Vacanta sau luna de miere in Seychelles !

Vacanta sau luna de miere in Seychelles !

(Moi kon tan ouTe iubesc, Seychelles !)

Plănuieşti vacanţa de vis? Sau vrei să mergi în luna de miere şi ai ales Seychelles ?

Noi te felicităm pentru destinaţia aleasă ! A fost binecuvântată cu pitoreşti plaje albe scăldate în ape de topaz, păduri luxuriante şi renumiţii bolovani uriaşi de granit, care creează o atmosferă ireal de frumoasă.

Se spune că, după ce Dumnezeu a creat lumea, a rămas cu un pumn de diamante. Tocmai atunci şi-a îndreptat privirea spre estul Africii şi a hotărât să creeze acolo un loc de o splendoare nemaivăzută. A aruncat diamantele în ocean şi s-au transformat în insulele Seychelles.

Arhipelagul format din 115 insule este la fel de primitor, pe oricare dintre acestea te hotărăşti să o alegi. Fie că optezi pentru una dintre cele trei insule principale – Praslin, La Digue sau Mahé sau pentru Insula Ţestoaselor uriaşe ori pentru Insula Păsărilor, sejurul tău va fi fără îndoială excelent.

Mahé, cea mai mare dintre insule, găzduieşte capitala, Victoria şi aproximativ 90% din populaţia ţării. Numită astfel în cinstea lui Mahé de Labourdonnais, guvernator în Mauritius în secolul al XVIII-lea, adăposteşte în munţii şi pădurile sale arhetipale plante rare, care nu se mai găsesc nicăieri în lume. Copacul meduză, plante carnivore sau orhideea de vanilie din Seychelles sunt doar câteva dintre ele. Nu mai miră pe nimeni că oferă şi nenumărate opţiuni de distracţie şi aventură, fiind, ca de altfel întregul arhipelag, un paradis pe care trebuie să îl explorezi. În ceea ce priveşte miracolele naturii, nici La Digue nu se lasă mai prejos. Orhidee pline de gingăşie, migdalul indian, trandafiri japonezi colorează insula, înconjurate de cocotierii unduioşi. Timpul pare să fi ocolit La Digue, unde oamenii se deplasează şi acum în mod tradiţional, cu ajutorul căruţelor şi al bicicletelor.

Dacă se întâmplă să te plictiseşti de stat pe malul mării, sub palmieri, sau de legănat alene într-un hamac, poţi să mergi pe atolul Aldabra, a cărui puritate l-a inclus pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Este renumită pentru cele peste 150.000 de ţestoase uriaşe – cea mai mare comunitate de acest fel din lume şi pentru cea mai bogată viaţă marină din întreg arhipelagul.

Şi dacă tot a venit vorba de ţestoase, nu trebuie să uităm de Insula Păsărilor, care se laudă cu cea mai mare şi mai grea ţestoasă de uscat. Esmeralda cântăreşte peste 300 de kilograme şi are

mai mult de 200 de ani. Să nu uităm să precizăm şi că Esmeralda este mascul. Tot pe Insula Păsărilor vin în fiecare an sute de mii de rândunele negre şi îşi depun ouăle pe teritoriul pe care l-au „colonizat”.

Câteva plaje celebre:

Pentru că în Seychelles plajele sunt mai mult decât simple fâşii de nisip şi pentru că turiştii se întorc de acolo declarând că sunt cele mai frumoase plaje din lume, a sosit timpul să vorbim despre câteva dintre ele, încercând să oferim doar o idee despre cum arată cele mai iubite plaje.

Anse Source d’Argent

Una dintre cele mai fotografiate plaje, arhetip pentru care a fost creată expresia „raiul pe pământ”, Anse Source d’Argent este spectaculoasă şi datorită bolovanilor enormi de granit, cu formele unice sculptate de vânt şi ploi. Aflată în apropierea unui recif este ideală pentru snorkelling, dar şi pentru vacanţe alături de copii mici, datorită apelor liniştite.

Anse Royale

Încântătoare locaţie pentru snorkelling şi înot, cu ape înviorate de mii de peşti multicolori, Anse Royale este împărţită de bolovanii de granit în numeroase golfuleţe. Cu puţin noroc, îţi poţi alege propriul tău golfuleţ, umbrit pe alocuri de palmieri şi copacii takamaka.

Anse Lazio

Enumerată de majoritatea turiştilor în topul celor mai frumoase plaje din Seychelles, toată lumea cade de acord că Anse Lazio este foarte aproape de natura paradisiacă, aşa cum trebuie să fi fost la începutul vremurilor, când omul nu descoperise încă fiecare colţişor al pământului.

‹ Inapoi
Vacante in Seychelles Mahe

Interra - Oferte turism, City Break, Circuite, Craciun 2023, Revelion 2024Posteaza aici albumele tale preferate de Calatorie, ca sa ne bucuram impreuna cu tine de locurile pe care le-ai vizitat. Albumele postate sunt subiectul aprobarii de catre Interra. Nu pune doar peisaje sau natura moarta, vrem sa te vedem si pe tine in ele. Interra nu este raspunzatoare de provenienta pozelor postate de catre utilizatori.

Exploreaza pe tari

Europa

Mari si Oceane

Orientul Mijlociu

Asia

Africa

America de Nord si Centrala

America de Sud