Interra
Informatii Generale Programul Excursiei Alte Informatii Impresii Rezervare
Harta Traseu - Grecia Pelerinaj Sf Nectarie

Click pe harta traseului

Informatii Generale

4 locuri libere in al 2-lea autocar.

Ca in fiecare an, va invitam in frumosul Pelerinaj Turistic si Religios Sf Nectarie Taumaturgul.

Vizitam Sofia Catedrala Patriarhala, Sidirokastro, Salonic, Schitul Sf Paraschiva Valea Tembi, Insula Evia, Moastele Sf Ioan Rusu, Insula Eghina, Manastirea si Catedrala Sf Nectarie Taumaturgul, Atena, Acropole, Peloponez, Manastirea Sf Patapie, Delfi, Termopile, Kalambaka, Meteora... (vezi programul excursiei).

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Plecare din: Bucuresti, Giurgiu
Transferuri gratuite din: Constanta, Medgidia, Cernavoda, Slobozia, Iasi, Tg Frumos, Roman, Bacau, Onesti, Adjud, Focsani, Buzau, Urziceni, Brasov, Predeal, Sinaia, Campina, Ploiesti, Sibiu, Rm Valcea, Pitesti.

 Plecare Circuit-Pelerinaj
6 Noiembrie
 Mai sunt locuri libere autocar 1 ? epuizat
 Mai sunt locuri libere autocar 2 ? 4
 Adult in camera dubla 285 €
 Al 3-lea adult in camera dubla pat suplimentar 275 €
 Copil 2-11,99 ani cu 2 adulti in camera 215 €
 Adult in camera single 365 €

Servicii incluse:
• Ghid roman insotitor
Transport cu autocar Interra nou
Cazare 6 nopti cu mic dejun la hoteluri de 3* astfel:
- 1 noapte in Sidirokastro la Hotel Olympic 3* sau similar
- 1 noapte in Insula Evia la Hotel Thalassa 3* sau similar
- 3 nopti in Atena la Hotel Achilion 3* sau similar
- 1 noapte in Kalambaka la Hotel Kosta Famissi 3*
• Tur de oras Sofia
• Tur de oras Salonic
• Tur de oras Atena
Ghid local de Lb Romana pentru vizita la Acropole

• Excursiile si vizitele prevazute in program: Schitul sf Paraschiva de pe Valea Tembi, Manastirea Sf David si Moastee Sf Ioan Rusu de pe Insula Evia, Manastirea Sf Efrem, Insula Eghina-Manastirea Sfantului Nectarie, Delfi, Termopile, Meteora, Atelierul de icoane Zindros
• Traversare ferry-boat Pireu => Insula Eghina => Pireu
• Traversare ferry-boat Glyfa => Agiokampos

Nu sunt incluse:
• Asigurarea medicala de calatorie, asigurarea Storno
• Bilete de intrare la obiectivele turistice, Excursiile optionale

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Programul Excursiei

6 Noiembrie | Bucuresti – Catedrala Patriarhala din Sofia – Sidirokastro

Plecare din Bucuresti Piata Victoriei ora 05:00 pe traseul: Bucuresti, Giurgiu, Ruse, Sofia, Sidirokastro. Vizitam capitala Bulgariei, Sofiaunul din cele mai vechi orase din Europa, intr-un tur panoramic si pietonal impreuna cu insotitorul de grup: Piata Centrala, Piata Parlamentului, Bulevardul Vitosha-artera comerciala si Catedrala Patriarhala Aleksander Nevski (a doua ca marime din Balcani). Excursia continua spre Grecia. Seara sosire in Sidirokastro si cazare la Hotel Olympic 3* sau similar.

7 Noiembrie | Salonic – Schitul Sf Paraschiva – Insula Evia

Mic dejun. Plecare spre Salonic unde se viziteaza Biserica Sf Dimitrie Izvoratorul de Mir si apoi tur panoramic Salonic cu autocarul: Agora Romana, Arcul lui Galerius, Rotonda, Turnul Alb (scurt popas). Excursia continua catre Schitul Sf. Paraschiva de pe Valea Tembi-loc sfant, renumit pentru puterea miraculoasa de vindecare si alinare a durerilor. Vom traversa apoi cu ferry-boat-ul de la Glyfa la Agyokampos in Insula Evia. Cazare la Hotel Thalasa 3* in Insula Evia sau similar.

8 Noiembrie | Insula Evia – Manastirea Sf David – Moastele Sf Ioan Rusu – Manastirea Sf Efrem

Mic dejun. Suntem in Insula Evia, a doua ca marime din Grecia. Vom vizita Manastirea Cuviosul David cu hramul Schimbarii la fata, o manastire de calugari situata la poalele muntilor Kavalaris, la o altitudine de 930 m si unde se pastreaza relicva crestina Capul Sf David cel Batran. Vom continua apoi cu Biserica Sf Ioan Rusul care se afla in localitatea Prokopi  si adaposteste Moastele Sf Ioan Rusul, originar din Rusia. Vom parasi insula Evia pe pod si ne indreptam catre Manastirea Sf Efrem cel nou, manastire de maici din localitatea Nea Makri, regiunea Atica la 40 km distanta de Atena. Manastirea are o vechime de circa 600 de ani, este zidita din piatra in stil grecesc si adaposteste Moastele Sf Efrem, care este considerat ocrotitorul dependentilor de droguri si al celor cu depresie. Ajungem la Atena in cursul serii. Cazare la Hotel Achilion 3* in Atena sau similar.

9 Noiembrie | Insula Eghina – Manastirea si Catedrala Sf Nectarie Taumaturgul – Atena

Mic dejun. Dimineata devreme, plecare spre portul Pireu pentru imbarcare pe ferry-boat si traversare catre Insula Eghina unde vom vizita Manastirea si Catedrala Sf Nectarie Taumaturgul, mare vindecator si facator de minuni, urmata de participarea la slujba inchinata sarbatoririi Sfantului Nectarie. Tur panoramic al insulei si intoarcere in port pentru revenire la Atena. Dupa debarcarea in portul Pireu, tur de oras Atena: Stadionul Olimpic, Palatul Parlamentului, Piata Sintagma, Academia, Universitatea, Biblioteca, Piata Omonia, Acropole. Seara, timp liber la dispozitie in Atena. Cazare la Hotel Achilion 3* in Atena sau similar.

10 Noiembrie | Acropole - Excursie optionala in Peloponez si la Manastirea Sf Patapie

Mic dejun. Dimineata, transfer cu autocarul si vizita cu ghid local de Lb Romana pe Acropole (biletul de intrare in valoare de 12 € se achita la fata locului). Dupa vizita, timp liber la dispozitie in Atena pentru vizite individuale sau optional, excursie in Peloponezleaganul civilizatiei mionice. Peloponezul impresioneaza prin varietatea peisajului (plaje fine intinse pe zeci de kilometri, golfuri cu ape turcoaz, plantatii de maslini si portocali) dar si prin bogatia istoriei si a culturii. Se viziteaza Istmul Corinth, Nafplio, Mycene si Manastirea Sf Patapie de la Loutraki. Manastirea de maici Sf Patapie (cunoscut in lumea ortodoxa ca mare vindecator de cancer) este localizata in muntii Geraneia la o altitudine de aprox. 1.000 m si la o distanta de 15 km de statiunea Loutraki. De pe terasa manastirii se pot vedea cele doua mari, Marea Egee si Marea Ionica, cu o panorama deosebita ! Tarif: 35 €/persoana, minim 25 participanti si include: transport autocar, ghid insotitor (nu sunt incluse biletele de intrare). Intoarcere la Atena. Cazare la Hotel Achilion 3* in Atena sau similar.

11 Noiembrie | Delfi – Termopile – Kalambaka

Mic dejun. Parasim capitala Greciei Atena si ne indreptam catre Delfi unde vom vizita cel mai important Oracol al lumii antice. Excursia continua catre Termopile unde vom face un scurt popas si apoi catre Kalambaka-un micut oras pitoresc aflat la poalele Meteorelor. Cel mai interesant aspect al orasului este fundalul fascinant al stâncilor abrupte ale Meteorei care încadrează partea de nord a orizontului. Cu o strada principala generoasa pe care se afla majoritatea hotelurilor, teraselor, restaurantelor si magazinelor, oraselul asteapta sa va impresioneze. Vom face un scurt popas la Zindros–principalul atelier de icoane bizantine-unde veti asista la procesul de confectionare a icoanelor. Cazare Hotel Kosta Famissi 3* sau similar Kalambaka.

12 Noiembrie | Kalambaka – Meteora - Bucuresti

Mic dejun. Plecare de la hotel dimineata devreme pentru vizitarea complexului Monahal de la Meteora, inclus in Patrimoniul UNESCO si unul din cele mai cunoscute centre monahale ale Rasaritului crestin. O adevarata padure de piatra ce izbucneste in mijlocul campiei plaseaza ansamblul monastic intr-un peisaj de o maretie tulburatoare. Meteorele reprezinta cel mai important centru monahal ortodox al grecilor, dupa Sfantul Munte Athos. Se viziteaza una dintre cele mai frumoase 6 manastiri apoi plecare spre tara. Sosire la Bucuresti dupa miezul noptii in functie de formalitatile vamale.

Alte Informatii

Informatii utile referitoare la transferul gratuit din tara:

Transferul gratuit se rezerva odata cu pachetul turistic ! Ulterior aceasta nu mai poate fi confirmat decat in limita locurilor disponibile si cu minim 21 de zile inainte de plecare. TRANSFERUL DIN TARA la punctele de imbarcare sau la aeroport este oferit de Interra Travel cu titlu GRATUIT. Prin urmare acesta nu poate face subiectul unor eventuale despagubiri. Daca pasagerul renunta la transfer, nu se pot face restituri intrucat acesta este GRATUIT. De asemenea, daca pasagerul renunta la transferul de DUS, transferul de retur se anuleaza automat. Acesta va putea fi asigurat doara daca vor mai fi locuri disponibile la acel moment in mijlocul de transport. Prezentarea la transfer se face cu minim 15 minute inainte de ora de plecare comunicata. Pasagerii care beneficiaza de TRANSFER GRATUIT au obligatia de a comunica agentiei revanzatoare sau tour operatorului un numar de telefon mobil la care sa poata fi contactati de soferi in cazul unor modificari neprevazute care pot aparea in ziua transferului. Touroperatorul nu-si asuma raspunderea pentru eventuale neprezentari la transfer ale pasagerilor care au drept consecinta pierderea avionului. In acest caz, costurile suplimentare generate de un nou bilet de avion sau modificarea celui existent vor fi suportate de pasager. Transferurile gratuite sunt asigurate de Tour Operator cu mijloace auto din flota proprie ( autoturisme pentru 1-4 pasageri, microbuze de 6, 8 respectiv 15 locuri, midiautocar de 26 de locuri) si/sau cu mijloace auto ale companiilor de transport partenere pe rute regulate de transport pasageri. In situatia in care Touroperatorul recurge la companiile de transport care efectueaza transport regulat de persoane pe rutele de transfer, contravaloarea biletului de transport este asigurata integral de catre Touroperator iar pasagerii vor fi anuntati in mod corespunzator. Daca Touroperatorul are de asigurat in aceeasi zi transferuri gratuite pe aceeasi ruta si din aceleasi orase pentru 2 sau mai multe excursii cu plecare sau sosire in aceeasi zi, se va organiza un singur transfer cumulat pentru toti pasagerii din excursiile respective. In acest caz, pot aparea timpi de asteptare de 1 pana la 3 ore. In acest caz, pasagerii vor fi anuntati si trebuie sa confirme daca doresc sa beneficieze de transferul cumulat sau nu. Touroperatorul nu isi asuma raspunderea in situatia putin probabila a aparitiei unor evenimente neprevazute (blocarea traficului rutier, inzapezirea drumurilor, inundatii, accidente rutiere, etc) care pot duce la intarzierea transferului si pierderea zborului. Turistii au obligatia de a mentine curatenia in mijlocul de transport pe tot parcursul transferului. In mijlocul de transport nu este permis fumatul, consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare. Transferurile din provincie se asigura in conformitate cu reglementarile legale in vigoare cu privire la transportul de persoane si cu respectarea timpilor de condus ai soferilor. Din acest considerent, soferii vor face pauzele de odihna impuse de lege in vederea asigurarii unui transport in conditii de siguranta.

Documente de calatorie:

Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, cartea de identitate sau pasaportul, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta. Cetatenii romani pot calatori in statele membre ale Uniunii Europene, Spatiului Schengen si Spatiului Economic European cu cartea de identitate sau pasaportul in curs de valabilitate. Pentru a verifica lista statelor care permit intrarea pe baza cartii de identitate, lista statelor membre U.E., Schengen si Spatiul Economic Eurpoean, va rugam sa consultati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions  Accesul cu cartea de identitate mai este permis in urmatoarele state: Macedonia (90 zile), Muntenegru(30 zile), Serbia (90 zile), Norvegia (daca cartea de identitate romaneasca valabila este emisa dupa anul 2009, in care este specificata cetatenia romana. Cartile de identitate romanesti emise inainte de anul 2009 nu sunt recunoscute ca documente de calatorie in Norvegia) Pentru toate celelalte state din afara Uniunii Europene si pentru acele state pentru care cetatenii romani nu au nevoie de viza de intrare, accesul se face pe baza pasaportului valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Pentru a consulta lista statelor pentru care nu este necesara viza de intrare accesati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions  Pentru tarile in care cetatenii romani au nevoie de viza de intrare, este necesar pasaportul valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Anumite state nu permit accesul ca pasaport temporar sau nu aplica vize pe pasaport temporare, de aceea va rugam sa consultati serviciul consular al tarii in care intentionati sa faceti deplasarea sau solicitati acest lucru agentului dvs. de turism.In cazul persoanelor casatorite recent, nu se accepta Cartea de Identitate anulata (perforata) de autoritati in vederea emiterii unei noi carti de identitate. Copiii care nu au carte de identitate, vor trebui inscrisi pe pasaportul unuia dintre parinti. In acest caz, parintii care au copiii trecuti in pasaportul lor, vor calatori obligatoriu cu Pasaportul. Agentia organizatoare (Tour Operatorul) nu are nici o raspundere in situatia in care autoritatile de frontiera nu permit accesul turistului pe teritoriul statului respectiv. De asemenea, nu are nici o responsabilitate daca turistului nu i se permite parasirea teritoriului unei tari de catre autoritatile de frontiera din statul respectiv. In aceste cazuri, turistului nu i se mai restituie contravalorea excursiei.

Cazare si programul excursiei:

Clasificarea hotelurilor din program este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania. Hotelurile nominalizate in program pot suferi modificari pana la data plecarii, in functie de conditiile specifice care pot aparea intre momentul publicarii programului si data plecarii. Daca aceste schimbari sunt impuse de furnizorul local, intotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locatie/confort. Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar pote fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila, etc. Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de reprezentantul agentiei. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor. Situatia de partaj in camera dubla este atunci cand o persoana doreste sa participe la o excursie singura, dar nu in camera single, ci cu alta persoana, necunoscuta, de acelasi sex, intr-o camera dubla pentru doua persoane. In aceasta situatie persoana in cauza solicita Tour Operatorului o rezervare partaj in camera dubla, sub rezerva ca Tour Operatorul va gasi, in timp util, a doua persoana dispusa sa participe la excursie partaj in camera dubla. Daca nu se va gasi a doua persoana, prima persoana se poate retrage, sau va achita suplimentul de camera single pentru a putea participa la excursie. Tour Operatorul nu este raspunzator de achitarea suplimentului de camera single. Insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbari de ore, modificarea ordinii desfasurarii acestuia), fara a afecta insa structura serviciilor efectuandu-l astfel in totalitate.

Informatii utile referitoare la transportul cu autocarul:

Turistii au obligatia sa se prezinte la locul de imbarcare cu minim 20 minute inainte de ora inscrisa pe voucher pentru plecare sau transfer. Locurile in autocar au fost prealocate la momentul rezervarii, pasagerii au obligatia sa ocupe doar locul inscris pe prezentul voucher. Turistii au obligatia de a mentine curatenia in autocar pe tot parcursul excursiei. In autocar nu este permis fumatul, consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare. Buzunarul de plasa din fata scaunului dumneavoastra este destinat pastrarii de pliante, brosuri sau harti. Va rugam sa nu pastrati aici sticle de plastic sau obiecte voluminoase. Sticlele de plastic, bagajele de mana sau alte obiecte voluminoase se depoziteaza in spatiul special amenajat, deasupra scaunelor.

Impresii

Toate campurile sunt obligatorii!

Puteti incarca maxim 50 poze

 • Lucia Frandes

  Mai mult chiar decat un pelerinaj-istorie si cultura greaca, este ceea ce ne-a oferit Interra in perioada 06.11-12.11.2016 prin programul "Grecia Pelerinaj la Sf. Nectarie", program realizat cu profesionalism si aplicat in Grecia de catre d-na ghid Capsa Antoaneta. In numele pelerinilor din Sibiu, multumim Interrei, ghidei, si nu in ultimul rand, celor doi conducatori auto, Radu si Catalin care ne-au oferit siguranta transportului. Asteptam programele din 2017 urand colectivului Interra "Sarbatori Fericite" si un an nou cu si mai multi turisti.

 • Tomsa Florentina

  Superba excursie, minunate locuri ! FELICITARI Interra !

 • Familia Larion Ilie si Veronica

  Multumim organizatorilor Pelerinajului Sf Nectarie.

 • Fam. Trifu Ion si Dorinela

  Ne-am intors din frumosul pelerinaj noiembrie 2015, ne-a umplut inimile de bucurie, multumim agentiei Interra pentru frumosul traseu, ii multumim ghidului Antoaneta Capsa pentru organizare si daca ne ajuta dumnezeu vom merge si la anul.

 • Pinzaru Antoaneta

  Pelerinajul in Grecia la Sf Nectarie, si in atatea alte locuri minunate (noiembrie 2015) a fost o experienta de neuitat. Ii multumesc ghidului dl.Corneliu Nicolicescu pentru organizare, pentru multele informatii pe care ni le-a oferit, pentru atmosfera placuta pe care a creat-o si pentru seara greceasca pe care ne-a organizat-o. De nota 10 ! Si tot de nota 10 si ghidul de la Acropole !

 • Matei Nicoleta

  Multumim Agentiei de turism Interra pentru pelerinajul organizat in Grecia. Pelerinaj reusit si prin prestatia competenta, elevata, antrenanta a ghidului Corneliu Nicolicescu.

 • Antoaneta Chirita

  Grecia Pelerinaj Sf Nectarie (Nov 2015). Un pelerinaj turistic si religios cu o incarcatura spirituala imensa pentru suflet. Mii de multumiri ghidului Corneliu Nicolicescu pentru profesionalismul de care a dat dovada pe tot parcursul vacantei in buna organizare si deosebita prezentare a obiectivelor turistice. FELICITARI !

 • Turisti Interra

  De la turisti si ghizi primite

  La Termopile, plecarea Noiembrie 2015.

  Nectarie Nov 2015 grup turisti Interra

  Am plecat cu 3 autocare Interra Wink

  Nectarie Nov 2015 autocare Interra

 • Turisti Interra

  De la turisti si ghizi primite

  Asa intra un autocar mare, intr-un ferry-boat si mai mare Wink

  Grecia, Pelerinaj Sf Nectarie

  Salutari din Grecia, plecarea Noiembrie 2014.

  Grecia Pelerinaj, Sf Nectarie

 • Ana

  Am revenit cu cateva poze din frumoasa excursie.

 • Steluta Noea

  Noiembrie 2014. Am fost si a doua oara! Si daca Domnul ne va ajuta vom merge si in 2015. Circuitul este senzational, iar soferilor (Cristian si Stefan) si ghidului (Eugen Bigan) sa le ajute Domnul in toate calatoriile lor. Profesionalismul este la ei acasa, iar noi ne-am simtit bine in casa lor. Recomand tuturor celor ce doresc sa viziteze Grecia, inaintea intrarii in Postul Craciunului. Felicitari organizatorilor!

 • Ana Inac

  Cel mai frumos circuit ! Multumim frumos agentiei Interra si personalului calificat, iar aici ne referim la domnii soferi Cristi si Stefan si la domnul Eugen, ghidul nostru in aceasta incursiune in lumea antica si neuitata a Greciei, pentru profesionalismul dvs si pentru pasiunea pentru frumos ce ne-ati insuflat-o. Am fost profund impresionate, eu si mama mea, de splendoarea peisajelor mediteranene, de cultura greceasca, iar in special de spiritualitatea lacasurilor de cult. Grecia este tara unde muntele intalneste marea, unde soarele nu pleaca niciodata in vacanta si unde omul ramane mut in fata celor trei. Racomand un astfel de circuit omului modern ce si-a uitat originile.

 • Puisor Nela

  Multumim Interra pentru vacanta minunata. Intr-adevar un pelerinaj turistic si religios care iti incanta vederea si iti umple sufletul de bucurii spirituale. Multumim mult ghidului Eugen Bigan si soferilor Cristi si Stefan, care au dat dovada de profesionalism si de multa rabdare.

 • Mirela

  Pelerinaj turistic in Grecia, un intinerar frumos care iti umple sufletul de bucurii spirituale. Multumiri Interrei si ghidului Eugen pentru organizare si celor 2 soferi Cristian si Stefan (daca am retinut bine) care au dat dovata de profesionalism.

 • Steluta Noea

  Noiembrie 2013. O sa mai mergem si anul viitor, pentru ca a fost prea frumos !

  Felicitari organizatorilor dar si ghidului (Eugen Bigan) care "a dat viata" acestui circuit.

Cerere de rezervare

Toate campurile sunt obligatorii!

Google cautare
Google anunturi
Facebook
Newsletter Interra
Sunt client Interra
Recomandari de la prieteni
Alta sursa

Posteaza aici albumele tale preferate de Calatorie, ca sa ne bucuram impreuna cu tine de locurile pe care le-ai vizitat. Albumele postate sunt subiectul aprobarii de catre Interra. Nu pune doar peisaje sau natura moarta, vrem sa te vedem si pe tine in ele. Interra nu este raspunzatoare de provenienta pozelor postate de catre utilizatori.

Exploreaza pe tari

Europa

Africa

America de Nord si Centrala

Asia

Orientul Mijlociu

Oceanul Indian

America de Sud

Mari si Oceane

Australia si Oceania