Obiective Turistice

Istanbul

Istanbul

Puntea dintre doua continente

Un oras cu un parfum inconfundabil, in care tinerii imbracati dupa moda europeana se amesteca cu cei care respecta traditia musulmana, in care imbracamintea occidentala rasare dintre valurile musulmane, creand un peisaj si o atmosfera unice. In Istanbul, Moscheea Albastra impresioneaza prin marime - este cea mai mare moschee din oras - si prin culoarea de la care isi trage numele: este placata cu 21.000 de panouri de faianta, majoritatea bleu. Grandiosul Palat Dolmabahce a fost casa ultimului sultan al Imperiului Otoman, iar Ataturk l-a folosit ca resedinta pentru timpul petrecut in Istanbul.
Sase sultani au locuit aici de-a lungul timpului, iar constructia palatului a durat 13 ani si a costat echivalentul a 35 de tone de aur. Odata ajuns in Istanbul, una dintre experientele pe care trebuie neaparat sa le incerci este vizita la Marele Bazar. Cu cele 4.000 de magazine, 61 de strazi si 20.000 de angajati, pentru un necunoscator Bazarul poate semana cu un labirint.
Unul in care, insa, iti face placere sa te ratacesti, deoarece cutreieri printre diamante, aur, matasuri, produse cu specific oriental sau exotic. Nu vei putea pleca din Marele Bazar fara un suvenir, pentru care te-ai targuit indelung cu vanzatorul, dupa cum cere buna traditie turceasca.

‹ Inapoi
Vacante in Turcia Istanbul , Bazarul Egiptean , Grand Bazar

Interra - Oferte turism, City Break, Circuite, Craciun 2022, Revelion 2023Posteaza aici albumele tale preferate de Calatorie, ca sa ne bucuram impreuna cu tine de locurile pe care le-ai vizitat. Albumele postate sunt subiectul aprobarii de catre Interra. Nu pune doar peisaje sau natura moarta, vrem sa te vedem si pe tine in ele. Interra nu este raspunzatoare de provenienta pozelor postate de catre utilizatori.

Exploreaza pe tari

Europa

Africa

Orientul Mijlociu

Asia

America de Sud

Mari si Oceane

America de Nord si Centrala