Informatii Generale Program Excursie Excursii Optionale Info Plecare Alte Informatii Impresii Rezervare

Informatii Generale

Conditii de calatorie:
• Fara restrictii de calatorie.

Vacanta in Turcia la Cappadocia si Istanbul
Inclus Demipensiune in Cappadocia.

Toate locurile s-au epuizat, va multumim pentru rezervari.
Vizitam
Cappadocia, Orasul subteran Kaumakli, Lacul vulcanic Nar Crater, Valea Ihlara, Valea Goreme, Zelve, Pasabag, Avanos, Istanbul, Palatul Dolmabahce, Croaziera pe Bosfor, Insula Printilor...
  (click pe Program Excursie).
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Plecari din: Bucuresti Otopeni
Transferuri gratuite Interra la Otopeni si retur din orasele:

> Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia
> Iasi, Tg Frumos, Roman, Bacau, Onesti, Adjud, Focsani, Buzau, Urziceni

>
Brasov, Predeal, Sinaia, Campina, Ploiesti

>
Sibiu, Rm Valcea, Pitesti

 Plecari excursie
3 Septembrie 1 Octombrie
 Mai sunt locuri libere ? 0 0
 Adult in camera dubla 699 € 699 €
 Al 3-lea adult in camera dubla pat supl 670 € 670 €
 Copil 2-10,99 ani (cu 2 adulti in camera) 625 € 625 €
 Adult in camera single 799 € 799 €

Servicii incluse:
• Ghid roman insotitor
• Zboruri la dus Bucuresti => Cappadocia, Compania Turkish Airlines
• Zbor direct Cappadocia => Istanbul, Compania Turkish Airlines
• Zbor direct Istanbul => Bucuresti, Compania Turkish Airlines
• Taxele de aeroport
• Transferuri aeroporturi-hoteluri-aeroporturi
Transport cu autocar local conform programului

• Cazare 5 nopti cu mic dejun la Hoteluri de 4* astfel:
- 3 nopti in Nevsehir-Cappadocia la Hotel Altinoz 4* sau similar
- 2 nopti in Istanbul la Grand Hotel Zurich 4* sau similar

Demipensiune in Cappadocia (3 Cine)
Pachet de excursii incluse:

- excursie la orasul subteran Kaymakli
- excursie de 1 zi in Cappadocia la Goreme-Uchisar-Zelve-Pasabagi-Avanos
- excursie in Cappadocia la Valea Ihlara, Lacul vulcanic Nar Crater
- tur de oras Istanbul cu ghid local: Palatul Dolmabahce (jumatate de zi)

- tur de oras Istanbul cu ghid local (1 zi)

• Biletele de intrare la Muzeele in aer liber Goreme si Zelve si la orasul subteran Kaymakli
, Valea Ihlara
• Ghizi locali
in Istanbul si Cappadocia

Nu sunt incluse
• Asigurare travel covid protection
• Excursiile optionale

• Bacsisurile pentru ghizi locali si soferi, 30 USD/turist, se achita la fata locului insotitorului de grup
• Bilete de intrare la obiective, altele decat cele mentionate in program

Program Excursie

Ziua 1 | Bucuresti–Cappadocia
Intalnire cu reprezentantul Interra la Aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 07:50, pentru imbarcare pe zborul Companiei Turkish Airlines TK1044 cu destinatia Istanbul. Decolare la ora 09:50, aterizare la Istanbul la ora 11:15. Escala pana la ora 13:20, cand ne vom imbarca pe zborul Companiei Turkish Airlines TK 2004 cu destinatia Nevsehir-Cappadocia, unde aterizam la ora 14:30. Ne intalnim cu ghidul local si ne vom imbarca in autocar pentru a vizita orasul subteran Kaymakli–construit pe dealul numit Cetatea Kaymakli, el este considerat a fi unul dintre cele mai mari orase subterane din regiune si isi intampina vizitatorii cu tunelurile mici si inguste care adapostesc de la spatii de depozitare la grajduri sau chiar crame. Transfer la hotel si cazare. Cina si cazare la Hotel Altinoz 4* sau similar Nevsehir.

Ziua 2 | Cappadocia
Mic dejun. Suntem in spectaculosul peisaj cappadocian distins prin hornurile feerice, orasele subterane in expansiune si  bisericile sapate in tuf vulcanic, dar si al formelor bizare pe care natura le-a croit in roca de-a lungul vremii. Datorita locatiei izolate, Cappadocia a fost vreme indelungata loc de refugiu pentru crestinii persecutati de legiunile romane, iar intre Sec X si XV a devenit loc de pustnicie pentru multi monahi. Asa au luat nastere cele peste 3.000 de biserici sapate in spectaculoasele formatiuni rezultate ca urmare a unor eruptii vulcanice. Peisajul selenar a fost ales inclusiv ca loc de filmare pentru unele secvente din “Razboiul stelelor”. Intr-un peisaj impresionant, in intregime sculptat de eroziune, vizitam Valea Goreme. Peisajul incarcat de istorie, bisericile cioplite in piatra si formele de relief neobisnuite rezultate in urma erodarii, se combina pentru a produce un peisaj atat natural cat si cultural, cu un aspect neobisnuit. Principalele caracteristici ale acestui peisaj sunt coloanele, pilonii, turnurile si obeliscurile, care ajung pana la inaltimea de 40 de metri. Varful Akdag, ramasita principala a eroziunilor, masoara 1.325 de metri inaltime si reprezinta caracteristica dominanta a vaii. Dupa-amiaza veti putea fotografia incredibilele peisaje de la  Zelve–fost oras sapat in stanca si Pasabag sau Valea Calugarilor-o serie de stanci modelate de vant sub forma unor hornuri inalte de 10-15 metri. Terminam vizita cu Avanos, un sat situat pe raul Kizilirmak, faimos pentru ceramica si covoarele traditionale. Ne intoarcem la hotel unde servim cina. Cazare la Altinoz Hotel 4* sau similar Nevsehir.

Ziua 3 | Cappadocia
Am lasat pentru ultima zi in Cappadocia poate cea mai frumoasa experienta pe care o puteti avea si dimineata devreme (daca vremea o va permite), optional, va invitam la zborul cu balonul cu aer cald o ora deasupra Cappadociei. Dupa zbor, retur la hotel pentru micul dejun. Mic dejun. Prima vizita pe ziua de astazi va fi la lacul vulcanic Nar Crater–un lac format in craterul unui fost vulcan aflat intr-un peisaj selenar, tipic cappadocian. Urmeaza apoi Valea Ihlara, o vale lunga de 14 km, cu pereti abrupti de 100 m, creata de raul Melendiz, si in care se afla numeroase biserici rupestre. Vizitam o astfel de biserica rupestra si avem si timp la dispozitie pentru o scurta drumetie. Intoarcere la hotel. Cina si cazare Hotel Altinoz 4* Nevsehir.

Ziua 4 | Nevsehir Cappadocia–Istanbul Palatul Dolmabahce, Croaziera pe Bosfor
Mic dejun. Transfer la aeroportul din Nevsehir pentru zborul catre Istanbul. Imbarcare pe zborul Companiei Turkish Airlines TK2007 cu destinatia Istanbul cu decolare la 08:50, aterizare la Istanbul la ora 10:10. Transfer in oras si intalnire cu ghidul local pentru Tur de oras Istanbul. Vom vizita Palatul Dolmabahce–cel mai mare palat din Turcia (biletul de intrare se achita la fata locului, aprox 150 TL), resedinta ultimilor conducatori ai Imperiului Otoman si a primului presedinte al Republicii Turce–Ataturk. Are o suprafata de 45.000 mp si contine 285 de camere, 46 de holuri, 6 bai (hamam) si 68 de toalete. Designul imbina elemente din stilurile Baroc, Rococo si Neoclasic, amestecate cu arhitectura traditionala otomana. Este impartit in 2 zone: aripa sudica, publica (Selamlık, zona destinata barbatilor) si aripa nordica (Harem)–zona privata pentru sultan si familia sa, care include opt apartamente interconectate pentru sotiile sultanului, pentru favoritele si concubinele sale si pentru mama sa, fiecare cu propria baie. Cele doua zone sunt separate de marea sala ceremoniala (Muayede Salonu) cu o suprafata de 2.000 mp si o cupola inalta de 36 m. Deoarece haremul trebuia sa fie complet izolat de lumea exterioara, intrarea principala pentru vizitatori se afla pe latura de sud (vizita nu include Haremul). Dupa amiaza aveti timp liber la dispozitie sau optional Croaziera pe Bosfor. De-a lungul malurilor Bosforului veti putea admira numeroase monumente istorice precum Fortareata Europei, Fortareata Asiei, Palatul Beylerbey, etc., dar si vilele luxoase ale miliardarilor turci. Contrastul intre cele doua parti ale orasului este uimitor. In timp ce partea europeana este inima comerciala a orasului, sufocata de aglomeratia cotidiana pe strazile inguste, in partea asiatica veti intalni cladiri noi, zone aerisite si strazi largi. Transfer la hotel. Cazare la Hotel Zurich 4* sau similar Istanbul.

Ziua 5 | Istanbul-Insula Printilor Buyukada
Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau, optional, Excursie in Insula Printilor Buyukada. Insulele Printilor au pastrat aceasta denumire pentru ca in timpul perioadei Bizantine si mai tarziu in timpul Imperiului Otoman, numerosi printi si membri ai famillilor unor sultani au fost exilati aici. In decursul veacurilor, pana la schimbul de populatie din 1923, intervenit dupa razboiul greco-turc, insulele au fost locuite preponderent de greci, dealtfel aici a fost un leagan stravechi de crestinatate, cele mai cunoscute manastiri sunt: Ayia Yorgi (datand din Sec al VI-lea), Agios Dimitrios, Manastirea Panagia, Biserica catolica Franciscana San Pacifico, Surp Astvadzadzin, lacas armenesc. Mai tarziu, insulele au intrat sub influenta turcilor cu functii inalte sau a turcilor bogati, ce inca de-acum doua secole au ridicat vile din lemn in stil neo-otoman, adevarate bijuterii arhitectonice. Büyükada este cea mare dintre cele noua insule ale arhipelagului insulelor Printilor din Marea Marmara. Intoarcere la hotel. Cazare la Hotel Zurich 4* sau similar Istanbul.

Ziua 6 | Istanbul tur de oras–Bucuresti
Mic dejun. Tur de oras Istanbul cu ghid local: Muzeul Sfanta Sofia–impresionanta prin dimensiunile ei, Hagia Sofia a fost si este una dintre cele mai vechi, mai impunatoare si mai pline de istorie asezaminte din lume. Vizita ghidata va va dezvalui povestile adunate in cei aproape 1.500 de ani de cand exista si care nu au reusit sa stirbeasca frumusetea bisericii Hagia Sofia, al carei nume se traduce prin Sfanta Intelepciune (de la grecescul Ἁγία Σοφία). Moscheea Albastra–construita de sultanul Ahmet intre 1609-1616, este singura moschee din Turcia cu sase minarete (turnulete)-cele mai multe moschei avand doar cate patru, doua sau chiar un minaret – si este celebra pentru cele 20.000 de placi de faianta albastra „Iznik” din interior care au fost folosite la construirea sa, la exterior nefiind nimic albastru. „Inalta Poarta”-Palatul Topkapi (biletul de intrare se achita la fata locului, aprox 200 TL) construit pe cea mai inalta colina la confluenta apelor Bosforului, Cornului de Aur si Marii Marmara, magnificul Palat Topkapi a fost centrul marelui Imperiu Otoman, resedinta a sultanilor dupa cucerirea Constantinopolului si, pana in Sec al XIX-lea, un vast complex cu mai multe pavilioane si curti interioare; Hipodromul care servea la intrecerile sportive, de circ, de gladiatori si a fost centrul civic al Bizantului. Ultima vizita va fi la Marele Bazar – cea mai mare si mai atractiva zona de cumparaturi din lume. “Grand Bazar” dateaza din Sec al XV-lea si este in prezent cel mai mare si cel mai vechi bazar acoperit din lume, insumand aproape 4.000 de magazine aranjate ca un labirint urias pe aproape 60 de strazi. Principala strada comerciala a bazarului este denumita „strada de aur” pentru ca aici isi au magazinele comerciantii de bijuterii, in timp ce restul strazilor sunt dedicate magazinelor de imbracaminte, incaltaminte, accesorii, covoare, traditionalele delicii turcesti, etc. Transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul Companiei Turkish Airlines TK1045 care decoleaza la ora 19:05 si aterizeaza pe Aeroportul Bucuresti Henri Coanda la ora 20:20. Sfarsitul pachetului de servicii.

Info Plecare

Informare turisti detalii plecare 1 Octombrie:
• Excursie: Cappadocia-Istanbul
• Perioada: 01.10-06.10.2022
• Transport: Avion Compania Turkish Airlines
• Insotitor de grup: Dna Pirciulescu Oana
• Telefon: 0748.187.676 (numar disponibil cu 24 h inainte de plecare)
• Data plecare: 1 Octombrie.
• Locatie intalnire: Aeroport Henri Coanda Otopeni
• Punct intalnire: Birourile de check-in Turkish Airlines
• Ora de intalnire: 07:00
• Zbor plecare: TK1044
• Ora decolare: 09:35
• Act de identitate: Pasaport valabil minim 6 luni de la data returului.
• Limita bagaj mana/pasager: 1 bagaj de 8 kilograme
• Limita bagaj cala/pasager: 1 bagaj de maxim 23 kilograme
• Ora locala sosire in Istanbul este ora Romaniei.

Detalii transferuri gratuite din tara la Otopeni:

Oras transfer Loc intalnire Data Ora Masina Sofer Telefon
Brasov Petrom Mc.Donalds 01.10 04:00 B-301-YNT Toni 0721.523.678
Ploiesti Gara sud 01.10 06:00 B-305-YNT Nicu 0774.400.153

Important transferuri
• In functie de starea vremii si drumurilor, orele de plecare pot suferi modificari !
• Va rugam sa ne trimiteti nr de telefon mobil la care pot fi contactati pasagerii de catre sofer in cazul in care suntem nevoiti sa efectuam modificari.
• Daca nu ati introdus nr. de mobil al pasagerilor in rezervare, Interra nu-si asuma raspunderea daca pasagerii nu vor fi prezenti la imbarcare si nu vor putea ajunge in timp util la aeroport.
• Daca pasagerii nu mai doresc transferul, va rugam sa ne informati pentru a nu face drumul degeaba, punand astfel in pericol transferul altor pasageri de pe aceeasi ruta.
• Pasagerii trebuie sa se prezinte la imbarcare cu min. 30 minute inainte de ora plecarii.
• Pasagerii care refuza transferul la dus nu vor beneficia de acesta nici la retur.
• Bacsisul: este o practica neoficiala in Turcia si este necesar pentru ghizii locali, soferi, personal hoteluri, etc. Pentru a rezolva in mod organizat aceasta necesitate insotitorul de grup va colecta de la Dvs. la destinatie suma de 5 Euro/persoana/zi

Hotelurile Dumneavoastra:

01.10-04.10 Hotel Altinoz 4* Nevsehir
04.10-06.10 Hotel Zurich 4* Istanbul

Ora de zbor excursie-ore locale:

Data Zbor Plecare Ora Sosire Ora
01.10 TK1044 Otopeni 09:35 Istanbul 11:00
01.10 TK2004 Istanbul 13:25 Nevsehir 14:35
04.10 TK2007 Nevsehir 08:45 Istanbul 10:05
06.10 TK1045 Istanbul 19:25 Otopeni 20:40

Va multumim pentru rezervari si va dorim Vacanta placuta !

Alte Informatii

Termene si conditii excursie

Informatii precontractuale-click AICI
Contract prestari servicii turistice-click AICI
Informare prelucrare date personale-click AICI

Puteti achita excursia integral la rezervare, sau in transe:
• 30% din pret la max trei zile de la momentul rezervarii
• 20% din pret cu pana la 61 de zile inainte de plecare
• 50% din pret cu pana la 31 de zile inainte de plecare

Modalitati de plata:
• se poate achita in EURO sau in RON (la curs de vanzare banci comerciale sau curs BNR+2% din ziua platii).
• se poate achita prin transfer bancar, cu card la POS in agentie, numerar in agentie sau numerar prin depunere intr-o agentie Raiffeisen sau BRD in conturile Interra.
NOU posibil plata cu card online cu link de plata securizat.

Conditii generale de renuntare-anulare a rezervarii de catre turisti:
• penalizare 10% din pretul excursiei daca anularea se face cu mai mult de 60 de zile pana la plecare
• penalizare 50% din pretul excursiei daca anularea se face intre 60-31 de zile pana la plecare
• penalizare 100% din pretul excursiei daca anularea se face cu mai putin de 31 de zile pana la plecare
• penalizare 100% din pretul excursiei pentru neprezentare la plecare (no-show)

Excursii Optionale

Tarife valabile pentru minim 25 de participanti:

Zbor cu balonul in Cappadocia:
Tarif informativ intre 130-150 €/persoana. Include: transfer de la hotel dus-intors, zbor cu balonul cu aer cald.

Insula Printilor Buyukada:
50 €/persoana. Include: transort dus-ıntors cu vaporul, pranz la restaurant tipic turcesc pe insula, plimbare cu masinutele electrice, ghid local, insotitor roman de grup.

Croaziera pe Bosfor:
20 €/persoana. Include: transfer autocar hotel-port hotel, croaziera, ghid local.


Impresii

Toate campurile sunt obligatorii!

Puteti incarca maxim 50 poze

 • Daniela Cantu si Lucia Garba

  Am revenit de câteva zile din circuitul Cappadocia-Istanbul (4-9 septembrie 2021) și putem spune ca a fost o experientă de neuitat. Pe langa organizarea foarte buna am beneficiat de bucuria de a vedea uimitoarele forme sculptate de natura în podișul Anatoliei cât și de onoarea de a păși pe urmele primilor creștini. Apoi Istanbul-această metropolă care te fascinează întotdeauna cu istoria ei tumultuoasă, scrisă pe fiecare piatră și unde regăsim și noi, românii, momente din istoria noastră. Nu cred că acest circuit ar fi fost atât de reușit fară ghidul nostru, Dima, care nu numai că ne-a oferit informații pertinente despre locurile vizitate dar a știut să animeze atmosfera cu un simț al umorului molipsitor. În plus, Dima a reușit să ne rezolve prompt și cu mult calm micile probleme pe care le-am întâmpinat unii dintre noi. Mulțumim, Dima! Mulțumim, Interra ! Dana Cantu și Lucia Garba

 • Barbu Ciprian si Cornelia

  Ne-am intors din mirifica Cappadocie si tumultosul Istanbul de cateva zile si parca am dori sa plecam inapoi. Dupa o lunga perioada de restrictii orice circuit cat de mic pare o mare victorie. Acest circuit ni s-a parut foarte bine organizat iar micile schimbari din program au fost bine gandite de dl.Asproiu (alias Dima). De altfel dansul ne-a fost ghid si in America Centrala cu ceva ani in urma si ii cunosteam profesionalismul, dedicarea si grija constanta pentru turistii pe care ii avea in grija. Nici acum nu a facut rabat de la calitatile sale. Zborul cu balonul depaseste orice imaginatie. Desi era optional nu am fi ratat ocazia, cu toate ca pentru unii ar putea parea scump dar merita pentru ca poti sa faci asta doar o data in viata. Deci cum spuneam, nu poti descrie in cuvinte ceea ce vezi,ce traiesti, ce simti. De la ritualul de incalzire si ridicare a balonului pana la survolul unui spatiu care te vrajeste. Esti intr-un spatiu milenar care iti da voie sa descoperi comori vizuale de nepretuit. Si nu mai punem la socoteala rasaritul de soare magnific si imaginea ireala a zecilor de baloane care pluteau odata cu al nostru. Chiar daca in sufletul nostru mai presus de toate ramane zborul cu balonul,tot programul circuitului a fost bine gandit. Multumim Interra si in mod special dlui.Asproiu, ghizilor locali si soferilor de pe autocare. Apropo de autocare: f.f.bune iar soferii superprofi.

 • Lavinia C.

  Un circuit de excepție, Cappadocia mi-a depășit așteptarile: un ținut special, cu o geografie aparte si multă istorie ! Circuitul a fost foarte bine organizat, de la transport, cazarea in hoteluri, ghizii locali si excursiile organizate ! Iar călătoria cu balonul este o experiență de neratat ! O deosebită apreciere pentru ghidul român care ne-a însoțit, domnul Dumitru Asproiu, o companie plăcută, mereu disponibil pentru grup și care ne-a impărtașit din cunoștințele sale vaste. Cred că excursia la lacul vulcanic Nar Crater nu merită drumul, pentru că deși este ceva inedit pentru acele locuri, avem în țară astfel de lacuri mult mai spectaculoase. În rest, toate celelalte locații au fost de vis !

 • Turisti Interra

  Salutari din Cappadocia !
  Plecarea 4 Septembrie 2021.
  (click pe poze pentru marire)

 • Turisti Interra

  Salutari din Cappadocia !
  Plecarea 21 August 2021.
  (click pe poze pentru marire)

Cerere de rezervare

Toate campurile sunt obligatorii!

Fara transfer
Adjud
Bacau
Brasov
Buzau
Campina
Cernavoda
Constanta
Fetesti
Focsani
Iasi
Medgidia
Onesti
Pitesti
Ploiesti
Predeal
Roman
Rm Valcea
Sibiu
Sinaia
Slobozia
Tg Frumos
Urziceni

Am citit si sunt de acord cu termenele si conditiile acestei excursii.

Posteaza aici albumele tale preferate de Calatorie, ca sa ne bucuram impreuna cu tine de locurile pe care le-ai vizitat. Albumele postate sunt subiectul aprobarii de catre Interra. Nu pune doar peisaje sau natura moarta, vrem sa te vedem si pe tine in ele. Interra nu este raspunzatoare de provenienta pozelor postate de catre utilizatori.

Exploreaza pe tari

Europa

Africa

America de Nord si Centrala

Asia

Orientul Mijlociu

Mari si Oceane

America de Sud

Australia si Oceania