Obiective Turistice

Anglia-Irlanda

Anglia-Irlanda

Pe urmele nobilimii...

Sunteţi obosiţi ? Nu ştiţi unde să plecaţi în vacanţă ? Sunteţi nehotărâţi...
Aţi vrea să vizitaţi şi una dintre marile metropole ale lumii, dar şi să vă bucuraţi de liniştea naturii...Vă rugăm să luaţi loc. Aşezaţi-vă confortabil. Să pornim muzica. Sperăm că vă place Beatles. Poftiţi şi un pahar cu bere. Şi nu orice bere, ci Guiness. Sau dacă preferaţi whisky-ul, vă rugăm savuraţi un pahar de Jameson. Acum, să alegem cea mai potrivită destinaţie pentru vacanţa dumneavoastră. Ce-aţi spune de o insulă ? Nu, nu o insuliţă oarecare... Ci insula în care Marte şi-a instalat tronul, aşa cum spunea Shakespeare, care s-a născut aici. Insula pe care v-o propunem noi este unică prin arta, istoria, folclorul, arhitectura şi peisajele uluitoare pe care le adăposteşte. Şi bineînţeles, mâncarea este excelentă. Ca să nu mai vorbim de distracţii !


Rafinament şi nobleţe. Eleganţă şi distincţie. Vă prezentăm Marea Britanie. Da, veţi vizita celebrele London Eye, Galeriile Naţionale, Trafalgar Square. Dar veţi face mai mult decât atât. Veţi merge pe urmele lui David Copperfield, veţi poposi la Catedrala Saint Paul, unde cândva Prinţesa Diana s-a măritat cu Prinţul Charles. Vă veţi cufunda în atmosfera lorzilor şi nobililor, a duceselor şi baroanelor. Vreţi să descifraţi misterele antichităţii? Atunci visul dumneavoastră este să ajungeţi la Londra, mai exact, la British Museum. Aţi auzit de Rosetta Stone ? E piatra care conţine aceeaşi informaţie scrisă în mai multe limbi şi a fost cheia interpretării mai multor limbi antice uitate. Dacă tot aţi ajuns aici, vizitaţi şi mumiile egiptene, colecţiile greceşti şi romane. Fie că aţi citit Tess d'Urbervilles, fie că sunteţi telespectator fidel al posturilor de călătorii, vreţi să vedeţi Stonehenge. Emblematic pentru Marea Britanie prin grandoare şi mister, veţi simţi cum un trecut îndepărtat este plin de viaţă şi încearcă să vă vorbească.
Natura a vrut să aibă o „fortăreaţă" proprie. Şi pentru asta a creat Marea Britanie. Aşa spune Shakespeare. O să îi daţi dreptate când veţi traversa Ring of Kerry, în Irlanda de Nord. Aici natura vă va copleşi prin frumuseţe şi diversitate. O să vă îndrăgostiţi de sălbăticia munţilor, dar şi de cochetele orăşele şi sate din regiune. Dacă vă faceţi griji pentru calitatea serviciilor şi ospitalitate, vă sfătuim să staţi liniştiţi. Charlie Chaplin v-a deschis drumul. Era locul lui preferat. A bătut aceste cărări demult şi de multe ori. De atât de multe ori, încât localnicii i-au ridicat un monument. Vorbeam de minunile naturii, dar nici regii şi prinţii nu s-au lăsat mai prejos. Castelele şi catedralele sunt uluitoare. Numai la Catedrala de la Salisbury avem câteva recorduri. Construită în 1258 are cea mai înaltă spiră din lume, de 123 metri. Adăposteşte unul dintre cele patru exemplare originale ale Magna Carta. Şi tot aici se află şi cel mai vechi ceas funcţional din întreaga lume. Mai mult decât opere de artă şi mărturii istorice, castelele de aici vă pot fi şi de real folos. Castelul irlandez Blarney, de exemplu, promite suprize ieşite din comun. Sărutaţi Piatra Blarney, aflată în zidul castelului. Pentru că are puteri magice, darul oratoriei va coborî asupra dumneavoastră.Cred că a sosit momentul să ne odihnim puţin. Vă amintiţi paharul de bere (sau de whisky) pe care vi-l ofeream la început ? În curând o să-l savuraţi chiar de la sursă.


Dar numai după ce treceţi prin Dublin, pe la casa lui Oscar Wilde şi a lui Bram Stoker, cel care ne-a făcut celebri pe noi, românii, prin romanul „Dracula". În sfârşit, am ajuns la distileria Old Jameson. După ce vizitaţi Muzeul Whisky-ului, vă veţi bucura de celebrul pahar de whisky... Dacă doriţi, continuaţi vizita la Fabrica de Bere Guinness. Pe lângă expoziţii şi informaţii extrem de interesante, aici ne ţinem a doua promisiune - paharul de bere. Dar am dezvăluit deja prea multe surprize. Vă mai spunem doar că Marea Britanie înseamnă şi oraşul Cork, din Irlanda (nominalizat de Lonely Planet printre primele zece destinaţii de călătorie pentru anul 2010), celebrul Liverpool al Beatles-ilor (capitală culturală europeană în 2008), giganticul Centru Millenium, în formă de minge uriaşă de rugby şi o călătorie romantică în trecut deîndată ce păşeşti pe Titanic. Turiştii sunt atât de entuziasmaţi de acest tur, încât, la final, exclamă:
„Lăsaţi filmul ! Faceţi turul !" O astfel de călătorie nu se poate încheia decât poposind la Stratford-upon-Avon, oraşul celebrului poet care ne-a sfătuit de-a lungul călătoriei: Shakespeare. Castele vechi şi catedrale maiestuoase, peisaje divine şi ferestre deschise spre trecut - paşi mici pe cărările unei culturi uriaşe. Traseul pe care tocmai l-aţi parcurs virtual (Londra-Bath-Cardiff-Cork-Limerick-Dublin-Belfast-Liverpool-Stratford upon Avon-Oxford-Londra), poate deveni realitate numai alături de noi. Aşa că, Domnule Lord, Doamnă Ducesă, Marea Britanie vă aşteaptă de mii de ani.
Este momentul să o întâlniţi !

 

‹ Inapoi
Vacante in Anglia Londra

Interra - Oferte turism, City Break, Circuite, Craciun 2023, Revelion 2024Posteaza aici albumele tale preferate de Calatorie, ca sa ne bucuram impreuna cu tine de locurile pe care le-ai vizitat. Albumele postate sunt subiectul aprobarii de catre Interra. Nu pune doar peisaje sau natura moarta, vrem sa te vedem si pe tine in ele. Interra nu este raspunzatoare de provenienta pozelor postate de catre utilizatori.

Exploreaza pe tari

Europa

Mari si Oceane

Orientul Mijlociu

Asia

Africa

America de Nord si Centrala

America de Sud