Interra
Informatii Generale Program Excursie Alte Informatii Impresii Rezervare

Informatii Generale

Un traseu nou la Interra: Cehia-Polonia-Slovacia !
Inclus Sejur in Muntii Tatra.

Vizitam Praga, Castelul Karlstejn, Wroclaw, Cracovia, Mina de sare Wielicza, Zakopane, Muntii Tatra, Jasna, Bratislava, Brno... (vezi programul excursiei).
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Plecari din: Bucuresti Otopeni
Transferuri gratuite Interra din orasele:

Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia
Brasov, Predeal, Sinaia, Campina, Ploiesti

Sibiu, Rm Valcea, Pitesti

 Plecari Circuit
11.08 15.09
 Mai sunt locuri libere ? da da
 Adult in camera dubla 699 € 699 €
 Al 3-lea adult in camera dubla pat supl 699 € 699 €
 Copil 2-11,99 ani cu 2 adulti in camera 550 € 550 €
 Adult in camera single 949 € 999 €

Servicii incluse:
• Ghid roman insotitor
• Zboruri directe Bucuresti => Praga => Bucuresti, Compania CSA
• Transferuri aeroport-hotel-aeroport
Transport cu autocar local conform programului
Cazare 9 nopti cu mic dejun la Hoteluri de 3* si 4* astfel
:
- 3 nopti in Praga la Hotel Comfort City East 3* sau similar
- 1 noapte in Wroclaw la Hotel Bacero 3* sau similar
- 2 nopti in Cracovia la Hotel Novotel City West 4* sau similar
- 2 nopti in Jasna-Muntii Tatra la Hotel Grand Jasna 4* sau similar
- 1 noapte in Bratislava la Hotel Color 3* sau similar
Pachet de excursii incluse:
- tururi de oras cu ghid local la Praga, Wroclaw, Cracovia
- tururi de oras cu insotitorul de grup la Bratislava, Brno
- excursie la Zakopane in Muntii Tatra

Nu sunt incluse:
• Taxele de aeroport 160 €/persoana (pot varia pana la emiterea biletelor de avion)
• Asigurarea medicala de calatorie, asigurarea storno
• Excursiile optionale

• Biletele de intrare la obiective turistice altele decat cele incluse
• Bacsis recomandat pentru soferi si ghizi locali aprox 40 €/turist/excursie se achita la fata locului

Program Excursie

Ziua 1 | Bucuresti-Praga
Intalnire cu insotitorul de grup la Aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 13:15, pentru imbarcare pe zbor Companiei Czech Airlines OK803 cu decolare la ora 15:20. Sosirea la Praga la ora 16:15. Imbarcare in autocar si transfer la hotel. Seara, timp liber la dispozitie. Cazare Hotel Comfort City East 3* sau similar Praga.

Ziua 2 | Praga–Castelul Karlstejn
Mic dejun. Vom face azi un tur al “Orasului de aur”, sau incursiunea la pas prin istoria orasului Praga, cu ghid local de Lb Romana. Vom incepe in Hradcany cu Castelul Praghez–odinioara resedinta regilor Bohemiei, iar astazi resedinta oficiala a presedintelui Republicii Cehe, considerat cel mai mare castel medieval din lume si Catedrala Sf. Vitus-cel mai important lacas religios din Cehia. Vom cobori in Mala Strana (Orasul Mic) si pe podul Carol, unul din cele mai vechi si cunoscute poduri din Europa, vom ajunge apoi in labirintul de strazi din Stare Mesto (Orasul Vechi) urmand a incheia turul in Piata Orasului Vechi la celebrul Ceas Astronomic. Se asigura transfer cu autocarul de la hotel pana la Hradcany. Dupa turul de oras, excursie optionala la Castelul Karlstejn, cu siguranta cea mai populara destinatie din Cehia, dupa Praga, situat la 30 km de oras intr-un cadru natural deosebit de pitoresc. Carol al-IV-lea a construit acest castel medieval intre anii 1348-1357 pentru a pastra bijuteriile coroanei Sfantului Imperiu Romano-German. Seara, optional, croaziera cu cina pe raul Vltava (fara transfer). Cazare Hotel Comfort City East 3* sau similar Praga.

Ziua 3 | Praga-Wroclaw
Mic dejun. Plecam din Praga spre Polonia si poposim in Silezia la Wroclaw-oraș plin de farmec, culoare și pitoresc, cu un nume greu de pronuntat!! Situat pe raul Odra si canalele sale, Wroclaw este numit „orașul celor 100 de poduri” (de fapt, sunt aproximativ 125) și este construit pe câteva zeci de insule. Vom face un tur de oras cu ghid local in care vom vedea primtre altele: Insula Catedralei cu impresionanta Catedrala Sf. Ioan Botezătorul, Centrul Istoric cu splendida Rynek-Piata Orasului Vechi cu Primaria si cladirile cu arhitectura lor de Sec XVII și XVIII complet refacute dupa al doilea razboi mondial, Sala Centenarului–monument inclus in patrimoniul UNESCO s.a. Pe parcursul turului vom descoperi o alta atractie a orasului, sculpturile de pitici realizati intr-o varietate de idei încântătoare și surprinzătoare. Transfer la hotel. Timp liber la dispozitie. Cazare Apart Invite 4* sau similar Wroclaw.

Ziua 4 | Wroclaw-Cracovia
Mic dejun. Excursia continua spre Cracovia, considerata de multi „inima Poloniei”. Fosta resedinta a regilor polonezi, orasul este unul dintre putinele locuri in care inestimabilele opere de arta, adunate vreme de veacuri, nu au fost distruse in timpul celor doua razboaie mondiale. Tur de oras Cracovia cu ghid local care include, printre altele, Dealul Wawel cu Castelul Wawel, mandria si simbol al rezistentei Poloniei, resedinta regala inca din Sec XI, reconstruit la inceputul Sec XVI in stilul Renasterii si Catedrala Regala. Coboram Drumul Regal in centrul istoric al Cracoviei (inclus pe lista patrimoniului cultural UNESCO in 1978), unde vom vedea Collegium Maius al Universitatii Jagiellona si Rynek (Piata Mare) cu Turnul Primariei, Sukiennice (hala postavarilor) cu magazinele de suveniruri si Bazilica Sf. Maria, cu superbele vitralii si altarul lui Veit Stoss. Incheiem cu poarta Sf. Florian si turnul Barbakan (Barbican), din fortificatiile medievale ale orasului. Transfer la hotel. Timp liber la dispozitie. Cazare Hotel Novotel City West 4* sau similar Cracovia.

Ziua 5 | Cracovia–Mina de sare Wieliczka
Mic dejun. In prima parte a zilei, va propunem, optional, Excursie la mina de sare de la Wieliczka (inclusa in patrimoniul UNESCO). Istoria Minei de sare Wieliczka dateaza din Evul Mediu, cand a fost numita cu mandrie Magnum Sal-Marea Sare. In Sec al XIII-lea a fost cunoscută ca cea mai mare sursa de sare din Polonia, iar in timp a devenit cruciala pentru economia tarii. In adancul minei, puteți admira peisajele de sare neobisnuite, dimensiunea impresionantă a lucrarilor, roci de sare de diferite tipuri, lacuri de sare si opere de arta create de mineri sculptori... Exista peste 2.000 de camere in Mina, dar nu veti gasi doua identice ! Tarif: 50 €/persoana si include: transport autocar, taxe parcare, rezervare de grup si bilet de intrare, ghid insotitor. Intoarcere in Cracovia si timp liber la dispozitie pentru cumparaturi si vizite individuale. Cazare Hotel Novotel City West 4* sau similar Cracovia.

Ziua 6 | Cracovia–Zakopane–Muntii Tatra-Jasna
Mic dejun. Plecam din Cracovia si ne indreptam spre Zakopane. Situata in partea de sud a Poloniei, aproape de granita cu Slovacia, la baza Muntilor Tatra, Zakopane este una dintre cele mai cunoscute statiuni de ski a Poloniei. Orasul se remarca prin numeroasele case de lemn, care amintesc de „gorali” – muntenii de demult, despre care se spune ca erau descendentii vlahilor. Odata ajunsi aici va recomandam sa nu ratati o urcare cu funicularul pe muntele Gubalowka de unde puteţi admira intregul lant muntos si orasul Zakopane care se intinde intre voi si piscuri. Ca experienta sa fie completa, va sugeram sa urcati cu funicularul si sa coborati pe jos, bucurandu-va de peisajul fantastic si aerul curat... nu va dura mult, va asiguram ! Un alt obiectiv interesant pentru a intelege mai bine cultura locala este Krupówki–strada principala din Zakopane–unde veti intalni la fiecare pas tarabe pline de „oscypek” (un tip de branza afumata facuta din lapte de oaie, foarte gustoasa si foarte aspectuoasa), magazine de suveniruri si numeroase restaurant locale. Traversam apoi muntii Tatra, catre Slovacia, si ajungem in cursul serii in statiunea Jasna. Cazare Hotel Grand Jasna 4*.

Ziua 7 | Relaxare in Muntii Tatra
Mic dejun. Muntii Tatra mai sunt denumiti si „Micii Alpi ai Europei”, cu: varfuri maiestuoase care ating cerul, lacuri glaciare de un turcoaz intunecat, cascade, plante unice, animale rare, cum ar fi chamois-capra de munte sau marmota, dar si un aer curat. Ajungem in statiunea Jasna din Slovenia–cu un domeniu schiabil apropiat, unde au avut loc un campionat mondial de juniori, precum si alte competitii europene si internationale. Timp liber la dispozitie in statiune pentru plimbari montane sau relaxare la facilitatile horelului. Cazare Hotel Grand Jasna 4*.

Ziua 8 | Jasna-Bratislava
Mic dejun. Excursia continua spre Bratislava, unde ajungem in jurul pranzului. In Bratislava vom vizita exterior Castelul Bratislava, situat in mijlocul orasului, pe un deal aflat la 85 m deasupra nivelului Dunarii, o cladire masiva, cu turnuri in cele 4 colturi, Catedrala Sfantului Martin sau Biserica Incoronarii, construita intre Sec XIII-XVI si care a servit drept biserica de incoronare a Regatului Ungariei intre 1563 si 1830, centrul istoric, cu numeroase palate in stil baroc, Poarta Mihail-singura care s-a pastrat din fortificatiile medievale, Teatrul, Primaria, faleza Dunarii si Novi Most-Podul Nou, cu un restaurant in forma de OZN in turn. Transfer la hotel. Timp liber la dispozitie. Cazare Hotel Bratislava 4* sau similar.

Ziua 9 | Bratislava–Brno–Praga
Mic dejun. Ne indreptam din nou catre Cehia si vizitam al doilea oras ca marime al Cehiei, Brno-capitala Moraviei, important centru universitar, cu peste 26 de facultati si 11 universitati. Tur de oras panoramic: Piata Libertatii cu stradute inghesuite intre numeroase lacase religioase, Vechea si Noua Primarie, Catedrala sf. Petru si Pavel, cu o superba panorama a orasului Brno, Castelul regal Spilberk. Excursia continua apoi spre Praga. Seara, optional, cina traditionala de bun ramas cu spectacol folcloric live si bauturi nelimitate la restaurantul U Marchanu–cel mai renumit din Praga pentru calitatea spectacolului. Cazare Hotel Comfort City East 3* sau similar Praga.

Ziua 10 | Praga-Bucuresti
Mic dejun. Transfer la aeroportul din Praga pentru imbarcare pe zborul Companiei Czech Airlines OK802 cu decolare la ora 11:40. Sosire in Bucuresti la ora 14:35. Sfarsitul pachetului de servicii.

Alte Informatii

Rezervarea excursiei:
se face in scris cu un mesaj pe email la [email protected] sau la Interra (Bucuresti Bd Ferdinand nr 83).

Plata excursiei:
• se poate face integral la inscriere, sau cu avans minim 50% din pretul excursiei in termen de doua zile de la rezervare, restul cu minim 31 de zile inainte de plecare.
• se poate achita in EURO sau in RON (la curs de vanzare banci comerciale sau curs BNR+2% din ziua platii).
• se poate achita prin transfer bancar, cu card la POS in agentie, numerar in agentie sau numerar prin depunere intr-o agentie Raiffeisen sau BRD in conturile Interra.

Conditii generale de renuntare-anulare a rezervarii:
• penalizare 10% din pretul excursiei daca anularea se face cu mai mult de 60 de zile pana la plecare
• penalizare 50% din pretul excursiei daca anularea se face intre 60-31 de zile pana la plecare
• penalizare 100% din pretul excursiei daca anularea se face cu mai putin de 31 de zile pana la plecare
• penalizare 100% din pretul excursiei pentru neprezentare la plecare (no-show)

Informatii utile referitoare la transferul gratuit din tara:
• transferul gratuit deserveste exclusiv orasele mentionate in prezentarea excursiei.
• transferul din tara la punctele de imbarcare sau la aeroport este oferit de Interra Travel cu titlu gratuit. Prin urmare, acesta nu poate face subiectul unor eventuale despagubiri, inclusiv catre alti turisti din alte orase decat cele deservite, care nu beneficiaza de transfer.
• costurile totale ale transferurilor gratuite sunt suportate de catre Tour Operatorul Interra Travel.
• daca pasagerul care a rezervat transfer gratuit renunta ulterior la acesta, nu exista notiunea de eventuale restituiri intrucat acesta este gratuit.
• transferul gratuit se rezerva odata cu pachetul turistic.
Daca turistul nu solicita la rezervarea pachetului turistic si transfer gratuit, ulterior aceasta nu mai poate fi confirmat decat in limita locurilor disponibile, cu confirmare de la Interra Travel si cu minim 31 de zile inainte de plecare.
• daca pasagerul cu transfer rezervat renunta la transferul de dus, transferul de retur se anuleaza automat. Acesta va putea fi asigurat doar daca vor mai fi locuri disponibile la acel moment in mijlocul de transport.
• prezentarea la transfer se face cu minim 15 minute inainte de ora de plecare comunicata. Pasagerii care beneficiaza de transfer gratuit au obligatia de a comunica agentiei revanzatoare sau Tour Operatorului un numar de telefon mobil la care sa poata fi contactati de catre soferi in cazul unor modificari neprevazute care pot aparea in ziua transferului. Tour Operatorul nu-si asuma raspunderea pentru eventuale neprezentari la transfer ale pasagerilor, care au drept consecinta pierderea avionului de catre acestia. In acest caz, costurile suplimentare generate de un nou bilet de avion sau modificarea celui existent vor fi suportate de catre pasager.
• transferurile gratuite sunt asigurate de catre Tour Operator cu mijloace auto din flota proprie (autoturisme, microbuze, autocare) si/sau cu mijloace auto ale companiilor de transport partenere pe rute regulate de transport pasageri. In situatia in care Tour Operatorul recurge la companiile de transport care efectueaza transport regulat de persoane pe rutele de transfer, contravaloarea biletului de transport este acoperita integral de catre Tour Operator iar pasagerii vor fi anuntati in mod corespunzator.
• daca Tour Operatorul are de asigurat in aceeasi zi transferuri gratuite pe aceeasi ruta si din aceleasi orase pentru doua sau mai multe excursii cu plecare sau sosire in aceeasi zi, se va organiza un singur transfer cumulat pentru toti pasagerii din excursiile respective. In acest caz, pot aparea timpi de asteptare de 1 pana la 3 ore. In acest caz, pasagerii vor fi anuntati si trebuie sa confirme daca doresc sa beneficieze de transferul cumulat sau renunta la transfer.
• Tour Operatorul nu isi asuma raspunderea in situatia putin probabila a aparitiei unor evenimente neprevazute (blocarea traficului rutier, inzapezirea drumurilor, inundatii, accidente rutiere, etc) care pot duce la intarzierea transferului si pierderea zborului.
• turistii au obligatia de a mentine curatenia in mijlocul de transport pe tot parcursul transferului. In mijlocul de transport nu este permis fumatul, consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare. Transferurile din provincie se asigura in conformitate cu reglementarile legale in vigoare cu privire la transportul de persoane si cu respectarea timpilor de condus ai soferilor. Din acest considerent, soferii vor face pauzele de odihna impuse de lege in vederea asigurarii unui transport in conditii de siguranta.

Documente de calatorie:
Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, cartea de identitate sau pasaportul, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta. Cetatenii romani pot calatori in statele membre ale Uniunii Europene, Spatiului Schengen si Spatiului Economic European cu cartea de identitate sau pasaportul in curs de valabilitate. Pentru a verifica lista statelor care permit intrarea pe baza cartii de identitate, lista statelor membre U.E., Schengen si Spatiul Economic Eurpoean, va rugam sa consultati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions  Accesul cu cartea de identitate mai este permis in urmatoarele state: Macedonia (90 zile), Muntenegru(30 zile), Serbia (90 zile), Norvegia (daca cartea de identitate romaneasca valabila este emisa dupa anul 2009, in care este specificata cetatenia romana. Cartile de identitate romanesti emise inainte de anul 2009 nu sunt recunoscute ca documente de calatorie in Norvegia) Pentru toate celelalte state din afara Uniunii Europene si pentru acele state pentru care cetatenii romani nu au nevoie de viza de intrare, accesul se face pe baza pasaportului valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Pentru a consulta lista statelor pentru care nu este necesara viza de intrare accesati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions  Pentru tarile in care cetatenii romani au nevoie de viza de intrare, este necesar pasaportul valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Anumite state nu permit accesul ca pasaport temporar sau nu aplica vize pe pasaport temporare, de aceea va rugam sa consultati serviciul consular al tarii in care intentionati sa faceti deplasarea sau solicitati acest lucru agentului dvs. de turism.In cazul persoanelor casatorite recent, nu se accepta Cartea de Identitate anulata (perforata) de autoritati in vederea emiterii unei noi carti de identitate. Copiii care nu au carte de identitate, vor trebui inscrisi pe pasaportul unuia dintre parinti. In acest caz, parintii care au copiii trecuti in pasaportul lor, vor calatori obligatoriu cu Pasaportul. Agentia organizatoare (Tour Operatorul) nu are nici o raspundere in situatia in care autoritatile de frontiera nu permit accesul turistului pe teritoriul statului respectiv. De asemenea, nu are nici o responsabilitate daca turistului nu i se permite parasirea teritoriului unei tari de catre autoritatile de frontiera din statul respectiv. In aceste cazuri, turistului nu i se mai restituie contravalorea excursiei.

Cazare si programul excursiei:
Clasificarea hotelurilor din program este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania. Hotelurile nominalizate in program pot suferi modificari pana la data plecarii, in functie de conditiile specifice care pot aparea intre momentul publicarii programului si data plecarii. Daca aceste schimbari sunt impuse de furnizorul local, intotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locatie/confort. Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar pote fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila, etc. Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de reprezentantul agentiei. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor. Situatia de partaj in camera dubla este atunci cand o persoana doreste sa participe la o excursie singura, dar nu in camera single, ci cu alta persoana, necunoscuta, de acelasi sex, intr-o camera dubla pentru doua persoane. In aceasta situatie persoana in cauza solicita Tour Operatorului o rezervare partaj in camera dubla, sub rezerva ca Tour Operatorul va gasi, in timp util, a doua persoana dispusa sa participe la excursie partaj in camera dubla. Daca nu se va gasi a doua persoana, prima persoana se poate retrage, sau va achita suplimentul de camera single pentru a putea participa la excursie. Tour Operatorul nu este raspunzator de achitarea suplimentului de camera single. Insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbari de ore, modificarea ordinii desfasurarii acestuia), fara a afecta insa structura serviciilor efectuandu-l astfel in totalitate.

Informatii utile referitoare la transportul cu autocarul:
Turistii au obligatia sa se prezinte la locul de imbarcare cu minim 20 minute inainte de ora inscrisa pe voucher pentru plecare sau transfer. Locurile in autocar au fost prealocate la momentul rezervarii, pasagerii au obligatia sa ocupe doar locul inscris pe prezentul voucher. Turistii au obligatia de a mentine curatenia in autocar pe tot parcursul excursiei. In autocar nu este permis fumatul, consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare. Buzunarul de plasa din fata scaunului dumneavoastra este destinat pastrarii de pliante, brosuri sau harti. Va rugam sa nu pastrati aici sticle de plastic sau obiecte voluminoase. Sticlele de plastic, bagajele de mana sau alte obiecte voluminoase se depoziteaza in spatiul special amenajat, deasupra scaunelor.

Informatii utile referitoare la transportul cu avionul:
Compania/companiile aeriene care opereaza zborurile din pachetul de servicii pot aduce diferite modificari zborurilor contractate, in functie de conditiile obiective din perioada de operare, pana la momentul plecarii pentru zborul/zborurile de dus sau dupa momentul plecarii pentru zborul/zborurile de intors. Agentia organizatoare va informa pasagerii directi respectiv agentiile revanzatoare asupra eventualelor modificari survenite independent de vointa sa si nu va fi raspunzatoare de eventualele inconveniente aparute. Alocarea locurilor in avion se face de catre ghiseul de check-in din aeroport in functie de ordinea sosirii pasagerilor. Pentru destinatiile europene, de regula, limita de bagaje de cala este de 20 kilograme si 06 kilograme pentru bagajul de mana, dimensiuni: 55cm x 40cm x 20cm. Depasirile de limita de KG se achita separat pe aeroport. Mai multe informatii gasiti pe site-ul companiei aeriene sau in agentia de turism. Femeile care sunt insarcinate in peste 6 luni, au nevoie de un certificat medical cu acordul medicului de a calatori cu avionul. Compania de zbor si echipajul de bord isi rezerva insa dreptul de a decide daca permit sau nu imbarcarea persoanelor cu sarcina avansata (ultimele 2-3 luni). Pasagerii care sufera de boli contagioase nu pot calatori cu avionul. Personalul aeroportuar si de bord isi rezerva dreptul de nu permite imbarcarea respectiv de a dispune debarcarea persoanelor in cauza. Dupa aterizarea pe aeroportul de destinatie, pasagerii se vor prezenta mai intai la ghiseul Control pasapoarte, dupa care isi vor recupera bagajele din locul special amenajat. Daca atunci cand ajungeti la destinatie observati ca aveti probleme in gasirea bagajului depus la biroul de check-in la imbarcare, va rugam nu parasiti aeroportul, ci depuneti o sesizare la biroul de reclamatii existent la terminal.

Impresii

Toate campurile sunt obligatorii!

Puteti incarca maxim 50 poze

Cerere de rezervare

Toate campurile sunt obligatorii! Va rugam completati si codul anti-spam, exact asa cum este trecut in dreapta campului.

Google cautare
Google anunturi
Facebook
Newsletter Interra
Sunt client Interra
Recomandari de la prieteni
Alta sursa

Posteaza aici albumele tale preferate de Calatorie, ca sa ne bucuram impreuna cu tine de locurile pe care le-ai vizitat. Albumele postate sunt subiectul aprobarii de catre Interra. Nu pune doar peisaje sau natura moarta, vrem sa te vedem si pe tine in ele. Interra nu este raspunzatoare de provenienta pozelor postate de catre utilizatori.

Exploreaza pe tari

Europa

Africa

Orientul Mijlociu

Asia

America de Nord si Centrala

Oceanul Indian

Euro-Asia

America de Sud

Australia si Oceania

Mari si Oceane