Informatii Generale Program Excursie Info Plecare Alte Informatii Impresii Rezervare online Rezervare

Informatii Generale

Conditii de calatorie:
• Fara restrictii de calatorie.

Iordania Circuit-Sejur Marea Rosie-Sejur Marea Moarta.
Inclus Demipensiune.
Cu zboruri din Bucuresti si conexiuni din Timisoara, Iasi.

7 locuri libere la plecarea 6 Septembrie.
Vizitam Amman, Jerash, Ajloun, Madaba, Muntele Nebo, Karak, Wadi Rum, Aqaba Marea Rosie, Petra, Marea Moarta... (click pe Program Excursie).
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Plecari din: Bucuresti Otopeni.
Transferuri gratuite Interra la Otopeni si retur din orasele:

> Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia
>
Iasi, Tg Frumos, Roman, Bacau, Onesti, Adjud, Focsani, Buzau, Urziceni

>
Brasov, Predeal, Sinaia, Campina, Ploiesti

>
Sibiu, Rm Valcea, Pitesti

Plecari
Locuri libere ? Adult in cam dubla Al 3-lea adult Copil 2-11 ani Adult in cam single
06.09 7 998 998 798 1.198
13.09 11 998 998 798 1.198
20.09 1 998 998 798 1.198
06.10 0 998 998 798 1.198
13.10 0 998 998 798 1.198
20.10 0 998 998 798 1.198
27.10 8 998 998 798 1.198
29.11 8 998 998 798 1.198
NOTA: Pentru plecarile din tara cu avionul, se adauga la tarifele de mai sus urmatoarele suplimente:
Plecari din Timisoara sau Iasi: +60 €/persoana.

Servicii incluse:
• Ghid roman insotitor
• Zboruri directe Bucuresti => Amman => Bucuresti, Compania TAROM
• Taxele de aeroport

• Transferuri aeroport-hotel-aeroport
• Transport cu autocar local dotat cu aer conditionat, conform programului
Cazare 8 nopti cu mic dejun la Hoteluri de 3*, 4* si 5* astfel:
- 2 nopti in Amman la Hotel Mena Tyche 4* sau similar
- 2 nopti la Petra la Hotel La Maison 3* sau similar
- 2 nopti in Aqaba-Marea Rosie la Hotel Double Tree by Hilton 5* sau similar
- 2 nopti la Marea Moarta la Hotel Dead Sea 4* sau similar
7 cine la hotel conform programului
1 pranz la restaurant local in Petra

• Vizitele si excursiile prevazute in programul excursiei
Ghid local de Lb Romana pentru zilele de Circuit
Biletele de intrare la obiectivele turistice din program
• Jeep Safari in Wadi Rum (2 ore)

Nu sunt incluse:
• Bacsisuri pentru ghizi locali si sofer, aprox 5 USD/turist/zi, se achita la fata locului
• Intrari la obiective turistice altele decat cele din program
• Asigurare travel covid protection
• Test RT-PCR efectuat la sosire in Iordania (daca se va solicita la data plecarii)

Program Excursie

Ziua 1 | Bucuresti–Amman
Plecari din Bucuresti: Intalnire cu reprezentantul Interra la Aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 22:30, pentru imbarcare pe zborul Companiei TAROM RO187 cu destinatia Amman.

Plecari din Timisoara: Prezentare la Aeroportul Traian Vuia la ora 17:45 pentru imbarcare pe zborul Companiei TAROM RO608 cu destinatia Bucuresti. Decolare la ora 19:45 si aterizare la Bucuresti la ora 20:45. Escala pana la ora 00:30, cand va veti imbarca pe zborul Companiei TAROM RO187 cu destinatia Amman.

Plecari din Iasi: Prezentare la Aeroportul International Iasi la ora 17:50 pentru imbarcare pe zborul Companiei TAROM RO708 cu destinatia Bucuresti. Decolare la ora 19:50 si aterizare la Bucuresti la ora 21:00. Escala pana la ora 00:30, cand va veti imbarca pe zborul Companiei TAROM RO187 cu destinatia Amman.

Ziua 2 | Amman-Jerash-Ajloun, Tur de oras Amman
Decolare la ora 00:30. Sosire la Amman la ora 03:10. Intalnire cu reprezentantul local, transfer la hotel si cazare. Cazare Hotel Jerusalem International  4* Amman sau similar. Mic dejun. Excursia de astazi incepe cu vizitarea orasului antic Jerash–unde primele asezari omenesti au fost datate cu mai mult de 6.500 de ani in urma. Epoca de aur a orasului a fost sub stapanirea romana, iar acum este una dintre cele mai bine conservate asezari romane din lume. Ascuns timp de secole in nisip, in urma unui proces de restaurare din ultimii 70 de ani, astazi Jerash este cel mai bun exemplu de urbanism roman din Orientul Mijlociu, cu strazi asfaltate si coloane, temple, teatre, piatete spatioase, bai publice, numeroase fantani si bineinteles zidurile vechi ale orasului strapunse de numeroase turnulete si porti. La mica distanta de Jerash, calatorind spre nord vest prin paduri de pin si plantatii de maslini, se afla orasul Ajloun locul unde Hadrian si-a petrecut iarna anilor 129-130 si a construit aici un arc de triumf in afara orasului lasand laturile sale nelegate pentru viitoarele ziduri ale orasului. Aici vom admira Castelul Ajloun (exterior) cunoscut in araba sub numele de Qalaat Errabadh, de unde va veti putea bucura de o panorama deosebita asupra Vaii Iordanului. A fost construit de musulmani in anii 1184-1185 ca un fort militar tampon pentru a proteja regiunea de invazia Cruciatilor. Din pozitia sa strategica de pe deal, castelul proteja caile de comunicare dintre Iordania si Siria si a fost unul dintre un lant de forturi, ale carui balize luminoase transmitea pe timp de noapte semnale venite dinspre Eufrat si Cairo. Intoarcere la Amman. Continuam un tur al orasului Amman, intins pe nu mai putin de 19 dealuri. Amman-ul este deopotriva un oras modern dar si capitala antica a Regatului Hasemit al Iordanului cu o varietate de situri istorice pe care le vom vizita astazi. Falnic situata deasupra orasului, Citadela cuprinde mai multe structuri precum Templul lui Hercule, Palatul Omayyad si Biserica Bizantina. La poalele cetatii se afla Teatrul Roman cu o capacitate de peste 6.000 de locuri, folosit si in ziua de azi pentru evenimente culturale. Un alt teatru restaurat este teatrul Odeon, cu o capacitate de 500 de locuri si care este folosit pentru concerte. In zona se mai afla trei muzee importante ale Iordaniei, Muzeul de Arheologie, Muzeul de Folclor si Muzeul Traditiilor Populare. Transfer la hotel. Servirea cinei la hotel. Cazare Hotel Mena Tyche  4* Amman sau similar.

Ziua 3 | Amman–Madaba–Muntele Nebo–Karak-Petra
Mic dejun. Excursia continua apoi spre Madaba cunoscut si sub numele de Orasul Mozaicului, ne vom indrepta apoi catre Muntele Nebo, situat la 800 m deasupra nivelului marii, unde puteti sta pe locul unde Moise a privit peste Tara Promisa. Ne apropiem apoi de Karak, iar silueta izbitoare a acestui oras fortificat si a castelului sau, va va face imediat sa intelegeti de ce soarta regilor si a unor natiuni intregi a fost decisa aici timp de mii de ani. O fosta si puternica fortareata cruciada, Karak este astazi un oras cu peste 170.000 de locuitori unde puteti admira cladiri otomane din Sec al XIX-lea atent restaurate si fara indoiala cea mai mare atractie este Castelul Karak care domina orasul. In timp ce castelul dateaza din Sec al XII-lea, in esenta Karakul a fost o cetate inca din timpurile biblice. Biblia relatează cum, Imparatul lui Israel si aliatii sai din Judah și Edom au devastat Moab-ul  si au asediat imparatul Mesha in cetatea sa Kir Heres, cunoscuta ulterior sub numele de Karak. Excursia continua spre Petra unde ajungem in cursul serii. Servirea cinei la hotel. Cazare Hotel La Maison 3* Petra sau similar.

Ziua 4 | Petra a 8-a minune a lumii antice
Mic dejun. Astazi vom face o plimbare pe urmele lui Indiana Jones si vom descoperi acest oras uimitor, care a fost pierdut de lume mai bine de 1.000 de ani. Cea mai mare comoara nationala a Iordaniei, Petra, este unul dintre site-urile Patrimoniului Mondial UNESCO cu 2.000 de ani de istorie si 800 de monumente inca in picioare. Unii arheologi o numesc a 8-a minune a lumii antice si nu e de mirare. Vom admira temple, morminte, teatre si scari care au fost sculptate in stanca. Vom intra in orasul vechi, prin As-Siq si ne vom indrepta catre Al-Khazneh, cunsocut si sub numele de Trezorerie, unde s-ar putea sa va incerce un sentiment de deja-vu, intrucat acest loc a jucat un rol important in ultima Cruciada si in filmul Indiana Jones. Vom vizita apoi Teatrul Roman si spectaculoasele morminte regale. De aici vom cobori catre Aleea Coloanelor. Pranz inclus la restaurant local. Timp liber la dispozitie pentru fotografii inainte sa ne intoarcem pe aceeasi ruta. Nota: Turul de Petra se face pietonal si intrucat se merge pe jos considerabil, cu numeroase scari si portiune de teren accidentat, se recomanda incaltaminte comoda si nu este potrivit persoanelor care au dificultati cu mersul pe jos indelungat. Intoarcere la hotel. Servirea cinei la hotel. Cazare Hotel La Maison 3* Petra sau similar.

Ziua 5 | Petra-Wadi Rum–Aqaba
Mic dejun. Excursia continua catre Wadi Rum unde vom face un Jeep Safari de doua ore intr-un peisaj si pe un teren de-a dreptul selenar. „Vast, rasunator, bun gust”. Acestea sunt cuvintele lui T.E. Lawrence pe care le-a folosit pentru a descrie frumusetea Wadi Rum. Va fi o adevarata aventura prin aceasta vale obsedant de frumoasa, cel mai mare si cel mai magnific peisaj desertic din Iordania. Masive muntoase minunate se ridica din desertul de culoarea trandafirului rosu. In cazul in care ceva va pare cunoscut, este pentru ca acest peisaj magnific a asigurat fundalul in filmul „Lawrence al Arabiei”. Vom debarca din autocar si vom porni intr-un Jeep Safari plin de adrenalina, vom putea admira cei Sapte Stalpi ai Intelepciunii si formatiuni de roca uimitoare, dintre care unele poarta inscriptii antice si adevarate opere de arta. In aceasta zi vom intalni si triburile de beduini, recunoscute pentru caldura si ospitalitatea lor. Veti fi invitati intr-unul din corturile lor traditionale, unde veti fi serviti cu ceai inainte sa ne imbarcam in autocar pentru drumul catre Aqaba–renumita statiune de la Marea Rosie, locul unde vom petrece urmatoarele 2 nopti. Servirea cinei la hotel. Cazare Hotel Double Tree by Hilton 5* Aqaba sau similar.

Ziua 6 | Aqaba
Mic dejun. Optional, Croaziera cu pranz inclus si snorkeling–una dintre principalele atractii din Aqaba (Tarif informatic: 45 €/persoana). Alternativ, timp liber la dispozitie in Aqaba. Renumit pentru recifele sale de corali si viata marina unica, acest oras port a fost inca din cele mai vechi timpuri principalul port de la Marea Rosie pentru calatoriile catre Extremul Orient. Fortul Mamluk este unul dintre principalele vestigii istorice din Aqaba, reconstruit in Sec al XVI-lea. Flancat de turnuri semicirculare, fortul este marcat cu diverse inscriptii care marcheaza perioada tarzie a dinastiei islamice. Sapaturile arheologice curente au scos deja la iveala poarta si zidurile orasului, impreuna cu turnuri, cladiri si o moschee. Muzeul adaposteste o colectie imprersionanta de artefacte, ceramica si monede. Tot in Aqaba se mai gaseste si casa lui Sharif Hussein Bin Ali, strabunicul regelui Abdullah al II-lea si cladirea considerata a fi cea mai veche biserica din regiune. Servirea cinei la hotel. Cazare Hotel Double Tree by Hilton 5* Aqaba sau similar.

Ziua 7 | Aqaba–Marea Moarta
Mic dejun. Eliberarea camerelor si transfer cu autocarul catre Marea Moarta. Transfer la hotel si cazare. Timp liber la dispozitie la Marea Moarta. Servirea cinei la hotel. Cazare Hotel Dead Sea Spa 4* Marea Moarta sau similar.

Ziua 8 | Sejur la Marea Moarta
Mic dejun. Timp liber la dispozitie la Marea Moarta pentru relaxare, plaja si inot. Situata la 410 m sub nivelul marii, Marea Moarta este cel mai jos punct de pe pamant. Coasta Iordaniei, de la Marea Moarta, ofera unele dintre cele mai spectaculoase peisaje naturale si spirituale din lume. Principalul punct de atractie la Marea Moarta este, desigur, apa  anormal de sarata. Continutul de sare al apei este de 31,5 %, ceea ce te face sa plutesti, deci este imposibil sa te scufunzi. Apa conține, de asemenea, 21 de minerale, inclusiv un nivel ridicat de magneziu, sodiu, potasiu si brom plus alte 12 minerale care nu se gasesc in nici un alt loc din lume. Studiile au aratat ca apa de la Marea Moarta in combinatie cu namolul negru gasit de-a lungul tărmului, au beneficii semnificative pentru sanatate precum imbunatatirea circulatiei sangelui, pentru artrita, vindecarea alergiilor si revitalizarea pielii. O excursie la Marea Moarta, nu ar fi completa fara o vizita la unul dintre centrele spa si de sanatate de inalta clasa de aici. La Marea Moarta turistii se poat bucura pe tot parcursul anului de impachetari cu namol, masaj si excelente facilitati de fitness sau pot petrece doar o zi de relaxare pe plajele frumoase. Servirea cinei la hotel. Cazare Hotel Dead Sea Spa 4* Marea Moarta sau similar.

Ziua 9 | Marea Moarta–Aeroportul Queen AliaBucuresti
La putin timp dupa miezul noptii, transfer la aeroportul international Queen Alia pentru imbarcare pe zborul Companiei TAROM RO188 cu destinatia Bucuresti. Decolare la ora 04:00, sosire la Bucuresti pe aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 06:55.
Plecari din Timisoara: escala pana la ora 12:30, cand va veti imbarca pe zborul Companiei TAROM RO603, care aterizeaza pe Aeroportul Traian Vuia la ora 13:50.
Plecari din Iasi: escala pana la ora 07:55, cand va veti imbarca pe zborul Companiei TAROM RO701, care aterizeaza pe Aeroportul International Iasi la ora 09:05.
Sfarsitul pachetului de servicii.

Info Plecare

Informare turisti detalii plecare 26 Mai:
• Excursie: Iordania Circuit-Sejururi
• Perioada: 26.05-03.06.2022
• Transport: Avion Compania TAROM
• Insotitor de grup: Dna Pirciulescu Oana
• Telefon: 0748.187.676 (numar disponibil cu 24 h inainte de plecare)
• Data plecare: 26 Mai
• Locatie intalnire: Aeroport Henri Coanda Otopeni
• Punct intalnire: Birourile de check-in TAROM
• Ora de intalnire: 22:30
• Zbor plecare: RO187
• Ora decolare: 00:30 (27 Mai)
• Act de identitate: Pasaport valabil minim 6 luni de la data returului
• Limita bagaj mana/pasager: 1 bagaj de 10 kilograme
• Limita bagaj cala/pasager: 1 bagaj de maxim 23 kilograme
• Ora locala oras sosire in Amman este ora Romaniei.

Detalii transferuri gratuite din tara la Otopeni:

Oras transfer Loc intalnire Data Ora Masina Sofer Telefon
Iasi Petrom Pacurari 26.05 15:00 B-130-YNT Toni 0721.523.678
Roman Horia 26.05 16:30 B-307-YNT Dan 0727.109.578
Sibiu Parcare centru cultural 26.05 17:00 B-130-YNT Toni 0721.523.678
Rm Valcea Benzinaria Socar 26.05 19:00 B-130-YNT Toni 0721.523.678
Pitesti OMV Vama 26.05 20:00 B-130-YNT Toni 0721.523.678
Ploiesti Gara sud 26.05 21:30 B-307-YNT Dan 0727.109.578
Constanta Gara CFR Constanta 26.05 19:00 Rezervare Direct Aeroport Ion 0729.602.602

Important transferuri
• In functie de starea vremii si drumurilor, orele de plecare pot suferi modificari !
• Va rugam sa ne trimiteti nr de telefon mobil la care pot fi contactati pasagerii de catre sofer in cazul in care suntem nevoiti sa efectuam modificari.
• Daca nu ati introdus nr. de mobil al pasagerilor in rezervare, Interra nu-si asuma raspunderea daca pasagerii nu vor fi prezenti la imbarcare si nu vor putea ajunge in timp util la aeroport.
• Daca pasagerii nu mai doresc transferul, va rugam sa ne informati pentru a nu face drumul degeaba, punand astfel in pericol transferul altor pasageri de pe aceeasi ruta.
• Pasagerii trebuie sa se prezinte la imbarcare cu min. 30 minute inainte de ora plecarii.
• Pasagerii care refuza transferul la dus nu vor beneficia de acesta nici la retur.

Hotelurile Dumneavoastra:

26.05-28.05 Hotel Mena Tyche 4* Amman
28.05-30.05 Hotel La Maison 3* Petra
30.05-01.06 Hotel Double Tree by Hilton 5* Aqaba
01.06-03.06 Hotel Dead Sea Spa 4* Marea Moarta

Ora de zbor excursie-ore locale:

Data Zbor Plecare Ora Sosire Ora
27.05 RO187 Otopeni 00:30 Amman 03:10
03.06 RO188 Amman 04:00 Otopeni 06:55

Va multumim pentru rezervari si va dorim Vacanta placuta !

Alte Informatii

Termene si conditii excursie

Informatii precontractuale-click AICI
Contract prestari servicii turistice-click AICI
Informare prelucrare date personale-click AICI

Puteti achita excursia integral la rezervare, sau in transe:
• 30% din pret la max trei zile de la momentul rezervarii
• 20% din pret cu pana la 61 de zile inainte de plecare
• 50% din pret cu pana la 31 de zile inainte de plecare

Modalitati de plata:
• se poate achita in EURO sau in RON (la curs de vanzare banci comerciale sau curs BNR+2% din ziua platii).
• se poate achita prin transfer bancar, cu card la POS in agentie, numerar in agentie sau numerar prin depunere intr-o agentie Raiffeisen sau BRD in conturile Interra.
NOU posibil plata cu card online cu link de plata securizat.

Conditii generale de renuntare-anulare a rezervarii de catre turisti:
• penalizare 10% din pretul excursiei daca anularea se face cu mai mult de 60 de zile pana la plecare
• penalizare 50% din pretul excursiei daca anularea se face intre 60-31 de zile pana la plecare
• penalizare 100% din pretul excursiei daca anularea se face cu mai putin de 31 de zile pana la plecare
• penalizare 100% din pretul excursiei pentru neprezentare la plecare (no-show)


Impresii

Toate campurile sunt obligatorii!

Puteti incarca maxim 50 poze

 • Turisti Interra

  Salutari din Karak !
  Plecarea 29 Martie 2022.
  (click pe poza pentru marire)

 • Turisti Interra

  Salutari din Iordania !
  (click pe poze pentru marire)

Rezervare online

Cerere de rezervare

Toate campurile sunt obligatorii!

Fara transfer
Adjud
Bacau
Brasov
Buzau
Campina
Cernavoda
Constanta
Fetesti
Focsani
Iasi
Medgidia
Onesti
Pitesti
Ploiesti
Predeal
Roman
Rm Valcea
Sibiu
Sinaia
Slobozia
Tg Frumos
Urziceni

Am citit si sunt de acord cu termenele si conditiile acestei excursii.

Posteaza aici albumele tale preferate de Calatorie, ca sa ne bucuram impreuna cu tine de locurile pe care le-ai vizitat. Albumele postate sunt subiectul aprobarii de catre Interra. Nu pune doar peisaje sau natura moarta, vrem sa te vedem si pe tine in ele. Interra nu este raspunzatoare de provenienta pozelor postate de catre utilizatori.

Exploreaza pe tari

Europa

Africa

Orientul Mijlociu

Asia

Mari si Oceane

America de Nord si Centrala

America de Sud

Australia si Oceania