parcul National Vatnajokull, Laguna glaciara Jokulsarlon, Hofn-Lacul Myvatn, Hverir, Akureyri, Nordul Islandei cu ferma de cai islandezi, Vestul: Craterul Grabrok, Deildartunguhver, Hraunfossar, Barnafoss, Borganes, Reykjavik-Reykjanes, Laguna Albastra... (click pe Program Excursie).
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Plecari din: Bucuresti Otopeni
Transferuri gratuite Interra din orasele:

Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia
Iasi, Tg Frumos, Roman, Bacau, Onesti, Adjud, Focsani, Buzau, Urziceni

Brasov, Predeal, Sinaia, Campina, Ploiesti

Sibiu, Rm Valcea, Pitesti

 Plecari Circuit
30 Iunie 29 Iulie 25 August
 Mai sunt locuri libere ? 6 15 da
 Adult in camera dubla 1.699 € 1.699 € 1.699 €
 Adult in camera single 2.205 € 2.205 € 2.205 €

Servicii incluse:
• Ghid roman insotitor
• Zboruri Bucuresti => Reykjavik => Bucuresti, Compania CSA via Praga (plecare 30.06)
• Zboruri Bucuresti => Reykjavik => Bucuresti, Compania Lufthansa via Munchen (plecari 29.07, 25.08)
• Transport cu autocar pe circuit
Cazare 7 nopti cu mic dejun si Demipensiune la hoteluri de 3* si 4* astfel:
- 1 noapte cu mic dejun in Keflavik la Hotel B&B Keflavik 3* sau similar
- 1 noapte cu mic dejun in Hella/Geysir la Hotel Hella 3* sau similar
- 1 noapte cu Demipensiune in Vik Dyrholaey la Hotel Katla 3* sau similar
- 1 noapte cu Demipensiune in Breiddalsvik la Hotel Blafell 3* sau similar
- 1 noapte cu Demipensiune in zona Akureyri la Hotel Natur 3* sau similar
- 1 noapte cu Demipensiune in Blondous la Hotel Mikligardur 3* sau similar
- 1 noapte cu mic dejun in Reykjavik la Hotel Fosshotel Baron 3* sau similar
Excursiile si vizitele din program:

- excursie la Parcul National Thingvellir-Geysir-Gulffos
- vizita la Lava Center in Hvolsvollur cu acces la platforma de observatie
- excursie la cascadele Skogarfoss, Seljalandsfoss si plaja cu nisip negru Reynisfara din Vik
- excursie la Canionul
Fjadrarfljufur si Skaftafell visitor center
- excursie cu barca pe Laguna Glaciara Jokulsarlon
- excursie la Myvatn cu opriri la izvoarele termale Namaskard, formatiunile de lava Dimmuborgir, pseudo-craterele Skutustadagigur, cascada Godafoss
- vizita la Akueryri
- drumetie la Craterul Grabrok
- vizite la izvorul termal Deildartunguhver si Cascadele Hraunfossar si Barnafoss
- vizita la Borgarnes
- tur de oras cu ghid local la Reykjavik cu acces la platforma de observatie Perlan View
- excursie in Peninsula Reykjavik cu zona geotermala Krysuvik, farul Reykjanes si podul peste continente Hafnir
Mese incluse:
- 4 cine la hotel conform programului
- 2 gustari de pranz in zilele 2 si 6
- 1 pranz la pachet in ziua 4

Bonus Interra:
- Vizita la ferma de tomate Fridheimar

- Vizita la o ferma de cai islandezi

Nu sunt incluse:
• Taxele de aeroport, 399 €/persoana (pot suferi modificari pana la emiterea biletelor)
• Biletele de intrare la obiectivele turistice care nu sunt mentionate in program, excursiile optionale
Bacsis pentru soferi si ghizi locali, asigurarea medicala, asigurarea storno
• Testare covid-19 RT-PCR: 280 RON/persoana si include: programare cu prioritate la un centru acreditat de Ministerul Sanatatii cu care agentia noastra are contract incheiat, test RT-PCR, eliberarea rezultatului in 48h in limba engleza (in cazul in care la data calatoriei se va solicita prezentarea unui test Covid-19 de tip RT-PCR efectuat inainte de plecarea din tara)

Program Excursie

Ziua 1 | Bucuresti–Reykjavik
Plecare 30.06: Intalnire cu insotitorul de grup la ora 13:20 la Aeroportul Henri Coanda Otopeni, pentru imbarcare pe zborul Companiei Czech Airlines CSA OK803 cu decolare la ora 15:20. Sosire la Praga la ora 16:15. Decolare la ora 21:55 cu zborul OK460 catre Keflavik unde sosim la ora 23:50. Transfer si cazare Hotel B&B Keflavik Airport 3* sau similar Keflavik.
Plecare 29.07: Intalnire cu insotitorul de grup la ora 17:25 la Aeroportul Henri Coanda Otopeni, pentru imbarcare pe zborul Companiei Lufthansa LH1653 cu decolare la ora 19:25. Sosire la Munchen la ora 20:35. Decolare la ora 22:15 cu zborul LH2468 catre Keflavik unde sosim la ora 24:10. Transfer si cazare Hotel B&B Keflavik Airport 3* sau similar Keflavik.
Plecare 25.08: Intalnire cu insotitorul de grup la ora 16:35 la Aeroportul Henri Coanda Otopeni, pentru imbarcare pe zborul Companiei Lufthansa LH1421 cu decolare la ora 18:35. Sosire la Frankfurt la ora 20:05. Decolare la ora 21:50 cu zborul LH868 catre Keflavik unde sosim la ora 23:30. Transfer si cazare Hotel B&B Keflavik Airport 3* sau similar Keflavik.

Ziua 2 | Ringul de Aur: Parcul National Thingvellir–Geysir (Marele Gheizer)–Gullfoss
Bonus : vizita cu degustare de pranz la ferma de tomate Fridheimar.

Mic dejun. Astazi incepem turul initiatic al Islandei, o tara a contrastelor naturale, pe aceasta suprafata restransa gasindu-se atat ghetari cat si vulcani, gheizere si izvoare cu ape termale, fiind cunoscuta si ca "Tara Ghetii si a Focului”. Ziua debuteaza cu vizita la Parcul National Thingvellir–un loc unic in lume fiind inclus in patrimoniul UNESCO. Datorita unicitatii geologice reprezentata prin faptul ca se pot observa limitele placilor tectonice pe uscat insa si pentru ecosistemul deosebit din lacul ce ii poarta numele, zona a fost mult timp inchisa publicului si deschisa doar cercetatorilor. Astazi, insa, parcul este deschis tuturor celor ce vor sa se bucure de natura impresionanta insa si de istorie, dat fiind faptul ca prima adunare a Parlamentului Islandei (primul din lume !) a avut loc chiar aici. Continuam cu Gullfoss (Cascada de Aur) ce ne va fermeca prin caderea magica a apei incununata de curcubeele ce se formeaza in zilele insorite si la Marele Geysir–una dintre cele mai importante atractii naturale ale Islandei. Este cel mai vechi gheizer cunoscut si unul dintre cele mai impresionante exemple ale fenomenului. Originea cuvantului "gheizer” provine din numele acestui "geysir”, care in Limba Islandeza provine de la verbul "gjosa” ce inseamna "a erupe”. In perioadele de calm, Geysir se prezinta sub forma unui lac verde, cu un diametru de 18 m, iar in perioadele izbucnirilor, jetul de apa fierbinte este aruncat la inaltimi ce depasesc 48 m. Inedit pentru zona geografica in care ne aflam va oferim ca bonus vizita cu degustare de pranz la ferma de tomate Fridheimar,  o experienta horticola ce va fi insotita de o degustare de produse si o supa delicioasade rosii la pranz. Cazare la Hotel Hella 3* sau similar.

Ziua 3 | Coasta de Sud: Lava Center–Cascadele Skogarfoss, Seljalandsfoss–plaja cu nisip negru Reynisfara din Vik
Mic dejun. O prima vizita o vom face la Lava Center in Hvolsvollur–expozitie interactiva, de inalta tehnologie, care ilustreaza activitatea colosalelor si complexelor forte ale naturii care au dat forma Pamantului si au creat Islanda cu milioane de ani in urma. Vizita este completata cu accesul la noua platforma panoramica cu vedere la cei 5 vulcani inconjuratori. Continuam pe Coasta de Sud, cu opriri la frumoasele cascade Skogarfoss si Seljalandsfoss. Lasam in urma magicele caderi de apa si ne vom indrepta catre plajele cu nisip negru de origine vulcanica Reynisfara din Vik şi impresionantele formatiuni stancoase unde numeroase pasari arctice isi fac cuibul. Ne indreptam catre cazare admirand frumusetea incredibila a peisajelor din jur. Daca timpul ne permite vom admira in aceasta zi si ghetarul Solheimajokull. Cina si cazare Hotel Katla 3* sau similar.

Ziua 4 | Coasta de Sud-Est: Canionul Fjadrargljufur–Parcul National Vatnajokull–Laguna glaciara Jokulsarlon–Hofn
Mic dejun. O zi plina in care ne vom deplasa spre Estul insulei. Pe drum vom admira magnificul Canion Fjadrargljufur si vom poposi la Skaftafell visitor center din Parcul National Vatnajokull–cel mai mare parc national din Islanda si al doilea ca marime din Europa-caracterizat prin diversitatea peisajului, biosferei si vestigiilor culturale, si unde se afla cel mai mare ghetar din Europa, Vatnajokull. La amiaza, ne vom opri sa admiram peisajul si sa servim pranzul la pachet. Experienta zilei va fi o plimbare cu barca pe Laguna Jokulsarlon–cea mai admirata minune naturala a Islandei, ale carei ape stravezii sunt invadate de iceberg-uri alb-albastrui, desprinse din grandiosul ghetar Vatnajökull. In acest peisaj s-au filmat pelicule ca, Die Another Day sau Tomb Raider. Continuam tarseul cu portul pescaresc Hofn, capitala Sud-estului Islandei iar pe seara vom ajunge la hotel. Cina si cazare Hotel Blafell 3* din Breiddalsvik sau similar.

Ziua 5 | Lacul Myvatn–Hverir-Akureyri
Mic dejun. Plecare catre Lacul Myvatn, iar daca vremea va permite vom face un stop la caldera Krafla cu vulcanul Leirhnujukur.  Astazi vom intalni peisajul unic al zonei geotermale Hverir, locul unde va veti simti conectati la puterea planetei cu un peisaj rosu-orange ca pe Marte !  Pe drum ne vom opri sa fotografiem locuri ca: formatiunile de lava Dimmuborgir, izvorul termal Namaskard, pseudo-craterele Skutustadagigur, cascada Godafoss, muntele Hverfell. Cina si cazare Hotel Natur 3* sau similar.

Ziua 6 | Nordul Islandei si bonus: vizita cu gustare de pranz la o ferma de cai islandezi
Mic dejun. Scurta vizita in Akueryri, capitala Nordului, vechi centru comercial si important port pescaresc. Continuam spre Sigluflordur, candva centrul pescuitului de hering din Islanda si  unde s-a amenajat muzeul maritim Era Herring Museum. Bonus: vizitam o ferma de cai islandezi, unde servim o gustare de pranz si avem un bun prilej de a interactiona, de a fotografia si de a afla mai multe despre acesti cai deosebiti. Cina si cazare la Hotel Mikligardur 3* (plecari 30.06, 29.07), Hotel Blanda 3* (plecare 25.08) in Blondous sau similar.

Ziua 7 | Vestul Islandei: Craterul Grabrok-Deildartunguhver-Hraunfossar–Barnafoss–Borgarnes-Reykjavik
Mic dejun. Astazi vom explora Vestul Islandei si primul popas va fi pentru o mica drumetie pana in varful craterului Grabrok, de unde veti admira o superba panorama a zonei Borgarfjordur. Continuam cu Deildartunguhver-cel mai mare izvor termal din Europa si doua dintre cele mai spectaculoase cascade: Hraunfossar (cascada Lavei)-faimoasa ca si cadru natural pentru unele dintre cele mai frumoase fotografii din lume si Barnafos  (cascada Copiilor), loc despre care se spune ca aici si-au gasit sfarsitul doi copii care au cazut in apa in incercarea lor de a traversa un pod de piatra. O pasarela moderna pentru turisti asigura azi un loc de promenada minunat. La amiaza vom poposi in pitorescul orasel Borgarnes. Dupa-amaiza sosim in Reykjavik–cel mai mare oras si capitala Islandei, tur de oras in care putem admira: Catedrala Nationala, emblematica biserica Hallgrimskirkja, Primaria, cladirea Parlamentului, casa Hofdi, portul pesacaresc si vom urca in Perlan View, pentru superba panorama a Rejkjavik-ului si imprejurimilor sale. Cazare Hotel Fosshotel Baron 3* sau similar in zona Reykjavik.

Ziua 8 | Reykjavik– Reykjanes-Laguna Albastra
Mic dejun. Dimineata timp liber pentru vizite individuale in Reykjavik sau optional, puteti participa intr-o excursie ce va avea ca scop observarea balenelor. Dupa amiaza, aproximativ ora 15:00, ne imbarcam in autocar si vom vizita peninsula Reykjanes cu zona geotermala Krysuvik, farul Reykjanes si podul peste continente, Hafnir ! La final, la ora 19:30-20:00, optional, vom face un popas de cateva ore la Laguna Albastra–un loc unic in lume si cea mai mare atractie turistica a Islandei ! Frumusetea acestei ape te va uimi de la departare, avand o culoare albastra asemenea unei zile senine de vara. Apa albastra din laguna este cunoscuta pentru beneficiile ce le aduce trupului uman, aceasta apa fiind incalzita natural de activitatea vulcanilor. O baie in laguna este o activitate de pe urma careia va veti simti revigorati, efectele benefice ale apei geotermale fiind confirmate de-a lungul vremii de specialisti. Se spune ca baia si tratamentele cu namol din Laguna intineresc pielea barbatilor cu pana la 4 ani, pe cand pe a femeilor cu pana la 10 ani ! O ocazie unica, asa ca nu va uitati costumele de baie !
La ora 22:00, transfer la aeroport si imbarcare pe zborul Companiei Czech Airlines OK461 cu destinatia Praga (plecarea 30.06), pe zborul Companiei Lufthansa LH2469 cu destinatia Munchen (plecarea 29.07), respectiv pe zborul Companiei Lufthansa LH869 cu destinatia Frankfurt (plecarea 25.08).

Ziua 9 | Sosire Bucuresti
Plecare 30.06: Imbarcare pe zborul Companiei CSA OK802 cu destinatia Bucuresti ce decoleaza la ora 11:40, si sosire pe Aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 14:35.
Plecare 29.07: Imbarcare pe zborul Companiei Lufthansa LH1650 cu destinatia Bucuresti ce decoleaza la ora 09:00, si sosire pe Aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 12:00.
Plecare 25.08: Imbarcare pe zborul Companiei Lufthansa LH1418 cu destinatia Bucuresti ce decoleaza la ora 09:50, si sosire pe Aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 13:10.

Nota: in caz de zapada/ploaie/ceata/vreme rea programul si traseul in Islanda se va adapta in consecinta.

Alte Informatii

Note: Pentru un grup mai mic de 30 de platitori se va achita un supliment de 50 €/persoana. Tarifele au fost calculate la rata de schimb a monedei din Islanda, coroana Islandeza (ISK) de la data publicarii programului. In cazul in care cursul de schimb va fi mic de 130 ISK pentru 1 EUR, tariful escursiei se va recalcula.
---------------------------------------------------------------------------------------

Rezervarea excursiei:
se face in scris cu un mesaj pe email la [email protected] sau la Interra (Bucuresti Bd Ferdinand nr 83).

Plata excursiei:
• se poate face integral la inscriere, sau cu avans minim 50% din pretul excursiei in termen de doua zile de la rezervare, restul cu minim 31 de zile inainte de plecare.
• se poate achita in EURO sau in RON (la curs de vanzare banci comerciale sau curs BNR+2% din ziua platii).
• se poate achita prin transfer bancar, cu card la POS in agentie, numerar in agentie sau numerar prin depunere intr-o agentie Raiffeisen sau BRD in conturile Interra.

Conditii generale de renuntare-anulare a rezervarii:
• penalizare 10% din pretul excursiei daca anularea se face cu mai mult de 60 de zile pana la plecare
• penalizare 50% din pretul excursiei daca anularea se face intre 60-31 de zile pana la plecare
• penalizare 100% din pretul excursiei daca anularea se face cu mai putin de 31 de zile pana la plecare
• penalizare 100% din pretul excursiei pentru neprezentare la plecare (no-show)

Informatii utile referitoare la transferul gratuit din tara:
• transferul gratuit deserveste exclusiv orasele mentionate in prezentarea excursiei.
• transferul din tara la punctele de imbarcare sau la aeroport este oferit de Interra Travel cu titlu gratuit. Prin urmare, acesta nu poate face subiectul unor eventuale despagubiri, inclusiv catre alti turisti din alte orase decat cele deservite, care nu beneficiaza de transfer.
• costurile totale ale transferurilor gratuite sunt suportate de catre Tour Operatorul Interra Travel.
• daca pasagerul care a rezervat transfer gratuit renunta ulterior la acesta, nu exista notiunea de eventuale restituiri intrucat acesta este gratuit.
• transferul gratuit se rezerva odata cu pachetul turistic.
Daca turistul nu solicita la rezervarea pachetului turistic si transfer gratuit, ulterior aceasta nu mai poate fi confirmat decat in limita locurilor disponibile, cu confirmare de la Interra Travel si cu minim 31 de zile inainte de plecare.
• daca pasagerul cu transfer rezervat renunta la transferul de dus, transferul de retur se anuleaza automat. Acesta va putea fi asigurat doar daca vor mai fi locuri disponibile la acel moment in mijlocul de transport.
• prezentarea la transfer se face cu minim 15 minute inainte de ora de plecare comunicata. Pasagerii care beneficiaza de transfer gratuit au obligatia de a comunica agentiei revanzatoare sau Tour Operatorului un numar de telefon mobil la care sa poata fi contactati de catre soferi in cazul unor modificari neprevazute care pot aparea in ziua transferului. Tour Operatorul nu-si asuma raspunderea pentru eventuale neprezentari la transfer ale pasagerilor, care au drept consecinta pierderea avionului de catre acestia. In acest caz, costurile suplimentare generate de un nou bilet de avion sau modificarea celui existent vor fi suportate de catre pasager.
• transferurile gratuite sunt asigurate de catre Tour Operator cu mijloace auto din flota proprie (autoturisme, microbuze, autocare) si/sau cu mijloace auto ale companiilor de transport partenere pe rute regulate de transport pasageri. In situatia in care Tour Operatorul recurge la companiile de transport care efectueaza transport regulat de persoane pe rutele de transfer, contravaloarea biletului de transport este acoperita integral de catre Tour Operator iar pasagerii vor fi anuntati in mod corespunzator.
• daca Tour Operatorul are de asigurat in aceeasi zi transferuri gratuite pe aceeasi ruta si din aceleasi orase pentru doua sau mai multe excursii cu plecare sau sosire in aceeasi zi, se va organiza un singur transfer cumulat pentru toti pasagerii din excursiile respective. In acest caz, pot aparea timpi de asteptare de 1 pana la 3 ore. In acest caz, pasagerii vor fi anuntati si trebuie sa confirme daca doresc sa beneficieze de transferul cumulat sau renunta la transfer.
• Tour Operatorul nu isi asuma raspunderea in situatia putin probabila a aparitiei unor evenimente neprevazute (blocarea traficului rutier, inzapezirea drumurilor, inundatii, accidente rutiere, etc) care pot duce la intarzierea transferului si pierderea zborului.
• turistii au obligatia de a mentine curatenia in mijlocul de transport pe tot parcursul transferului. In mijlocul de transport nu este permis fumatul, consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare. Transferurile din provincie se asigura in conformitate cu reglementarile legale in vigoare cu privire la transportul de persoane si cu respectarea timpilor de condus ai soferilor. Din acest considerent, soferii vor face pauzele de odihna impuse de lege in vederea asigurarii unui transport in conditii de siguranta.

Documente de calatorie:
Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, cartea de identitate sau pasaportul, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta. Cetatenii romani pot calatori in statele membre ale Uniunii Europene, Spatiului Schengen si Spatiului Economic European cu cartea de identitate sau pasaportul in curs de valabilitate. Pentru a verifica lista statelor care permit intrarea pe baza cartii de identitate, lista statelor membre U.E., Schengen si Spatiul Economic Eurpoean, va rugam sa consultati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions  Accesul cu cartea de identitate mai este permis in urmatoarele state: Macedonia (90 zile), Muntenegru(30 zile), Serbia (90 zile), Norvegia (daca cartea de identitate romaneasca valabila este emisa dupa anul 2009, in care este specificata cetatenia romana. Cartile de identitate romanesti emise inainte de anul 2009 nu sunt recunoscute ca documente de calatorie in Norvegia) Pentru toate celelalte state din afara Uniunii Europene si pentru acele state pentru care cetatenii romani nu au nevoie de viza de intrare, accesul se face pe baza pasaportului valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Pentru a consulta lista statelor pentru care nu este necesara viza de intrare accesati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions  Pentru tarile in care cetatenii romani au nevoie de viza de intrare, este necesar pasaportul valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Anumite state nu permit accesul ca pasaport temporar sau nu aplica vize pe pasaport temporare, de aceea va rugam sa consultati serviciul consular al tarii in care intentionati sa faceti deplasarea sau solicitati acest lucru agentului dvs. de turism.In cazul persoanelor casatorite recent, nu se accepta Cartea de Identitate anulata (perforata) de autoritati in vederea emiterii unei noi carti de identitate. Copiii care nu au carte de identitate, vor trebui inscrisi pe pasaportul unuia dintre parinti. In acest caz, parintii care au copiii trecuti in pasaportul lor, vor calatori obligatoriu cu Pasaportul. Agentia organizatoare (Tour Operatorul) nu are nici o raspundere in situatia in care autoritatile de frontiera nu permit accesul turistului pe teritoriul statului respectiv. De asemenea, nu are nici o responsabilitate daca turistului nu i se permite parasirea teritoriului unei tari de catre autoritatile de frontiera din statul respectiv. In aceste cazuri, turistului nu i se mai restituie contravalorea excursiei.

Cazare si programul excursiei:
Clasificarea hotelurilor din program este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania. Hotelurile nominalizate in program pot suferi modificari pana la data plecarii, in functie de conditiile specifice care pot aparea intre momentul publicarii programului si data plecarii. Daca aceste schimbari sunt impuse de furnizorul local, intotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locatie/confort. Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar pote fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila, etc. Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de reprezentantul agentiei. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor. Situatia de partaj in camera dubla este atunci cand o persoana doreste sa participe la o excursie singura, dar nu in camera single, ci cu alta persoana, necunoscuta, de acelasi sex, intr-o camera dubla pentru doua persoane. In aceasta situatie persoana in cauza solicita Tour Operatorului o rezervare partaj in camera dubla, sub rezerva ca Tour Operatorul va gasi, in timp util, a doua persoana dispusa sa participe la excursie partaj in camera dubla. Daca nu se va gasi a doua persoana, prima persoana se poate retrage, sau va achita suplimentul de camera single pentru a putea participa la excursie. Tour Operatorul nu este raspunzator de achitarea suplimentului de camera single. Insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbari de ore, modificarea ordinii desfasurarii acestuia), fara a afecta insa structura serviciilor efectuandu-l astfel in totalitate.

Informatii utile referitoare la transportul cu autocarul:
Turistii au obligatia sa se prezinte la locul de imbarcare cu minim 20 minute inainte de ora inscrisa pe voucher pentru plecare sau transfer. Locurile in autocar au fost prealocate la momentul rezervarii, pasagerii au obligatia sa ocupe doar locul inscris pe prezentul voucher. Turistii au obligatia de a mentine curatenia in autocar pe tot parcursul excursiei. In autocar nu este permis fumatul, consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare. Buzunarul de plasa din fata scaunului dumneavoastra este destinat pastrarii de pliante, brosuri sau harti. Va rugam sa nu pastrati aici sticle de plastic sau obiecte voluminoase. Sticlele de plastic, bagajele de mana sau alte obiecte voluminoase se depoziteaza in spatiul special amenajat, deasupra scaunelor.

Informatii utile referitoare la transportul cu avionul:
Compania/companiile aeriene care opereaza zborurile din pachetul de servicii pot aduce diferite modificari zborurilor contractate, in functie de conditiile obiective din perioada de operare, pana la momentul plecarii pentru zborul/zborurile de dus sau dupa momentul plecarii pentru zborul/zborurile de intors. Agentia organizatoare va informa pasagerii directi respectiv agentiile revanzatoare asupra eventualelor modificari survenite independent de vointa sa si nu va fi raspunzatoare de eventualele inconveniente aparute. Alocarea locurilor in avion se face de catre ghiseul de check-in din aeroport in functie de ordinea sosirii pasagerilor. Pentru destinatiile europene, de regula, limita de bagaje de cala este de 20 kilograme si 06 kilograme pentru bagajul de mana, dimensiuni: 55cm x 40cm x 20cm. Depasirile de limita de KG se achita separat pe aeroport. Mai multe informatii gasiti pe site-ul companiei aeriene sau in agentia de turism. Femeile care sunt insarcinate in peste 6 luni, au nevoie de un certificat medical cu acordul medicului de a calatori cu avionul. Compania de zbor si echipajul de bord isi rezerva insa dreptul de a decide daca permit sau nu imbarcarea persoanelor cu sarcina avansata (ultimele 2-3 luni). Pasagerii care sufera de boli contagioase nu pot calatori cu avionul. Personalul aeroportuar si de bord isi rezerva dreptul de nu permite imbarcarea respectiv de a dispune debarcarea persoanelor in cauza. Dupa aterizarea pe aeroportul de destinatie, pasagerii se vor prezenta mai intai la ghiseul Control pasapoarte, dupa care isi vor recupera bagajele din locul special amenajat. Daca atunci cand ajungeti la destinatie observati ca aveti probleme in gasirea bagajului depus la biroul de check-in la imbarcare, va rugam nu parasiti aeroportul, ci depuneti o sesizare la biroul de reclamatii existent la terminal.

Excursii Optionale

Observarea Balenelor:
Tarif informativ: 110 €/persoana

Laguna Albastra (se rezerva din tara odata cu pachetul turistic):
Tarif: 85 €/persoana

 

Impresii

Toate campurile sunt obligatorii!

Puteti incarca maxim 50 poze

 • G Ela

  O excursie de vis !!!
  Mii de multumiri ghidului nostru, dna Mia Cojocaru, un ghid exceptional !!!

 • Laura Geala

  Am revenit din Islanda. A fost mai frumos și mai interesant decât am crezut.
  Mulțumiri!
  Laura Geală

 • Turisti Interra

  Salutari din Laguna Jokursarlon. Plecarea 5 Iulie 2018.

  Islanda

 • Daniela Bordei

  Asa cum mi-a fost greu sa o parasesc, asa imi e dificil si sa ma opresc sa vorbesc despre ea. Cel mai nou pamant al lumii, aflat intr-o continua si surprinzatoare metamorfoza este si taramul contrastelor. Desi ar putea parea cel putin ciudata lipsa de interes a islandezilor pentru turisti totusi vizitandu-le tara le-am inteles retinerea. Tara aceasta ata de pura si proaspata, atat de diversa si cromatica, atat de sigura si totusi riscanta nu are posibilitatea de a face fata invaziei turistilor echipati cu aparatura de ultima generatie pentru a surprinde aurora boreala,tasnetul gheyzerului sau aparitia scanteietoare si efemera a curcubeului ( trebuie ca ne-a iubit mult cel de sus, de ne-a binecuvantat cu maretia diademei multicolore de atat de multe ori). Nu au atatea hoteluri, cafenele ( nu exista Starbucks), restaurante, wc-uri, autocare sau taxiuri. Sunt atat de obisnuiti unii cu altii, incat nu e de mirare sa ii vezi in pijama ducandu-se dupa paine la magazinul din colt. Lumea intreaga este un sat, iar aici acest lucru este cel mai bine reprezentat. Desi situata atat de aproape de taramul zapezii vesnice, Islanda are o clima blanda si prietenoasa, cu temperaturi de minim -6 grade iarna. Oricum, daca te plictisesti de ploaie, asteapta 5 minute si poate iesi soarele, asta daca nu incepe vantul sau se lasa ceata. Islandezii cred mai mult in elfi si troli decat in orice altceva. Deseori construirea unor drumuri sau cladiri este obstructionata datorita credintei ca pe locul respectiv traieste un elf. Nimeni nu vrea sa supere elfii astfel ca se recurge la obtinerea unui certificat de bune auspicii inaintea inceperii constructiei. Sunt atat de plini de candoare si inocenta incat nu cred doar in Mos Craciun ci in alti 10-15 in functie de zona, deci ce alt loc de pe planeta poate sa intreaca Islanda? Nu v-am spus nimic despre simbolul lor, puffinul. Un fel de struto-camila, cu elemente imprumutate atat de la pinguin, cat si de la tukan. Noi ne- am rupt piciorele in cautarea lui, iar islandezii il consuma cu mare placere in restaurantele de lux. Cica e dulce. In schimb in materie de pesti au gusturi cel putin bizare, mancand rechin putrezit(tinut intre pietre vulcanice timp de 40 de zile pentru a se elimina amoniacul). Cu toate acestea, hot dogul tine prima pagina in randul tinerilor. Am brazdat tara asta de la nord la sud si de la est la vest fara sa vad o casa. Despre om nici nu poate fi vorba. Sanse mai mari ai sa vezi oi sau cai. Apropos de oi, nu exista ideea de turma, cioban,stana. Oaia islandeza este libera si independenta. Principala ei activitate e pascutul. Sta si paste in iarba inalta si suculenta pana da strechea in ea si nu se mai poate misca. Atunci se tranteste si zace pret de cateva ore pentru ca mai apoi sa reia pascutul. Si soselele sunt goale si atunci cand esti prin desert vederea unui autovehicul iti produce o bucurie fara margini, mai ales ca Dusterul nostru e o obisnuinta a soselelor. Nu credeam sa ajung sa fotografiez masina nationala acolo. Islanda e toata pe facebook, asa ca daca v-a placut si acest articol si ii dati share,poate il citeste chiar tradus prost de google si soferul nostru aiurit care dupa ce ne-a lasat ghida fara bagaj, ce mai avea femeia la purtator i-a aruncat la gunoi crezand ca e gunoi. Dar credeti-ma zambea atat de nevinovat ca biata ghida a stat 4 zile cu aceleasi haine, spalate si uscate zilnic. Si se mai numea si Elfi….

  Islanda Dna Bordei

 • Neagu Georgeta

  Circuitul "Islanda Marele Tur" din august 2015 a fost la superlativ, datorita d-nei Mia Cojocaru, un ghid de exceptie, foarte bine pregatit si un foarte bun organizator, cat si naturii ofertante a Islandei. Islanda este locul unde natura isi arata forta si diversitatea ei, locul unde poti intalni "foc si gheata": vulcani, ghetari, cascade strapunse de curcubeu, lacuri de un albastru infinit, fiorduri, peisaje "selenare" formate din lava vulcanica, gheizere,izvoare termale. Va recomand ca si dvs sa parcurgeti cat mai curand aceasta frumoasa experienta. Multumesc Interra pentru organizare si pentru ghidul pe care l-am avut.

Cerere de rezervare

Toate campurile sunt obligatorii! Va rugam completati si codul anti-spam, exact asa cum este trecut in dreapta campului.

Google cautare
Google anunturi
Facebook
Newsletter Interra
Sunt client Interra
Recomandari de la prieteni
Alta sursa

Posteaza aici albumele tale preferate de Calatorie, ca sa ne bucuram impreuna cu tine de locurile pe care le-ai vizitat. Albumele postate sunt subiectul aprobarii de catre Interra. Nu pune doar peisaje sau natura moarta, vrem sa te vedem si pe tine in ele. Interra nu este raspunzatoare de provenienta pozelor postate de catre utilizatori.

Exploreaza pe tari

Europa

Asia

Oceanul Indian

Africa

America de Nord si Centrala

Orientul Mijlociu

Australia si Oceania

America de Sud

Mari si Oceane