Informatii Generale Program Excursie Alte Informatii Impresii Rezervare online Rezervare

Informatii Generale

Conditii de calatorie:
• Dovada vaccinarii sau test negativ RT-PCR cu max 72 h inainte de plecare.

+Inclus Demipensiune.
Experimenteaza Iranul, un caleidoscop de culori! Calatorind in Persia, taramul minunilor, o sa explorezi orasele magnifice ale Iranului pe Drumul Matasii. Vizitezi orase antice, moschee decorate minutios, palate impresionante, bazaruri pline de viata in care te targuiesti cu negustorii si descoperi metamorfoza Persiei antice.

Mai avem 7 locuri libere.
Vizitam
Teheran, Palatul Golestan, Kashan, Isfahan, Satul istoric Abyaneh, Yazd, Templul de foc Zoroastrian, Turnurile Tacerii, Pasagradae, Necropolis, Persepolis, Shiraz... (click pe Program Excursie).
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Plecare din: Bucuresti Otopeni.
Transferuri gratuite Interra la Otopeni si retur din orasele:

> Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia
>
Brasov, Predeal, Sinaia, Campina, Ploiesti

>
Sibiu, Rm Valcea, Pitesti

 Plecare excursie
1 Mai
 Mai sunt locuri libere ? 7
 Adult in camera dubla 1.699 €
 Al 3-lea adult in camera dubla pat supl 1.699 €
 Adult in camera single 1.955 €

Servicii incluse:
• Ghid roman insotitor
• Zboruri la dus Bucuresti => Teheran, Compania Turkish Airlines
• Zboruri la retur Shiraz => Bucuresti, Compania Turkish Airlines
• Taxele de aeroport

• Transferuri aeroporturi-hoteluri-aeroporturi

• Transport cu autocar local dotat cu aer conditionat, conform programului
• Ghizi locali pe toata durata circuitului
Cazare 8 nopti la Hoteluri de 3* si 4* astfel:
- 2 nopti in Teheran la Hotel Ferdowsi 4* sau similar
- 3 nopti in Isfahan la Hotel Setareh 3* sau similar
- 1 noapte in Yazd la Hotel Arg e Jadid 4* sau similar
- 2 nopti in Shiraz la Hotel Arg 3* sau similar
Mese incluse: mic dejun si cina conform programului
• Tururi de oras Teheran, Isfahan, Yazd, Shiraz
• Excursie la Kashan cu vizitarea Gradinii Fin si Casa Boroujerdi
• Excursie la Pasargadae, Naqsh-e Rostam si Persepolis
• Biletele de intrare la obiectivele turistice mentionate in program
• Ghizi locali pe toata durata excursiei
• Taxa de pocesare acte pentru obtinerea documentelor oficiale pentru aplicarea vizei pe aeroportul din Teheran

Nu sunt incluse:
• Taxa de viza on arrival, 80 €/turist, se achita la sosirea pe aeroportul din Teheran
• Asigurarea travel covid protection-obligatorie
• Bacsisul pentru ghizi locali si soferi (este o practica uzuala in Iran), 5 €/turist/zi

• Alte servicii decat cele mentionate in program

Program Excursie

Ziua 1 | Bucuresti–Istanbul
Intalnire cu insotitorul de grup la Aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 20:00, pentru imbarcare pe zborul Companiei Turkish Airlines TK1046 cu destinatia Teheran, via Istanbul. Decolare la ora 22:00 si sosire la Istanbul la ora 23:20.

Ziua 2 | Istanbul–Teheran
Imbarcare pe zborul TK878 cu destinatia Teheran cu decolare la ora 01:40. Sosire pe aeroportul din Teheran la ora 06:10. Dupa indeplinirea formalitatilor vamale transfer si cazare pentru early check-in la Hotel Ferdowsi 4* sau similar Teheran. Mic dejun. Suntem in Teheran, capitala vibranta a Iranului, oras locuit inca din Sec al-XII-lea, gazda a numeroase moschee, temple si biserici. Vom incepe explorarea orasului cu Sectia de Arheologie a Muzeului National, o interesanta colectie de obiecte, din preistorie pana in zilele noastre. Pornim in descoperirea orasului incepand cu impresionantul si expansivul Palat Golestan, care ne poarta in timp pana la Dinastia Qajarid. Apoi mergem spre Marele Bazar, unde aroma mirodeniilor orientale ne ameteste simturile. Vom avea timp sa exploram si sa admiram „comorile” persane. Transfer la hotel. Cina si cazare la Hotel Ferdowsi 4* sau similar Teheran.

Ziua 3 | Teheran–Kashan-Isfahan
Mic dejun. Plecam spre Kashan, orasul care straluceste ca o perla la marginea desertului. Aici o sa vizitam Gradina Fin, care cu numeroasele sale fantani, piscine si copaci antici, este una dintre cele mai faimoase si frumoase gradini ale Iranului. Din 2011 apartine Patrimoniului UNESCO alaturi de alte 11 gradini persane. Mai tarziu vom explora una din celebrele vile din timpul Dinastiei Qajar. Casa Boroujerdi a fost construita de Haji Mehdi Boroujerdi, un negustor bogat, ca dar de nunta pentru mireasa sa. Ne indreptam catre Isfahan. Pe drum, ne oprim si vizitam satul istoric Abyaneh, cunoscut pentru pitorescul caselor de lut si ospitalitatea localnicilor ce isi continua modul traditional de viata. Seara sosire in Isfahan. Cina si cazare la Hotel Setareh 3* Isfahan sau similar.

Ziua 4 | Isfahan
Mic dejun. Isfahan este fosta capitala a Iranului si unul dintre cele mai grandioase orase din lume. Legenda spune ca Isfahan a fost locul ales de Adam dupa izgonirea din Rai. Veti fi impresionati de moschei magnifice, palate, comori de arta, domuri turcoaz si maiestuoasa Piata Naghsh-e Jahan, inclusa in Patrimoniu Mondial UNESCO. Aceasta piata, numita si Piata Imam, este considerata ca fiind una dintre cele mai frumoase din lume sustinuta fiind si de arhitectura speciala a monumentelor, precum Palatul Ali Qapu si Moscheea Sheikh Lotfollah. Vizitam apoi Marele Bazar, cunoscut sub numele de "Bazar Qeysarriyeh". Ne bucuram de acest loc si servim un ceai traditional. Dupa pranz, ne vom plimba pe faimosul Bulevardul Chahr Bagh, foarte asemănătoare cu Champs Elysees din Paris. Cina si cazare la Hotel Setareh 3* sau similar Isfahan.

Ziua 5 | Isfahan
Mic dejun. Ne deplasam catre capatul nordic al bazarului si ajungem in cartierele vechi unde se afla unul dintre cele mai importante, vechi si faimoase monumente din Orientul Mijlociu-Moscheea Jameh. Conform descoperirilor arheologice, moscheea ar fi fost construita intre Anii 771-773, probabil in timpul califului al-Mansur din dinastia Abbasida. Construita in stil selgiucid, Moscheea Jameh este o moschee de tip iwan, cu patru portaluri, caracteristic Persiei, doua minarete, doua sali de rugaciune, o curte spatioasa si doua domuri. In anul 2012 a intrat in Patrimoniul Mondial UNESCO. Crestinism in Iran ? Majoritatea bisericilor de aici, cu valoare artistica si istorica, au fost construite in jurul Sec al VIII-lea sau in Sec al XIV-lea. In cea mai parte au fost ridicate de crestinii armeni, fugiti de persecutiile turcesti din Armenia si Azerbaidjan si atrasi de domnia inteleapta a lui Shah Abbas. Catedrala Vank si Muzeul acesteia-pe care le vom vizita-sunt martori ai crestinismului. Impresionati o sa fim si de podurile care traverseaza raul Zayandeh, cel mai faimos fiind Si-o-Seh cu o lungime de 295 metri si o latime de 13.75 metri. Incheiem ziua cu o vizita la Muzeul Muzicii-un muzeu contemporan care ne arata istoria de mii de ani a instrumentelor muzicale din Iran, instrumente adunate din intreaga tara. Cina si cazare la Hotel Setareh 3* Isfahan sau similar.

Ziua 6 | Isfahan-Yazd
Mic dejun. Lasam in urma Isfahan si ne indreptam catre Yazd, centrul cultural al civilizatiei Zoroastriane. Situat intr-o oaza la punctul de intalnire al deserturilor Dasht e-Kavir si Dasht e-lut, inconjurat de trei munti, a ramas neatins de razboaie de-a lungul timpului gratie asezarii sale. Orasul este faimos in intreaga lume datorita industriei sale bazata pe fabricarea de matasuri, carpete si covoare, prelucrarea ceramicii si bijuteriilor. Incepem vizitele cu maiestuoasa Moschee Jami-cu un uluitor portal acoperit cu ceramica si Templul Zoroastrian al Focului unde arde o flacara nestinsa de un mileniu si jumatate. Vizitam Piata Amir Chakhmagh–inima Yazdului, probabil cel mai fotografiat loc din oraş! Continuam apoi cu Turnul Tacerii-"funeraliile celeste" ale zoroastrienilor. In interiorul acestor ziduri circulare de calcar, zoroastrienii isi aduceau mortii, pentru ca trupul neinsufletit sa ramana doar cu soarele si cu vulturii si sa nu intineze nici pamantul binefacator, nici aerul si nici apa. Astăzi, cele mai mari comunităţi zoroastriene se găsesc în Iran, India si Tibet. Feroze Gandhi, soţul Indirei Gandhi–fost premier al Indiei–sau Freddie Mercury au fost adepţi ai cultului. De aici facem o plimbare prin zona veche a orasului, cartierul Fahadan, in apropierea Muzeului de Antropologie. Cina si cazare la Hotel Arg e Jadid 4* sau similar Yazd.

Ziua 7 | Yazd–Pasargadae–Persepolis-Shiraz
Mic dejun. Dimineata, ne oprim in Pasargadae, unul dintre cele mai impresionante orase ruina din lume, prima capitala a Imperiului Persan. Locul se remarca prin existenta aici a mormantului si a ramasitelor palatelor fondatorului Imperiului Persan, Cirus cel Mare. Ajungem apoi in Persepolis-bijuteria Persiei antice, inclusa in Patrimoniul UNESCO. A fost capitala antica cu rol ceremonial a Imperiulului Ahemenid, cea de-a doua dinastie iraniana. Fondata de Darius I cel Mare, capitala a fost construita pe o terasa imensa, jumatate artificiala, unde ''regele regilor'' a creat un ansamblu impresionant de palate, inspirat dupa modelele mesopotamiene. Este cunoscut pentru artefactele bine conservate din Palatul Apadana si pentru Poarta tuturor Natiunilor. Oricine a stat in sala celor 100 de coloane nu a putut uita momentul niciodata! Urmatoarea oprire este la Necropolis sau Naqsh-e Rustam unde se pot vizita celebrele morminte din piatra si basorelieful cu Imparatul Valerian. Ne deplasam spre Shiraz. Cina si cazare la Hotel Arg 3* sau similar Shiraz.

Ziua 8 | Shiraz
Mic dejun. Suntem in Shiraz, oras intemeiat cu 2.000 de ani inainte de Hristos, devenit in Sec al-XIII-lea important centru de arte si literar, reprezentat la nivel mondial de poeti si scriitori. Aici vizitam Moscheea Nasir-ol-Molk cunoscuta in lume ca Moscheea Roz. Un mix magic de lumina si culoare ! Aici creativitatea pluteste peste tot in aer. Apoi ne indreptam catre Muzeul si Gradinile Narenjestan-un pavilion bogat decorat cu o combinatie uluitoare de elemente decorative. Trecand prin Bazarul Vakil (bazar ce are o structura in forma de cruce, cu o arhitectura impresionanta reprezentata de plafoane din caramida, ideale in mentinerea interiorului racoros vara si cald iarna) ne lasam cuprinsi de viata agitata comerciala persana si fermecati de aromele Orientului! Deasupra bazarului se ridica Moscheea Vakil, impresionanta prin sala de rugaciune cu cele 48 de coloane rasucite si decoratiuni cu motive florale. Ca un gest de bun ramas vom vizita Mausoleul Hafez, dedicat poetului Hafez, venerat si popular in randul iranienilor, care considera obligatoriu ca in fiecare casa pe langa Coran sa existe si o carte scrisa de Hafez. Cina si cazare la Hotel Arg 3* sau similar Shiraz.

Ziua 9 | Shiraz–Istanbul-Bucuresti
La putin timp dupa miezul noptii, transfer la aeroportul din pentru imbarcare pe zborul Companiei Turkish Airlines TK885 cu destinatia Bucuresti, via Istanbul. Decolare la ora 02:55 si sosire la Istanbul la ora 05:30. Imbarcare pe zborul TK1043 cu destinatia Bucuresti la ora 07:00. Sosire pe Aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 08:15. Sfarsitul pachetului de servicii.


Alte Informatii

Termene si conditii excursie

Informatii precontractuale-click AICI
Contract prestari servicii turistice-click AICI
Informare prelucrare date personale-click AICI

Puteti achita excursia integral la rezervare, sau in transe:
• 30% din pret la max trei zile de la momentul rezervarii
• 20% din pret cu pana la 61 de zile inainte de plecare
• 50% din pret cu pana la 31 de zile inainte de plecare

Modalitati de plata:
• se poate achita in EURO sau in RON (la curs de vanzare banci comerciale sau curs BNR+2% din ziua platii).
• se poate achita prin transfer bancar, cu card la POS in agentie, numerar in agentie sau numerar prin depunere intr-o agentie Raiffeisen sau BRD in conturile Interra.
NOU posibil plata cu card online cu link de plata securizat.

Conditii generale de renuntare-anulare a rezervarii de catre turisti:
• penalizare 10% din pretul excursiei daca anularea se face cu mai mult de 60 de zile pana la plecare
• penalizare 50% din pretul excursiei daca anularea se face intre 60-31 de zile pana la plecare
• penalizare 100% din pretul excursiei daca anularea se face cu mai putin de 31 de zile pana la plecare
• penalizare 100% din pretul excursiei pentru neprezentare la plecare (no-show)

Impresii

Toate campurile sunt obligatorii!

Puteti incarca maxim 50 poze

 • Elena-Maria Tarziu

  Buna ziua,
  Am facut parte din grupul de turisti care au avut sansa sa viziteze Iranul in luna Mai 2019. Obiectivele, orasele, relieful, caldura oamenilor, cazarile, mancarea, toate ne-au fermecat. Incununarea reusitei acestui circuit a fost ghidul persan, Prof. Mansour Ghasemi un erudit care ne-ar fi povestit non stop despre ce vedeam in jurul nostru sau despre fiecare artefact in parte. Inarmat cu albume, harti, grafice, poze ne-a tinut adevarate prelegeri universitare. Insotitorul grupului, Dl.Romi Visan a fost la aceeasi inaltime: a tradus simultan din lb. franceza, ceea ce nu este chiar usor 12 ore/zi, ne-a acompaniat cu grija, politete si intelegere. Le multumim amandurora si nu in ultimul rand soferilor, adevarati profesionisti. Programul a fost atat de dens si bine intocmit ca nu stiu ce sa amintesc mai intai: Teheranul cu Podul naturii, Muzeul de arheologie, Muzeul covoarelor, minunatul Isfahan cu atatea obiective, bazarele, Persepolis, fosta capitala a Imperiului persan, Shiraz, important centru de arte si cultura, Yazd, centrul cultural al civilizatiei Zoroastriene etc, etc. Regimul de demipensiune a fost perfect si ideal, l-am dori in toate excursiile. M-am intors cu pofta de a reveni in Iran, coroana Persiei antice. Va multumesc.
  Elena-Maria Tarziu

 • Turisti Interra

  Salutari din Teheran ! Plecarea 13 Mai 2019

  Teheran

 • Turisti Interra

  Salutari din Teheran ! Plecarea 17 Octombrie 2018.

  Iran Teheran

  In Yazd la o cina traditionala iraniana cu muzica si poezie.

  Iran Yazd cina traditionala

 • Turisti Interra

  Salutari din Isfahan plecarea 27 Octombrie 2017.

  Iran Isfahan

Rezervare online

Cerere de rezervare

Toate campurile sunt obligatorii!

Fara transfer
Adjud
Bacau
Brasov
Buzau
Campina
Cernavoda
Constanta
Fetesti
Focsani
Iasi
Medgidia
Onesti
Pitesti
Ploiesti
Predeal
Roman
Rm Valcea
Sibiu
Sinaia
Slobozia
Tg Frumos
Urziceni

Am citit si sunt de acord cu termenele si conditiile acestei excursii.

Posteaza aici albumele tale preferate de Calatorie, ca sa ne bucuram impreuna cu tine de locurile pe care le-ai vizitat. Albumele postate sunt subiectul aprobarii de catre Interra. Nu pune doar peisaje sau natura moarta, vrem sa te vedem si pe tine in ele. Interra nu este raspunzatoare de provenienta pozelor postate de catre utilizatori.

Exploreaza pe tari

Europa

Mari si Oceane

Orientul Mijlociu

Asia

Africa

America de Nord si Centrala

America de Sud