Interra
Informatii Generale Programul Excursiei Descriere Destinatie Info Plecare Alte Informatii Impresii Rezervare
Turcia Marele Turplecari Constanta
Harta Traseu - Turcia Marele Turplecari Constanta

Click pe harta traseului

Informatii Generale

Indragitul Circuit Turcia Marele Tur cu zboruri din Constanta !

Vizitam minunile Turciei: Istanbul, Ankara, Cappadocia, Pamukkale, Kusadasi, Izmir...

(vezi Programul Excursiei)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

• Plecari: Constanta Mihail Kogalniceanu

 Plecari circuit
20 Iunie 11 Iulie
 Mai sunt locuri libere ? epuizat epuizat
 Adult in camera dubla 599 € 599 €
 Copil 4-12 ani cu 2 adulti 479 € 479 €
 Adult in camera single 733 € 733 €

Servicii incluse
• Ghid roman insotitor
Zboruri directe Constanta => Istanbul => Constanta, Compania Turkish Airlines
• Transport cu autocarul conform Programului Excursiei
• Cazare 9 nopti cu mic dejun la hoteluri de 4* si 3* astfel:
- 3 nopti la Istanbul, Hotel Ikbal Deluxe 4*
- 1 noapte la Ankara, Hotel Sergah Ankara 4*
- 2 nopti la Cappadocia, Hotel Yiltok 4*
- 1 noapte la Pamukkale, Hotel Pam Thermal 4*
- 1 noapte la Izmir, Hotel Aksan 4*
- 1 noapte la Canakkale, Hotel Anzac Canakkale 3*
• Demipensiune in Ankara, Cappadocia, Pamukkale, Izmir, Canakkale (6 cine)
• Tururile si excursiile din Programul Excursiei
• Ghid local insotitor pe toata durata circuitului
 
 

Nu sunt incluse
• Taxele de aeroport si combustibil, 139€/persoana (pot varia pana la emiterea biletelor de avion)
• Asigurarea medicala de calatorie, asigurarea storno
• Excursiile optionale, Biletele de intrare la obiectivele turistice din program
• Bacsis pentru soferi si ghizi locali

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Important ! Pentru calatoria in Turcia este necesar Pasaportul valabil minim 6 luni de la retur !

Programul Excursiei

Ziua 1 | Constanta – Istanbul

Prezentare la Aeroportul Mihail Kogalniceanu din Constanta la ora 13:55 pentru imbarcare pe zborul Companiei Turkish Airlines TK1051 cu destinatia Istanbul. Decolare din Constanta la ora 15:55, sosire in Istanbul la ora 17:05. Transfer in oras si cazare la Hotel Ikbal de Luxe 4* Istanbul sau similar.

Ziua 2 | Istanbul

Mic dejun. Tur de oras Istanbul pietonal: Moscheea Albastra – construita de sultanul Ahmet intre 1609-1616, fiind singura moschee din Turcia cu sase minarete (turnulete), cele mai multe moschei avand doar cate patru, doua sau chiar un minaret, celebra pentru cele 20.000 de placi de faianta albastra „Iznik” din interior care au fost folosite la construirea sa, la exterior nefiind nimic albastru; Muzeul Sfanta Sophia – una dintre cele mai mari minuni din toate timpurile din punct de vedere arhitectural si religios; Palatului Topkapi – resedinta imperiala a sultanilor otomani. Dupa-amiaza optional, Croaziera pe Bosfor si vizita in Istanbulul Asiatic. Partea asiatica a Istanbulului este despartita de partea europeana prin stramtoarea Bosfor, legatura intre cele doua continente fiind asigurata de cele doua Poduri suspendate. De-a lungul malurilor Bosforului veti putea admira numeroase monumente istorice precum Fortareata Europei, Fortareata Asiei, palatul Beylerbey, palatul Dolmabahce, etc., dar si vilele luxoase ale miliardarilor turci. Contrastul intre cele doua parti ale orasului este uimitor. In timp ce partea europeana este inima comerciala a orasului, sufocata de aglomeratia cotidiana pe strazile inguste, in partea asiatica veti intalni cladiri noi, zone aerisite si strazi largi. Cazare la Hotel Ikbal de Luxe 4* Istanbul.

Ziua 3 | Istanbul - Ankara

Mic dejun. Dupa micul dejun ne indreptam catre Ankara. Capitala Turciei este o aglomerare urbana in mijlocul stepei Anatoliene. Inainte sa devina capitala tarii, Ankara era faimoasa peste tot in lume pentru puloverele sale moi tricotate cu lana moale a caprelor. Vizitam Mausolueul Ataturk - turcii au un adevarat cult pentru Atatürk - fondatorul Republicii Turce, iar mausoleul Ataturk este un monument deosebit de important in Ankara; Muzeul Civilizatiilor Anatoliene - situat sub nivelul citadelei din Ankara, muzeul detine un numar impresionant de obiecte arheologice datand din perioada paleoliticului pana la perioadele clasice. Cina inclusa la hotel. Cazare la Hotel Sergah Ankara 4* sau similar.

Ziua 4 | Ankara - Cappadocia

Mic dejun. Plecare dimineata spre Cappadocia. Pe drum vizitam Selcuk Agzikarahan Caravanserai si citadela naturala  Uchisar. Dupa-amiaza, posibilitati de shopping la magazine locale cu bijuterii din Onyx si la celebrul magazin de covoare Sentez unde un specialist va va introduce in arta covoarelor handmade traditional turcesti. Sosire in Cappadocia. Cina inclusa la hotel. Cazare la Hotel Yiltok 4* Cappadocia sau similar.

Ziua 5 | Cappadocia

Mic dejun. Suntem in spectaculosul peisaj cappadocian distins prin hornurile feerice, orasele subterane in expansiune si al bisericilor sapate in tuf vulcanic, dar si al formelor bizare pe care natura le-a croit in roca de-a lungul vremii. Datorita locatiei izolate, Cappadocia a fost vreme indelungata loc de refugiu pentru crestinii persecutati de legiunile romane, iar intre secolele X si XV a devenit loc de pustnicie pentru multi monahi. Asa au luat nastere peste 3.000 de biserici sapate in spectaculoasele formatiuni rezultate ca urmare a unor eruptii vulcanice. Peisajul selenar a fost ales inclusiv ca loc de filmare pentru unele secvente din “Razboiul stelelor”. Intr-un peisaj impresionant, in intregime sculptat de eroziune, vizitam Valea Goreme. Peisajul incarcat de istorie, bisericile cioplite in piatra si formele de relief neobisnuite rezultate in urma erodarii, se combina pentru a produce un peisaj atat natural cat si cultural, cu un aspect neobisnuit. Principalele caracteristici ale acestui peisaj sunt coloanele, pilonii, turnurile si obeliscurile, care ajung pana la inaltimea de 40 de metri. Varful Akdag, ramasita principala a eroziunilor, masoara 1325 de metri inaltime si reprezinta caracteristica dominanta a vaii. Dupa-amiaza va poza pentru dumneavoastra Valea Zelve si orasul subteran Kaymakli, una din cele mai mari asezari subterane din regiune. Vizitam Ortahisar situat la poalele zidurilor contorsionate din tuf vulcanic, in care au fost sapate nenumarate locuinte. Terminam vizita cu Avanos, un sat situat pe raul Kizilirmak, faimos pentru ceramica si covoarele traditionale. Ne intoarcem la hotel unde servim cina. Cazare la Hotel Yiltok 4* Cappadocia.

Ziua 6 | Cappadocia – Konya - Pamukkale

Mic dejun. In drum spre Pamukkale, ne oprim in Konya fostul oras al calugarilor musulmani timp de 800 de ani. Astazi Konya este cel mai religios oras conservator din Turcia. Vizitam cel mai faimos loc din Konya, Mausoleul Mevlana, un loc de pelerinaj pentru credinciosi. Acesta a fondat ordinului sufit al Dervisilor Rotitori, care a fost interzis la sfarsitul anilor 1920. Sosim in Pamukkale – unde cascada uriasa de travertin natural seamana cu un mare castel din bumbac. Pamukkale se afla pe lista destinatiilor apartinand Patrimoniului Mondial UNESCO. Cina si cazare la Hotel Pam Thermal 4* Pamukkale sau similar.

Ziua 7 | Pamukkale – Kusadasi - Izmir

Mic dejun. Vom vizita ruinele de la Hierapolis - “Orasul Sacru” si renumitele formatiuni calcaroase. In drum spre Efes vizitam Casa Fecioarei Maria - conform traditiei locului, este socotita locul in care Fecioara Maria si-a petrecut ultimii ani ai vietii pamantesti. Locul, inconjurat de un brau gros de plante si pomi, este considerat sfant atat de crestini cat si de musulmani. Sosim in Efes si vizitam orasul vechi si bazilica Sf. Ioan (Sfantul Apostol Ioan si-a petrecut ultimii ani din viata in Efes unde a si scris Evanghelia). Ne intreptam spre Izmir. Sosim in al treilea oras ca marime din Turcia, Izmir, orasul lui Homer si al lui Aristotele Onassi. Cina si cazare la Hotel Aksan 4* Izmir sau similar.

Ziua 8 | Izmir - Canakkale

Mic dejun. Ne indeptam catre Pergamon (Bergama) - cunoscut pentru productia sa de lana, aur si covoare fine, orasul era un centru cultural important in Grecia antica si Imperiul Roman. Aici a fost inventat pergamentul, detinand o biblioteca cu peste 200.000 de volume. Vizitam Acropole, Templul lui Traian situat maiestuos pe o colina cu o panorama plina asupra Bergamii, Altarul lui Zeus, Teatrul si Templul lui Dionysus, cu stop final la Asclepion, un vechi centru medical unde metodele de tratament includeau mersul desculta si terapie prin muzica. Dupa-amiaza ne indreptam spre Canakkale. Cina si cazare la Hotel Anzac Canakkale 3* sau similar.

Ziua 9 | Canakkale – Istanbul

Mic dejun. Excursia continua spre Troia – faimoasa pentru legendarul Cal Troian din timpurile frumoasei Elena – Regina Spartei si a printului Troiei – Paris. Ne indreptam catre Istanbul. Cazare la Hotel Ikbal de Luxe 4* Istanbul.

Ziua 10 | Istanbul – Constanta

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru formalitatile de check-in si imbarcare pe zborul companiei Turkish Airlines TK1049, cu decolare la ora 12:55, sosire la Constanta la ora 14:05. Sfarsitul pachetului de servicii. 

Info Plecare

Ultimele detalii plecare 11 Iulie:
Excursie: TURCIA MARELE TUR plecare din CONSTANTA
Perioada: 11.07 - 20.07.2014
Transport: Avion
Data plecare: 11.07.2014
Ora prezentare in aeroportul din Constanta: 13:55
Formalitati check-in: Dupa ce ati ajuns la aeroportul Mihail Kogalniceanu , identificati ghiseul de check-in pentru zborul Turkish Airline TK 1051.Va indreptati catre ghiseul respectiv, unde, pe baza pasaportului, veti efectua formalitatile de check-in si veti preda bagajul de cala. Cu cartea de imbarcare primita de la acest ghiseu, dupa ce treceti prin filtrele de securitate, mergeti spre poarta de imbarcare specificata pe tichet. ATENTIE ! Biroul de check-in se inchide cu 45 de minute inainte de decolare.
Act de identitate: PASAPORT valabil 6 luni de la data intoarcerii din calatorie. IMPORTANT ! Datorita modificarii conditiilor de calatorie ale pasagerilor in Turcia, va rugam sa verificati valabilitatea documentelor de calatorie.Pasagerii care au pasapoartele valabile mai putin de 60 de zile nu vor fi admisi in Turcia, iar compania transportatoare va plati amenzi, iar pasagerii cu pasapoarte valabile intre 60 de zile si 150 de zile daca vor fi acceptati vor plati amenda.
Zbor plecare: TK1051
Ora decolare: 15:55
Limita bagaj mana/pasager: 1 Piesa de maximum 08 Kg (23x40x55 cm)
Limita bagaj cala/pasager: 1 Piesa de maximum 20 Kg
Ghidul Dumneavoastra: D-na Omer Ildihan (va astepta turistii pe aeroportul din ISTANBUL)
Telefon: 004.0723.977.188
Locatie intalnire cu ghidul: La iesirea din sala de bagaje a aeroportului din Istanbul
Ora locala oras sosire in TURCIA este ora Romaniei
Va multumim pentru rezervari si va asiguram Vacanta placuta !

Alte Informatii

Important ! Pentru calatoria in Turcia este necesar Pasaportul valabil minim 6 luni de la retur !

Documente de calatorie:

Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, cartea de identitate sau pasaportul, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 3 luni de la data terminarii calatoriei pentru destinatii din Uniunea Europeana si minim 6 luni de la data terminarii calatoriei pentru celelalte destinatii din afara Uniunii Europene. Tarile care permit intrarea pe baza cartii de identitate sunt: Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Cipru, Danemarca, Elvetia, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria. Pentru toate celelalte tari este NECESAR PASAPORTUL. Mai multe detalii gasiti pe site-ul Politiei de Frontiera: www.politiadefrontiera.ro

In cazul persoanelor casatorite recent, nu se accepta Cartea de Identitate anulata (perforata) de autoritati in vederea emiterii unei noi CI.Copiii care nu au implinit 14 ani si nu au carte de identitate, vor trebui inscrisi pe pasaportul unuia dintre parinti. In acest caz, parintii care au copiii trecuti in pasaportul lor, vor calatori obligatoriu cu Pasaportul. Agentia organizatoare (Tour Operatorul) nu are nici o raspundere in situatia in care autoritatile de frontiera nu permit accesul turistului pe teritoriul statului respectiv. De asemenea, nu are nici o responsabilitate daca turistului nu i se permite parasirea teritoriului unei tari de catre autoritatile de frontiera din statul respectiv. In aceste cazuri, turistului nu i se mai restituie contravalorea excursiei.

Cazare si programul excursiei:

Clasificarea hotelurilor din program este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania. Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar pote fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila, etc. Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de reprezentantul agentiei. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor. Insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbari de ore, modificarea ordinii desfasurarii acestuia), fara a afecta insa structura serviciilor efectuandu-l astfel in totalitate.

Informatii utile referitoare la zborul cu avionul:

Compania/companiile aeriene care opereaza zborurile din pachetul de servicii pot aduce diferite modificari zborurilor contractate, in functie de conditiile obiective din perioada de operare, pana la momentul plecarii pentru zborul/zborurile de dus sau dupa momentul plecarii pentru zborul/zborurile de intors. Agentia organizatoare va informa pasagerii directi respectiv agentiile revanzatoare asupra eventualelor modificari survenite independent de vointa sa si nu va fi raspunzatoare de eventualele inconveniente aparute. Alocarea locurilor in avion se face de catre ghiseul de check-in din aeroport in functie de ordinea sosirii pasagerilor. Pentru destinatiile europene, de regula, limita de bagaje de cala este de 20 kilograme si 06 kilograme pentru bagajul de mana, dimensiuni: 55cm x 40cm x 20cm. Depasirile de limita de KG se achita separat pe aeroport. Mai multe informatii gasiti pe site-ul companiei aeriene sau in agentia de turism. Femeile care sunt insarcinate in peste 6 luni, au nevoie de un certificat medical cu acordul medicului de a calatori cu avionul. Compania de zbor si echipajul de bord isi rezerva insa dreptul de a decide daca permit sau nu imbarcarea persoanelor cu sarcina avansata (ultimele 2-3 luni). Pasagerii care sufera de boli contagioase nu pot calatori cu avionul. Personalul aeroportuar si de bord isi rezerva dreptul de nu permite imbarcarea respectiv de a dispune debarcarea persoanelor in cauza. Dupa aterizarea pe aeroportul de destinatie, pasagerii se vor prezenta mai intai la ghiseul Control pasapoarte, dupa care isi vor recupera bagajele din locul special amenajat. Daca atunci cand ajungeti la destinatie observati ca aveti probleme in gasirea bagajului depus la biroul de check-in la imbarcare, va rugam nu parasiti aeroportul, ci depuneti o sesizare la biroul de reclamatii existent la terminal.

Informatii utile referitoare la transportul cu autocarul:

Turistii au obligatia sa se prezinte la locul de imbarcare cu minim 20 minute inainte de ora inscrisa pe voucher pentru plecare sau transfer. Locurile in autocar au fost prealocate la momentul rezervarii, pasagerii au obligatia sa ocupe doar locul inscris pe prezentul voucher. Turistii au obligatia de a mentine curatenia in autocar pe tot parcursul excursiei. In autocar nu este permis fumatul, consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare. Buzunarul de plasa din fata scaunului dumneavoastra este destinat pastrarii de pliante, brosuri sau harti. Va rugam sa nu pastrati aici sticle de plastic sau obiecte voluminoase. Sticlele de plastic, bagajele de mana sau alte obiecte voluminoase se depoziteaza in spatiul special amenajat, deasupra scaunelor.

Informatii utile referitoare la transferul gratuit din provincie:

TRANSFERUL DIN PROVINCIE la punctele de imabarcare sau la aeroport este oferit de INTERRA TRAVEL cu titlu GRATUIT. Prin urmare acesta nu poate face subiectul unor eventuale despagubiri. Daca pasagerul renunta la transfer, nu se pot face restituri intrucat acesta este GRATUIT. De asemenea, daca pasagerul renunta la transferul de DUS, transferul de retur se anuleaza automat. Acesta va putea fi asigurat doara daca vor mai fi locuri disponibile la acel moment in mijlocul de transport. Pasagerii care beneficiaza de TRANSFER GRATUIT au obligatia de a comunica agentiei revanzatoare sau tour operatorului un numar de telefon mobil la care sa poata fi contactati de soferi in cazul unor modificari neprevazute care pot aparea in ziua transferului. Touroperatorul nu-si asuma raspunderea pentru eventuale neprezentari la preluare ale pasagerilor. In situatia in care Touroperatorul are de asigurat in aceeasi zi transferuri gratuite pe aceeasi ruta si din aceleasi orase pentru 2 sau mai multe excursii cu plecare sau sosire in aceeasi zi, se va organiza un singur transfer cumulat pentru toti pasagerii din excursiile respective. In acest caz, pasagerii vor fi anuntati cu 2 zile inainte si trebuie sa confirme daca doresc sa beneficieze de transferul cumulat sau nu. Touroperatorul nu isi asuma raspunderea in situatia putin probabila a aparitiei unor evenimente neprevazute (blocarea traficului rutier, inzapezirea drumurilor, inundatii, accidente rutiere, etc) care pot duce la intarzierea transferului si pierderea zborului.

Partaje in camere duble:

Situatia de partaj in camera dubla este atunci cand o persoana doreste sa participe la o excursie singura, dar nu in camera single, ci cu alta persoana, necunoscuta, de acelasi sex, intr-o camera dubla pentru doua persoane. In aceasta situatie persoana in cauza solicita Interra o rezervare partaj in camera dubla, sub rezerva ca Interra va gasi, in timp util, a doua persoana dispusa sa participe la excursie partaj in camera dubla. Daca nu se va gasi a doua persoana, prima persoana se poate retrage, sau va achita suplimentul de camera single pentru a putea participa la excursie. Interra nu este raspunzatoare de gasirea celei de a doua persoane, nici de achitarea suplimentului de camera single.

Promotii early booking si Oferte speciale:

In cazul unor promotii early booking sau oferte speciale cu o perioada fixa de valabilitate, Interra aloca un numar limitat de locuri la reducere. Daca acestea se epuizeaza inainte de data limita a promotiei, Interra poate decide sa opreasca campania de promotii inainte de data limita setata initial, fara un anunt in prealabil.

Descriere Destinatie

Renumita, vizitata si laudata pentru serviciile turistice de prima clasa oferite in cadrul sejururilor pe litoral, Turcia este o comoara inestimabila si cand vine vorba de atractii turistice culturale, istorice si religioase.  Probabil te-ai bucurat de hoteluri de 5* si te-ai rasfatat deja cu servicii ultra all inclusive la mare, in Bodrum sau Antalya. Te invitam acum sa cunosti si cealalta fata a Turciei, intr-un circuit prin Istanbul, Cappadocia, Ankara, Konya sau Pergamon.

Istanbul: Europa sau Asia ?

Oras unic datorita asezarii sale pe doua continente si a incarcaturii culturale pe care o poarta, Istanbul are un parfum inconfundabil.

Biserica Sfanta Sofia mai este cunoscuta si sub numele de Hagia Sophia sau Sfanta Intelepciune, este 
recunoscuta ca una dintre cele mai impresionante cladiri din lume. Constructia a fost inceputa in secolul V de imparatul Justinian I. Materialele au fost aduse din tot imperiul, iar cupola si tavanul au fost in intregime poleite cu aur. Maretia si frumusetea au ajutat-o sa supravietuiasca peste toate obstacolele pe care istoria i le-a scos in cale. In secolul al XV-lea, spre exemplu, sultanul Mohammed al II-lea, intrand victorios in Constantinopol, a ramas uluit Sfintei Sofia. Astfel ca nu a daramat-o, ci a transformat-o in moschee imperiala.

Palatul Dolmabahce a fost casa ultimului sultan al Imperiului Otoman, iar Atatürk l-a folosit ca resedinta pentru timpul petrecut in Istanbul. Sase sultani au locuit aici de-a lungul timpului, iar constructia palatului a durat 13 ani si a costat echivalentul a 35 de tone de aur.

Odata ajuns in Istanbul, una dintre experientele pe care trebuie neaparat sa le incerci este vizita la Marele Bazar. Cu cele 4.000 de magazine, 61 de strazi si 20.000 de angajati, pentru un necunoscator Bazarul poate semana cu un labirint.

Ankara: capitala Turciei

Cui nu ii plac pisicile de Angora – albe, gratioase si elegante ? Cati dintre noi nu au avut cel putin un pulover lucrat cu grija de bunici din pufosul mohair (lana de Angora) ? Celebra regiune din Turcia este in mod inevitabil prezenta in vietile noastre intr-un fel sau altul. Astazi este numita oficial Ankara si este capitala Turciei si cel mai mare oras al tarii, dupa Istanbul. Doua dintre cele mai interesante obiective pe care trebuie sa le vizitezi la Ankara sunt Mausoleul Ataturk si Muzeul Civilizatiilor Anatoliene. Mausoleul Ataturk este un exemplu grandios de arhitectura moderna si a fost ridicat in cinstea lui Mustafa Kemal Ataturk, liderul Razboiului turc pentru Independenta si primul presedinte al Republicii Turcia. Muzeul Civilizatiilor Anatoliene a pornit de la sugestia lui Ataturk, ca este necesar un muzeu al civilizatiei hitite. Astfel s-a ajuns treptat la unul dintre cele mai importante muzee, cu colectii variate: paleolitica, neolitica, din Epoca Bronzului tarziu, hitita si multe altele.

Capadocia: un peisaj selenar, fascinant

Cu milioane de ani in urma, doi vulcani aflati in inima Turciei au erupt in acelasi timp. Din depunerea lavei si a cenusei vulcanice au rezultat niste formatiuni ciudate, care pot fi asemanate cu niste faguri de miere uriasi si sunt privite azi ca adevarate minuni ale naturii. Tot acest tinut cu aspect aproape science fiction este cunoscut sub numele de Capadocia. Cu adevarat spectaculos este faptul ca in roca moale, cu forma conica, oamenii au sapat incaperi pentru locuit, de-a lungul secolelor. Exista aproximativ 3000 de biserici sapate in piatra si orase subterane (se estimeaza ca sunt aproximativ 36) care ajung pana la 20 de niveluri. Labirintice, orasele au fost sapate initial de crestinii persecutati, deoarece deveneau o ascunzatori naturale in care erau foarte dificil de gasit. Unii dintre cei mai insemnati preoti sau teologi au trait in Capadocia: Sfantul Grigorie de Nyssa, Sfantul Vasile cel Mare etc. Fie ca esti interesat de istorie, cultura sau iti doresti pur si simplu o aventura, Capadocia este o experienta pe care cu siguranta vrei sa o traiesti.

Konya: tinutul dervisilor

Legenda spune ca doi dervisi, prieteni cu Allah, zburau dinspre tinutul Horasan inspre vest. In timp ce zburau pe deasupra Anatoliei, unul dintre ei a intrebat: „Sa aterizez ? (Konayim mi ?)”. Iar celalalt i-a raspuns:  „Sigur, aterizeaza. (Kon  ya)”. Si astfel s-a nascut orasul Konya. Aici se impune vizita la Mausoleul Mevlana, loc de pelerinaj pentru credinciosi. Poetul persan Mevlana este cel care a fondat ordinul dervisilor, credinta lui fiind ca Dumnezeu e bun si tolerant cu toate religiile, legea suprema fiind cea a iubirii si altruismului. Membrii sectei sale traiau retrasi, meditau si se conectau la divinitate printr-un dans mistic, cu rotiri ametitoare.

Pamukkale si „castelul din bumbac”

O noua minune in Marele Tur al Turciei este Pamukkale, cu un relief spectaculos: baile de calcar ofera o panorama fascinanta. Calcarul a fost modelat de cutremure in trepte, iar apa care s-a scurs a format mici cratere, transformand zona in una termala. Privelistea este de mare impact: albul imaculat si apa in care se oglindeste cerul  formeaza un peisaj inghetat, iernatic si, in acelasi timp, suprarealist, care i-a adus numele de „castel din bumbac”.

Pergamon

Inainte de a ajunge la Pergamon, locul in care a fost inventat pergamentul, treci pe la Casa Fecioarei Maria. Aflata intre Efes si Seljuk, este considerat lacasul in care Fecioara si-a petrecut ultimii ani. Odata ajuns la Pergamon, vei fi incantat sa vizitezi Acropole, care in trecut avea o importanta functie sociala si culturala, dar si una sacra. Iar la Asclepion vei descoperi unul dintre cele mai timpurii „centre medicale” cunoscute in prezent.

Te invitam acum sa iti rezervi un loc pentru circuitul Turcia – Marele Tur, si vei descoperi o tara mai bogata si mai frumoasa  decat ai fi banuit.

Impresii

Toate campurile sunt obligatorii!

Puteti incarca maxim 50 poze

Cerere de rezervare

Toate campurile sunt obligatorii!

Google cautare
Google anunturi
Facebook
Newsletter Interra
Sunt client Interra
Recomandari de la prieteni
Alta sursa

Posteaza aici albumele tale preferate de Calatorie, ca sa ne bucuram impreuna cu tine de locurile pe care le-ai vizitat. Albumele postate sunt subiectul aprobarii de catre Interra. Nu pune doar peisaje sau natura moarta, vrem sa te vedem si pe tine in ele. Interra nu este raspunzatoare de provenienta pozelor postate de catre utilizatori.

Exploreaza pe tari

Europa

America de Nord si Centrala

America de Sud

Orientul Mijlociu

Oceanul Indian

Asia

Africa

Mari si Oceane

Euro-Asia

Australia si Oceania