Obiective Turistice

Sicilia

Sicilia

Lumea in detaliu


O fereastra maura din secolul al XI-lea. O alta, gotica, din secolul al XIII-lea. Si o arcada normanda din secolul al XII-lea. Cam asa arata o cladire tipica din Palermo, capitala Siciliei. De fapt, asa este intreaga Sicilie: temple inaltate in Grecia antica, amfiteatre romane construite pe vestigiile unor mai vechi teatre grecesti, pretioase mosteniri bizantine si arabe, orase intregi construite in stil baroc. Si, bineinteles, belsugul fermecator al naturii: vestitul vulcan Etna, cranguri de maslini, dealuri acoperite cu vita-de-vie, livezi de portocali si lamai, plaje aurii inmuiate in apa verde-albastra a marii.
Desi nu este o figura des intalnita in cultura siciliana, elefantul sculptat pe vremea romanilor in roca vulcanica, pe care se sprijina un obelisc egiptean este simbolul Cataniei. Este amprenta pe care au lasat-o invadatorii cartaginezi si colonistii fenicieni. Cateva din lucrurile pe care cu siguranta vei vrea sa le vezi in Catania sunt amfiteatrul roman din lava si marmura, bisericile, palatele si Domul in stil baroc.
Despre Siracuza se spune ca au indragit-o Arhimede, Platon si Sfantul Pavel. Si nu doar pentru frumusetea locurilor, ci si pentru comorile fascinante pe care le poti vedea si astazi. Inima Siracusei, batrana insula Ortigia, ascunde mituri nemuritoare: Artemis a transformat-o pe nimfa Aretusa in izvor, ca sa o scape de urmarirea zeului Alfeu. Iar izvorul porneste din... Ortigia. Templul lui Artemis si Templul Minervei au fost construite aici in timpuri stravechi. Azi vestigiile lor ii incanta pe turistii indragostiti de mitologie.
Cel mai cunoscut vulcan al Europei este si el imbracat in cunoscutele povesti grecesti. Pentru vechii greci, Etna era atelierului Hefaistos, zeul focului, si casa ciclopilor. Astazi este cea mai mare atractie naturala a Siciliei, o atractie de aproximativ 3350 de metri.
Tot in Sicilia exista si un orasel, vestit pentru veleitatile sale turistice in randurile aristocratiei britanice inca de acum 200 de ani. In timp ce cutreieri stradutele inguste si intortocheate, Taormina te desfata, rand pe rand, cu deliciile sale ascunse: restaurante, cafenele, gelaterii, dar si minunate gradini retrase intre ziduri groase de piatra.
O alta bijuterie, de aceasta data, baroca, este Noto, Citta del Barocco. La sfarsitul anilor 1600, un puternic cutremur a zguduit Sicilia, distrugand din temelii vechiul oras. Sicilienii au reconstruit Noto, insa in stilul acelor timpuri, barocul. Astfel ca astazi un oras intreg impresioneaza prin grandoare si este impodobit cu cele mai bogate ornamente si cele mai frumoase forme cu rasuciri elaborate.
Istoria siciliana, templele vechi de mii de ani, cladirile seculare creeaza atmosfera unica a Siciliei, o atmosfera care devine atat de fireasca, ca si cum o cunosteai dintotdeauna. Daca iti doresti sa ajungi intr-un loc in care sa te delectezi cu civilizatia Greciei antice, dar si cu miracolele epocii medievale, intretesute de cele mai puternice civilizatii ale pamantului, atunci Sicilia este insula pe care vrei sa o vizitezi cat mai curand !

Pentru o vacanta in Sicilia click AICI

 

‹ Inapoi
Vacante in Italia Catania , Siracusa , Vulcanul Etna , Taormina , Cefalu , Palermo , Monreale , Agrigento , Valea Templelor

Interra - Oferte turism, City Break, Circuite, Craciun 2023, Revelion 2024Posteaza aici albumele tale preferate de Calatorie, ca sa ne bucuram impreuna cu tine de locurile pe care le-ai vizitat. Albumele postate sunt subiectul aprobarii de catre Interra. Nu pune doar peisaje sau natura moarta, vrem sa te vedem si pe tine in ele. Interra nu este raspunzatoare de provenienta pozelor postate de catre utilizatori.

Exploreaza pe tari

Europa

Mari si Oceane

Orientul Mijlociu

Asia

Africa

America de Nord si Centrala

America de Sud