Interra
Informatii Generale Program Excursie Alte Informatii Impresii Rezervare
Harta Traseu - Belarus

Click pe harta traseului

Informatii Generale

Mai avem 14 locuri libere.

NOU la Interra: Belarus-secretul nedescoperit al Europei !
Inclus Demipensiune.

Vizitam Minsk, Muzeul Dudutki, Complexul Linia Stalin, Lida, Hrodna, Parcul National Belovezhskaya Pushcha, Brest, Kossovo, Palatul Puslovskys, Palatul Nesvizh, Castelul Mir... (vezi programul excursiei).
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Plecare din: Bucuresti Otopeni
Transferuri gratuite Interra din orasele:

Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia
Iasi, Tg Frumos, Roman, Bacau, Onesti, Adjud, Focsani, Buzau, Urziceni

Brasov, Predeal, Sinaia, Campina, Ploiesti

Sibiu, Rm Valcea, Pitesti

 Plecare Circuit
7 August
 Mai sunt locuri libere ? 14
 Adult in camera dubla 650 €
 Copil 2-11,99 ani cu 2 adulti in camera 499 €
 Adult in camera single 750 €

Servicii incluse:
• Ghid roman insotitor
• Zboruri Bucuresti => Minsk => Bucuresti, Compania Austrian via Viena
• Transferuri aeroport-hotel-aeroport
Cazare 6 nopti cu mic dejun la hoteluri de 3* astfel:
- 3 nopti in Minsk la Hotel Orbita 3* sau similar
- 1 noapte in Hrodna (Grodno) la Hotel Semashko 3* sau similar
- 1 noapte in Brest la Hotel Belarus 3* sau similar
- 1 noapte in Nesvish la Hotel Nesvish 3* sau similar
Demipensiune (5 pranzuri incluse in zilele 2-6)
Cina de bun venit !
Excursii si vizite incluse:
- tur de oras Minsk cu vizita monumentalei Colina Gloriei
- vizita la Muzeul Dudutki al mestesugurilor si tehnologiilor populare si a complexului cultural si istoric Linia Stalin
- vizita la Lida
- tur de oras Hrodna (Grodno)

- vizita la Parcul National Belovezhskaya Pushcha si a casei lui Mos Gerila
- tur de oras Brest cu vizita Fortaretei Brest
- vizita la Palatul Puslovskys din Kossovo
- vizita la Palatul Nesvish si Castelul Mir
• Ghid local de Lb Engleza pe toata durata circuitului

Nu sunt incluse:
• Taxele de aeroport 250 €/persoana (pot varia pana la emiterea biletelor de avion)
• Asigurarea medicala de calatorie, asigurarea storno
• Excursiile optionale, biletele de intrare la obiectivele turistice altele decat cele incluse
• Bacsis pentru soferi si ghizi locali recomandat 25 €/turist/circuit

Program Excursie

Ziua 1 | Bucuresti-Minsk
Intalnire cu insotitorul de grup la ora 04:40 la Aeroportul Henri Coanda Otopeni, pentru imbarcare pe zborul Companiei Austrian Airlines OS768 cu destinatia Minsk, via Viena. Decolare la ora 06:40, sosire la Viena la ora 07:20. Decolare din Viena cu zborul OS687 la ora 10:05 si sosire la Minsk la ora 12:50. Ne aflam in Minsk–capitala Republicii Belarus-unul dintre ultimele secrete nedescoperite ale Europei, modern si istoric in acelasi timp, un oras verde, cu o atmosfera cosmopolita si plina de viata, surprinzator de luminos, curat si sigur. Pe drumul spre centru oprim la impozantul monument Colina Gloriei urmata de un tur panoramic de oras Minsk cu principalele monumente si locuri de interes: Biblioteca Nationala, Piata Victoriei-cu obeliscul inalt de 38 metri, cartierul Sf. Treimi, Monumentul Razboiului din Afghanistan de pe Insula Lacrimilor, Catedrala ortodoxa „Sfantul Duh”, Catedrala romano-catolica Sfanta Fecioara Maria, Piata Independentei-cu cladirea Guvernului, cladirea istorica a  KGB, Resedinta Presedintelui, Arena de Hochei pe Gheata etc. Transfer la hotel pentru cazare. Cina de bun venit ! Cazare la Hotel Orbita 3* sau similar Minsk.

Ziua 2 | Minsk–Dudutki–Linia Stalin
Mic dejun. Din Minsk ne deplasam la 40 km de oras si vom vizita Muzeul Dudutki al Mestesugurilor si Tehnologiilor Populare, o calatorie in Belarusul Sec al-XIX-lea la o mosie de la tara unde puteti deveni morari, olari, brutari si chiar puteti face branza sau „samorgon” (un fel de vodka) daca doriti acest lucru. Retur la Minsk unde servim pranzul la un restaurant local. Dupa-amiaza vom face o vizita la Complexul Cultural si Istoric Linia Stalin–structura defensiva creata de-a lungul frontierei de vest a URSS de la istmul Carelia la Marea Neagra la inceputul anilor 30, similara cu celebra Linie Maginot sau Linia Mannerheim. Retur la Minsk si timp liber la dispozitie. Cazare la Hotel Orbita 3* sau similar Minsk.

Ziua 3 | Minsk-Lida–Hrodna (Grodno)
Mic dejun. Plecare spre Hrodna. Pe drum vom vizita Lida, celebra pentru castelul medieval construit de Marele Duce Gediminas in Sec al-XIV-lea (vizita exterioara), Catedrala Sf. Arhanghel Mihail si biserica Inaltarii Sfintei Cruci. La ora amiezii sosim in Hrodna (Grodno in Lb. Rusa). Numele orasului este strans legat de istoria Marelui Ducat al Lituaniei si al Uniunii Polono-Lituaniene cand sub stapanirea Marelui Duce Vitautis, orasul a dobandit un statut egal cu Vilnius ca a doua capitala de stat. De asemenea, a fost resedinta principala a transilvaneanului Stefan Batory devenit rege al Poloniei in Sec al-XVI-lea. Dupa servirea pranzului, tur de oras Grodno care include: Catedrala Iezuita, Biserica Kalozha a Sf. Boris si Sf. Hleb, Vechiul Castel si Noul Castel (intrare inclusa), Marea Sinagoga Corala, strada Sovetskaya si altele. Cazare la Hotel Semashko 3* sau similar Hrodna. 

Ziua 4 | Hrodna-Parcul National Belovezhskya Pushcha-Brest
Mic dejun. Astazi vom vizita Parcul National Belovezhskaya Pushcha-parc de renume mondial, care este inclus pe lista patrimoniului mondial UNESCO si a sarbatorit recent 600 de ani ! Este una dintre ultimele si cele mai mari parti ale imensei paduri virgine care se intindea pe toata Campia Europeana. Unii stejari de aici se crede ca au peste 600 de ani! In padurea Białowieża traiesc circa 800 de zimbri, cele mai masive animale terestre de pe continentul european. Tot aici este si resedinta oficiala a lui Mos Gerila (Ded Moroz). Servim pranzul. Transfer la Brest. Brest este situat foarte aproape de frontiera cu Polonia, pe calea ferata ce leaga Moscova de Varsovia si Berlin si s-a numit, pana in 1921, Brest-Litovsk. Cazare la Htel Belarus 3* sau similar Brest.

Ziua 5 | Brest–Kossovo–Nesvizh
Mic dejun. Brest este traditionala „poarta de vest” a tarii. De-a lungul istoriei a apartinut mai multor state, fiind distrus si reconstruit de mai multe ori, azi un oras calm si linistit cu atractii turistice cum sunt: Gara (a fost considerata cea mai mare si cea mai frumoasa din Imperiul Tarist). Strada pietonala Sovetskaya ce pastreaza inca lampile cu gaz care sunt aprinse in fiecare seara de un lampagiu. Strada Gogol s.a. Vom vizita atractia principala a orasului-fortareata Brest, astazi un memorial dedicat eroismului aparatorilor din 1941, simbol al rezistentei sovietice din al Doilea Razboi Mondial. Servim pranzul apoi transfer la Neswizh prin Kossovo unde vom face o vizita Palatului Puslovskys (sau Castelul Kossovo), care a fost poreclit si „visul cavalerilor” pentru aspectul lui de basm (aflat in reconstructie). Seara ajungem in Nesvizh-un oras istoric incantator, unul dintre cele mai vechi din tara. Cazare la Hotel Nesvizh 3* sau similar Nesvizh.

Ziua 6 | Nesvizh–Mir–Minsk
Mic dejun. Ziua de azi va fi dedicata vizitei a doua castele incluse in Patrimoniul UNESCO ! Dimineata vom vizita magnificul Palat Nesvizh-fosta resedinta a familiei aristocratice Radzivili care include, de asemenea, frumosul parc si Biserica Romano-Catolica de Sec al-XVI-lea. Palatul Nesvizh este considerat cel mai frumos palat al tarii. Arhitectura sa bogata, diversificata si gradinile atractive il fac sa fie una dintre cele mai populare atractii turistice din Belarus ! Vom poposi apoi in Mir un orasel aflat la 90 km spre sud-vest de Minsk. Aici vizitam Castelul Mir, cunoscut si astazi drept „floarea medievala”. Castelul este un monument arhitectonic impresionant, inclus in lista patrimoniului cultural mondial de catre UNESCO. A fost ridicat la sfarsitul Sec al XV-lea si astazi este o combinatie de arhitectura gotica, baroca si renascentista care face ca acest castel sa fie atat de unic. Castelul din caramida rosie este si un monument istoric, care apartinea mai multor familii aristocratice si care si-au lasat amprenta in istoria orasului si a tarii in general. Pranz inclus. Retur la Minsk. Optional, seara va invitam sa participati la o cina traditionala de ramas bun servita intr-un sat aflat departe de forfota orasului. Tarif: 35 €/persoana. Cazare la Hotel Orbita 3* sau similar Minsk.

Ziua 7 | Minsk–Bucuresti
Mic dejun. Dimineata timp liber la dispozitie si transfer la aeroport pentru imbarcarea pe zborul Companiei Austrian Airlines cu destinatia Bucuresti, via Viena. Decolare cu zborul OS688 la ora 13:30 si sosire la Viena la ora 14:25. Decolare din Viena cu zborul OS791 la ora 15:20 si sosire la Bucuresti la ora 17:55. Sfarsitul pachetului de servicii.

Alte Informatii

Rezervarea excursiei:
se face in scris cu un mesaj pe email la [email protected] sau la Interra (Bucuresti Bd Ferdinand nr 83).

Plata excursiei:
• se poate face integral la inscriere, sau cu avans minim 50% din pretul excursiei in termen de doua zile de la rezervare, restul cu minim 31 de zile inainte de plecare.
• se poate achita in EURO sau in RON (la curs de vanzare banci comerciale sau curs BNR+2% din ziua platii).
• se poate achita prin transfer bancar, cu card la POS in agentie, numerar in agentie sau numerar prin depunere intr-o agentie Raiffeisen sau BRD in conturile Interra.

Conditii generale de renuntare-anulare a rezervarii:
• penalizare 10% din pretul excursiei daca anularea se face cu mai mult de 60 de zile pana la plecare
• penalizare 50% din pretul excursiei daca anularea se face intre 60-31 de zile pana la plecare
• penalizare 100% din pretul excursiei daca anularea se face cu mai putin de 31 de zile pana la plecare
• penalizare 100% din pretul excursiei pentru neprezentare la plecare (no-show)

Informatii utile referitoare la transferul gratuit din tara:
• transferul gratuit deserveste exclusiv orasele mentionate in prezentarea excursiei.
• transferul din tara la punctele de imbarcare sau la aeroport este oferit de Interra Travel cu titlu gratuit. Prin urmare, acesta nu poate face subiectul unor eventuale despagubiri, inclusiv catre alti turisti din alte orase decat cele deservite, care nu beneficiaza de transfer.
• costurile totale ale transferurilor gratuite sunt suportate de catre Tour Operatorul Interra Travel.
• daca pasagerul care a rezervat transfer gratuit renunta ulterior la acesta, nu exista notiunea de eventuale restituiri intrucat acesta este gratuit.
• transferul gratuit se rezerva odata cu pachetul turistic.
Daca turistul nu solicita la rezervarea pachetului turistic si transfer gratuit, ulterior aceasta nu mai poate fi confirmat decat in limita locurilor disponibile, cu confirmare de la Interra Travel si cu minim 31 de zile inainte de plecare.
• daca pasagerul cu transfer rezervat renunta la transferul de dus, transferul de retur se anuleaza automat. Acesta va putea fi asigurat doar daca vor mai fi locuri disponibile la acel moment in mijlocul de transport.
• prezentarea la transfer se face cu minim 15 minute inainte de ora de plecare comunicata. Pasagerii care beneficiaza de transfer gratuit au obligatia de a comunica agentiei revanzatoare sau Tour Operatorului un numar de telefon mobil la care sa poata fi contactati de catre soferi in cazul unor modificari neprevazute care pot aparea in ziua transferului. Tour Operatorul nu-si asuma raspunderea pentru eventuale neprezentari la transfer ale pasagerilor, care au drept consecinta pierderea avionului de catre acestia. In acest caz, costurile suplimentare generate de un nou bilet de avion sau modificarea celui existent vor fi suportate de catre pasager.
• transferurile gratuite sunt asigurate de catre Tour Operator cu mijloace auto din flota proprie (autoturisme, microbuze, autocare) si/sau cu mijloace auto ale companiilor de transport partenere pe rute regulate de transport pasageri. In situatia in care Tour Operatorul recurge la companiile de transport care efectueaza transport regulat de persoane pe rutele de transfer, contravaloarea biletului de transport este acoperita integral de catre Tour Operator iar pasagerii vor fi anuntati in mod corespunzator.
• daca Tour Operatorul are de asigurat in aceeasi zi transferuri gratuite pe aceeasi ruta si din aceleasi orase pentru doua sau mai multe excursii cu plecare sau sosire in aceeasi zi, se va organiza un singur transfer cumulat pentru toti pasagerii din excursiile respective. In acest caz, pot aparea timpi de asteptare de 1 pana la 3 ore. In acest caz, pasagerii vor fi anuntati si trebuie sa confirme daca doresc sa beneficieze de transferul cumulat sau renunta la transfer.
• Tour Operatorul nu isi asuma raspunderea in situatia putin probabila a aparitiei unor evenimente neprevazute (blocarea traficului rutier, inzapezirea drumurilor, inundatii, accidente rutiere, etc) care pot duce la intarzierea transferului si pierderea zborului.
• turistii au obligatia de a mentine curatenia in mijlocul de transport pe tot parcursul transferului. In mijlocul de transport nu este permis fumatul, consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare. Transferurile din provincie se asigura in conformitate cu reglementarile legale in vigoare cu privire la transportul de persoane si cu respectarea timpilor de condus ai soferilor. Din acest considerent, soferii vor face pauzele de odihna impuse de lege in vederea asigurarii unui transport in conditii de siguranta.

Documente de calatorie:
Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, cartea de identitate sau pasaportul, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta. Cetatenii romani pot calatori in statele membre ale Uniunii Europene, Spatiului Schengen si Spatiului Economic European cu cartea de identitate sau pasaportul in curs de valabilitate. Pentru a verifica lista statelor care permit intrarea pe baza cartii de identitate, lista statelor membre U.E., Schengen si Spatiul Economic Eurpoean, va rugam sa consultati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions  Accesul cu cartea de identitate mai este permis in urmatoarele state: Macedonia (90 zile), Muntenegru(30 zile), Serbia (90 zile), Norvegia (daca cartea de identitate romaneasca valabila este emisa dupa anul 2009, in care este specificata cetatenia romana. Cartile de identitate romanesti emise inainte de anul 2009 nu sunt recunoscute ca documente de calatorie in Norvegia) Pentru toate celelalte state din afara Uniunii Europene si pentru acele state pentru care cetatenii romani nu au nevoie de viza de intrare, accesul se face pe baza pasaportului valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Pentru a consulta lista statelor pentru care nu este necesara viza de intrare accesati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions  Pentru tarile in care cetatenii romani au nevoie de viza de intrare, este necesar pasaportul valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Anumite state nu permit accesul ca pasaport temporar sau nu aplica vize pe pasaport temporare, de aceea va rugam sa consultati serviciul consular al tarii in care intentionati sa faceti deplasarea sau solicitati acest lucru agentului dvs. de turism.In cazul persoanelor casatorite recent, nu se accepta Cartea de Identitate anulata (perforata) de autoritati in vederea emiterii unei noi carti de identitate. Copiii care nu au carte de identitate, vor trebui inscrisi pe pasaportul unuia dintre parinti. In acest caz, parintii care au copiii trecuti in pasaportul lor, vor calatori obligatoriu cu Pasaportul. Agentia organizatoare (Tour Operatorul) nu are nici o raspundere in situatia in care autoritatile de frontiera nu permit accesul turistului pe teritoriul statului respectiv. De asemenea, nu are nici o responsabilitate daca turistului nu i se permite parasirea teritoriului unei tari de catre autoritatile de frontiera din statul respectiv. In aceste cazuri, turistului nu i se mai restituie contravalorea excursiei.

Cazare si programul excursiei:
Clasificarea hotelurilor din program este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania. Hotelurile nominalizate in program pot suferi modificari pana la data plecarii, in functie de conditiile specifice care pot aparea intre momentul publicarii programului si data plecarii. Daca aceste schimbari sunt impuse de furnizorul local, intotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locatie/confort. Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar pote fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila, etc. Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de reprezentantul agentiei. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor. Situatia de partaj in camera dubla este atunci cand o persoana doreste sa participe la o excursie singura, dar nu in camera single, ci cu alta persoana, necunoscuta, de acelasi sex, intr-o camera dubla pentru doua persoane. In aceasta situatie persoana in cauza solicita Tour Operatorului o rezervare partaj in camera dubla, sub rezerva ca Tour Operatorul va gasi, in timp util, a doua persoana dispusa sa participe la excursie partaj in camera dubla. Daca nu se va gasi a doua persoana, prima persoana se poate retrage, sau va achita suplimentul de camera single pentru a putea participa la excursie. Tour Operatorul nu este raspunzator de achitarea suplimentului de camera single. Insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbari de ore, modificarea ordinii desfasurarii acestuia), fara a afecta insa structura serviciilor efectuandu-l astfel in totalitate.

Informatii utile referitoare la transportul cu autocarul:
Turistii au obligatia sa se prezinte la locul de imbarcare cu minim 20 minute inainte de ora inscrisa pe voucher pentru plecare sau transfer. Locurile in autocar au fost prealocate la momentul rezervarii, pasagerii au obligatia sa ocupe doar locul inscris pe prezentul voucher. Turistii au obligatia de a mentine curatenia in autocar pe tot parcursul excursiei. In autocar nu este permis fumatul, consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare. Buzunarul de plasa din fata scaunului dumneavoastra este destinat pastrarii de pliante, brosuri sau harti. Va rugam sa nu pastrati aici sticle de plastic sau obiecte voluminoase. Sticlele de plastic, bagajele de mana sau alte obiecte voluminoase se depoziteaza in spatiul special amenajat, deasupra scaunelor.

Informatii utile referitoare la transportul cu avionul:
Compania/companiile aeriene care opereaza zborurile din pachetul de servicii pot aduce diferite modificari zborurilor contractate, in functie de conditiile obiective din perioada de operare, pana la momentul plecarii pentru zborul/zborurile de dus sau dupa momentul plecarii pentru zborul/zborurile de intors. Agentia organizatoare va informa pasagerii directi respectiv agentiile revanzatoare asupra eventualelor modificari survenite independent de vointa sa si nu va fi raspunzatoare de eventualele inconveniente aparute. Alocarea locurilor in avion se face de catre ghiseul de check-in din aeroport in functie de ordinea sosirii pasagerilor. Pentru destinatiile europene, de regula, limita de bagaje de cala este de 20 kilograme si 06 kilograme pentru bagajul de mana, dimensiuni: 55cm x 40cm x 20cm. Depasirile de limita de KG se achita separat pe aeroport. Mai multe informatii gasiti pe site-ul companiei aeriene sau in agentia de turism. Femeile care sunt insarcinate in peste 6 luni, au nevoie de un certificat medical cu acordul medicului de a calatori cu avionul. Compania de zbor si echipajul de bord isi rezerva insa dreptul de a decide daca permit sau nu imbarcarea persoanelor cu sarcina avansata (ultimele 2-3 luni). Pasagerii care sufera de boli contagioase nu pot calatori cu avionul. Personalul aeroportuar si de bord isi rezerva dreptul de nu permite imbarcarea respectiv de a dispune debarcarea persoanelor in cauza. Dupa aterizarea pe aeroportul de destinatie, pasagerii se vor prezenta mai intai la ghiseul Control pasapoarte, dupa care isi vor recupera bagajele din locul special amenajat. Daca atunci cand ajungeti la destinatie observati ca aveti probleme in gasirea bagajului depus la biroul de check-in la imbarcare, va rugam nu parasiti aeroportul, ci depuneti o sesizare la biroul de reclamatii existent la terminal.

Impresii

Toate campurile sunt obligatorii!

Puteti incarca maxim 50 poze

Cerere de rezervare

Toate campurile sunt obligatorii! Va rugam completati si codul anti-spam, exact asa cum este trecut in dreapta campului.

Google cautare
Google anunturi
Facebook
Newsletter Interra
Sunt client Interra
Recomandari de la prieteni
Alta sursa

Posteaza aici albumele tale preferate de Calatorie, ca sa ne bucuram impreuna cu tine de locurile pe care le-ai vizitat. Albumele postate sunt subiectul aprobarii de catre Interra. Nu pune doar peisaje sau natura moarta, vrem sa te vedem si pe tine in ele. Interra nu este raspunzatoare de provenienta pozelor postate de catre utilizatori.

Exploreaza pe tari

Europa

Africa

Orientul Mijlociu

Asia

America de Nord si Centrala

Oceanul Indian

Euro-Asia

America de Sud

Australia si Oceania

Mari si Oceane