Informatii Generale Program Excursie Excursii Optionale Alte Informatii Impresii Rezervare online Rezervare

Informatii Generale

Conditii de calatorie:
• Fara restrictii in contextul covid (nu se mai solicita vaccin, recuperare sau test).

Un traseu nou !
Vizitam
Praga, Castelul Karlstejn, Wroclaw, Jasna Gora, Czestochowa, Cracovia, Zakopane, Auscwitz Birkenau, Olomouc, Complexul de castele Lednice si Valtice, Brno... (click pe Program Excursie).
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------


✈
Plecari din:
Bucuresti Otopeni.

🚐
Transferuri gratuite Interra la Otopeni si retur din orasele:

> Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia
>
Iasi, Tg Frumos, Roman, Bacau, Onesti, Adjud, Focsani, Buzau, Urziceni

>
Brasov, Predeal, Sinaia, Campina, Ploiesti

>
Sibiu, Rm Valcea, Pitesti

 Plecari excursie
29 Iul 26 Aug 23 Sep 7 Oct
 Mai sunt locuri libere ? da da da da
 Adult in camera dubla 899 € 899 € 899 € 899 €
 Al 3-lea adult in camera dubla pat supl 899 € 389 € 899 € 899 €
 Copil 2-11,99 ani (cu 2 adulti in camera) 749 € 749 € 749 € 749 €
 Adult in camera single 1099 € 1099 € 1099 € 1099 €

Servicii incluse:
• Ghid roman insotitor
• Zboruri directe Bucuresti => Praga => Bucuresti, Compania TAROM
• Taxele de aeroport

• Transferuri aeroport-hotel-aeroport
• Transport cu autocar local conform programului
Cazare 9 nopti cu mic dejun bufet la Hoteluri de 3* si 4* astfel:
- 3 nopti in Praga la Hotel Comfort Prague City East 4* sau similar
- 1 noapte in Wroclaw la Hotel Novotel Centrum 4* sau similar
- 3 nopti in Cracovia la Hotel Ibis Styles Centrum 3* sau similar
- 2 nopti in Olomouc la Hotel Comfort Olomouc Centre 3* sau similar
Pachet de excursii incluse:
- tur pietonal in Praga cu ghid local de Lb Romana
- tur de oras Wroclaw cu ghid local
- excursie la Manastirea Jasna Gora din Czestochowa
- tur de oras Cracovia cu ghid local
- vizita cu ghid local la Memorialul Auschwitz-Birkenau de la Oswiecim
- vizitarea Complexului de castele Lednice-Valtice, bilete de intrare incluse
- tururi pietonale cu ghidul insotitor la Olomouc, Brno si Praga

Nu sunt incluse:
• Asigurare travel covid protection
• Excursiile optionale, intrari la obiective turistice
• Taxele de oras, acolo unde se aplica, aprox 2 €/turist/noapte, se achita individual la receptiile hotelurilor

Program Excursie

Ziua 1 | Bucuresti–Praga, Croaziera pe Vltava
Intalnire cu insotitorul de grup la Aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 09:15, pentru imbarcare pe zborul Companiei TAROM RO225 Bucuresti–Praga cu decolare la ora 11:15. Sosirea la Praga la ora 12:10. Transfer in oras. Turul Orasului de Aur cu ghid local de Lb Romana. Vom incepe in Hradcany cu Castelul Praghez–odinioara resedinta regilor Bohemiei, iar astazi resedinta oficiala a presedintelui Republicii Cehe, considerat cel mai mare castel medieval din lume si Catedrala Sf. Vitus-cel mai important lacas religios din Cehia. Vom cobori in Mala Strana (Orasul Mic) si pe podul Carol, unul din cele mai vechi si cunoscute poduri din Europa, vom ajunge apoi in labirintul de strazi din Stare Mesto (Orasul Vechi) urmand a incheia turul in Piata Orasului Vechi la celebrul Ceas Astronomic. Transfer la hotel si cazare. Seara, optional croaziera cu cina pe raul Vltava (fara transfer). Cazare Hotel Comfort Prague City East 4* sau similar Praga.

Ziua 2 | Praga–Castelul Karlstejn
Mic dejun. Dimineata, optional, excursie la Castelul Karlstejn cu siguranta cea mai populara destinatie din Cehia, dupa Praga, situat la 30 de km de oras intr-un cadru natural deosebit de pitoresc. Constructia in stil gotic a castelului Karlstejn a inceput in anul 1348 la ordinele Regelui Carol al IV-lea si a fost finalizata in anul 1365. Datorita pozitiei sale strategice, castelul Karlstejn este locul in care au fost pastrate timp de aproape 200 de ani bijuteriile coroanei Imperiului Romano–German. Intoarcere la Praga si timp liber la dispozitie. Cazare Hotel Comfort Prague City East 4* sau similar Praga.

Ziua 3 | Praga–Wroclaw
Mic dejun. Plecam din Praga spre Polonia si poposim in Silezia la Wroclaw-oras plin de farmec, culoare si pitoresc, cu un nume greu de pronuntat ! Situat pe raul Odra si canalele sale, Wroclaw este numit „orasul celor 100 de poduri” (de fapt, sunt aproximativ 125) si este construit pe cateva zeci de insule. Vom face un tur de oras cu ghid local in care vom vedea printre altele: Insula Catedralei cu impresionanta Catedrala Sf. Ioan Botezatorul, Centrul Istoric cu splendida Rynek-Piata Orasului Vechi cu Primaria si cladirile cu arhitectura lor de Sec al XVII-lea si al XVIII-lea complet refacute dupa al doilea razboi mondial, Sala Centenarului–monument inclus in patrimoniul UNESCO s.a. Pe parcursul turului vom descoperi o alta atractie a orasului, sculpturile de pitici realizati intr-o varietate de idei incantatoare si surprinzatoare. Transfer la hotel. Timp liber la dispozitie. Cazare Hotel Novotel Centrum 4* sau similar Wroclaw.

Ziua 4 | Wroclaw–Jasna Gora–Czestochowa–Cracovia
Mic dejun. Excursia continua spre Manastirea Jasna Gora din Czestochowa-cel mai vizitat loc de pelerinaj din Europa centrala si de est. Aici se afla icoana cunoscuta sub numele de "Madona Neagra", considerat a fi cel mai sfant loc din Polonia. Se crede ca icoana a salvat manastirea de invazia suedeza din Sec al XVII-lea. Legenda spune ca icoana a fost pictata pe o masa facuta de Isus insusi. Icoana Madona Neagra din Polonia se spune ca ar fi salvat manastirea de la un incendiu, care, iarasi, ar fi fost devastator. Acestei uluitoare icoane din Czestochowa i se atribuie numeroase minuni si nu numai doar a salvat, ci i-a si pedepsit pe cei care au incercat sa o distruga. Apoi, continuam spre Cracovia, considerata de multi „inima Poloniei”. Fosta resedinta a regilor polonezi, orasul este unul dintre putinele locuri in care inestimabilele opere de arta, adunate vreme de veacuri, nu au fost distruse in timpul celor doua razboaie mondiale. Transfer la hotel. Timp liber la dispozitie. Cazare Hotel Ibis Styles Centrum 3* sau similar Cracovia.

Ziua 5 | Cracovia
Mic dejun. Tur de oras Cracovia cu ghid local care include, printre altele, Dealul Wawel cu Castelul Wawel, mandria si simbol al rezistentei Poloniei, resedinta regala inca din Sec al XI-lea, reconstruit la inceputul Sec al XVI-lea in stilul Renasterii si Catedrala Regala. Coboram Drumul Regal in centrul istoric al Cracoviei (inclus pe lista patrimoniului cultural UNESCO in 1978), unde vom vedea Collegium Maius al Universitatii Jagiellona si Rynek (Piata Mare) cu Turnul Primariei, Sukiennice (hala postavarilor) cu magazinele de suveniruri si Bazilica Sf. Maria, cu superbele vitralii si altarul lui Veit Stoss. Incheiem cu poarta Sf. Florian si turnul Barbakan (Barbican), din fortificatiile medievale ale orasului. Dupa pranz, timp liber la dispozitie. Cazare Hotel Ibis Styles Centrum 3* sau similar Cracovia.

Ziua 6 | Cracovia–Zakopane
Mic dejun. Timp liber pentru vizite individuale. Va propunem, optional, o Excursie la Zakopane. Situata in partea de sud a Poloniei, aproape de granita cu Slovacia, la baza Muntilor Tatra, Zakopane este una dintre cele mai cunoscute statiuni de ski a tarii. Orasul se remarca prin numeroasele case de lemn, care amintesc de „gorali”–muntenii de demult, despre care se spune ca erau descendentii valahilor. Odata ajunsi aici vom urca cu funicularul pe muntele Gubalowka de unde puteti admira intregul lant muntos si orasul Zakopane. Apoi, puteti coborati pe jos, bucurandu-va de peisajul fantastic si aerul curat. Un alt obiectiv interesant pentru a intelege mai bine cultura locala este Krupówki–strada principala din Zakopane–unde veti intalni la fiecare pas tarabe pline de „oscypek” (un tip de branza afumata facuta din lapte de oaie, foarte gustoasa si foarte aspectuoasa), magazine de suveniruri si numeroase restaurant locale. Intoarcere in Cracovia. Cazare Hotel Ibis Styles Centrum 3* sau similar Cracovia.

Ziua 7 | Cracovia–Auschwitz Birkenau–Olomouc
Mic dejun. Parasim azi Cracovia si ne continuam turul in Polonia avand ca urmator obiectiv o vizita cu ghid local la Oswiecim, Memorialul Auschwitz Birkenau. Auschwitz-Birkenau a fost un lagar de concentrare nazist din Polonia, care in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial a avut un rol de distrugere in randul populatiei evreiesti din Europa si nu numai a acesteia. Intre 1,1-1,6 milioane de oameni au fost exterminati in acest lagar. El a fost, ca in marea majoritate a lagarelor de concentrare naziste, comandat de trupele de infanterie SS. Lagarul de la Auschwitz-Birkenau a fost cel mai mare lagar nazist. Vom pleca spre Olomouc, centrul ecleziastic al Moraviei. Legenda spune ca Olomouc, care este printre cele mai vechi orase din Moravia, a fost fondat initial de Iulius Cezar. Piata centrala a orasului este una dintre cele mai frumoase din tara si este inclusa in Patrimoniul Mondial UNESCO. Tur de oras cu insotitorul de grup in orasul vechi si dupa pranz veti putea explora cateva exemple arhitecturale precum si parcurile.  Cazare Hotel Comfort Olomouc Center 3* sau similar.

Ziua 8 | Olomouc–Castelele Lednice si Valtice
Mic dejun. Plecam spre Complexul de Castele Lednice si Valtice-unul dintre cele mai romantice si luxoase din Republica Ceha. Castelele Lednice si Valtice, precum si gradinile englezesti si franceze, minaretul, apeductul roman si sera au fost create de arhitectii austrieci pentru printii din Liechtenstein. Complexul cultural Lednice-Valtice este un  grandios monument UNESCO inca din 1996 fiind cea mai mare amenajare peisagistica de pe teritoriul Europei. Complexul cuprinde doua castele, in locurile Lednice si, respectiv, Valtice, o zona impadurita si diverse cladiri si ruine artificiale situate pe teritoriul adiacent. Cele doua castele principale sunt legate printr-o alee de sapte kilometri. Castelul Lednice, cunoscut sub numele de „Eisgrub” (in germana–„rau de gheata”) a devenit proprietatea familiei printilor Liechtensteinului, sub controlul careia a ramas pana la nationalizarea din 1945. Interioarele acestui castel medieval uimesc imaginatia printr-o combinatie de spirit aristocratic cu atmosfera romantica a acestui loc. Castelul Valtice a fost construit in stil baroc-roccoco si este realizarea arhitectului Fischer von Erlach. Intoarcere la Olomouc si timp liber. Cazare Hotel Comfort Olomouc Center 3* sau similar.

Ziua 9 | Olomouc–Brno–Praga
Mic dejun. Excursia continua spre Brno–Capitala Moraviei, al doilea oras ca marime al Cehiei. Suntem in Brno, un important centru universitar cu peste 26 de facultati si 11 universitati. Tur de oras panoramic: Piata Libertatii cu stradute inghesuite intre numeroase lacase religioase, Vechea si noua Primarie, Catedrala Sf. Petru si Pavel de unde putem privi o superba panorama a orasului Brno, Castelul Regal Špilberk. Intoarcere la Praga. Dupa amiaza, timp liber la dispozitie in Praga. Va recomandam sa explorati in Cartierul Evreiesc, „Champs Elysee-ul” Pragai–vestita artera comerciala. Seara, optional, cina traditionala de bun ramas cu spectacol folcloric live si bauturi nelimitate la restaurantul U Marchanu–cel mai renumit din Praga pentru calitatea spectacolului. Cazare Hotel Comfort Prague City East 4* sau similar Praga.

Ziua 10 | Praga-Bucuresti
Mic dejun. Transfer la aeroportul din Praga pentru imbarcare pe zborul Companiei TAROM RO226 cu decolare la ora 12:55. Sosire in Bucuresti la ora 15:45. Sfarsitul pachetului de servicii.

Alte Informatii

Termene si conditii excursie

Informatii precontractuale-click AICI
Contract prestari servicii turistice-click AICI
Informare prelucrare date personale-click AICI

Puteti achita excursia integral la rezervare, sau in transe:
• 30% din pret la max trei zile de la momentul rezervarii
• 20% din pret cu pana la 61 de zile inainte de plecare
• 50% din pret cu pana la 31 de zile inainte de plecare

Modalitati de plata:
• se poate achita in EURO sau in RON (la curs de vanzare banci comerciale sau curs BNR+2% din ziua platii).
• se poate achita prin transfer bancar, cu card la POS in agentie, numerar in agentie sau numerar prin depunere intr-o agentie Raiffeisen sau BRD in conturile Interra.
NOU posibil plata cu card online cu link de plata securizat.

Conditii generale de renuntare-anulare a rezervarii de catre turisti:
• penalizare 10% din pretul excursiei daca anularea se face cu mai mult de 60 de zile pana la plecare
• penalizare 50% din pretul excursiei daca anularea se face intre 60-31 de zile pana la plecare
• penalizare 100% din pretul excursiei daca anularea se face cu mai putin de 31 de zile pana la plecare
• penalizare 100% din pretul excursiei pentru neprezentare la plecare (no-show)

Excursii Optionale

Tarife valabile pentru minim 20 de participanti (pentru mai putin de 20 de persoane tariful va fi recalculat la fata locului):

Croaziera cu cina bufet pe Vltava:
45 € /adult, 30 €/copil 2-11,99 ani.
Include: croaziera 3 ore, cina bufet, aperitiv, muzica live  (fara transfer).

Excursie la Castelul Karlstejn:
50 €/adult,  40 €/copii 2-13,99 ani, studenti, seniori cu varsta >65 ani.
Include: transport autocar, bilet de intrare, taxa rezervare, ghid local si insotitor de grup.

Excursie la Zakopane:
50 €/adult, 25 €/copii 2-11,99 ani si include: transport autocar, ghid local, bilet furnicular dus-intors, insotitor de grup.

Cina traditionala cu spectacol folcloric live U-Marchanu:
45 €/adult, 38 €/copil 2-05,99 ani, 42 € /copil 6-17,99 ani.
Include: cina cu 3 feluri, aperitiv, consum nelimitat de bere/vin/sucuri, spectacol folcloric live, transfer cu autocarul dus-intors.     
 
Nota: Tarifele excursiilor optionale sunt valabile la data publicarii programului. Acestea pot suferi modificari. Tarifele finale vor fi comunicate inainte de plecare. Zilele de desfasurarea ale excursiilor optionale sunt informative; vor fi reconfirmate de insotitorul de grup la destinatie.

Impresii

Toate campurile sunt obligatorii!

Puteti incarca maxim 50 poze

Rezervare online

Cerere de rezervare

Toate campurile sunt obligatorii!

Fara transfer
Adjud
Bacau
Brasov
Buzau
Campina
Cernavoda
Constanta
Fetesti
Focsani
Iasi
Medgidia
Onesti
Pitesti
Ploiesti
Predeal
Roman
Rm Valcea
Sibiu
Sinaia
Slobozia
Tg Frumos
Urziceni

Am citit si sunt de acord cu termenele si conditiile acestei excursii.

Posteaza aici albumele tale preferate de Calatorie, ca sa ne bucuram impreuna cu tine de locurile pe care le-ai vizitat. Albumele postate sunt subiectul aprobarii de catre Interra. Nu pune doar peisaje sau natura moarta, vrem sa te vedem si pe tine in ele. Interra nu este raspunzatoare de provenienta pozelor postate de catre utilizatori.

Exploreaza pe tari

Europa

Africa

Orientul Mijlociu

Asia

Mari si Oceane

America de Nord si Centrala

America de Sud

Australia si Oceania