Interra
Informatii Generale Descriere Destinatie Impresii Rezervare
Bologna
Harta Traseu - Bologna

Click pe harta traseului

Informatii Generale

Perioada de calatorie oferta: 1 - 4 Octombrie

Servicii incluse in pretul ofertei:

  Zboruri Bucuresti => Bologna => Bucuresti, Compania Alitalia via Roma

  Taxele de aeroport, bagaje incluse

  Cazare 3 nopti cu mic dejun la Hotel Best Western City 4*  (detalii hotel)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

* Pretul ofertei: 299 € / persoana in camera dubla 

* Valabilitatea ofertei: pentru rezervari achitate integral in 18 August

Data Plecare Ora Sosire Ora
01.10 Otopeni 06:20 Roma 07:30
01.10 Roma 10:10 Bologna 11:10
04.10 Bologna 18:40 Roma 19:35
04.10 Roma 21:50 Otopeni 01:00

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Termene si conditii Oferta Zilei:

Creare oferta zilei: Oferta zilei este creata de catre agentii Interra in fiecare dimineata.

Valabilitate oferta zilei:  Oferta zilei este valabila in ziua respectiva in limita disponibilitatii locurilor la momentul cererii de rezervare.

Termen plata: Rezervarea odata confirmata, trebuie achitata in aceeasi zi, pentru a va putea elibera documentele de calatorie.

Modalitate plata:  Numerar, card, euro sau lei la sediul Interra, depunere numerar la cea mai apropiata agentie Raiffeisen Bank din toata tara, sau transfer bancar.

Descriere Destinatie

Bologna cea Grasă – în cea mai bună formă

Într-o lume în care suntem fericiţi când cântarul ne indică un număr cât mai mic de kilograme şi cumpărăm haine cu măsuri dintre cele mai mici, Bologna nici nu se gândeşte să renunţe la epitetul care a făcut-o faimoasă. Ba mai mult, îl arborează cu mândrie şi, dând din coate, îşi croieşte drum către topul destinaţiilor turistice.

Bologna: cea Rosie, cea Invatata, cea Grasa

Situata la jumatatea distantei dintre Florenta si Venetia, Bologna se poate lauda cu o bogatie istorica si gastronomica greu de egalat. Bologna cea Rosie se refera la cladirile din caramida si la acoperisurile rosiatice, multe dintre ele pastrate mostenire din Evul Mediu. Atmosfera specifica orasului este data de bisericile vechi de secole, de turnurile caramizii care strapung cerul si zidurile inaltate in secolele al-XIII-lea si al-XIV-lea. Dar Bologna cea Rosie face aluzie nu doar la cladirile colorate, ci si la trecutul politic agitat al orasului. Bologna cea Invatata isi are radacinile in anul 1088 cand aici a fost infiintata prima universitate din Europa Occidentala, devenind astfel un punct de referinta pe harta culturala europeana. ar Bologna cea Grasa face deliciul tuturor turistilor gurmanzi sau macar pofticiosi, cunoscut fiind faptul ca este capitala culinara a Italiei. Un tur al pietelor in aer liber si al magazinelor specializate in paste, o cina la un restaurant traditional, alaturi de aflarea unei retete originale pentru prepararea de paste bolognese vor face aceasta calatorie memorabila.
Pe scurt, un lucru este de retinut: pe cat de bogat in porecle este orasul, tot atatea motive ai ca să îl vizitezi.

Bologna, capitala culinară a Italiei

„Si mangia bene” – este poate cel mai important lucru pe care trebuie să îl ştii despre Bologna. Sau, cum spunea lordul Byron, „Bologna este vestită pentru papii pe care i-a produs, pentru pictori şi pentru.... cârnaţi”. Experienţa culinară pe care o oferă oraşul italian este una complexă şi completă. Începe în pieţele pline de culoare, arome şi produse proaspete, se continuă la cursuri de gătit unde poţi învăţa să prepari reţete tradiţionale sau la restaurantele unde preparate delicioase aşteaptă să le savurezi lângă vinuri înmiresmate, produse în împrejurimi.

Pieţe în aer liber

Fructele au codiţele şi câteva funze „la purtător”, ca să fie evident pentru toată lumea că sunt proaspete, abia culese. Peştele se cumpără cu tot cu cap, atlfel cum ai putea să ştii că tocmai a fost pescuit ? Fructele şi legumele nu sunt singurele care îţi încântă simţurile cu aromele şi culorile lor vesele. Pe străduţele labirintice şi în scuarurile bolognese, tarabe şi magazinaşe vând brânzeturi, pâine, produse de patiserie, ciocolată şi dulciuri făcute în casă după care cu siguranţă o să-ţi lase gura apă. Tot aici vei afla că pastele sunt adevărate opere de artă. Făcute cu făină din cea mai fină şi ouă de ţară, pastele sunt galbene şi parcă te îndeamnă să le guşti, cu promisiunea că o să ţi se topească în gură.

Cursuri de gătit

Cum era şi firesc, turismul culinar este foarte dezvoltat în Bologna. Şi pentru că în „satul global” în care trăim secretele bucătăriilor locale au fost demult dezvăluite, cu siguranţă ai folosit pînă acum oţet balsamic şi parmezan. Doar că în Bologna ai ocazia să afli mai multe despre aceste produse regionale. De aceea vizitezi o fermă de lactate, unde este produs parmezanul, şi un producător de oţet balsamic. Dacă eşti pasionat de gătit, poţi să foloseşti aceste ingrediente alături de condimentele pe care le-ai cumpărat de la pieţele în aer liber în cadrul unui curs de gătit. În versiunea scurtă, înveţi să faci tortelinni în doar 4 ore, iar cursul poate fi ţinut în italiană, spaniolă sau engleză.

Poftă bună !

Meniurile din restaurantele bolognese includ la antreuri piadina (un fel de lipise specifică pentru această regiune), prosciutto şi mortadella (un cârnat de porc, foarte aromat cu mirodenii, nucşoară, coriandru etc.) Nu pot să lipsească supa cu tortellini, un fel de regină a mâncărurilor regionale, fettuccini bolognesi sau... tortelli de Zucca – tortellini umpluţi cu dovleac şi amaretti. Gurmanzii trebuie să mai ştie un lucru: spre deosebire de restul Italiei, tradiţia culinară din Bologna foloseşte mai puţin uleiul de măsline şi roşiile. Aici sunt la mare cerere untul şi smântâna. Poate că sunt mai puţin dietetice, dar cu siguranţă mîncarea va avea un gust incomparabil. Mai ales când este servită  la un restaurant instalat într-un turn din secolul al XIII-lea, care a aparţinut uneia dintre famiile de elită ale Bolognei medievale...

Ştiaţi că...

Spaghetele bolognese, celebre în lumea-ntreagă, nu sunt tradiţionale în bucătăria din Bologna ? În loc de acest fel de mâncare, localnicii folosesc un sos numit ragu, pe care nu îl amestecă cu spaghete, ci cu tagliatelle. Unul dintre cele mai cunoscute vinuri din această regiune este Lambrusco, un vin roşu, apreciat pentru buchetul fructat şi gustul fin, uşor ?

Nu rata îngheţata preparată în casă !

Impresii

Toate campurile sunt obligatorii!

Puteti incarca maxim 50 poze

Cerere de rezervare

Toate campurile sunt obligatorii!

Google cautare
Google anunturi
Facebook
Newsletter Interra
Sunt client Interra
Recomandari de la prieteni
Alta sursa

Posteaza aici albumele tale preferate de Calatorie, ca sa ne bucuram impreuna cu tine de locurile pe care le-ai vizitat. Albumele postate sunt subiectul aprobarii de catre Interra. Nu pune doar peisaje sau natura moarta, vrem sa te vedem si pe tine in ele. Interra nu este raspunzatoare de provenienta pozelor postate de catre utilizatori.

Exploreaza pe tari

Europa

Orientul Mijlociu

Asia

America de Nord si Centrala

Oceanul Indian

America de Sud

Africa

Mari si Oceane