Obiective Turistice

Marele Canion

Marele Canion

Una dintre cele mai preţioase minuni ale lumii, Marele Canion al fluviului Colorado pe numele său complet, uluieşte prin imensitate şi prin povestea pe care o spune despre istoria pământului.
Aflat în statul Arizona, străbate Parcul Naţional Marele Canion. Cei 445 km de-a lungul cărora şerpuieşte Marele Canion s-au format pe parcursul a 6 milioane de ani de activitate geologică şi eroziune a fluviului Colorado.


În defileul cu o adâncime de 1,5 km şi o lăţime care variază între 500 m şi 30 km, se află istoria petrografică a Pământului din ultimele două miliarde de ani şi dovezi preistorice ale adaptării omului la un mediu înconjurător dur. Erele precambriană şi paleozoică sunt bogat reprezentate în defileu prin numeroase fosile, iar rămăşiţe ale adăposturilor costruite în peşteri şi urme de animale formează „dosarul" perioadei pleistocene.


Aflorimente în formă de temple, relief multicolor ce seamănă cu un labirint, coaste prăpăstioase - aceasta este frumuseţea impresionantă a Marelui Canion. Peisajele uimitoare te cuceresc prin platouri aflate aproape de nori, câmpii, pustietăţi, păduri, cascade, revărsări de lavă şi, bineînţeles, unul dintre cele mai mari fluvii ale Americii.
Uluitor prin grandoare şi complexitate, Marele Canion este unul dintre miracolele naturii pe care trebuie să le vezi cu ochii tăi măcar o dată în viaţă !

‹ Inapoi

Interra - Oferte turism, City Break, Circuite, Craciun 2022, Revelion 2023Posteaza aici albumele tale preferate de Calatorie, ca sa ne bucuram impreuna cu tine de locurile pe care le-ai vizitat. Albumele postate sunt subiectul aprobarii de catre Interra. Nu pune doar peisaje sau natura moarta, vrem sa te vedem si pe tine in ele. Interra nu este raspunzatoare de provenienta pozelor postate de catre utilizatori.

Exploreaza pe tari

Europa

Africa

Orientul Mijlociu

Asia

America de Sud

Mari si Oceane

America de Nord si Centrala