Informatii Generale Program Excursie Excursii Optionale Alte Informatii Impresii Rezervare online Rezervare

Informatii Generale

Conditii de calatorie:
• Fara restrictii in contextul covid (nu se mai solicita vaccin, recuperare sau test).

Un traseu nou si cuprinzator.
Cu excursii incluse 👍
Vizitam si bijuteriile medievale ale Cehiei  Cesky Krumlov si Ceske Budejovice.

Vizitam Praga, Castelul Karlstejn, Complexul Lednice si Valtice, Brno, Olomouc, Tabor, Trebon, Cesky Krumlov, Ceske Budejovice, Plzen, faimoasa fabrica de bere Pilsner Urquell, Karlovy Vary, Marianske Lazne... (click pe Program Excursie).
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------


✈
Plecari din:
Bucuresti Otopeni.

🚐
Transferuri gratuite Interra la Otopeni si retur din orasele:

> Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia
>
Iasi, Tg Frumos, Roman, Bacau, Onesti, Adjud, Focsani, Buzau, Urziceni

>
Brasov, Predeal, Sinaia, Campina, Ploiesti

>
Sibiu, Rm Valcea, Pitesti

 Plecari excursie
13 Iul 3 Aug 21 Sep 5 Oct
 Mai sunt locuri libere ? 11 16 da da
 Adult in camera dubla 899 € 899 € 899 € 899 €
 Al 3-lea adult in camera dubla pat supl 899 € 899 € 899 € 899 €
 Copil 2-11,99 ani (cu 2 adulti in camera) 749 € 749 € 749 € 749 €
 Adult in camera single 1059 € 1059 € 1089 € 1089 €

Servicii incluse:
• Ghid roman insotitor
• Zboruri directe Bucuresti => Praga => Bucuresti, Compania TAROM
• Taxele de aeroport

• Transferuri aeroport-hotel-aeroport
• Transport cu autocar local conform programului
Cazare 9 nopti cu mic dejun bufet la Hoteluri de 4* astfel:
- 3 nopti in Praga la Hotel Comfort Prague City East 4* sau similar
- 2 nopti in Brno la Hotel Quality Exhibition Center 4* sau similar
- 2 nopti in Ceske Budejovice la Hotel Clarion Congress 4* sau similar
- 2 nopti in Karlovy Vary la Hotel Spa Resort Sansoucci 4* sau similar
Pachet de excursii incluse:
- tur pietonal in Praga cu ghid local de Lb Romana
- vizitarea Complexului de castele Lednice-Valtice, bilete de intrare incluse
- tur de oras Brno
- excursie la Olomouc
- excursie cu ghid local la Tabor si Trebon
- excursie la Cesky Krumlov si Ceske Budejovice
- excursie la Pilsen cu vizita si degustare de bere la faimoasa fabrica Pilsen Urquell
- tur pietonal cu ghidul insotitor in Karlovy Vary
- tururi pietonale cu ghidul insotitor

Nu sunt incluse:
• Asigurare travel covid protection
• Excursiile optionale, intrari la obiective turistice
• Taxele de oras, total 13 €/turist/9 nopti, se achita individual la receptiile hotelurilor

Program Excursie

Ziua 1 | Bucuresti–Praga, croaziera pe Vltava
Intalnire cu insotitorul de grup la Aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 09:15, pentru imbarcare pe zborul Companiei TAROM RO225 Bucuresti–Praga cu decolare la ora 11:15. Sosirea la Praga la ora 12:10. Transfer in oras. Turul Orasului de Aur cu ghid local de Lb Romana. Vom incepe in Hradcany cu Castelul Praghez–odinioara resedinta regilor Bohemiei, iar astazi resedinta oficiala a presedintelui Republicii Cehe, considerat cel mai mare castel medieval din lume si Catedrala Sf. Vitus-cel mai important lacas religios din Cehia. Vom cobori in Mala Strana (Orasul Mic) si pe podul Carol, unul din cele mai vechi si cunoscute poduri din Europa, vom ajunge apoi in labirintul de strazi din Stare Mesto (Orasul Vechi) urmand a incheia turul in Piata Orasului Vechi la celebrul Ceas Astronomic. Transfer la hotel si cazare. Seara, optional croaziera cu cina pe raul Vltava (fara transfer). Cazare Hotel Comfort Prague City East 4* sau similar Praga.

Ziua 2 | Praga–Castelul Karlstejn
Mic dejun. Dimineata, optional, excursie la Castelul Karlstejn cu siguranta cea mai populara destinatie din Cehia, dupa Praga, situat la 30 de km de oras intrun cadru natural deosebit de pitoresc. Constructia in stil gotic a castelului Karlstejn a inceput in anul 1348 la ordinele Regelui Carol al IV-lea si a fost finalizata in anul 1365. Datorita pozitiei sale strategice, castelul Karlstejn  este locul in care au fost pastrate timp de aproape 200 de ani bijuteriile coroanei Imperiului Romano–German. Intoarcere la Praga si timp liber la dispozitie. Cazare Hotel Comfort PRague City East 4* sau similar Praga.

Ziua 3 | Praga–Castelele Lednice si Valtice–Brno
Mic dejun. Plecam spre Complexul Lednice si Valtice-unul dintre cele mai romantice si luxoase din Republica Ceha. Castelele Lednice si Valtice, precum si gradinile englezesti si franceze, minaretul, apeductul roman si sera au fost create de arhitectii austrieci pentru printii din Liechtenstein. Complexul cultural Lednice-Valtice este un  grandios monument UNESCO inca din 1996 fiind cea mai mare amenajare peisagistica de pe teritoriul Europei. Complexul Lednice-Valtice cuprinde doua castele, in locurile Lednice si, respectiv, Valtice, o zona impadurita si diverse cladiri si ruine artificiale situate pe teritoriul adiacent. Cele doua castele principale sunt legate printr-o alee de sapte kilometri. Castelul Lednice, cunoscut sub numele de „Eisgrub” (in germana–„rau de gheata”) a devenit proprietatea familiei printilor Liechtensteinului, sub controlul careia a ramas pana la nationalizarea din 1945. Interioarele acestui castel medieval uimesc imaginatia printr-o combinatie de spirit aristocratic cu atmosfera romantica a acestui loc. Castelul Valtice a fost construit in stil baroc-roccoco si este realizarea arhitectului Fischer von Erlach. Excursia continua spre Brno–Capitala Moraviei, al doilea oras ca marime al Cehiei. Suntem in Brno, un important centru universitar cu peste 26 de facultati si 11 universitati. Tur de oras panoramic: Piata Libertatii cu stradute inghesuite intre numeroase lacase religioase, Vechea si noua Primarie, Catedrala Sf. Petru si Pavel de unde putem privi o superba panorama a orasului Brno, Castelul Regal Špilberk. Cazare Quality Hotel Exhibition Center 4* sau similar Brno.

Ziua 4 | Brno–Olomouc–Brno
Mic dejun. Astazi vom face o excursie la Olomouc, strabatut de raul Morava, centrul ecleziastic al Moraviei. Legenda spune ca Olomouc, care este printre cele mai vechi orase din Moravia, a fost fondat initial de Iulius Cezar. De fapt, a devenit un centru major de-a lungul Sec al XVII-lea. Olomouc dateaza din 1017 (cel putin), cand a fost un oras preluat in timpul ocupatiei dinastiei cehe Přemyslid–care a incheiat marea stapanire morava. Castelul Olomouc dateaza din Sec al XII-lea si include frumoasa catedrala Sf. Wencelas. In oras se afla, de asemenea, mai mult de 12 constructii cu caracter religios, in diverse stiluri arhitectonice, sase fantani baroce, un muzeu de arta si un spectaculos ceas astronomic. Piata centrala a orasului este una dintre cele mai frumoase din tara si este inclusa in Patrimoniul Mondial UNESCO. Tur de oras cu insotitorul de grup in orasul vechi si dupa pranz veti putea explora cateva exemple arhitecturale precum si parcurile. Intoarcere la Brno. Cazare Quality Hotel Exhibition Center 4* sau similar Brno.

Ziua 5 | Brno–Tabor–Trebon–Ceske Budejovice
Mic dejun. Vom face o excursie in Boemia cu orasele pitoresti Tabor si Trebon cu ghidul local. Un labirint de strazi medievale, ziduri monumentale si o istorie fascinanta. Toate acestea le veti gasi in orasul Tábor din Boemia de Sud, fondat in Sec al XV-lea ca model al orasului perfect, unde toti sunt egali. Asa a si intrat in istorie! Ne imbarcam in autocar si ne indreptam catre Trebon, cunoscut pentru spa-urile si tratamentele terapeutice. Va veti plimba in orasul istoric si veti admira: Castelul Trebon-cu arhitectura renascentista, mausolee dinastiei Schwarzenberg–in stil neogotic, Piata si Primaria Masaryk. Ne indreptam apoi catre sudul Bohemiei, locul cu cele mai frumoase sit-uri UNESCO din Cehia. Sosim in Ceske Budejovice–capitala Bohemiei de sud, locul unde vom inopta pentru urmatoarele doua nopti. Cazare Hotel Clarion Congress 4* sau similar Ceske Budejovice.

Ziua 6 | Cesky Krumlov si Ceske Budejovice
Mic dejun. Astazi vom face o excursie de 1 zi in sudul Bohemiei la Cesky Krumlov (sit UNESCO) si Ceske Budejovice (capitala Bohemiei de sud). Cesky Krumlov este fara  indoiala unul dintre cele mai pitoresti orase medievale din Europa. Poate fi asemuit cu Praga in miniatura-un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, cu un castel uimitor situat deasupra raului Vltava, o piata veche, arhitectura renascentista si baroca si multimi de turisti care se vantura pe strazi dintr-o parte a orasului in cealalta. Timp liber pentru masa si cumparaturi. Pe drumul de intoarcere catre hotel vom face un scurt tur pietonal si in Ceske Budejovice (Budweis), capitala Boemiei de Sud, fondata in 1265. Are una dintre cele mai mari piete din Europa centrala si o serie de monumente valoroase. A fost punct terminus pentru prima cale ferata trasa de cai, construita intre 1825-1832. Tot aici s-a nascut celebra bere recunoscuta la nivel mondial Budweiser Budvar, a carei istorie dateaza din 1895. Centrul orasului a fost complet reconstruit dupa inundatiile catastrofale care au avut loc aici in 2002. Timp liber la dispozitie. Cazare Hotel Clarion Congress 4* sau similar Ceske Budejovice.

Ziua 7 | Ceske Budejovice–Plzen–Karlovy Vary
Mic dejun. In prima parte a zilei de astazi vom face un popas in Plzen, loc renumit pentru fabrica de bere Pilsner Urquell. Aici, vom vizitata locul unde s-a nascut celebra bere Pilsner Urquell in cadrul unui tur ghidat si degustare de bere. Excursia continua spre Karlovy Vary (Carlsbad) una dintre cele mai cunoscute statiuni balneoclimaterice unde vom putea admira  deosebita arhitectura de spa  din Sec al XIX-lea, renumitele colonade pentru cele 12 izvoare termale, magazinele de cristaluri si portelan si, de ce nu, vom gusta din "izvorul 13" (un renumit lichior aromatic numit Becherovka). Cehii va vor spune ca toate au beneficii medicale! Seara, timp liber la dispozitie. Cazare Hotel Spa Resort Sansoucci 4* sau similar Karlovy Vary.

Ziua 8 | Karlovy Vary–Marianske Lazne
Mic dejun. Timp liber la dispozitie in Karlovy Vary sau optional, excursie la Marianske Lazne.  Marianske Lazne este o capodopera arhitecturala cu o combinatie de stil neoclasic sofisticat si modern. Orasul a fost admirat de regi si imparati, artisti si muzicieni celebri, scriitori si oameni de stiinta. Goethe, Chopin, Wagner, Mahler, Strauss, Ibsen, Kafka, Nietzsche, Gorky si multi altii au notat în  „cartea de oaspeti”. Arhitectura minunata, numeroase monumente, fântâni, punti de observare, parcuri elegante-Marianske Lazne este un oras mic si foarte confortabil, placut sa te plimbi si sa vezi în acelasi timp obiective turistice locale. De exemplu, biserica ortodoxa Sf. Vladimir cu o frumoasa iconostasie ceramica, sau Biserica Catolica a Adormirii Maicii Domnului construita în stil neobizantin în Piata Goethe. Cea mai faimoasa este Colonada, care a fost construita intr-un stil neobisnuit. Este baroca, dar cu introducerea elementelor modernismului. Aceasta este principala promenada interioara a orasului, cu faimoasa Fantana Cantatoare si izvoarele de ape minerale. Intoarcere la Karlovy Vary si timp liber la dispozitie.  Cazare Hotel Spa Resort Sansoucci 4* sau similar Karlovy Vary.

Ziua 9| Karlovy Vary–Praga
Mic dejun. Intoarcere la Praga. Dupa amiaza, timp liber la dispozitie in Praga. Va recomandam sa explorati in Cartierul Evreiesc, „Champs Elysee-ul” Pragai – vestita artera comerciala. Seara, optional, cina traditionala de bun ramas cu spectacol folcloric live si bauturi nelimitate la restaurantul U Marchanu–cel mai renumit din Praga pentru calitatea spectacolului. Cazare Hotel Comfort Prague City East 4* sau similar Praga.

Ziua 10 | Praga–Bucuresti
Mic dejun. Transfer la aeroportul din Praga pentru imbarcare pe zborul Companiei TAROM RO226 cu decolare la ora 12:55. Sosire in Bucuresti la ora 15:45. Sfarsitul pachetului de servicii.

Alte Informatii

Termene si conditii excursie

Informatii precontractuale-click AICI
Contract prestari servicii turistice-click AICI
Informare prelucrare date personale-click AICI

Puteti achita excursia integral la rezervare, sau in transe:
• 30% din pret la max trei zile de la momentul rezervarii
• 20% din pret cu pana la 61 de zile inainte de plecare
• 50% din pret cu pana la 31 de zile inainte de plecare

Modalitati de plata:
• se poate achita in EURO sau in RON (la curs de vanzare banci comerciale sau curs BNR+2% din ziua platii).
• se poate achita prin transfer bancar, cu card la POS in agentie, numerar in agentie sau numerar prin depunere intr-o agentie Raiffeisen sau BRD in conturile Interra.
NOU posibil plata cu card online cu link de plata securizat.

Conditii generale de renuntare-anulare a rezervarii de catre turisti:
• penalizare 10% din pretul excursiei daca anularea se face cu mai mult de 60 de zile pana la plecare
• penalizare 50% din pretul excursiei daca anularea se face intre 60-31 de zile pana la plecare
• penalizare 100% din pretul excursiei daca anularea se face cu mai putin de 31 de zile pana la plecare
• penalizare 100% din pretul excursiei pentru neprezentare la plecare (no-show)

Excursii Optionale

Tarife calculate pentru minim 20 participanti:

Croaziera cu cina bufet pe Vltava:
45 € /adult, 30 €/copil 2-11,99 ani. Include: croaziera 3 ore, cina bufet, aperitiv, muzica live  (fara transfer).

Excursie la Castelul Karlstejn:
50 €/adult,  40 €/copii 2-13,99 ani, studenti, seniori cu varsta >65 ani. Include: transport autocar, bilet de intrare, taxa rezervare, ghid local si insotitor de grup.

Excursie la Marianske Lazne:
25 €/adult,  15 €/copii 2-13,99 ani. Include: transport autocar, insotitor de grup.

Cina traditionala cu spectacol folcloric live U-Marchanu:
45 €/adult, 38 €/copil 2-05,99 ani, 42 € /copil 6-17,99 ani. Include: cina cu 3 feluri, aperitiv, consum nelimitat de bere/vin/sucuri, spectacol folcloric live, transfer cu autocarul dus-intors.

Nota: Tarifele excursiilor optionale sunt valabile la data publicarii programului. Acestea pot suferi modificari. Tarifele finale vor fi comunicate inainte de plecare. Zilele de desfasurarea ale excursiilor optionale sunt informative; vor fi reconfirmate de insotitorul de grup la destinatie.

 

Impresii

Toate campurile sunt obligatorii!

Puteti incarca maxim 50 poze

Rezervare online

Cerere de rezervare

Toate campurile sunt obligatorii!

Fara transfer
Adjud
Bacau
Brasov
Buzau
Campina
Cernavoda
Constanta
Fetesti
Focsani
Iasi
Medgidia
Onesti
Pitesti
Ploiesti
Predeal
Roman
Rm Valcea
Sibiu
Sinaia
Slobozia
Tg Frumos
Urziceni

Am citit si sunt de acord cu termenele si conditiile acestei excursii.

Posteaza aici albumele tale preferate de Calatorie, ca sa ne bucuram impreuna cu tine de locurile pe care le-ai vizitat. Albumele postate sunt subiectul aprobarii de catre Interra. Nu pune doar peisaje sau natura moarta, vrem sa te vedem si pe tine in ele. Interra nu este raspunzatoare de provenienta pozelor postate de catre utilizatori.

Exploreaza pe tari

Europa

Africa

Orientul Mijlociu

Asia

Mari si Oceane

America de Nord si Centrala

America de Sud

Australia si Oceania